Jump to content
Ménemszól.hu

vinnui

Regisztrált tag
 • Tartalom számláló

  626
 • Csatlakozott

 • Utolsó bejelentkezés

 • Days Won

  38

vinnui last won the day on July 19 2017

vinnui had the most liked content!

Megbízhatósága

229 Megbízható

4 követő

vinnui tagunkról:

 • Rang
  Kapitány

További Információ

 • Érdeklődési kör
  Atommaghasítás vemhes pockok szemöldökének végéből.

Kapcsolatfelvétel

 • Weboldalam
  http://vinnui.blogspot.com/

Legutóbb az adatlapod nézték:

4.134 profil megtekintő
 1. Tom Whitwell nagysikerű sample player modulja, 4U szélességben. A benne lévő SD kártyáról képes monó hangmintákat visszajátszani, a trigger bemenetén kívül még 2 CV bemenete van (configból állítható). A mintákat bankokba lehet szervezni, a hosszuk nem limitált. A legújabb firmware van a modulba töltve. Leírás, és videók: https://www.musicthing.co.uk/pages/radio.html Ajándék SD kártyával adom (16 GB, Sandisk Ultra), Foxpost a vevő terhére. Ár: 29.000 Ft + postaköltség
 2. vinnui

  Sound Machines LP1 lightplane eurorack modul

  Sound Machines LP1 lightplane eurorack modul Ez a modul egy nagyon praktikus érintős vezérlő felület, amely kapacitív módon működik. 4 paramétert ad érintésnél, X, Y, Z (nyomáserősség) és gate jel. Képes felvenni 4.5 másodpercnyi vezérlést, amit utána folyamatosan visszajátszik. Így 2 LFO-ként is használható. Beépíthető mindkét irányban. A fejjel lefelé beépítésnél át kell jumperelni a hátoldalon. Képes 5V és 10V-os gate jeleket is kiadni, ez szintén jumperelhető a hátoldalon. Eredeti ár: 148 EUR (kb 53.000 Ft) Bővebb infók is videók, és felhasználói kézikönyv
 3. A legutóbb gyártatott dolgok lézergravírosak. Formátum szintjén PDF/SVG forrásból dolgoznak. Egy jó ideje már nem csináltattam ilyen előlapot, mostanában csak gyári kiteket rakok össze.
 4. Igen, rendkívül gazdag az elérhető és építhető modulok és komponensek tárháza. Szerencsére a lista folyamatosan gyarapszik, már kb egy teljes élet kellene hozzá, ha mindent szeretnék megépíteni amiről normális dokumentáció létezik. A filter valóban érdekes lehet, bár számomra ez a sokféle filter téma lecsengett. Arra kell majd figyelni, hogy aki ezekből a modulokból szeretne kollekciót építeni, a ritka alkatrészeket vagy most kell megvenni az Erica Synth shopjából, vagy valahogy felkutatni őket utólag.
 5. Nagyon nemes húzás tőlük! Sajnos a Hexinverter kihagyta ezt a lépést, ezért is örülök ennek a dolognak nagyon. Számomra ezek a modulok nem igazán izgalmasak, így rendelni sem szeretnék. Az viszont várható, hogy a közösség előállt majd komolyabb integrált mini szintiket, 5U vagy más modulár formátumokhoz modulokat, stb ezek alapján.
 6. vinnui

