Jump to content
Ménemszól.hu

zsírfeka

Regisztrált tag
 • Tartalom számláló

  183
 • Csatlakozott

 • Utolsó bejelentkezés

 • Days Won

  4
 • Ennyit fórumozott

  527d 8h 41m 54s

zsírfeka összes megnyilvánulása

 1. Ma már elkényelmesedtünk a 16 meg 32 giga ramokkal.
 2. Te azt írtad, hogy 172,27 kB, én pedig azt, hogy 167 kB. Ez miért három nagyságrend?
 3. Kösz, ezt megjegyzem! Amúgy sokat nem tévedtem...
 4. A SampleTekket nem mondanám éppen élvonalbeli játékosnak. Ennél nagyságrendekkel jobban vannak, pl. amiket linkeltem az előbb. De itt is vannak egész jók: https://www.native-instruments.com/en/products/komplete/keys/ A billentyű mechanikához nem értek. Elhiszem, hogy a Nord jó ebben és jobb, mint a midi keyboardok...
 5. És hozzá kell tenni, hogy vagy Kontakt alapú könyvtárakkal csinálsz szimfonikus hangzást, vagy szimfonikus zenekarral. Egyéb jó minőségű alternatíva nincs.
 6. Az LA Scoring Strings összességében 20 GB. Amit betölta ramba egy hegedű presetre az 0,84 GB. De ezzel lehet játszani, van olyan beállítás, ami kevesebbet tölt be a közvetlen elérésű memóriába, viszont jobban megdolgoztatja a vinyót. Egy darabig lehet húzni a dolgot, utána már recseg a hang, mert a winchester nem bírja.
 7. Nekem nyolc magos amd-m van, és komplett szimfonikus zenekart szólaltatok meg. Szerintem valami gond van a beállításaiddal. Azért egy nyolc magos intel többet tud, mint egy nyolc magos amd akárhogy nézzük...
 8. Az, hogy filmet EQ-zol vele, nem olyan gázos, de rosszak az eq beállításaid, ha clippingel tőle a hangfal. Milyen monitorhangfallal rendelkezel?
 9. Elvileg az oprendszer saját hangerejét csutkára kell kitolni. Ez nem okozhat torzítást csak akkor, hogyha 0 dB fölé emelkedik a hangerő annál az hanganyagnál, amit éppen lejátszol, mert olyankor a digitális technológia miatt a hullámformák teteje szögletessé válik. Ha van viszonylat jó miksid, akkor a hallgatópozícióban lévő hangnyomást meg tudod mérni. Itt van erről egy jó írás: http://microchips-sound-studio.blogspot.hu/2015/10/minden-decibelekrol-1-resz.html Egy kérdés. Mire szolgál nálad ez az EQ?
 10. zsírfeka

  Dobmikrofonok tesztje

  Nekem lábdobból az Audix D6 volt a favorit. Van benne ilyen mellbevágós döngölősség, ami persze a basszus szubtartományával nem annyira barát, de erre találták fel az eq-t. A többinek picit olyan a hangja, mint amikor ezt a hatalmas gumi strandlabdát vágják a falhoz.
 11. zsírfeka

  Dobmikrofonok tesztje

  Állótam: - Audix D6 Mert szép mélye és természetesebb hangja van. Olyan mellbevágós.
 12. zsírfeka

  Dobmikrofonok tesztje

  Tam: - Audix D2/D4 (12"/16") Nem tudom megmondani, hogy miért, de ez tetszik.
 13. zsírfeka

