Jump to content
Ménemszól.hu

Sarki Róka

Regisztrált tag
 • Tartalom számláló

  47
 • Csatlakozott

 • Utolsó bejelentkezés

 • Ennyit fórumozott

  8h 44m 38s

Megbízhatósága

2 Semleges

Sarki Róka tagunkról:

 • Rang
  Talpas

Legutóbb az adatlapod nézték:

1.266 profil megtekintő
 1. A szintit 2014 szeptemberében vettem a HS-ben, tehát még garanciális. Nem minden hiba tűnt fel elsőre, munka miatt eleinte nem sok időm volt vele zenélgetni. Visszavitelen is gondolkodtam, de -szintén elfoglaltságaim miatt- nem tudtam megoldani, ráadásul teljesen jól működik és én még olcsóbban is vettem (428. E ,-Ft) eredeti rendelési áron. Ezek a tények anno picit megnyugtattak, de most szinte napi szinten játszom a hangszeren és kicsit legörbül a szájam széle a kivitelezés minősége miatt. Szerintetek ennyi idő távlatából korrekt lenne a HS-t megkeresni, hogy cseréljék ki? Lehetne mondjuk kiállított példány a boltban és akkor senki sem járna rosszul. Köszönöm az eddigi válaszokat!
 2. Sziasztok! Kíváncsi vagyok, hogy tapasztaltátok-e már ti is azt, hogy egy minőségi cucc hanyagul lett összeillesztve. Mit tettetek ilyenkor? Mennyire gyakori probléma ez? Konkrét példám a tárgyban nevezett hangszerem. Figyelem: a hangszer működése egyébként kifogástalan és nagyon szeretem. Ami elsőre feltűnt, hogy a fa oldallap az egyik csavar rögzítésénél össze lett barmolva, kis darabka ki van vésve a fából. Talán a legfájóbb pont mégis az, hogy a mod- és pitchwheel panel felülnézetből szemmel láthatóan ferdén lett rögzítve és az első két billentyűzet is „lejjebb van” a többinél, csámpás. Továbbá a hangszer bal oldala és a fa oldallap között van egy kis hézag, a másik oldalon viszont jó az illesztés (bár netes fotókon is láttam, hogy mindkét oldalon van rés vagy résmentes az illesztés). (Ezek mellett már szőrszálhasogatás, de hát akkor már leírom azt is, hogy ragasztott fólia egy helyen kicsit fel van púposodva, levegő szorulhatott alá + fa oldallap egy ponton picikét gyantás maradt. :-P)
 3. Köszi szépen A/D! Ha már te is válaszoltál a kérdésemre, eszembe jutott mégegy, ami hasonló jellegű és már régóta furdalta az oldalamat, de ezért most nem nyitnék új témát: Analogue Solutions Telemark vagy SE Boomstar SEM a hitelesebb SEM utánzat? Igaz, újra gyártják a SEM-et, a három közül szerinted melyik a legsokoldalúbb hangzási lehetőségekben? (hangminőségről gondolom nehéz beszélni, mert mindhárom durvajó cucc).
 4. Sziasztok! Fenti két szinti közül szerintetek melyik az autentikusabb TB-303 klón? Személyes tapasztalata van valakinek? Roland TB-3 esetleg? Korg Volca-kat légyszi hagyjuk, próbáltam már őket és olvastam róluk eleget. Hangsúlyozom és kiemelem, hogy semmi bajom nincs a Volcákkal, ügyes cuccok, de szerintem egy Moog és egy Nord mellé nem a legoptimálisabbak és ezt nem sznobériából írom. Köszi!
