Jump to content
Ménemszól.hu

syngular

Regisztrált tag
 • Tartalom számláló

  342
 • Csatlakozott

 • Utolsó bejelentkezés

 • Days Won

  15
 • Ennyit fórumozott

  359d 33m 24s

syngular last won the day on September 2

syngular had the most liked content!

Megbízhatósága

103 Megbízható

syngular tagunkról:

 • Rang
  Kapitány
 • Születésnap 1973-03-12

További Információ

 • Lakhely:
  Budapest XI

Legutóbb az adatlapod nézték:

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. syngular

  Jazz-rock zenekar billentyűst keres

  Sziasztok, Kis eséllyel, de hátha nem csak tekergetők vannak erre.Alakuló budapesti fúziós jazz-rock zenekarba keresünk billentyűst. Felállás: Dob, bassz, gtr, billentyű, e-hegedű Iránymutatónak alábbiak. Nem Jean Luc Ponty tribute a cél, csak vmi hasonló stílus: https://www.youtube.com/watch?v=cWYCqJnw7Hwhttps://www.youtube.com/watch?v=bKkMvBvyqvE
 2. Komolyan pár CD miatt (nótánként 419Ft, tehát néhány ezer Ft-os büntetés) kimennének lakásra? Hitetlenkedem, de minden lehet, ahogy még az is, hogy vannak, akik még használnak CD/DVD bármi optikai cuccott zenére/filmre. Legközelebb mindenki vigyen magával 1db ilyen írott lemezt live act-re, amin csak egyetlen jpg van, ahol egy NAVos meg egy Artis-os cumizza egymást, azt lefoglalhatják.
 3. syngular

  Behringer TD-3

  FélOFF: Annyira röhejesek ezek a kicsomagolós videók. Mi az érdekes abban, hogy vki kinyit egy dobozt, kiveszi a tápot, a bármilyen egyéb hozzácsomagolt kieget és végül ott az akármilyen cucc, amiről úgyis van csomagolás nélkül kép/videó? ON: Amúgy részemről a sárgával szemezek, abból kellene behúzni egyet.
 4. Eladó itthon vásárolt hangszer, első tulajtól. Szinti, 16 sáv seq, sampler, aftertouch. 6 éve hangszert váltottam (hegedűre), így a szintikből már csak ez maradt, de azóta már itthon sem használom, így inkább eladnám. 7 éve komplett mikrokapcsoló és encoder cserén esett át, így minden gomb a legenyhébb nyomásra is hibátlanul reagál. Billentyűzete szintén hibátlan. Hihetetlen strapabíró, rengeteget koncerteztem vele és még így is gyönyörű állapotban van, nagyon vigyáztam rá. Eredeti dobozában, gyári tápjával, magyar és angol manual, 2db SM kártya + USB olvasó hozzá. Sampler bővítő által teljes körű szerkesztési lehetőségekkel sampling/multisampling (nem csak sample player!), 48MB Ram (64MB a max), SCSI port. Az árba bekalkuláltam a külső 2GB SCSI vinyót is házzal együtt, meg egy 6 éve 12eFt-ért vásárolt, de csak egyszer használt (hazahoztam benne egy másik szintit) tokot, de ha ezek nem kell kellenek, akkor vmivel kevesebbért is elvihető a szinti. Igény szerint eladó hozzá: - Ultimate Deltex 48b (dupla karos) állvány is +20eFt-ért. - Roland DP6 (sustain, damper, switch funkciók) pedál + 5eFt-ért. (Az állvány és a pedál csak akkor eladó külön, ha a szinti már elkelt és ezek megmaradnak.) Nincs nagy választék olyan workstation-ökben, amelyek kis méret és súly mellett komplett sampling lehetőségeket és aftertouch-os billentyűzetet nyújtanak (ilyen árért pláne nincs), így sztem ez otthonra ötletelni és színpadra is tökéletes gép még ma is, ha vkinek "minden egyben" gépre van szüksége. Budapest 11ik kerület, Újbuda-központ, az Allee-tól két utcányira. Bár zenekari szempontból rendkívül könnyű (8kg), a posta kizárt. Átvétel kizárólag személyes megtekintés és kipróbálás alapján. Hívjál számkijelzéssel (akkor vissza tudlak hívni, ha épp nem tudom felvenni). Tel: 20-930-2521
 5. syngular

  Yamaha MODX

  Az AT sztem kizárólag koncerten hasznos olyan zenekarban, ahol játszani is muszáj érdemben, pl szóló témák alatt bal kézzel szőnyegezni kell (splitelve vagy másik gépen) és nincs szabad kéz bendert tekergetni. Ez a gép nem ilyen zenekari pozícióra lett kitalálva.
 6. Egyetértek. Gondolom nem véletlenül vannak letiltva a hozzászólások a video alatt.
 7. Kérdés, hogy csak tekergetni szeretne, vagy több sávon vezérelni, zeneírásra is próbálgatni, mert előbbire jó egy mono analóg, de utóbbinál inkább a MicroQ vagy bármi, amelyik multitimbral, meg van benne FX, stb.
 8. syngular

  DSI Prophet X!

