Jump to content
Ménemszól.hu

deneverstudio

Regisztrált tag
 • Tartalom számláló

  2.600
 • Csatlakozott

 • Utolsó bejelentkezés

 • Days Won

  112
 • Ennyit fórumozott

  1885d 21h 7m 19s

deneverstudio last won the day on August 30

deneverstudio had the most liked content!

Megbízhatósága

678 Megbízható

deneverstudio tagunkról:

 • Rang
  Generális
 • Születésnap 1970-02-09

További Információ

 • Lakhely:
  Szolnok

Kapcsolatfelvétel

 • Weboldalam
  http://www.deneverstudio.hu/

Legutóbb az adatlapod nézték:

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hát az biztos. Mi 20 éve toljuk számítógépen. Pár dologban van fejlődés, ami nagyon kell, de összességében egyre szarabbul működik minden. Ráadásul a valódi hibajavítás sajnos szinte teljesen megszűnt a Steinbergnél, már jó ideje.
 2. Ez már csak azért is érdekes, mert ebben Xeon van elvileg. Jó lenne tudni, hogy milyen alaplap van benne. Amúgy a kártyáknál is az alaplapnak kell tudnia a TB-t, oda is vannak rákötve ezek. A PCIe sínből max a tápot veszik szerintem. Viszont ezekre is azt mondják, hogy vagy megy, vagy nem. Főleg, ha komolyabb ZB lánc van rágudva. Nálam pl. 6 db UAD megy együtt. Szóval, ha biztosra akar menni az ember, akkor full alaplapi kell. ASUS-szal csak a baj van, így marad a Gigabyte. 180eFt körül van jelenleg TB-s alaplap. Három éve még rárakták a 80 ezresre, de azóta sajnos leszedték az ilyen olcsóbb alaplapokról.
 3. Köszi, de ezek a kártyás TB-s a gépek többnyire nem működnek Apolloval. Alaplapi kell neki. Audio-videó gépnek elég sokan használnak dual Xeon gépeket, ezért merült fel lehetőségként, de amúgy persze igazad van, tudom én is, hogy szerverekbe szánták főleg. Natív teljesítmény két okból kellene. Az egyik, hogy egy ideje vannak jó natív cuccok is, amiket használgatok, de azok legalább 2-4-szeres órajelen mennek, de van amelyik sokkal többön. Pár ilyet beraksz és lényegében megáll egy i7. Másrészt meg sajnos a programozók egyre trehányabb munkát végeznek, ahogy nő a gépek teljesítménye és egy mai Cubase/Nuendo vagy tízszer annyit eszik, mint egy régi. Szóval összességében mostanra kezd tarthatatlanná válni a dolog és kellene egy látványos teljesítménynövelés.
 4. Az oké, hogy megy a genyózás sajnos, de PC-n egyáltalán nincs TB támogatás a Xeonoknál. Legalábbis 3 éve nem volt és nem látom, hogy azóta változott volna a helyzet. Magyarán amennyire tudom, nem létezik TB-s Xeon-os alaplap PC-re, csak i7 és i9-re, de i9-re is alig. Ha MAC-es Xeon-ra van, akkor gondolom nem lenne semmi akadálya PC-re sem.
 5. Köszi, akkor hagyjuk. Harmad ennyiből összerakom. Azt egyet nem értem, hogy az hogy a fenében van, hogy a Xeonra elvileg nincs Thunderbolt. MAC-en meg van? Vagy ezen nincs? Mert amúgy eredetileg dual Xeont akartam volna 56 maggal, csak arra nincs TB, szóval nem jó nekünk.
 6. Ha már MAC, akkor tudja valaki, hogy melyik MAC az, ami teljesítményben ezzel egyenrangú: Intel Core i9-10980XE @ 3.00GHz Ez egy 18 magos történet. Ebből tervezek most egy új gépet. Érdekelne, hogy mennyiből jön ki ugyanez MAC-nél.
 7. Ja, az király, nem tudtam, hogy egyben is megy már. Gitáros vagyok.
 8. Ja, világos, csak így meg a MIDI-hez kell egy külön MIDI port. Több értelme lenne egy rendes digitális kimenetet rakni rá szerintem. Manapság amúgy a gitáreffektek is működnek így kvázi hangkártyaként, de persze totál használhatatlanok.
 9. És akkor ez meg nem vesz MIDI-t az USB-n, vagy hogy? Mert a szintiken az USD az MIDI port szokott lenni. Ez meg hangkártyaként működik helyette? Az egy dolog, hogy ma már lassan a gitárkábelben is van valami együgyű hangkártya, de ez messze van attól, amikor van egy komoly, stabil igazi hangkártyád. Nemrég pont egy Roland hangkártyát vett egy ismerősöm, de képtelenség volt stabil működésre bírni, ment is vissza a gazdájához. Ehhez még hozzá veszed, hogy a C5 több, mint 10 éves, akkor az a csoda, ha épp gond nélkül megy minden. A lényeg, hogy ez hibás működés, ami nálad van.
 10. A szinti a hangkártya? Az meg hogy?
 11. Egy másik kártyával mentett projectben persze keresheti a ki-bemeneteket, de az ASIO drivert nem váltogatja és nem dobálja le csak úgy magától. Milyen hangkártya, milyen driver?
 12. Template-re gondolsz? Sajátok vannak elmentve, vagy egy üreset. De ennek nincs köze hozzá. Nem projekt szinten van mentve az ASIO driver.
 13. Csak egyszer kell neki megadni. Ott valami rumli van, ha nem így működik.
 14. deneverstudio

  Jbl lsr -hez dac

  Apollo pl. bőven jó, de a legtöbb komolyabb hangkártya szintén.
 15. deneverstudio

  Steinberg Cubase 11

  A színeket be kell állítgatni és elmenteni.
×
×
 • Create New...