Jump to content
Ménemszól.hu

abstrax

Regisztrált tag
 • Tartalom számláló

  97
 • Csatlakozott

 • Utolsó bejelentkezés

Megbízhatósága

7 Semleges

abstrax tagunkról:

 • Rang
  Káplár

Legutóbb az adatlapod nézték:

1.912 profil megtekintő
 1. abstrax

  Yamaha NS-10

  Kezdve és részemről itt lezárva az Off-fal... rendben, Ti tapasztaltabbak meg tudtok győzni róla, hogy elég jó az ISA One. Volt hozzá szerencsém, SM7-tel használtuk, nem bírtam ki, belenéztem és találtam pl Lundahl trafót a bemeneten (1538), szóval biztos nem egy filléres cucc.... mondjuk nekem fura a "gőzőlős-vasaló-állomás" kinézete, dehát az UA is csinál ilyesmit (Solo), komolyan kell venni... ISA 110-kategória meg nem fenyeget egyelőre. 1073-nak más több helyen fellehető a lelkivilága, jópofa 3-tranyós fokozatokból építkezik, nyilván nem egy modern darab, de rendesen ki van talál
 2. abstrax

  Yamaha NS-10

  Na ez kezd érdekessé válni.....de ha már feldobtátok... nem is tudom már hol láttam, de Wunder CM67-et párosítottak Isa One-nal mint pre....hátttt...egy több mint másfél gurigás miksi egy tizedannyit érő előfokkal. Szerintem a CM67 tuti nem futja ki így magát. Talán az ISA az SM7-tel életszerűbb párosítás volna. Bár én a Shure-t is szeretem, rádióban sokat használtuk. Ha dinamikus stúdiómikit kéne választanom, vagy ez vagy az EV RE20 ill 27. Wunderhez vagy Neumannhoz hirtelen nem is tudom mite tennék. 1073?
 3. abstrax

  Yamaha NS-10

  Hát igen. Az Ákos-os ZBH óta piszkálja a csőrömet pl. az ATC. Mert ha a jó öreg Genelec, meg a nagy Adam-ok után ekkora frenetikus hatást tud kiváltani, az már valami... Persze odafentről már lehetne azért válogatni... 8050 Genelec, Focal, Event, Sonic Egg?.... de szerintem ATC-t vennék. Dehát nekem egyelőre..... majd ha készülök a hatodik Grammy-díjamra...:o)
 4. abstrax

  Yamaha NS-10

  Hali, hát igen ott van például az EMES-etek ugye... egyszer azért szívesen meghallgatnám. Német cimborámnak van ha jól tudom Quartz-a, ő esküszik rá. (Én monitor helyett egyelőre még ott tartok, hogy az Audio-Technica miksimnek örülök, csinálgatom vele a felvételeket, ilyen preamp olyan EQ, jót ajánlottál.)
 5. abstrax

  Yamaha NS-10

  Szia, elgondolkodtatóak a kérdéseid, igen.... Lehet, az NS10 csak jókor volt jó helyen... dehát ennek kapcsán akkor hasonlóan hány és hány finoman szólva is nem tökéletes berendezés vált mégis legendássá vagy "túlhájpolttá" akár még életében akár az utókor által kikiáltva. No majd kíváncsi lennék rá a Péterfyben - tiszetességes végfokkal, valamikor láttam egy videón Silk háta mögött, azt hittem csak valami múltidézés, vagy ilyesmi.... Még szerencse, hogy figyel a kis szentélyemben többek közt egy D50, meg DX7 és most épp nincs itt az Emax, de azt hiszem a szintis részével értele
 6. abstrax

  Yamaha NS-10

  Ez egyre érdekesebb kezd lenni!...:o) PropaneB: nekem az NS10 ha jobban meggondolom inkább sport meg "birtoklási vágy" beteljesedése, és kevésbé a kőkemény munka/pénzkereset lenne... Mondjuk hobbinak meg tényleg nem olcsó. Ha sajnos a DIY verziónál is "csak"' másfélszer drágább a gyári (de mondom: kétségeim vannak utóbbiak lepattantságára vonatkozólag...) - szóval számoljuk még hozzá a combos végfokot - és egyébként ne felejtsük el a minőségi hangfalkábeleket sem! - nos, akkor már tényleg lehet h másban kéne gondolkozni. No akkor íme az off-topic kérdés: jó, összeszedek 180-at..
 7. abstrax