 5. Nagyon-nagyon köszönöm a válaszokat, sok hasznos infót kaptam! Szinte már nincs is kérdésem. Talán a legfontosabb dolgok ki is lettek vesézve, de ha van valami, amit úgy éreztek, hogy feltétlenül érdemes figyelembe venni, ne tartsátok magatokban! Tökre meglep, hogy milyen olcsók ipad-re a daw-ok és vst-k. Talátam két linket, ahol lehet mazsolázgatni köztük, nagyon ígéretesnek tűnik némelyik. http://www.ipadmusic.com/apps/daws-for-ipad/ http://www.musicradar.com/news/tech/13-of-the-best-ipad-iphone-ios-synths-571053/#!1
 6. Sziasztok! Nem vagyok feltétlen mindenféle technikai újdonság megszállottja, de az ipad-on való zenekészítésre felkaptam a fejemet. Ezzel kapcsolatban szeretnék feltenni pár kérdést, a könnyebb áttekinthetőség érdekében pontokba szedve. Előtte viszont megosztanám veletek, hogyan változott a munkamódszeremmel kapcsolatos elképzelésem (ergo mi célból szeretnék ipadozni). Eleinte ugyanis úgy gondoltam, hogy olyan szinten használnám az ipad-et, hogy „összeütném” rajta a zenét, kvázi egy viszonylag jó minőségű demót, majd azt (esetleg egyes audió/MIDI sávokat külön is mentve) rátölteném számítógépre és Abletonban végezném el az utómunkálatokat, kiegészíteném egyéb sávokkal, effektekkel stb. Aztán tovább gondolkodva rájöttem arra, hogy lehet, hogy arra kéne törekedni, hogy minél többet kihozni az ipad-os DAW-okból, tehát szinte kizárólagos eszközként használnám zenék készítésére. Ebből jön is az első kérdésem: 1. Meg tudja-e közelíteni hangminőségben és lehetőségekben az ipad-en való zenekészítés a hagyományos számítógépes DAW-okat? 2. Vst-ket ugyanúgy lehet integrálni DAW-okba, mint hagyományos sz.gépek esetén? Tehát nem csak stand-alone alkalmazások? (pl. Korg ims-20, Waldorf Nave) 3. ipad 2 v. ipad air? (esetleg ipad mini?) javallott? (Tekintettel arra, hogy brutálisan gyorsan jönnek az újítások) 4. 32GB-os tár kell minimum vagy elég a 16GB? (Itt elsősorban a DAW-ok és VST-k teljesítménye miatt kérdem, mert azért időnként a zenéket átraknám a sz.gépre. Ja, egyébként az ipad-ot 80%-ban zenekészítésre használnám, tehát nem igazán tárolnék rajta mindenféle filmeket stb.) 5. Hangkártyát kell-e hozzá venni, ha csak úgy magában használom az ipad-et, mindenféle kontroller nélkül? 6. LiveAct-re mennyire használhatóak (Ez talán a legkevésbé fontos szegmens számomra, de a lúd legyen kövér!) Még el nem felejtem: +1. Csak az Apple ipad-ra jók ezek a DAW-ok vagy esetleg más táblagépekkel is kompatibilisek? (Ígyis az Apple-vel szimpatizálok, csak kíváncsi vagyok). Egyenlőre ennyi jutott eszembe.
 7. Sarki Róka