  Mutable Instruments Elements

  Eladó a kiváló Mutable Instruments Elements modul, az egyik legfinomabban vezérelhető fizikai modellező és rezgőtér szimulációs modul. A firmware a legújabb gyári verzió, benne a Ringsből ismert több üzemmód, és a bónusz FM szinti üzemmód! Az eredeti, gyári csomagjában adom, szövettokkal, matricával, kézikönyvvel, és a játék pörgettyűvel. Hibátlan, alátétekkel volt beszerelve, csak egyetlen apró karc van a modul jobb alsó sarkán. Átvétel szélyesen Szegeden, vagy postai csomagküldéssel, csomagautómatán keresztül. Eredeti árán 166.000 Ft! (Az eladás oka: lakóházfelújítás) Ha érdek
 7. A következőket érdemes még megnézni poti/jack aljzat ügyében: https://www.taydaelectronics.com https://modularaddict.com
 8. Az ARM vs Intel architektúrára is megoldás, ami annó a PPC/Intel váltáskor is működött, a fat binary módszer. Mindkét architektúra binárisai benne voltak ugyanabban a buildben. Az egységesítés itt inkább mégis a framework-ök és a fejlesztőeszközök közötti valamekkora különbségek miatt vannak. Az X-Code simán szimulátorban futtatja az iOS appokat, úgyhogy szerintem csak ezeket a dolgokat kell az Apple belső fejlesztőinek közös nevezőre hozni, ami már sok éve zajlik is.
 9. Úgy látom, a nagy tiltakozásból adódó erőlködés közben már tényleg nem marad más, mint a zongorába szarás, és bohóccá változás. Ha valami ellen, ami erkölcsileg nem tetszik tiltakozni kell, akkor erkölcstelenné kell válni, más út nincs is? És akkor erkölcsös erkölcstelenséggel lehet harcolni a "rossz" ellen?
 10. A Rainmakerrel szerintem az a legnagyobb baj, hogy nem is vesz rá hogy kipróbáld, annyira pilótavizsgás. Meg lehet érteni, hogy minden akar lenni egyben, csak a meredek betanulási görbéje miatt kevesen fognak bele. Pont ez lehet vele az egyik probléma, ha egy egyszerű delay kell, akkor macerás, ha comb filter, akkor is, több céltáblára akar lőni, de mindegyiket elvéti ezzel a megközítéssel. Én sem igazán tudtam rájönni, hogy mi benne a nagy szám, maga a modul képtelen eladni magát. Próbáltak mindehhez egy "letisztult" kezelőfelületet összehozni, de ezt így nem lehet, még így is túl bonyol
 11. Nagyon örülök, hogy virágzó kultúrája van a szintikkel végzett küzdelmeknek! A vírussal agyonb..atás pl. tök erotikusan hangzik, és úgy általánosságban szimpatizálok a hangszerek + kung-fu vagy más küzdősportok vegyítésével. A lényeg, hogy valakinek mindig győznie kell mint tudjuk, a topicok mondanivalójának megértése helyett már ez is impozáns eredmény! Győzelemre fel!
 12. Igen, nagyon jók a demó videók, összeszedettek, és informatívak is egyben. Ami plusz pont, hogy a Strymon kihasználta, hogy a tape delayhez mintát kell venni, és ha már mintát veszünk, akkor legyen egy picit looper, meg sampler is. Szerencsére ezeket egy remekül megtervezett, átlátható felületre pakolták fel, ami külön érdem. Univerzális kis megoldás született, ami azért nem ver hátba, mint pl a Rainmaker, amit picit nehéz felfogni, értelmezni, használni. A hangminőség pedig ahogy "elnézem" Strymon, úgyhogy több kérdés nincs is.
 13. Jujj modulár! Fedezékbe!!!
 14. Ez csak akkor igaz, ha az adott, összepeccselt hangszer így nem emelkedik ki a többi közül, és neki nincs semmi használati plusza ebből, pl valamilyen különleges képessége. Ha nincs, akkor használhatna helyette szinte bármilyen egyéb hangszert, vagy monószintit, és ilyenkor tényleg értelmetlen az egész történet.
 15. Azt elég nehezen tudom elképzelni, hogy valaki vesz egy analóg szintit, mondjuk a fentebb említett Arp monószintit, és soha semmihez nem nyúl rajta, mert akkor más lesz a hangszín, ezért leragasztja az összes kezelőszervet műgyantával, és csak a billentyűkön játszik. Hamar ki lehet tapasztalni, és megérteni, hogy melyik rész mire való, és ha valamilyen hangszínt szeretnénk létrehozni, akkor kb mit kell csinálni. És akkor jajj már saját patchet is hoztunk létre, és mégis egyben maradt az épület, és a tér-idő kontinuum sem szakadt ketté, és nyelte be egy szupermasszív fekete luk a fél galaxist.
×
×
 • Create New...