Jump to content
Ménemszól.hu

Dark Energy

Regisztrált tag
 • Tartalom számláló

  220
 • Csatlakozott

 • Utolsó bejelentkezés

 • Days Won

  7

Dark Energy last won the day on September 23 2019

Dark Energy had the most liked content!

Dark Energy tagunkról:

 • Születésnap 1989-05-27

További Információ

 • Lakhely:
  Budapest
 • Érdeklődési kör
  zeneszerzés, közgazdaságtan

Kapcsolatfelvétel

 • Weboldalam
  http://kovacsoliver.hu/

Legutóbb az adatlapod nézték:

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Dark Energy's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

 • Dedicated
 • First Post
 • Collaborator Rare
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

37

Megbízhatósága

 1. Dark Energy

  Zajos gitárfelvétel

  sziasztok! Egy olyan problémába ütköztem, hogy szörnyen zajos a gitárfelvétel, amit készítek, főleg nagyobb gain esetében. Az érdekes az egészben az, hogy az alap jel is zajos, de csak abban az esetben, hogyha nem érek hozzá a gitár fém alkatrészeihez, amennyiben hozzáérek, a zaj megszűnik. Alapesetben ez olyan -50 dBFS, nyilván ezen azért lehet erősíteni, és egy kicsit chrunchy torzítással együtt elég komolyan keveredik a sercegés az alap jellel. Egy Native Instruments Komplete Audio 2 külső hangkártyával rendelkezem, de az előző setup is hasonló sercegést és pattogást generált. A gitárnak semmi baja, ezt hangszerész ellenőrizte. Van instrument bemenetem, de a földzaj kiszűrése érdekében vettem egy Behringer DI400P DI-Boxot. Ő lenne az, ha nem ismernéd. https://www.thomann.de/hu/behringer_ultradi_400p.htm Ha lift-en van a felső kapcsoló, akkor nagyon durva hanghatások hallhatók, ez mérséklődik, hogyha gnd-n. Ez azt jelenti, hogy kiszűri a földhurokból eredő zajokat, ezzel mindössze annyi a gond, hogy olyan ellenállása van a cuccnak, hogy a jelszinten pedig éppen annyit kell emelni, amivel max 2-3 dBFS zajcsökkenés érhető el. A csatolt fájlok közül a guitar_noise_gnd nyilván a gnd kapcsoló on állapotát tükrözi a felvétel során, a másik kitalálható. A pattogások akkor hallatszónak a hanganyagban, amikor hozzáérek a bridge-hez, vagy egyéb fém alkatrészekhez. Természetesen a sercegések és a pattogások nem szűnnek meg, hogyha így járok el, csak halkulnak, viszont ahogy húzom fel a gaint, úgy erősödik a dolog. Emellett tuti, hogy van még valami más zavar is, amit a konnektorból szed össze a cucc, van arra is felvétel, ez nyilván az other_noise.mp3. A végén, a lecsengéskor hallható a problem. Mit kéne erre használni? DC filtert, földhurok leválasztót, hálózati zavarcsökkentős aljzatot? DC filterre ezt találtam: https://www.thomann.de/gb/lehle_dc_filter.htm Földhurok leválasztóra ezt: https://www.eldoradomusic.hu/shop/Hangositas/Hangositasi_kiegeszitok/Egyeb/termek_ART+CLEANBOXII++földhurok+leválasztó/id:269344 Zavarszűrős elosztókra ilyesmiket: https://www.pcx.hu/apc-pm5v-gr-zavarszuros-eloszto-00632402?referer=argep.hu https://www.pcx.hu/apc-pm1w-gr-zavarszuros-eloszto-00547299?referer=argep.hu https://www.pcnoti.hu/termek/170200007/eaton-protection-strip-tulfeszvedo-zavarszuros-eloszto-ps6d Ezek vajon segíthetnek, vagy adjam fel? Köszi előre is a válaszokat! guitar_noise_gnd.mp3 guitar_noise_lift.mp3 guitar_other_noise.mp3
 2. Ma már elkényelmesedtünk a 16 meg 32 giga ramokkal.
 3. Te azt írtad, hogy 172,27 kB, én pedig azt, hogy 167 kB. Ez miért három nagyságrend?
 4. Kösz, ezt megjegyzem! Amúgy sokat nem tévedtem...
 5. A SampleTekket nem mondanám éppen élvonalbeli játékosnak. Ennél nagyságrendekkel jobban vannak, pl. amiket linkeltem az előbb. De itt is vannak egész jók: https://www.native-instruments.com/en/products/komplete/keys/ A billentyű mechanikához nem értek. Elhiszem, hogy a Nord jó ebben és jobb, mint a midi keyboardok...
 6. És hozzá kell tenni, hogy vagy Kontakt alapú könyvtárakkal csinálsz szimfonikus hangzást, vagy szimfonikus zenekarral. Egyéb jó minőségű alternatíva nincs.
