Jump to content
Ménemszól.hu

fulton

Regisztrált tag
 • Tartalom számláló

  212
 • Csatlakozott

 • Utolsó bejelentkezés

fulton összes megnyilvánulása

 1. Köszönöm, Hasznos volt.
 2. fulton

  Mackie MR824 vs Yamaha HS8

  Sziasztok Van esetleg akinek volt szerencséjére mindkét ládához? Kutakodom kutakodom, érdekelne a véleményetek. Nem kell nagy studiós munkákra gondolni, és egyben szimpla zenehallgatásra is használva lennének. Eddig Mackie MR8 MKII voltak, én meg voltam elégedve velük, tetszett a hangjuk is. Zenehallgatásra is abszolutde tetszettek. És vajon, mennyiben másabb mint az MR8 MK2 volt. (mármint az MR824). Előre is köszönöm. (az olvasottak alapján a yamaha ridegebb sound mint a mackie)
 3. Gondolom nem piskótával vették fel, de mégis érdekelne milyen zengető amivel ilyen sound érhető el szerintetek? https://www.youtube.com/watch?v=s6TtwR2Dbjg
 4. Köszönom, Már rendben van, nem kér semmit.
 5. Köszönöm, de sajna nem használt hiába... vissza raktam és felraktam egy 1 db plugint. Így elindul a Cubase gond nélkül.
 6. fulton

  "Waves license error" eltávolítása

  Sziasztok Egy pici segítséget szeretnék kérni. Felraktam a gépemre a waves central-t illetve telepítettem plugint-is. igen ám de le akarom törölni, ami azt illeti meg is tettem, de azóta a Cubase indulásnál bedobja hogy "Waves License Error" No vaild Waves license found bla bla-...egy kis ablakban. És nem tölt tovább.. Én ezt el sem tudom nyomni, ki be kell jelentkeznem és friss gépen tudom csak "Skip"-elni, és tovább lépni a cubase betöltésében. De ha ismét bezrom majd elindítom a cubase-t már megint ki kell jelentkeznem előtte a windows-zból hogy el tudjam "skip"-elni. Idegesítő. Már letöröltem midnen létező waves centralt- hogy tudnám én ezt kiszedni a gépemről? valakinek ötlet?
 7. fulton

  Cubase 9 EL - processzor használat

  Sziasztok Egy olyan kérdés merült fel bennem, nem lehet -e valahogy jobban rábírni a Cubase-t hogy render nél, ne csak 2.5% procit használjon az i7-ből. Nincs erre valami beállítás? Gondolom ha jobban kihasználná gyorsabb lenne a "kiküldés".
 8. Köszönöm szépen. Utána olvasok!
 9. fulton

  Létezik ilyen keverő?

  Sziasztok Van egy elképzelés a fejemben amire kinváncsi lennék hogy megvalósítható e. Ebben szeretném a segítségetek kérni. Itt a fantom rajz. Tehát arról lenne szó, azt szeretném hogy: Mint látható 1. csatiba megy a mikrofon nyers vonal. A 2. csatornába egy sztereo lejátszó. Majd az fx send-be kötve, 4. és 5. csati vagyis az fx ből 2 sztereo fx jel be a 4. és 5. csatiba. (itt lesznek a két kikevert fx-jeim amit tudok adagolni külön külön majd a nyers énekre). És most jön a csavar, szeretném ha a 6 kiemeneti sávon csak az 1 és 4. 5. sáv szólna, magyarán a nyers ének a rákevert fx-el. Ez ki az UAD-ba, onnan be a 3. sávba a keverőn, majd pedig a 7. sáv , mint amolyan master out, amin szólna egyben a 1. 2. 3. sáv a végfokba. Van olyan keverő amivel meg tudom ezt így oldani? Természetesen ez élő felhasználásra lenne, tehát rel time kell. Na igen, egy UAD Apollo val simán meg lehetne oldani. De mondjuk sima analog keverőben van ilyen vajon?
 10. Ha hasonló problematikája lenne másnak, valóban a win 10 update tett be neki. Nem volt elég hogy ujra raktam a szoftverét, valami win drivert is le kellett szednem külön , és aztán műküdik rendesen.
 11. fulton

