Jump to content
Ménemszól.hu

oldbrian

Regisztrált tag
 • Tartalom számláló

  182
 • Csatlakozott

 • Utolsó bejelentkezés

 • Days Won

  13
 • Ennyit fórumozott

  244d 9h 21m 11s

oldbrian last won the day on May 19 2017

oldbrian had the most liked content!

Megbízhatósága

59 Megbízható

oldbrian tagunkról:

 • Rang
  Strázsamester

Legutóbb az adatlapod nézték:

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Junkie XL néhány éve átvonult a filmzene világába (persze már kirándult oda korábban is, még jól felismerhető kézlenyomattal, de a Mad Max-nél már talán kevesebben jöttek rá, hogy ott van ő is) és közel két éve belekezdett egy szakmázósabb videósorozatba youtube-on. ez kapta a keresztségben a Studio Time nevet és immáron a második évadot tapossa, rengeteg praktikus dologgal fűszerezve, amikből megismerheted a munkájának elemeit, a template-jében lévő hangkönyvtárak listáját, vagy akár blockbusterek soundtrack-jének a DAW-beli verzióját. első évad második évad
 2. oldbrian

  Steinberg UR22 MKII Latency

  az akár a script miatt is lehet (sőt, valószínűbb, hogy amiatt van), rengeteg dologhoz várakozni kell néhány ms-t, amit általában nem látsz az interfészen, max a manual-ban. inkább rakj be egy szinuszos hangmintát és azzal mérj. már csak azért is, mert a "minta" alatt te Kontakt patch-cset értesz, ami az adott esetben több gigás is lehet (az MK I épp nincs fent, de az MM Bass 60Kb-s DFD-vel 176 MB foglalást csinál (=ezt látod), de lejátszáshoz 3 GB-nyi hangmintát használ). szóval azért erősen más kaliber a kettő. ha nagyon kell az alacsony latency és a Kontakt-os dolgok leterhelik a gépedet, akkor próbáld emelni a DFD pufferek méretét (File/Options/Memory), talán segít egy kicsit.
 3. ezzel kapcsolatban azért hozzátenném, hogy a felhasznált virtuális hangszerek befolyásolhatják, hogy az SSD-t végül hová érdemes helyezni a láncban. ha 30-40 gigás hangkönyvtárakkal zenél, akkor mindenképp azokat kell az SSD-re rakni és az OS-t sima HDD-re, mert sokkal fontosabb, hogy a hangminták gyorsan streameljenek, mintsem hogy az OS egy perccel korábban felálljon (aztán negyed-fél óráig nézze, ahogy betölt az összes hangminta). plusz egyes szoftverek esetén (pl. Kontakt) a RAM-ba betöltött hangminta-részletek nagysága is csökkenthető SSD-ről streamelésnél.
 4. akkor meg is van a probléma az rettenetesen kevés ezekhez a hangkönyvtárakhoz, legalább négyszerezd meg szerintem és onnan finomhangold tovább.
 5. milyen pufferméretekkel próbálkozol? ezeket a hangkönyvtárakat elsősorban zeneszerzésre és mockup készítésre találták ki, ennek megfelelő a méret és a scriptelés is. ha megnézed például az EW is 512-es puffereket ajánl a Play alapú hangszereihez, de ez a Kontakt alapú hangkönyvátraknál is jó kezdeti érték. az alatt egyre nehezebben boldogul a géped.
 6. de még mennyire, hogy magyar, szinte gyerekkorunk óta ismerjük egymást a fejlesztőjével! sok épületvetítést is csinált régebben, szóval tényleg belső igények megoldására születtek a programjai.
 7. milyen platformon vagy? mert a Vezér erre megoldás lehet, de csak OSX-est: http://imimot.com/vezer/
 8. str linkjén található doksi nagyon jó, de készülj fel rá, hogy az mind a KSP alapjairól szól - sajnos amit te szeretnél pont nem lesz benne. egy zanzásított verzió Nils oldaláról érhető el: http://www.nilsliberg.se/ksp/scripts/tutorial/ talán ezek a videók segítenek: https://www.youtube.com/playlist?list=PLA_TJzbrY7otBAjf279ijHUQk4qWeJk20
 9. bárhol, ahol az oprendszeredben be kell állítani a fájl-jogosultságokat
 10. nézd meg, hogy nincs-e valamelyik mappa - vagy pont az az nki - read-only módra állítva. általában ilyen szokta okozni ezt a hibaüzenetet.
 11. oldbrian