 7. Az LA Scoring Strings összességében 20 GB. Amit betölta ramba egy hegedű presetre az 0,84 GB. De ezzel lehet játszani, van olyan beállítás, ami kevesebbet tölt be a közvetlen elérésű memóriába, viszont jobban megdolgoztatja a vinyót. Egy darabig lehet húzni a dolgot, utána már recseg a hang, mert a winchester nem bírja.
 8. Nekem nyolc magos amd-m van, és komplett szimfonikus zenekart szólaltatok meg. Szerintem valami gond van a beállításaiddal. Azért egy nyolc magos intel többet tud, mint egy nyolc magos amd akárhogy nézzük...
 9. Az, hogy filmet EQ-zol vele, nem olyan gázos, de rosszak az eq beállításaid, ha clippingel tőle a hangfal. Milyen monitorhangfallal rendelkezel?
 10. Elvileg az oprendszer saját hangerejét csutkára kell kitolni. Ez nem okozhat torzítást csak akkor, hogyha 0 dB fölé emelkedik a hangerő annál az hanganyagnál, amit éppen lejátszol, mert olyankor a digitális technológia miatt a hullámformák teteje szögletessé válik. Ha van viszonylat jó miksid, akkor a hallgatópozícióban lévő hangnyomást meg tudod mérni. Itt van erről egy jó írás: http://microchips-sound-studio.blogspot.hu/2015/10/minden-decibelekrol-1-resz.html Egy kérdés. Mire szolgál nálad ez az EQ?
 11. Jó, hát én nem kötekedni akartam. Elhiszem, hogy marhajó a Nord, vannak alternatívák is, mindenki vegyen azt, amit akar. Zeneszerzésre (főleg, ha valaki nem egy Chopin, mint én), akkor értelmesebb dolog valami Kontakt alapú könyvtárat venni, mivel be lehet pötyögni a tizenhatodokat, meg a harminckettedeket, és nem kell lejátszani. Aki meg hivatalból ínhüvelygyuszi bizniszben utazik (hivatalosan zongorista) az vegyen Nord-ot. Amúgy a 12 különböző velocity nem olyan sok ám.
 12. Én csak egy szempontot próbáltam bevezetni, de a különböző mikrofonállások egyébként kényelmesek tudnak lenni, hogyha térbeli elhelyezésről van szó. Persze biztos a Nord is marhajó, ugyanakkor elviekben nincs akadálya egy jóféle kalapácsmechanikás billentyűzettel és egy laptoppal fellépni. Van ilyen egyáltalán? Még nem próbáltam, mert nem vagyok zongorista, ezt le kell szögeznem. A könyvtár mérete persze nem feltétlenül mérvadó. De, ha számolunk egy kicsit, akkor rájöhetünk egy két dologra. Egy másodpercnyi wav mérete nagyjából 167 kilobyte. Egy zongora lecsengése simán megvan 15 másodperc, mondjuk kitartópedállal. 96 billentyűhangot kell felvenni, de nem egyszer, hanem mondjuk minimum 12 féle velocity-ben, hogy lehessen a dinamikával érdemben játszani. Ez azt jelenti, hogy 167*15*96*12 kilobyte lesz a hangkönyvtár mérete egy darab mikrofonállással. Ez 2,75 Gigabyte egyetlen zongorára. Így tehát vagy úgy fér el a Nord egy gigájára nemtomhányféle zongora, hogy tömörítve van vagy úgy, hogy "csalást" alkalmaz a szinti, mivel valamiféle aluláteresztő szűrővel helyettesíti az egyes dinamikai állásokat. Ergo egy filterrel leszed a nyomásérzékeny billentyűvel a magasakból. Persze létezik olyan, hogy veszteségmentes tömörítés... Nem ismerem a PCM technológiát, szóval simán meg lehet cáfolni.
 13. Ehhez a Nord cucchoz ugyebár 1GB hangminta állomány van a zongorákat illetően. Na már most ehhez képest egyetlen kontakt alapú zongora könyvtár ennek a sokszorosa: Ez pl. nagyon durva: http://www.productiongrand.com/product/production-grand-2/ 437 GB Szerintem nagyon szépen szól, bár az ára is megvan mellé. 329 dolcsiba kerül. Olcsóbb alternatíva a Piano in Blue: https://cinesamples.com/product/piano-in-blue Ez önmagában 11GB-os. Most akkor melyik a részletesebb a Nord hangja, vagy ezek a könyvtárak? Ezek valódi zongorákból lettek mintavételezve. Ez egy nagyon aranyos kis termék, és egészen szép hangja van. Az ára is baráti: http://fluffyaudio.com/shop/mypiano/ 5 GB-os szabad winchester területet ajánlanak hozzá. Nem mellesleg az NI Komplete 10-hez jár egészen pontosan háromféle különböző karakterű zongora és most akciós a cucc: https://www.native-instruments.com/en/products/komplete/bundles/komplete-10-ultimate/included-products/ Most 700 ojróért egy valag cuccot kapsz.
 14. Kérdésem az nincs, de köszi a videót! Nagyon szuper lett jó, hogy van ilyen is.
×
×
 • Create New...