  RME UC potméter probléma

  Sziasztok Van egy RME UC hangkártyám, és a windows frissítéshez tudom kötni , máshoz nem igazán, tehát onnantól hogy frissült a win 10 em, a jelenség a következő. Ha a hangkártyán állítom a hangerőt, valamiért a tekerés hatására a volumen és a balance poti is csavarodik. Nagyon zavaró, folyamatosan elállítom így a balancét is. Már próbáltam ha reset elést de semmi, újraindítást is semmi. pls valaki. Előre is köszönöm!
 12. Hop, megvan. "loopback" nem volt bekapcsolva:) az ADAT3/4 nél.
 13. fulton

  RME UC - software playback felvétel

  Sziasztok Azt szeretném megkérdezni, hogy tudnám felvenni a Cubase-vel a "software playback" kimenő sávot? Magyarán ha pl online elindítok egy rádiót (zenét) és azt szeretném rögzíteni a Cubase-ban, mit kell tennem? Próbálgattam de sehogysem jött össze.
 14. fulton

  Rack láda 8U kombi - eladó

  Sziasztok!Eladnám Proel SA08Blkm Rack ládám, elől/hátul/felül nyitható, dönthető keverő tartóval. A láda mélysége: 500mm Az ár: 51.000 ftÉrd: 06703284864 email: rlaci@rlaci.hu
 15. fulton

  Cubase felvétel késés kompenzáció

  Sziasztok Egy olyan problémám lenne, adott egy RME UC hangkártya. Megvan a mono mikrofon sávom, majd egy a sávot kiküldtem egy Lexicon FX-be, ahonnan 2 sztereo sávom jön vissza (delay és reverb). A fülesben valós időben hallom a sávokat és éneket, de ha felveszem a 2 db visszaküldött fx sávom késik az eredeti éneksávhoz képest. Hogy lehetne (lehet e egyáltalán) úgy felvennem valós időben, hogy a sávok ne késsenek egymáshoz képest. köszönöm
 16. fulton

  RME UC - bemeneti jel erősség probléma

  Sziasztok Szeretném a segítségetek kérni a következő problémára. Vettem egy RME UC kártyát amivel a következő problémám van. Van egy szintetizátor illetve egy keverő vonal kimenet. (ebbe van bekötve egy mikrofon chanel strip mikrofonnal, és az effektezve) A célom az lenne hogy felvegyem 2 sztereo vonal bemenetként külön sávra. Keverő master kimeneti jel erőssége beállítva olyan 0 dB re (ledsorja szerint) néha be be jön az első sárga ledsor (ami számozása szerint +3 dBr) - tehát ebből jön az effektezett ének. A szintinek kicsontolva a potija. Na már most, a szinti be lett kötve a hátsó 5/6 bemenetre, a keverő pedig az első 1/2 line in-re. A total mix-ben a hátsó line in bemenetekre -10 dBv választottam (ezzel volt legerősebb a bemeneti jel). A problémám az, hogy mindösszesen -15, -16 dB erősségű felvételi jelet kapok csak a total mixer analog input 1/2 részénél (+6 dB re tekerve a potiját), míg az analog 5/6 nál (szintén +6 dB (max) ra tekert potinál -8, -7, -6 dB-t. Ezek a kártyák nem tudnak felvenni kicsit közelebb a 0 dB hez? (vagy én vagyok "Zöld") Azt várnám ha már a keverőn egy 0 dB jelet küldök ki az RME-be, akkor ott egy 0 dB erősségű jelet kapjak a dow-ban és tudjak felvenni. A 0 dB egyébként a hangkártya kimenetén meg van (total mix potmétere alapján), ha 0 dB re tekrem a total mix-jében a potit (de meg kellesz néznem, de mintha akkor meglenne) Hozzáteszem, van egy Forte is nálam, azon a line in bemenetre kötve a keverőt, megkapom vonalból a kb 0 dB jel erősséget felvételnél. Vagy nem értek még az RME-hez, vagy pas..nem tudok rájönni. Ha esetleg számít, az output beállításainál: +4dB választottam. (mackie hangfalakat) Segítséget, vagy útbaigazítást megköszönék.
 17. fulton

