Jump to content
Ménemszól.hu

vinnui

Regisztrált tag
 • Tartalom számláló

  619
 • Csatlakozott

 • Utolsó bejelentkezés

 • Days Won

  38
 • Ennyit fórumozott

  389d 21h 31m 8s

vinnui last won the day on July 19 2017

vinnui had the most liked content!

Megbízhatósága

229 Megbízható

5 követő

vinnui tagunkról:

 • Rang
  Kapitány

További Információ

 • Érdeklődési kör
  Atommaghasítás vemhes pockok szemöldökének végéből.

Kapcsolatfelvétel

 • Weboldalam
  http://vinnui.blogspot.com/

Legutóbb az adatlapod nézték:

3.925 profil megtekintő
 1. vinnui

  Mutable Instruments Elements

  Eladó a kiváló Mutable Instruments Elements modul, az egyik legfinomabban vezérelhető fizikai modellező és rezgőtér szimulációs modul. A firmware a legújabb gyári verzió, benne a Ringsből ismert több üzemmód, és a bónusz FM szinti üzemmód! Az eredeti, gyári csomagjában adom, szövettokkal, matricával, kézikönyvvel, és a játék pörgettyűvel. Hibátlan, alátétekkel volt beszerelve, csak egyetlen apró karc van a modul jobb alsó sarkán. Átvétel szélyesen Szegeden, vagy postai csomagküldéssel, csomagautómatán keresztül. Eredeti árán 166.000 Ft! (Az eladás oka: lakóházfelújítás) Ha érdekel, keress a fórumon, vagy a vinnui@icloud.com email címen.
 2. A következőket érdemes még megnézni poti/jack aljzat ügyében: https://www.taydaelectronics.com https://modularaddict.com
 3. Az ARM vs Intel architektúrára is megoldás, ami annó a PPC/Intel váltáskor is működött, a fat binary módszer. Mindkét architektúra binárisai benne voltak ugyanabban a buildben. Az egységesítés itt inkább mégis a framework-ök és a fejlesztőeszközök közötti valamekkora különbségek miatt vannak. Az X-Code simán szimulátorban futtatja az iOS appokat, úgyhogy szerintem csak ezeket a dolgokat kell az Apple belső fejlesztőinek közös nevezőre hozni, ami már sok éve zajlik is.
 4. Úgy látom, a nagy tiltakozásból adódó erőlködés közben már tényleg nem marad más, mint a zongorába szarás, és bohóccá változás. Ha valami ellen, ami erkölcsileg nem tetszik tiltakozni kell, akkor erkölcstelenné kell válni, más út nincs is? És akkor erkölcsös erkölcstelenséggel lehet harcolni a "rossz" ellen?
 5. vinnui

  Új Strymon effekt: Magneto

  A Rainmakerrel szerintem az a legnagyobb baj, hogy nem is vesz rá hogy kipróbáld, annyira pilótavizsgás. Meg lehet érteni, hogy minden akar lenni egyben, csak a meredek betanulási görbéje miatt kevesen fognak bele. Pont ez lehet vele az egyik probléma, ha egy egyszerű delay kell, akkor macerás, ha comb filter, akkor is, több céltáblára akar lőni, de mindegyiket elvéti ezzel a megközítéssel. Én sem igazán tudtam rájönni, hogy mi benne a nagy szám, maga a modul képtelen eladni magát. Próbáltak mindehhez egy "letisztult" kezelőfelületet összehozni, de ezt így nem lehet, még így is túl bonyolult. Kb akkora különbség van megközelítésben, mint a Shapeshifter és a Kotelnikov között. Utóbbi szerintem gyorsan megérthető, hamar befogható, jól használató, előbbi meg manual nélkül és két tonna vizuális memória nélkül használhatatlan. Hiába tud többet valami, ha az nem jön ki belőle, vagy kínszenvedés használni.
 6. Nagyon örülök, hogy virágzó kultúrája van a szintikkel végzett küzdelmeknek! A vírussal agyonb..atás pl. tök erotikusan hangzik, és úgy általánosságban szimpatizálok a hangszerek + kung-fu vagy más küzdősportok vegyítésével. A lényeg, hogy valakinek mindig győznie kell mint tudjuk, a topicok mondanivalójának megértése helyett már ez is impozáns eredmény! Győzelemre fel!
 7. vinnui

  Új Strymon effekt: Magneto

  Igen, nagyon jók a demó videók, összeszedettek, és informatívak is egyben. Ami plusz pont, hogy a Strymon kihasználta, hogy a tape delayhez mintát kell venni, és ha már mintát veszünk, akkor legyen egy picit looper, meg sampler is. Szerencsére ezeket egy remekül megtervezett, átlátható felületre pakolták fel, ami külön érdem. Univerzális kis megoldás született, ami azért nem ver hátba, mint pl a Rainmaker, amit picit nehéz felfogni, értelmezni, használni. A hangminőség pedig ahogy "elnézem" Strymon, úgyhogy több kérdés nincs is.
 8. vinnui

