Jump to content
Ménemszól.hu

fulton

Regisztrált tag
 • Tartalom számláló

  205
 • Csatlakozott

 • Utolsó bejelentkezés

 • Ennyit fórumozott

  197d 9h 3m 57s

Megbízhatósága

1 Semleges

fulton tagunkról:

 • Rang
  Strázsamester

Legutóbb az adatlapod nézték:

1.833 profil megtekintő
 1. fulton

  Cubase 9 EL - processzor használat

  Sziasztok Egy olyan kérdés merült fel bennem, nem lehet -e valahogy jobban rábírni a Cubase-t hogy render nél, ne csak 2.5% procit használjon az i7-ből. Nincs erre valami beállítás? Gondolom ha jobban kihasználná gyorsabb lenne a "kiküldés".
 2. Köszönöm szépen. Utána olvasok!
 3. fulton

  Létezik ilyen keverő?

  Sziasztok Van egy elképzelés a fejemben amire kinváncsi lennék hogy megvalósítható e. Ebben szeretném a segítségetek kérni. Itt a fantom rajz. Tehát arról lenne szó, azt szeretném hogy: Mint látható 1. csatiba megy a mikrofon nyers vonal. A 2. csatornába egy sztereo lejátszó. Majd az fx send-be kötve, 4. és 5. csati vagyis az fx ből 2 sztereo fx jel be a 4. és 5. csatiba. (itt lesznek a két kikevert fx-jeim amit tudok adagolni külön külön majd a nyers énekre). És most jön a csavar, szeretném ha a 6 kiemeneti sávon csak az 1 és 4. 5. sáv szólna, magyarán a nyers ének a rákevert fx-el. Ez ki az UAD-ba, onnan be a 3. sávba a keverőn, majd pedig a 7. sáv , mint amolyan master out, amin szólna egyben a 1. 2. 3. sáv a végfokba. Van olyan keverő amivel meg tudom ezt így oldani? Természetesen ez élő felhasználásra lenne, tehát rel time kell. Na igen, egy UAD Apollo val simán meg lehetne oldani. De mondjuk sima analog keverőben van ilyen vajon?
 4. Ha hasonló problematikája lenne másnak, valóban a win 10 update tett be neki. Nem volt elég hogy ujra raktam a szoftverét, valami win drivert is le kellett szednem külön , és aztán műküdik rendesen.
 5. fulton

  RME UC potméter probléma

  Sziasztok Van egy RME UC hangkártyám, és a windows frissítéshez tudom kötni , máshoz nem igazán, tehát onnantól hogy frissült a win 10 em, a jelenség a következő. Ha a hangkártyán állítom a hangerőt, valamiért a tekerés hatására a volumen és a balance poti is csavarodik. Nagyon zavaró, folyamatosan elállítom így a balancét is. Már próbáltam ha reset elést de semmi, újraindítást is semmi. pls valaki. Előre is köszönöm!
 6. Hop, megvan. "loopback" nem volt bekapcsolva:) az ADAT3/4 nél.
 7. fulton

  RME UC - software playback felvétel

  Sziasztok Azt szeretném megkérdezni, hogy tudnám felvenni a Cubase-vel a "software playback" kimenő sávot? Magyarán ha pl online elindítok egy rádiót (zenét) és azt szeretném rögzíteni a Cubase-ban, mit kell tennem? Próbálgattam de sehogysem jött össze.
 8. fulton

  Rack láda 8U kombi - eladó

  Sziasztok!Eladnám Proel SA08Blkm Rack ládám, elől/hátul/felül nyitható, dönthető keverő tartóval. A láda mélysége: 500mm Az ár: 51.000 ftÉrd: 06703284864 email: rlaci@rlaci.hu
 9. fulton

  Cubase felvétel késés kompenzáció

  Sziasztok Egy olyan problémám lenne, adott egy RME UC hangkártya. Megvan a mono mikrofon sávom, majd egy a sávot kiküldtem egy Lexicon FX-be, ahonnan 2 sztereo sávom jön vissza (delay és reverb). A fülesben valós időben hallom a sávokat és éneket, de ha felveszem a 2 db visszaküldött fx sávom késik az eredeti éneksávhoz képest. Hogy lehetne (lehet e egyáltalán) úgy felvennem valós időben, hogy a sávok ne késsenek egymáshoz képest. köszönöm
 10. fulton