  ZSÍRDISZNÓ 2

  A BS II-t annyian szeretitek -joggal-, hogy szinte nem is merek róla rosszat írni. ;-) Viccet félretéve, nagyon jó hangszernek tartom a Novaton újdonságát, nem tudom miért nem írtam bele az előző hozzászólásomnál egy másik megközelítést, ami felmerült bennem és draco draconis is jól megfogalmazta: úgy voltak vele, hogy tényleg egy olcsó, de kívül-belül király hangszert alkotnak, mert csak így veheti fel a versenyt a többi riválissal. A MB-hoz kapcsolódóan a 10ed annyi tudás tényleg erős kritika volt részemről, mivel technikai dolgokról beszélünk illet volna pontosabban fogalmaznom. Még a tudás sem jó szó, inkább felszereltség, rugalmasság lett volna a megfelelő megfogalmazás... Mert a BS II-nél van még egy oszcillátor (vastagabbá teheted a hangzást, elhangolhatod, más hullámformát választasz, ringmod, sync stb...), igaz MB-nál keverhetőek a hullámformák, ami tök jó és egyedi! BS II-nél van még step sequenzer, kijelző és memóriaegység, még egy szűrőtípus (!), arpeggiator ami pattern alapú (!). A "mi került ennyibe?" kérdésemnél arra akartam célozni, hogy ha mondjuk -praktikusan Doepfer modulokból- összeraknák egy BSII-t és egy MB-t (tudom, hogy nem lehet pontosan) akkor azért jobban kiütköznének az árban a különbségek. Tudom és mint fentebb is írtam, hülyeség ebbe belemenni, de mégis... A tb 303-at csak azért nem tartom jó példának, mert nehezen beszerezhető, régi, kultikus hangszer, itt már az szabja meg az árát. Az általam felvetett összehasonlítást szigorúan ugyanabban az időszakban gyártott, kb. egy hangminőséggel és azonos árban lévő termékekre értettem. A felkiáltójelekkel egyébként az előző hozzászólásomban a csodálkozásomnak akartam hangot adni, szóval nem indulatból írtam, amiket írtam. ;-) Mindkét hangszert próbáltam már élőben, sőt a BS II-vel töltöttem a legtöbb időt (a funkciók tömkelegét tekintve ez talán nem is meglepő). Még mielőtt félrevezetnék valakit, be kell valljam, hogy visszagondolva az MB-ra, tényleg nem lötyögtek a potijai, összekevertem egy másik szintivel, szóval Mea Culpa! Köszi a figyelmeztetést 3o3!
 8. Sarki Róka

  ZSÍRDISZNÓ 2

  Nekem személy szerint nagyon tetszik a Pulse 2 hangja, bár még nem volt alkalmam kipróbálni. A Paraphonic-mód és a 3 oszcis elgondolás csak hab a tortán, ha "élőben" is meggyőz a hangszer (nem hiszem, hogy csalódni fogok), akkor mindenképpen veszek egyet! Kár, hogy kevés potija van és menüzgetni kell. Nem kár, hogy kevés potija van, mert akkor nem tudnám megállni, csak csavargatnék megállás nélkül. Nem "állapodnék meg" egy hangszínnél, nem a zenélésre, hanem csak a sound megalkotására menne ki a dolog. Ezért veszélyes, ha egy sok tekerővel felvértezett hsngszer kerül a kezeim közé. A menüzgetést viszont meg lehet unni. :-S Egyvalamiért mégiscsak kár: én élek-halok a step sequenzerért, ami viszont csak a Microbrute-ban és a BS II-ben van a három szinti közül. A Micro/Minibrute hangja is nagyon tetszik, viszont tényleg gagyi a kivitelezés. A BS II-vel kapcsolatban kicsit bizalmatlan vagyok, mert "túl szép, hogy igaz legyen". Hogy lehet, hogy egy masszív, rengeteg feature-al megáldott hangszer szinte egy árban van (sőt még olcsóbb!) egy lötyögő potis 10-ed annyit tudó hangszerrel??? (Minibrute). (Mindkettő rengeteg potival, műanynag házzal, két oktávos billentyűzettel). Vagy a Minibrute-nak kéne feleannyiba kerülnie, vagy a BS II-nek 2x annyiba... Kicsit most úgy vagyok vele, mint amikor anno Márkus László feltette a kérdést: "Mondja már meg valaki, hogy mi került 5000 Ft-ba ezen a fotelen?" :-) Hülyeség lenne persze így belemenni, hogy na akkor most X Ft költség egy oszci, Y Ft költség egy step seq., Z Ft költség egy memóriaegység, billentyűzet, egy fémház stb., de mégis... Hogy ne fárasszak senkit tovább, röviden a véleményem: Pulse 2 hangja tetszik a legjobban, aztán a két Arturia cucc, aztán a BS II (nekem puhák a magasak, nem érzem benne azt az átütő erőt, amit a többiben... Ok nevében is benne van h. basszus szinti. Egyébként jó cucc, akinek bejön a hangzásvilága, az vegye meg)
 9. Utóbbi időben nem nagyon néztem fel a fórumra, szóval kicsit megkésve, de köszönöm szépen a válaszotokat! ;-)
 10. Sarki Róka