  (Bocsi, mert OFF, de nem bírom magamban tartani, hogy az első videón optikailag olyan a csávó kéztartása, meg a kétújjas pötyögés, mintha egy csípőficamos emberke kezdene cselezgetni a focipályán.)
 9. syngular

  Yamaha MODX

  Az MO6-al ebbe bele is futottam. Amikor az MO-t vettem, gondoltam azt viszem következő koncertre, de az első próbán, amire elvittem, úgy elvérzett (annyira vékony és erőtlen volt), hogy végül maradt zenekaros billentyűmnek a Triton.
 10. syngular

  Yamaha MODX

  Vki írta korábban, hogy lagzis az egész széria. Sztem nem moti(f)ál komoly munkára, hanem csak a presetek tekergetésére, mint egy groovebox esetében. Persze bejön ezek ellenére. (Számomra a Nissan Juke a világ, szinte már objektíven legocsmányabb szappantartója jelen pillanatban )
 11. syngular

  Yamaha MODX

  Az expo összességében (!) annyira gagyi hosszú évek óta, hogy legutóbb már ki sem mentem. Az azelőtti években sem töltöttem ott 30 percnél többet. Inkább a boltba megyek én is.
 12. syngular

  Yamaha MODX

  AWM2 poli csak 28, az FM meg 64? A 28 nagyon kevés. 10239 arpeggios? Az meg vmi irgalmatlan sok. Minek annyi? Végiglapozni is 3 nap. Persze legyen, nem vagyok ellene csak vicces számomra a mennyiség, pláne, hogy nem kerek szám. - Na végre kész, leprogramoztam 10ezret, ráment két hetem. - Innen haza nem mész, amíg nem csinálsz még 239-et!
 13. Pop/Rock vonalon persze nagyon jók a Nordok, Yamahák is. (Analóg gépek totál fölösek erre, pláne egy próbateremben) Én egyszerűsíteném és csak egy db gépben gondolkodnék. (Max az állvány legyen dupla és ha a sajátját (vagy azt is) akarja használni, akkor viszi magával, mint a gitárosok is a saját hangszerüket.) Részemről egy 73billentyűst tolnék be, amin egy zongorista is elvan már (pl Roland VR730) vagy ha van elég hely, akkor egy 88-ast (pl Korg Kross 88), de sztem a 88 fölösleges. A lényeg, hogy sztem elég egy gépben gondolkodni, ami fix a helyszínen. Roland VR-09 is simán elág sztem az 5 oktávjával, nekem legalábbis 20 év billentyűzés alatt nem nagyon hiányzott volna más, max én is vittem volna pluszban a sajátot, ha abban volt vmi elengedhetetlen (hangszín, loop, akármi) a próbán is (nem csak koncin).
 14. syngular

  Élet a DAW előtt.

  Még annyi poén, hogy 1993ban volt egy fellépésünk (DM, Bonanza, meg saját dalokkal), ahol két ilyen C64 + C-Lab progi volt a seq mindkét billentyűsnél, de úgy, hogy a C64 a monitorokkal (tévékkel) a színpadon kívül, függönnyel takart résznél voltak (a Csili művházban volt (megvan a videofelvétele). Mivel a sequba csak 1 nótát lehetett betölteni, volt egy ember, aki míg ment egy nóta, addig hátul átszaladt a másik oldalra és a túloldalon töltötte be a kövi számot a másik C64be, aztán fordítva. Mindkét oldalon egy-egy Roland JV30 volt így meghajtva. A haveromnak volt még egy JV80 (nála a JV30 volt kölcsön), nálam a JV30 fölött meg kölcsönbe egy Korg T3 és egy Casio RapMan, ami tudott oktávot váltani beszéden, ezt használtuk vocoder helyett Slussz poén: játszottuk a Valami véget ért című nótát is, mert akkor ez nagyon ment és ezt én énekeltem. Mielőtt ott tartott a szöveg, hogy "bennem minden halk szavad él", akkor mutogattam a kontrolokra közben nézve a közönség mögötti keverő emberkét, mert nem hallottam magam és emiatt véletlenül azt énekeltem (hallható/látható a felvételen), hogy "bennem minden HANGFALAD él"
 15. syngular

  Élet a DAW előtt.

  A DAW előtti időszak nálam, amikor már próbáltam sávokat rögzíteni, annak a következő lépései voltak: 1991. Yamaha PSR28 + apám akkori profi, erősítővel egybeépített kétkazettás deckje volt. Felvettem egy sávot, aztán azt lejátszva rájátszottam a másik kazira történő felvételre. és így tovább 3-5 sávig. 1992. Roland JV30 (ez legalább már 16 multitimbral volt) + C64 + MIDI interface + C-Lab 16 sávos pattern alapú seq progi floppyn (ezek máig megvannak) + Videoton kis fekete-fehér tévé monitornak. 1995. Csak workstationok és hardver samplerek használata kb 2008ig (Akai S700, Korg Trinity, Triton Le, Kurzweil K2000S, E-MU E5000ultra) + az ezek sequencere által vezérelt egyéb szintik. Kb2008-tól voltam képes megszokni a DAW irányt (Cubase SX törve, aztán megvéve a Cubase Artist 7.5 (ez utóbbi van máig)), de utóbbin már csak audiórögzítés történik pár sávon zenekari ötletelési jelleggel, szóval vezérlésre nem használom csak felvételre.
×
×
 • Create New...