  Új Strymon effekt: Magneto

  Jujj modulár! Fedezékbe!!!
 9. Ez csak akkor igaz, ha az adott, összepeccselt hangszer így nem emelkedik ki a többi közül, és neki nincs semmi használati plusza ebből, pl valamilyen különleges képessége. Ha nincs, akkor használhatna helyette szinte bármilyen egyéb hangszert, vagy monószintit, és ilyenkor tényleg értelmetlen az egész történet.
 10. Azt elég nehezen tudom elképzelni, hogy valaki vesz egy analóg szintit, mondjuk a fentebb említett Arp monószintit, és soha semmihez nem nyúl rajta, mert akkor más lesz a hangszín, ezért leragasztja az összes kezelőszervet műgyantával, és csak a billentyűkön játszik. Hamar ki lehet tapasztalni, és megérteni, hogy melyik rész mire való, és ha valamilyen hangszínt szeretnénk létrehozni, akkor kb mit kell csinálni. És akkor jajj már saját patchet is hoztunk létre, és mégis egyben maradt az épület, és a tér-idő kontinuum sem szakadt ketté, és nyelte be egy szupermasszív fekete luk a fél galaxist. Ha egy digitális szintinél bele kell nyúlni egy hangszínbe, hogy az expression pedal csak bizonyos tartományban működjön és szabályozzon egy paramétert, nehogy a szóló közben kirepüljön a hallgatóság dobhártyája, azt is egy pár perces manual olvasgatással meg lehet oldani, ha tényleg ez a cél. Ezek mind egy zenész lehetőségeit növelik, és az igényesség még sosem ártott meg senkinek.
 11. Egyértelmű, hogy a modulárt csakis tudatosan, és a hátterének megértésével együtt érdemes használni, hogy az valóban hatásos is legyen. Ez ugyanígy igaz egy komolyabb workstation esetében is, ismerni kell az algoritmusokat, és a működési logikát. Valóban ezzel nem sokan fognak foglalkozni. Vannak olyan zeneszerzők, vagy zenészek, akik viszont igénylik, hogy saját megoldásaik legyenek a hangszínekre, még akkor is, ha arányában kevesebben vannak, és a hangszínt az adott zenei előadás szerves részeként szemlélik. Ez egy picit komplexebb megközelítés.
 12. Megértem, ha valaki nem szeretne a hangszínekkel törődni, és hamar szeretne eredményt elérni. Erre van a sok kész hangszín, sample library, stb. Nem működünk egyformán abban a tekintetben, hogy van akit egyetlen jól sikerült hangszín tud elindítani abban, hogy megszülessen egy komplett track. Eköré tudja tenni a többi részt, ez a "mankó". És ha ez a szikra egy hangszínkészítés közben jön, akkor az egy remek dolog. Azon is lehet vitatkozni, hogy a kész sample library-k már minden létező dolgot tartalmaznak, és emiatt felesleges-e csinálni "új" hangszínt. De az egész arról szól, hogy kinek melyik munkamódszer tud működni. Van aki nagyon jól elvan teljesen szoftveresen, nem is igényel mást, van aki pedig csak akkor tud elindulni egy úton, ha valós, fizikai dolgokhoz nyúlhat. A modular patchelgetés egyeltalán nem olyan nagy erőfeszítés, mint ahogy itt sokan gondolják. A patcheket sokáig fent lehet hagyni, akár hónapokig, vagy bizonyos részeit, és simán csak használni. Ilyen szempontból nem különbözik a többi hangszertől, csak abban, hogy hangszín minden részébe azonnal be lehet avatkozni. Gyors, kézreálló, és pont azokat a megoldásokat, komponenseket tartalmazza, amik neked szükségesek az adott pillanatban, az adott helyzethez. Ha ez így kényelmetlen, akkor nyilván nem kell használni. Abban teljesen egyetértünk, hogy van egy szint, amit felesleges művészetnek nevezni, és vannak minősíthetetlen dolgok, amik sosem fognak tetszeni senkinek. A liberalizmus pedig remélhetőleg megtalálja a helyét az emberiség többi kukáznivaló eszméje és rendszere mellett hamarosan.
 13. Érdekes azt olvasni, hogy amiben nincs elég energia, gyakorlat, háttérelmélet, az nem művészet, viszont a modulárral dolgozni kell, ami nem jó.
 14. Én ezt a Minibrute 2 félmodular/modular dolgot most úgy látom, hogy egyeltalán nem baj, hogy egy gyártó rájött arra, hogy ha rátesz kb 30-40 db patch pontot egy szintire (kb fél dollár/aljzat áron számolva a pluszköltségeket), és úgy rajzolja meg a nyákot, hogy azt a hangszert patchelni lehessen, bontható legyen a jelút, akkor veszíteni nem fog. Megnyit viszont olyan utakat vele, ami sok embernek ad plusz lehetőségeket, és így mindenki jól jár. Ha valaki nem izgult rá a Steiner-Parker filterre, ami a Minibrute-ban van, kipróbálhatja mással, csinálhat belőle 3 oszcillátoros szintit, vagy elkövethet bármilyen értelmes és kevésbé értelmes kisérletet vele.
 15. Egyetértünk, nekem is. A zongora pedig a szívem csücske. Ettől függetlenül szeretek modulárral is próbálkozni.
×
×
 • Create New...