Jump to content
Ménemszól.hu

deneverstudio

Regisztrált tag
 • Tartalom számláló

  2.475
 • Csatlakozott

 • Utolsó bejelentkezés

 • Days Won

  106
 • Ennyit fórumozott

  1881d 5h 43m 57s

deneverstudio last won the day on July 24

deneverstudio had the most liked content!

Megbízhatósága

649 Megbízható

deneverstudio tagunkról:

 • Rang
  Generális
 • Születésnap 1970-02-09

További Információ

 • Lakhely:
  Szolnok

Kapcsolatfelvétel

 • Weboldalam
  http://www.deneverstudio.hu/

Legutóbb az adatlapod nézték:

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Bármi ami működik, az el is tud romlani sajnos, csak úgy magától, de ezzel nyilván nem árultam el nagy titkot.
 2. deneverstudio

  Feszültség szabályzó

  Valami ilyesmit erősen ajánlott. Minden rackban van egy a hangosító cuccoknál is. Nem véletlenül.
 3. deneverstudio

  Zaj-baj

  Ez egyértelműen földhiba szerintem. Persze a 12m RCA kábel is gáz, de valahol biztosan le van szakadva a föld a láncban.
 4. deneverstudio

  Cubase Artist 6

  Sample rate.
 5. Ahogy privátban is beszéltük, vagy kézzel szét kell szedni két sávra, vagy lehet erre írni egy macrot Cubase-ben.
 6. A cardiodnál a hátrafelé néző subokat fázisfordítják, hogy ne szóljon a színpad felé. Amit te mondasz, az létező dolog, de annak szerintem nem feltétlenül van köze ahhoz, hogy centerben gyakran búg a cucc. Hangosítottam én már olyan Sziget Nagyszínpad méretű cuccon, ahol a teljes terülten kb. ugyanaz szólt, ráadásul nagyon jól. Úgyhogy minden csak installáció kérdése elsősorban, de ehhez nem értek. Alapvetően stúdiós hangmérnök vagyok.
 7. Ezt nem lehet így, csak számokban mérni. Az egyik zenének -13 a normális, a másiknak meg 8. Pont ezért jó ez az egész LUFS normalizálás, hogy ne kelljen elmebeteg módon szétnyomni, csak azért, hogy ugyanolyan hangos legyen minden. Vagyis végre újra felfedezték a hangerőgombot. Egy csomó zene 7-8 körül még bőven jó és ott meg a 4-5 az elmebeteg szint. Más meg 10-13 között jó.
 8. Ebben pont az lenne a lényeg, hogy egyforma hangosak legyenek, úgyhogy ott valami nem oké, ha jelentősen halkabb. Ha meg tudod mutatni, hogy kiről van szó, akkor meg tudom nézni.
 9. 8 körüli LUFS még bőven jó, ha a zene elbírja roncsolás nélkül. A legtöbb esetben az nincs rommá nyomva. Annál több meg általában felesleges, de CD-re lehet kicsit több is, ha nagyon halk a többi CD-hez képest.
 10. A side chain még hagyján, de ezek a mocskok pont a lényeget hagyják ki a butítottakból. Pl. nincs Export Selected Tracks és Import Track Archive még az Artistban sem, így nem lehet közlekedni a projektek között. Pedig ezekben az otthonra szánt verziókban pont az lenne a lényeg, hogy össze tudjon dolgozni a naggyal a stúdióban. Szóval ritka aljas dolog. Nálunk persze a nagy van mindenből, de egy csomó ügyféllel nem lehet rendesen összedolgozni emiatt.
 11. Az Artist erősen butított verzió, nem biztos, hogy benne van.
 12. Mostani Cubase/Nuendo-ban amúgy már alapból van LUFS meter. Már vagy 3-4 éve, amióta kijött az LUFS szabvány. De persze bármi mással is be lehet állítani.
 13. Az a 15-20% pont jó. A hangerőháború legnagyobb szégyene, a hallgathatatlanul torz, Metallica Death Magnetic lemeze 37%-ra, azaz 63-%-kal van lecsökkentve. Majdnem 9dB-vel! Az valóban brutális és pontosan mutatja, hogy mennyire elmebeteg barom volt a producer. LUFS-t mérnek amúgy, ami hasonló az RMS-hez, de még pontosabban mutatja a valódi hangosságérzetet.
 14. Mert a hangerő háborúnak szerencsére vége. Az összes streaming szolgáltató egy hangerőre halkít mindent, így már semmi értelme elmebeteg módon szétlimitálni, széttorzítani a mixet. Elég csak annyira összenyomni, ami még jót tesz neki. A videón jobb gombbal meg tudod nézni, hogy melyik videó mennyire van lehalkítva. Annyira egyébként nem kell lemenni, hogy ne nyúljon hozzá, mert az már a másik véglet. Egy csomó zene már mastering nélkül is hangosabb, mint amit referenciának kitaláltak. A Youtube pl. -13LUFS-re állít be mindent: https://www.subaqueousmusic.com/mastering-for-streaming-online-lufs-standards/
×
×
 • Create New...