  Ménemszól 4.1

  erre írtam, hogy kattintani kell ("What's New @ KVR Audio" alatt jobbról a 3. - de régebben pl. ott csak négy ikon volt, azelőtt meg alapból az volt a jobboldalon), de utána úgy is marad. mi azt csináltuk céges fórumon, hogy sokkal kevesebb (~10) főtéma (kategória) van, amin belül már külön topic-okban teszik fel az emberek a kérdéseiket. az ittenihez hasonló (vagy inkább valamivel lassabb) frekvenciájú a postolás, szóval azért elég sokáig láthatóak maradnak az újabb témák a kategóriákon belül. így legalább szemre, egyetlen képernyőn is átlátja az ember, hogy milyen területen van új kérdés.
 12. oldbrian

  Ménemszól 4.1

  Ezt érdemes lett volna korábban is írnod, mikor arról írtam, hogy én egy ilyet se ismerek. Szóval link pls! ezt szerintem a korábbi verziónál is mondtuk néhányan, hogy nagyon "kényelmetlen" az oldal használata nyitóképernyős új postok nélkül, ahol a "kényelmetlent" úgy értem, hogy nem ehhez szoktunk máshol. ha példa kell, akkor ott a KVR (igen, van hogy ott rá kell kattintani), a VI-control, vagy a már lassan egy évtizede magára hagyott CTGMusic (csak hogy legyen egy őskori példa is ). ha pedig ellenpélda, akkor ott a gearslutz, de finoman szólva sem tartanám őket a követendő példának. a fórumtémák átböngészésével az a baj, hogy iszonyatosan fragmentált a fórum, közel 50 kategóriát kell átgörgetni a főoldalról (ugyanúgy, ahogy a gs-nél, csak a kis betűméret miatt nem tűnik fel). ez csak akkor járható, hogyha sokkal kevesebb kategória van - úgysem pörögnek annyira a témák, hogy azonnal letolják az új postokat a fórumozók, szóval akár ez is járható út lehet. ezt leszámítva egyébként szerintem nagyon jó az új motor, a hirdetések kiszűrésével ez az új "múltidéző" is jól használható, szóval részemről még így is megérte a váltás!
 13. oldbrian

  Next iOS

  vagy egyszerűen arról van szó, hogy szerverekre kihegyezett termékről van szó és ezen a területen az OSX ritka választás (weblapoknál például 0.1% alatt van a részesedése: http://w3techs.com/technologies/overview/operating_system/all ).
 14. tudom, hogy tiltások, meg minden hasonló miatt lehet okafogyott lesz a válasz (habár úgy látszik visszatértél), de azért: igazából nincs a piacon ebben az árkategóriában olyan termék, ahol nem valódi hangminta lenne az átmenet. azt jelenti a "real legato", hogy felvették a zenészekkel azt, ahogyan váltanak a különböző hangok között, a LASS sem kivétel ez alól. felvételiidőben egyébként valóban hatalmasat nyernének ha ezt nem kellene megtenni, de a hangszerek felépítése miatt járhatatlan út a pitch-cselés. ugyanígy, a Spitfire hangminták közelében sem járt tape slide. ez van, ezért drága ilyen könyvtárakat csinálni (és még csak a nyers hangfelvételnél járunk, azután jön a fejlesztés). viszont érdekes, hogy külföldi fórumokon is milyen heves (és hamar unalmassá váló...) védelmi reakciókat vált ki bármilyen, SA-t érintő kritika, noha ők maguk is azt írják minden dokumentációjukban (és idézem): "If you are wanting perfectly tuned, normalised or 'dry' samples you have probably come to the wrong place. For here you may find the odd string squeek, a 'fruity' trumpet note, and lots and lots of 'room' but put the whole package together, write some beautiful music and suddenly this library and our approach will make perfect sense". de míg tényleg előfordulnak ilyen kisebb hibák, amiket javítanak is (ha a fenti filozófiával nem megy szembe), abban szinte biztos vagyok, hogy 440-re vannak hangolva. mondjuk ettől függetlenül is megértem, hogy pop-ban nehezebben talál neki helyet az ember, már csak a nagy felvételi tér miatt is.
 15. ez valóban létezhet, sőt, a legtöbb, összetettebb scripteket futtató Kontakt könyvtárnál jó eséllyel azt fogod tapasztalni, hogy nem csak a kezelőfelületen nem tudod a burkolókat állítani, hanem még ha te magad kézzel bele is mászol a patch-be és beraksz újabb envelope-okat, tönkreteszed az egészet néhány görbeparaméter átállításával. már ha egyáltalán megnyithatod a mélyét a patch-nek, mert ma már egyre többen lezáratják azt is az NI-vel. szerencsére ez nem jelent problémát a gyakorlatban. mert miért is kellene állítanod az ADSR-en? ha egyszerűen arról van szó, hogy crescendo-t vagy decrescendo-t akarsz játszani, akkor játszd azt, azaz rajzold be simán a dinamikagörbét a DAW-odba (a CC1 = modwheel-t automatizálva, vagy játszd föl azt mozgatva a dolgokat). decay ugyanígy, egyszerűen játszd/rajzold be és kész.
×
×
 • Create New...