Jump to content
Ménemszól.hu

Pityu

Regisztrált tag
 • Tartalom számláló

  445
 • Csatlakozott

 • Utolsó bejelentkezés

 • Days Won

  5
 • Ennyit fórumozott

  149d 19h 27m 50s

Pityu last won the day on July 20 2016

Pityu had the most liked content!

Megbízhatósága

43 Megbízható

Pityu tagunkról:

 • Rang
  Kapitány

Legutóbb az adatlapod nézték:

4.648 profil megtekintő
 1. A billentését kifejezetten szerettem, könnyű kis hakni hangszer volt. Hangszínei nem fektettek meg, bár volt benne 1-2 izgalmas is. Roland betegségben szenvedett szegény, a mikrokapcsolók önálló életet éltek, hol akartak működni, hol nem
 2. Igen erre, bár ha meg akartam volna itt osztani , akkor meg is tettem volna kedves Nándi. 🙄 Egyébiránt az RS5-t emlékeim szerint éppen Csabitól vettem meg
 3. zeneszek.com... Ott a lista.
 4. Ezzel abszolut egyetértek Brevis, de hát nem is arról volt szó, hogy ki mennyi pluginnal keresi a kenyerét.. Nyilván, aki bohóckodik otthon (mint Én is), az sem fog mindent megvásárolni mert ne feledjük, Magyarországon élünk és nem Norvégiában. Ha anyagilag megtehetném, vagy ne adj isten ezzel keresném a kenyérre valót, szerintem még több pluginem, ill. vasam lenne itthon, mint eddig. Pedig vas is volt nem kevés az évek alatt..
 5. Jó téma Csabi, talán régebben beszélgettünk is erről már. Majd mindenki átélte már a szoftok felhalmozásának az őrületét, majd jól rájött, hogy semmi értelme. Nyilván ebben jelentős szerepe volt a net adta "ingyen" lehetőségnek.. Olyan, hogy egy pluginnal megoldani bármit, talán nics, bár 1-2 szoft igen közel áll hozzá! Ez itt a reklám helye (Omnisphere 2 és Trilian). De nem is ez a lényeg. A zenei stílus talán segít szűkíteni a lehetséges szoftokat, mert ugye minek egy Massive egy komolyzene producernek vagy éppen egy trance fannak egy Berlin Orchestra könyvtár? Amúgy sincs új a nap alatt, már nem nagyon lehet új dolgokat kitalálni. Az össze szintézis adott már, hiába verik a mellüket a friss-ropogós pluginek fejlesztői, hogy feltalálták a melegvizet.. Nincs semmi egetverő hang, a dizájnon kívűl nem sokban különböznek. Akkor meg minek mindet megvenni (letölteni)? Szerintem sokan vagyunk úgy, hogy vannak alap pluginok, többnyire arra ban építve minden próbálkozás. Nem tudom hány merevlemez van tele minden finomsággal de szerinted használom is..? A kérdés persze költői, nyilván nem. Amik viszont mindig is jelen lesznek a bohóckodásaimnál, az a Kontakt, a Spectrasonics hármasa, esetleg az Arturia 1-2 pluginja és 1-2 legenda emulációja. Nándi által is említett Korg legacy család(!), a DX7 és a Roland D 50 emuláció. Amúgy is, ha ennyi nem elég szinte bármire, akkor semmi. Persze Te minimalista vagy ilyen téren, el tudsz bíbelődni egy fűrészjellel órákig, velem ellentétben. Számomra kell a preset hangszínek adta inspiráció. Na, most megyek és letöltöm a legújabb Avanger szintit, mert olyan bitang jól szól.. (csak vicceltem..vagy mégsem..? )
 6. A videó sajnos kevés hangzó anyagot mutat be a fenti instrumentekből, anélkül így ez "csak" egy lista, egy felsorolás, ami arra jó, hogy aki eddig nem tudta, hogy léteznek ilyen hangszerek (van ilyen egyáltalán..? :)), az most már tud róla. A kezdeményezés remek, csak szárnyaszegett kicsit Bár lehet csak ennyi volt a cél vele, akkor meg pont jó
 7. Pityu

  DSI Prophet X!

  Hm, iszonyat szép maga a hangszer! Mondjuk ez a 2 videó nem sok mindent árul el a képességeiről. Remélem csak a demonstrátorok hozzá nem értése miatt van hiányérzetem, mert a hang, ami kijött a hangszerből az egy vicc..
 8. Pityu

  Az Én kis studióm...

  Nem, nincs benne. Csak egy töredéke van benne.
 9. Kezdődik.. már pattog a kukorica a mikróban Azért érdekes és egyben szomorú is, hogy vagy a sznobizmus uralja a válaszok jó részét vagy a parasztozás. Néha mindkettő egyszerre... Szokták is emlegetni más fórumokon a menemszol ezen "stílusát" elrettentő példaként.
 10. Egy ingyenes patch editor. http://www.breadandbuttersounds.com/#D05Editor
 11. Egyetértek az előttem íróval. Pont a mai időkben élik reneszánszukat bizonyos emulációs hangszerek és hangjaik. Amikor "kifulladt" a digitális korszak, valamihez nyúlni kellett és mivel nagy és úttörő dolgokat már nem igen lehetett kitalálni, elkezdték "újramelegíteni" az analog vasakat és azok szoftver verzióit. Hogy ez a Deckard féle CS80 emuláció mennyire lesz időtálló, az már más kérdés (szerintem semennyire, ellentétben az Arturia CS80-al)
 12. Pityu

  Ensoniq SQR

  Szia, Elküldtem priviben a Sound Quest programot
 13. Talán azért, mert egy otthoni projekt esetében nincs kellő anyagi forrás versenyzongorára, elektromos gitárra, dobszerkóra, fúvós hangxerekre stb. Marad a szoftver.
 14. Muse Receptor, vagy V-Machine! Mindkettő elég ritka de utóbbi éppen van egy eladó Feltöltöd vsti hangokkal vagy sampler mintákkal és nem kell tovább laptop.
×
×
 • Create New...