  Dobmikrofonok tesztje

  Én nem értem a mikrofonozáshoz, de annyira elhanyagolják ezt a topicot, hogy már sajnállak érte. Megpróbálok pár szót szólni az EZ Drummeres meg Superior Drummeres tapasztalataim mentén. Nem nagy cucc, de dob sound-dal már foglalkoztam életemben. Remélem relevánsak lesznek az észrevételeim. Nekem snare-eknél az a fontos, hogy legyen egy attack is olyan 200 körül és legyen magasa is. Ha nincs attack, akkor a gitár/szinti/akármi mellől nem hallatszik ki, ha nincs magas, akkor rettentően tompán szól. Inkább tartalmazzon egy picit több magasat, mert abból vissza lehet venni, ha a cinekkel összeakad. Egyértelmű favorit nálam a DPA 4099, mert szép közép/alsó tartománya van, természetes és van magas benne. A Sennheiser se lenne rossz, de túlságosan öblögetős hangja van. A többi is jön, csak most ezt elküldöm.
 14. Jó, hát én nem kötekedni akartam. Elhiszem, hogy marhajó a Nord, vannak alternatívák is, mindenki vegyen azt, amit akar. Zeneszerzésre (főleg, ha valaki nem egy Chopin, mint én), akkor értelmesebb dolog valami Kontakt alapú könyvtárat venni, mivel be lehet pötyögni a tizenhatodokat, meg a harminckettedeket, és nem kell lejátszani. Aki meg hivatalból ínhüvelygyuszi bizniszben utazik (hivatalosan zongorista) az vegyen Nord-ot. Amúgy a 12 különböző velocity nem olyan sok ám.
 15. Én csak egy szempontot próbáltam bevezetni, de a különböző mikrofonállások egyébként kényelmesek tudnak lenni, hogyha térbeli elhelyezésről van szó. Persze biztos a Nord is marhajó, ugyanakkor elviekben nincs akadálya egy jóféle kalapácsmechanikás billentyűzettel és egy laptoppal fellépni. Van ilyen egyáltalán? Még nem próbáltam, mert nem vagyok zongorista, ezt le kell szögeznem. A könyvtár mérete persze nem feltétlenül mérvadó. De, ha számolunk egy kicsit, akkor rájöhetünk egy két dologra. Egy másodpercnyi wav mérete nagyjából 167 kilobyte. Egy zongora lecsengése simán megvan 15 másodperc, mondjuk kitartópedállal. 96 billentyűhangot kell felvenni, de nem egyszer, hanem mondjuk minimum 12 féle velocity-ben, hogy lehessen a dinamikával érdemben játszani. Ez azt jelenti, hogy 167*15*96*12 kilobyte lesz a hangkönyvtár mérete egy darab mikrofonállással. Ez 2,75 Gigabyte egyetlen zongorára. Így tehát vagy úgy fér el a Nord egy gigájára nemtomhányféle zongora, hogy tömörítve van vagy úgy, hogy "csalást" alkalmaz a szinti, mivel valamiféle aluláteresztő szűrővel helyettesíti az egyes dinamikai állásokat. Ergo egy filterrel leszed a nyomásérzékeny billentyűvel a magasakból. Persze létezik olyan, hogy veszteségmentes tömörítés... Nem ismerem a PCM technológiát, szóval simán meg lehet cáfolni.
 16. Ehhez a Nord cucchoz ugyebár 1GB hangminta állomány van a zongorákat illetően. Na már most ehhez képest egyetlen kontakt alapú zongora könyvtár ennek a sokszorosa: Ez pl. nagyon durva: http://www.productiongrand.com/product/production-grand-2/ 437 GB Szerintem nagyon szépen szól, bár az ára is megvan mellé. 329 dolcsiba kerül. Olcsóbb alternatíva a Piano in Blue: https://cinesamples.com/product/piano-in-blue Ez önmagában 11GB-os. Most akkor melyik a részletesebb a Nord hangja, vagy ezek a könyvtárak? Ezek valódi zongorákból lettek mintavételezve. Ez egy nagyon aranyos kis termék, és egészen szép hangja van. Az ára is baráti: http://fluffyaudio.com/shop/mypiano/ 5 GB-os szabad winchester területet ajánlanak hozzá. Nem mellesleg az NI Komplete 10-hez jár egészen pontosan háromféle különböző karakterű zongora és most akciós a cucc: https://www.native-instruments.com/en/products/komplete/bundles/komplete-10-ultimate/included-products/ Most 700 ojróért egy valag cuccot kapsz.
 17. Sok jó tippet adsz, köszönöm! Morricone-t annyira nem szoktam hallgatni, de a szép lead dallamokat szeretem, és általában a hallgatóság is csipázza, mert könnyen megjegyezhető és fülbemászó.
 18. link: http://kovacsoliver.hu/Brave_New_World_Newversion.mp3 Csináltam egy új mixet és mastert, ez jobb lett? Talán egy kicsit nyitottabb.
 19. Nincsen a hangszereken saját reverb. Szerintem a Virtual Sound Stage 2 szól így, azt kombinálom reverbbel. Viszont szerintem azt fogom csinálni, hogy sima delay-jel és eq-val fogom megoldani a térérzetet. (A mélységet delay segítségével az abszorpciót pedig eq-val.) Nyilván, mint ahogy eddig is több send reverbet küldök arra, ami távolabb van a mixben. Így nem lesz ez a doboz szerű utóérzete a dolognak. A zengető predelay funkcióját pedig kikapcsolom. Meg is csinálom így a mixet, kíváncsi vagyok, hogy mit tudok kihozni belőle ilyen eljárással.
 20. Lehet, hogy nagy kérés, de szeretnék külső, és leginkább hozzáértő véleményt kapni a munkámról, mert ha minden igaz, most már hivatalosan is belevágtam a zeneszerzésbe. Éppen ezért jó lenne a mixelés és a masterelés témakörben is kicsit fejlődnöm. Én nem tudom elfogulatlanság nélkül megítélni a saját munkámat, és ebben kérném a segítségeteket. Nagyon kíváncsi vagyok mit mondtok. Három darab teljesen eltérő hangszerelésű alkotásomat választottam, nagyon hálás lennék, ha legalább pár szót mondanátok, főként a mixing/mastering részéről, de a hangszerelésbe is bele lehet kötni adott esetben. Ha vállalkozik valaki rá, annak előre is köszönöm! Lehet rosszat írni, nem fogok megsértődni, felnőtt emberek vagyunk, ha minden igaz.
 21. zsírfeka

  Desktop felvétel hangprobléma

  Üdv! Van én nekem egy rettentően aranyos kis problémám. Fel akarok venni videót Debut Video Capture-vel de nem megy a hang, illetve más szoftverrel sem vesz hangot. A lényeg az, hogy rendelkezem egy Presonus Audiobox iOne kártyával, windows 10-em van, és valamiért se a Debut, se a Camtasia nem vesz hangot, ha felveszem a desktop-ot. Pontosabban kizárólag a Presonus Studio One 3 szoftverem kimeneti hangjait nem hallja. A sima windows hangokat igen tehát, ha megy a youtube közben, annak a hangja fel van véve, a DAW programé nincs. Valszeg ennek ahhoz lehet köze, hogy a windows hangot átugorva, saját asio drivert használ az Audiobox, mint ahogy minden félprofi és profi hangkártya. Lehet ezzel valamit kezdeni? A videólopó szoftverek szerény beállításait már végigpróbálgattam, és természetesen nem vonalbemenet, vagy mikrofonbemenet volt beállítva a caprure szoftverekben. Ti találkoztatok már ilyesmivel? Hát, remélem érthető volt, amit írtam. A segítséget előre is köszönöm!
 22. A Raven tesztről jut eszembe: http://oshungary.hu/hu/tesztkatalogus-oshungary/raven-progressziv-matrixok/
 23. Kérdésem az nincs, de köszi a videót! Nagyon szuper lett jó, hogy van ilyen is.
×
×
 • Create New...