  Yamaha NS-10

  Hogy miért is szeretnék én NS10et? Pontosan nem is tudom....lehetne helyette sok más is. De...pontosan ez a birtokolni egy darabot az audio-történelemből duma.... Nézd, én nem dolgozom rajtuk, nekem ez egyelőre hobbi. Bár egyik szakmám szerint hangmérnök is lennék, életem és munkáim jó részét nem ebben töltöttem el. Szerttem volna egy normálisabb home-stúdiót, ahol kedvemre cincoghatok....most egyelőre ennyi a terv. Sajnos vagyok olyan makacs meg marha, hogy 120-ért inkább összekínlódom, és akkor az enyém, egy db ilyen van, stb. 180 az pont 60-nal több, mint amit számoltam, inkább el
 8. abstrax

  Yamaha NS-10

  Sziasztok! Gondolkodtam sokat az NS10-eken.... Anno decibel, mikor a Rádió1-ben dolgoztam, ott volt 1 párunk valamelyik gyártóban. Már akkor is ismertek voltak legendák róla, de megmondom őszintén elsőre őrült csalódás volt - igaz, valami Marantz hifi erölködővel volt szegény hajtva....szóval ráfogtuk, hogy ez a baja. Majd kipróbáltuk a szerintem mai napig low-budgetileg közkedvelt Alesis RA150-nel is, de nem hozta azt a "hűha"-faktort, amit vártunk tőle... Az A100-akkal még nem hallottam, de gyanítom abba is bele lehetne kötni (hiába az volt kvázi a hozzávaló akkoriban). Nemrég
 9. abstrax

  AT2035 vs Rode NT1A?

  Szia, köszi a válaszodat, igen valamiért az ATt "tompábbnak, komorabbnak" mondják (pl alacsonyabb érzékenység, és/vagy mégsem 20kHz-ig lineáris magasátvitel?) a Rode mellett pedig Te már az 5. szavazat vagy.... Úgy néztem, mostmár van ahol a bundle 60rongy alatt bőven hozzáférhető....így azért lassan billen a mérleg nyelve... Köszönöm Mindannyiótoknak még 1x!
 10. abstrax

  AT2035 vs Rode NT1A?

  Igen, időközben megtaláltam, én még jóval magasabb árra emlékeztem....köszi!
 11. abstrax

  AT2035 vs Rode NT1A?

  Szia! Köszi, értem....Shure akkor egyelőre parkolópályán....4. szavazat a Rode-ra....ez elgondolkodtat. Meglétjuk mennyiért lehet az NT1At behúzni....mert a 2035re igen csábító az ár. Rode-hoz is van talán shockmount. Hát köszönöm, alszom rá néhányat.
 12. abstrax

  AT2035 vs Rode NT1A?

  Hát ez akkor nagyon klassz! Ha Neumannal is megbírkózik....igen, néztem hozzá az a/d-t is, úgy meg aztán végképp ráizgultam. Köszönöm a válaszod!
 13. abstrax

  AT2035 vs Rode NT1A?

  Szia, köszi, akkor némileg megnyugodtam ettől....ISA-t hosszabb távra tervezném, a miksik pedig....meglátjuk. Azért a Zöld-arany osztrák Gyönyörűséghez a maga több mint másfél millájával már illene valami drágaszágot venni preampnak is, nem? :o) Köszönöm a Rode 3. voksát!
 14. abstrax

  AT2035 vs Rode NT1A?

  Huhúúú! Kimerítő válasz, és milyen hasznos! Bluebird elvetve (némi utánaolvasás után), Rode 2 vokssal vezet. AT2035re viszont van egy barátságos új áram (45 pénz).... 3035öt majd megskubázom még, meg hátha lesz használt.... Még egy kérdés....mi az a bivaly előfok? Mert ha Manley meg UA meg Neve...akkor biztosan nem fog beleférni... Ami max beleférne....mondjuk egy Focusrite Isa One.... Köszi a sok hasznos infót!
 15. abstrax

  AT2035 vs Rode NT1A?

  No igen. Hát, aki itten megfordul, az nem norvég black-metal károgást fog feltehetőleg előadni....de kösz, BritneyBitch se kell ide...:-) szóval átlagosnak mondható gajdolás, Dave Gahan-től mondjuk az AOR-ig bezárólag... Akusztika....hát, némileg kezelve van cicisszivaccsal meg ilyen házibb dolgokkal....nyilván nem egy Arató Éva-szintű tünemény - még egy jó ideig. SM7nél nekem is az ugrik be, hogy James Hetfield ordít bele, szóval miszere-miszere akusztikus enyelgésre nekem se jutna eszembe használni.... Előfok? Hát egyelőre egy régi DBX...de épül a csöves (mert felhergelt a sok kamu-cső,
×
×
 • Create New...