Jump to content
Ménemszól.hu

deneverstudio

Regisztrált tag
 • Tartalom számláló

  2.638
 • Csatlakozott

 • Utolsó bejelentkezés

 • Days Won

  112

deneverstudio összes megnyilvánulása

 1. deneverstudio

  Gyenge láncszem

  A rendes előfok az ilyen. Teljesen felesleges 50eFt-os előfokban gondolkodni, arra ott a hangkártyáé. https://www.hitspace.hu/shop/ams1073dpd-1073-dpd-843#attr=
 2. deneverstudio

  Gyenge láncszem

  Mindkettő, de gitárláda elé eleve nem rakunk 2020-at.
 3. Amennyire tudom, igen, de ha van rá jobb trükk, az engem is érdekelne. Vagy el lehet küldeni egy VCA-ra az adott sávot és ott lehet állítani, de sajnos nagyon megbízhatatlan a VCA rendszere. Vagy be lehet rakni rakni olyan plugint a sávra, amin torzítás nélkül lehet hangerőt állítani.
 4. Ez engem is érdekelne, mert nagyjából az összesnek van valami amatőr hibája. Akik ezeket csinálják, láthatóan nem sok fogalmuk van róla, hogy mire használjuk és mit néznénk rajtuk. A Steinberg a Cubase/Nuendo 11-ben végre csinált egy tökéleteset, ami még az Izotope Insight-ot is felülmúlta, ami addig messze a legjobb volt. Erre a 10.3-ban tönkre vágták az egészet és sajnos teljesen használhatatlan lett.
 5. A legallját még az SCM45-ön sem hallani. Nem akarják odaerőszakolni, ami nincs benne az adott konfigban. Cserébe viszont ami van, az nagyon jó.
 6. Ha a 8030 alá nem kell sub, akkor ott a szobád szól, meg az asztalod, nem a hangfal. Nagy szerencsével persze még akár pont jó is lehet. Amint csinálsz egy profin kezelt akusztikát, eltűnik az egész alja. Nálam az SCM25 alatt ott van egy Genelec 7070 sub és nagyon kell. Enélkül a legalsó oktávból semmit sem hallasz.
 7. A legegyszerűbb az lenne, ha olyan buss kompresszort használnál, amin van mix paraméter.
 8. Szerintem sajnos nem. Ez nekem is nagyon kellene, mert így agyrém a MIDI felvétel minden alkalommal.
 9. A leírtak alapján rettenet amatőrnek tűnik az Audacity. Bármi mással jobban jársz szerintem.
 10. RME RayDAT hangkártya kifogástalan állapotban 120eFt-ért eladó. Érdeklődni: Cserfalvi Zoltán (20/9556-439)
 11. deneverstudio

  Sennheiser HD-650 fejhallgató

  Sennheiser HD-650 fejhallgató teljesen új fül és fejpárnával, új kábellel, 73eFt-ért eladó. Műszakilag kifogástalan állapotban van. Érdeklődni: Cserfalvi Zoltán (20/9556-439)
 12. Ez vagy földhurok, vagy a gitár testelése nincs kikötve a húrlábra, vagy rossz helyen ülsz és a gitárra rászór valami. A tápegységtől pl. legalább 1 méterre legyél, de inkább 2-re.
 13. deneverstudio

  Steinberg dongle vége!

  Az felvételre használhatatlan, mert időben rossz helyre rakja le a felvett fájlokat. Meg innentől kezdve persze bármi más is lehet benne, ha a legalapabb dolog nem működik. Az ügyfeleimnek kellet volna otthonra, úgyhogy néztük, de mindegyiknél hibásan működött.
 14. deneverstudio

  Steinberg dongle vége!

  Az érdekes. A rendes nagy Cubase 10? A butított verziókhoz eddig sem volt dongle.
 15. deneverstudio

  Steinberg dongle vége!

  Még sincs használható törés a C5 óta. A C5-nél azt mondták, hogy soha többet nem állnak neki.
 16. deneverstudio

  Reamp

  Reamp box kell hozzá. Pl. Radial.
 17. deneverstudio

  QRS

  Ezt így azért nem mondanám. A Lexicon 480-at egyik sem pótolja. Teljesen más irány.
 18. deneverstudio

  Sennheiser HD-650

  Sennheiser HD-650 fejhallgató teljesen új fül és fejpárnával, új kábellel, 72eFt-ért eladó. Műszakilag kifogástalan állapotban van.Érdeklődni: Cserfalvi Zoltán (20/9556-439)
 19. deneverstudio

  UAD Thunderbolt Alaplap

  Nehéz ügy ez mostanában. UAD fórumot olvasgasd és amiket az ott írogatók használnak, abból válassz. Én 3 éve álltam át TB-re. Akkor még volt az UAD oldalon pár aktuális konfig, amiket teszteltek és ajánlottak. Én abból raktam össze az egyiket és az rendben is volt némi kezdeti nyűglődés után. Azóta sajnos nincs semmi újabb náluk, sőt már a régieket sem találom. Most decemberben kezdtem el egy új gépet összerakni. Hetekig túrtam alaplap után, de mire végre meglett, hogy mi kellene, addigra sehol nem lehetett kapni és kezdhettem elölről. Végül Gigabyte x299x Desiganre G10 lett. Sajnos brutál drága, de nem találtam mást, ami kapható is és amiről legalább egy ember állította, hogy nála megy stabilan rajta az UAD. Ez is csak úgy, hogy a gyerek rájött pár speciális BIOS beállításra, ami nélkül az UAD el sem indul rajta. Szóval manapság sajnos nem egyszerű történet ez és ráadásul minden olcsóbb (70-80eFt-os) alaplapról leszedték a TB-t, hogy rohadnának meg! Nem erről volt szó 3 évvel ezelőtt, amikor bejött Windowsra is, úgyhogy marhára mérges vagyok emiatt.
 20. Steinberg nem szint, ne ahhoz nézzük. Toontrackhez képest nagyon amatőr sajnos. Még sehol nem hallottam jól szólni. Többször is nekifutottam, de esélytelen. Dinamika érzékenység teljesen használattalan. Van benne egy-két elfogadhatóan szóló minta, de a gyakorlatban nem jó. Nagyon gép lesz, akármit csinálsz vele.
 21. Toontrack. Az Addictive nagyon gáz szerintem.
 22. Alapvetően az adott fal leírását érdemes megnézni, mert vannak a szokásos eltérő elrendezések is. Az ATC SCM25-nél pl a magas van belül.
 23. deneverstudio

  Gitár recsegés

  Clarett órajele slave-be van rakva? DAW nélkül ne próbálkozz szerintem, mert olyankor valószínűleg átmegy a Windows vackain is és az rettenet buta órajel ügyben.
 24. deneverstudio

  RME HDSPe RayDAT hangkártya

  RME RayDAT hangkártya kifogástalan állapotban 120eFt-ért eladó. Érdeklődni: Cserfalvi Zoltán (20/9556-439)
 25. deneverstudio

  TC Powercore PCI MKII Unplugged

  TC Powercore PCI MKII-Unplugged DSP kártya 30eFt-ért eladó. Érdeklődni: Cserfalvi Zoltán (20/9556-439)
×
×
 • Create New...