  RME UC vs RME babyface pro

  Sziasztok A két kártya között hezitálok. Ha jól tájékoztattak, a babyface pro - nál használható egyidőben 4 analog bemenet. Ez nekem pont elég is lenne. (többre nincs szükség, a jövőben sem) szerk: mostmár vannak kétségeim hogy 4 db vonal bementet szépen fel tudok e venni egy időben, ahogy kutakodtam elég ködös képbe kerültem ezzel kapcsolatban) Ezek fényében mi a véleményetek, és miért? AD/DA és hasonlók.. Köszönöm
 18. Sziasztok. Az Asio4all nem vált be...egy idő után random szerűen késnek egymáshoz képest ez pedig maceras... van hogy be recseg Szóval nem az igazi. Úgy veszem észre csak nem tudom megúszni hogy vegyek egy olyan hangkártyát aminek legalább 4 bemenete van. Rme UC tűnik a legideálisabbnak számomra. Rme UC hangminőségben (gondolom) Forte hanját azért hozza, ... az a potméter ami rajta van azzal lehet állítani legalább egy monitor pár hangerejét?(lehet arra is használni? Vagy kellesz egy passiv hangerőpoti) Vagy azt lenne jó még kideríteni hogy vajon ha vennék egy Apollo Twin usb hangkártyát azzal hogy menne ez a párosítás ...mert ha karajul menne, akkor még az lehetne járható út, és azt még real timeben is használhatnám. Kérdés menne e felvételnél az asio4all al. A 4 bemenet Utána olvastam, mac en ennek az összesítesnek...hát 100 szorta jobb a mac zenére mint a win. Milyen kár h nincs egy macem winre miert nem képes Géc ur ilyet létrehozni...
 19. Ugyan olyan katyvasz ez még mint volt ezek szerint. Nem vágok bele. Túl sok a cécó vele. Köszönöm mindenkinek az eddigi! (még jöhet:) válaszokat.
 20. Sziasztok Elég ködös számomra még ez az Uad Apollo windows alatt témakör. A legegyszerűbben úgy tudnám megkérdezni: Adott egy Windows 10 legújabb frissített oprendszert használó PC. Nekem csak USB 3.0 csatijaim vannak. A kérdés milyen kártyát (linket is ha lehetne) kellene vennem hogy erre a gépre Thunderbolt-os Apollo-t tudjak csatlakoztatni. Mi egyéb szükséges hozzá (esetleges kábel , adapter...stb) Gondolok itt pl erre a kártyára: Vagy Csak alaplapra integrált USB 3.1 C csatlakozóval menne? Ez esetben milyen alaplapokat keressek, ami képes lenne fogadni az apollo-kat windows alatt? Köszönöm.
 21. de a tuti az lett volna ha veszek még egy forte- és kész Csak sajna a Win nem hiszem hogy párhuzamban lekezeli...
 22. Egyet értek. Pont ez a pro kontra. Vagyis Zoom H5 + EXH 6 kiegészítővel megvan a 4 mono bement (és ekkor hangkártyaként ezt használnám). Majd Fortén keverném a sávokat stb. A többi felvételnél meg elég 2 mono bemenet is. (forte) Magyarán még 22e beruházás és kész a 4 bemenet. Vagy 250-350 kila egy hangkártyára (RME) és még adjam el a Forte-t. KÉrdéses hogy számomra megérie annál a pár zenénél a minőségbeli különbség. (kötve hiszem) Ha meg veszek 50-80e egy Focusrite sok bemenetest, megint felesleges mert annyit szerintem tud a Zoom konvertere is. Le fogom tesztelni ha lesz rá időm, és valszeg ez lesz a megoldás.
 23. Most azon gondolkodom csak azért mert 4 bemenet kell néhány felvétel erejéig, nem biztos hogy megéri a beruházás. Főleg hogy van egy Zoom h5. Namost azt kell majd megnéznem, rá tudom e venni a a cubase-t hogy használja annak a bemenetét recordingnál. Bár szerintem nem fogja tudni. Csak a kiválasztott eszközről. Vagyis a forte. Másik megoldás ha vennék egy EXH 6 kiegészítőt a Zoom-hoz és akkor lenne 4 bemenetem. Csak itt meg ugye a minőség kérdéses , vagyis a Forte-hoz képest mennyivel silányabb a convertere. Mert ha jó, akkor csak ezért én nem cserélnék hangkártyát, mivel tökéletesen megfelel a Forte számomra. Vagy még nagyon az sem, csak akkor bonyolódik a dolog, mivel a Zoom h5 önállóan is fel tud venni. Aztán a gépen rögzitett sávot majd a Zoom sávját csak össze kell illeszteni és kész.
×
×
 • Create New...