  billentyű nyikorgás

  Köszönöm szépen a válaszodat, megfogadom a tanácsot! :-)
 11. Sarki Róka

  billentyű nyikorgás

  Sziasztok! Majd egy hónapja vásárolt Nord Wave-em (B-Stock, csak hogy ne abból induljunk ki, hogy tök szűz a hangszer, egyébként kifogástalan az állapot!!!) középső C-billentyűje a címben megjelölt betegségben szenved. Azt szeretném kérdezni, hogy ezt mi okozhatja? Csak emiatt nem akarom szervizeltetni a hangszert (nem tudom mennyire bonyi a billentyű csere, azt végképp nem akarom, hogy a hangszert evégett "szétbontsák"). Egyébként funkcionál rendesen, csak idegesítő, ha éppen kicsit halkabbra veszem a hangerőt (olyan tanácsot ne adjatok, hogy tegyem full kakaóra, aztán jónapot! ;-)). Van esetleg valakinek hasonló tapasztalata Clavia termékekkel, lehet esetleg típushiba Nord-éknál? Mondom, egyébként nagyon pazar a cucc, csak azt szeretném tudni, hogy akkor járok-e jobban, ha minél előbb "orvoshoz" viszem, vagy majd ha egyszer megadja magát és akkor keresek szakembert...
 12. Köszönöm szépen a válaszodat! Szeretem az industrial-t és a kísérletezőbb műfajokat is, sok más elektronikus zenei stílus mellett, úgyhogy lehet, hogy jól fog jönni. Mindenesetre majd kipróbálom, aztán meglátom. Tényleg sokán szidják, sokan dicsőítik, mindenesetre én az Evolverrel kapcsban érzem először azt (de ez csak megérzés vidik alapján), hogy egy hangszernek akár a hátrányos jellemzőit is előnyömre tudnám fordítani. Lehet, hogy ez hülyeség és talán az méginkább, hogy külön műfajt lehetne alapítani az Evolverre, de kit tudja. Jó, a TB-303-nál olvastam hasonló szöveget, onnan vannak "lopva" ezek a gondolatok.
 13. Köszönöm szépen a véleményedet! A logopédusok rémálmát, a xoxbox-ot akkor meg kéne vásárolnod, néztem vidiket, tényleg egy az egyben olyan a hangja mint a TB-303 (legalábbis a videók alapján!). Igaz annak az áráért ott a teljes Volca pack. A Volca Beats is kapható már!!! Egy kérdésem még lenne: Volca sequencert össze lehet kötni más szintivel? Mert kb. ez lenne a döntő érv mellette számomra (igaz az acid-et is szeretem, de főleg trance-ben utazom). Jók az alapjelek is, itt inkább a szűrő típusa, ugye, ami igazán megadja a savas hangzást, ezt akarom a legtöbb esetben kikerülni. Találtam egy jó videót, ajánlom mindenkinek, érdemes végignézni. Igaz itt az Octatrack játssza a főszerepet, az alapjelek viszont mégiscsak a Volcákból jönnek. A Minitaur helyett lehet, hogy érdemesebb lenne kiböjtölni egy Sub Phatty-t. Jó közel duplája árban, de sztem tudja mindazt, amit a Minitaur. Egy szub oszci, multidrive, kapott noise generator-t is, a gyomorbavágó basszusok mellett durvajó lead-eket és perkusszív hangokat, effekteket lehet kitekerni belőle, sztem jobb befektetés hosszútávra. Próbáltam és engem nagyon meggyőzött. Ja és memória is van benne, ha jól emlékszem 14 presetet lehet menteni.
×
×
 • Create New...