  RME UC - bemeneti jel erősség probléma

  Sziasztok Szeretném a segítségetek kérni a következő problémára. Vettem egy RME UC kártyát amivel a következő problémám van. Van egy szintetizátor illetve egy keverő vonal kimenet. (ebbe van bekötve egy mikrofon chanel strip mikrofonnal, és az effektezve) A célom az lenne hogy felvegyem 2 sztereo vonal bemenetként külön sávra. Keverő master kimeneti jel erőssége beállítva olyan 0 dB re (ledsorja szerint) néha be be jön az első sárga ledsor (ami számozása szerint +3 dBr) - tehát ebből jön az effektezett ének. A szintinek kicsontolva a potija. Na már most, a szinti be lett kötve a hátsó 5/6 bemenetre, a keverő pedig az első 1/2 line in-re. A total mix-ben a hátsó line in bemenetekre -10 dBv választottam (ezzel volt legerősebb a bemeneti jel). A problémám az, hogy mindösszesen -15, -16 dB erősségű felvételi jelet kapok csak a total mixer analog input 1/2 részénél (+6 dB re tekerve a potiját), míg az analog 5/6 nál (szintén +6 dB (max) ra tekert potinál -8, -7, -6 dB-t. Ezek a kártyák nem tudnak felvenni kicsit közelebb a 0 dB hez? (vagy én vagyok "Zöld") Azt várnám ha már a keverőn egy 0 dB jelet küldök ki az RME-be, akkor ott egy 0 dB erősségű jelet kapjak a dow-ban és tudjak felvenni. A 0 dB egyébként a hangkártya kimenetén meg van (total mix potmétere alapján), ha 0 dB re tekrem a total mix-jében a potit (de meg kellesz néznem, de mintha akkor meglenne) Hozzáteszem, van egy Forte is nálam, azon a line in bemenetre kötve a keverőt, megkapom vonalból a kb 0 dB jel erősséget felvételnél. Vagy nem értek még az RME-hez, vagy pas..nem tudok rájönni. Ha esetleg számít, az output beállításainál: +4dB választottam. (mackie hangfalakat) Segítséget, vagy útbaigazítást megköszönék.
 11. fulton

  RME UC vs RME babyface pro

  Sziasztok A két kártya között hezitálok. Ha jól tájékoztattak, a babyface pro - nál használható egyidőben 4 analog bemenet. Ez nekem pont elég is lenne. (többre nincs szükség, a jövőben sem) szerk: mostmár vannak kétségeim hogy 4 db vonal bementet szépen fel tudok e venni egy időben, ahogy kutakodtam elég ködös képbe kerültem ezzel kapcsolatban) Ezek fényében mi a véleményetek, és miért? AD/DA és hasonlók.. Köszönöm
 12. Sziasztok. Az Asio4all nem vált be...egy idő után random szerűen késnek egymáshoz képest ez pedig maceras... van hogy be recseg Szóval nem az igazi. Úgy veszem észre csak nem tudom megúszni hogy vegyek egy olyan hangkártyát aminek legalább 4 bemenete van. Rme UC tűnik a legideálisabbnak számomra. Rme UC hangminőségben (gondolom) Forte hanját azért hozza, ... az a potméter ami rajta van azzal lehet állítani legalább egy monitor pár hangerejét?(lehet arra is használni? Vagy kellesz egy passiv hangerőpoti) Vagy azt lenne jó még kideríteni hogy vajon ha vennék egy Apollo Twin usb hangkártyát azzal hogy menne ez a párosítás ...mert ha karajul menne, akkor még az lehetne járható út, és azt még real timeben is használhatnám. Kérdés menne e felvételnél az asio4all al. A 4 bemenet Utána olvastam, mac en ennek az összesítesnek...hát 100 szorta jobb a mac zenére mint a win. Milyen kár h nincs egy macem winre miert nem képes Géc ur ilyet létrehozni...
 13. Ugyan olyan katyvasz ez még mint volt ezek szerint. Nem vágok bele. Túl sok a cécó vele. Köszönöm mindenkinek az eddigi! (még jöhet:) válaszokat.
×