Jump to content
Ménemszól.hu

Kampokez78

Regisztrált tag
 • Tartalom számláló

  77
 • Csatlakozott

 • Utolsó bejelentkezés

 • Ennyit fórumozott

  10488d 13h 48m 35s

Megbízhatósága

9 Semleges

Kampokez78 tagunkról:

 • Rang
  Káplár

Legutóbb az adatlapod nézték:

1.389 profil megtekintő
 1. Kampokez78

  Minden

  Doepfer a171-2 vcs 30ezer Akai apc mini 20ezer Erica sample drum 95ezer Focusrite pro 24dsp 40ezer Arturia sparkle 40ezer
 2. Kampokez78

  Hangfal választó segítség!

  Meghallgatással úgy vagyok, hogy nekem több idő kell ahhoz, hogy megszokjak és megismerjek egy falat, szóval előrébb se nagyon lennék azzal szerintem ha meghallgatnám őket. Ebben tévedsz. 24 fül 12 eredmény. Nem biztos, hogy jó ötlet mások döntésére hagyatkozni. Ha már ennyi pénzt kiadsz, menj el meghallgatni. Nekem genelec 8030 van, száraz hang, nem biztos, hogy megfelelne. Egy idő után fárasztó hallgatni, de hozzá lehet szokni. Egyáltalán nem bántam meg, hogy ezt választottam.
 3. Kampokez78

  Hangfal választó segítség!

  Genelec 8030 El kell menned meghallgatni, ha teheted. Vigyél magaddal egy referencia anyagot, úgy ítéld meg, hogy melyik tetszik. Nézd át a frekvencia átviteli görbét, hol vannak emelèsek, vágások.
 4. A GR-1-et akartam linkelni, de látom megtetted. Morphagene-em volt, nagyon pontos részletgazdag modul. A clouds-ot végülis megtartottam, igaz, hogy mosoda, de mégiscsak megszerettem azért amit tesz. A jövőben, ha granulárban gondolkodom, mindenképp szoftveresen próbálok fejleszteni. Szeretem látni, amit csinálok, nemcsak hallani.
 5. A különböző szintézisekről találsz magyar leírásokat, itt igazából, mint a videó is mutatja A/D egy modulárt mutatott be, hogy indulj neki egy egyszerű hangszín gyártásának, és tényleg elég kezdő szinten próbálta mindezt bemutatni, hogy a most ismerkedő emberek kedvet kapjanak egy ilyen rendszer összerakásához. Na most, ha úgy gondolod, hogy a videós linkek a legjobb megoldások, akkor előszeretettel ajánlom Raul's World of Synths yt csatornáját, ahol doepfer modulokat mutat be. Amúgy a legjobb dolog, ha elmész egy ilyen bemutatóterembe, és a videó alapján jegyzetet készítesz magadnak, és elkezded csavargatni a potikat. Azt gondolom, hogy mindegy, hogy egy szinti, vagy modulár, idő kell ahhoz, hogy teljesen kiismerd a rendszert. Nekem egy bő év kellett hozzá, gyakorlat nélkül pedig csak továbbra is kérdőjel marad a téma.. Első dolgod, hogy minden egyes modul működését megismerd, hogyan működik, és mi lesz a végeredmény. Kezdésnek pakolj össze magadnak egy egyszerű monoszintit, abban már lesznek olyan lehetőségek, hogy az arcodról lefagy a mosoly.. 2VCO, 2VCA, Envelope, Filter, LFO, Mixer. ja meg persze valami olcsóbb szeki, mint az SQ-1. Ez egy tökéletes elindulás. A 2 VCO-nál már el tudod dönteni, milyen úton akarsz elindulni, pl wavetable, analóg, vagy digitális. Remélem segítettem.
 6. A granulár szintézis irányvonalát a max for live indította el bennem. Magát az abletont nem kedvelem, többször nekifutottam, adtam neki több esélyt, de valahogy beragadt nálam a cubase. Nyilván egy szoftver az szoftver, a rögzítés minősége pedig függ a hardvertől. Szerettem volna valami kézzel fogható eszközzel kivitelezni ezt a szintézis technológiát, mert nagy fantáziát látok benne. Így került előtérbe a Clouds. A yt úgy ahogy visszaad valamit, de igazából az élő találkozás adja vissza igazán a minőségét, tudását. De igazából ezt sem állítom, mivel akármilyen eszközt vesz az ember, idő kell, hogy minden kis porcikáját kiismerje. Túl vagyok már a csavarásokon, hogy hűű, de jó meg minden, aztán jön a célirányos munkafolyamat. Mielőtt még úgy gondolná bárki, hogy épp ócsárolom ezt a modult, akkor téved, nem ezért tettem fel a fenti kérdést. Szeretem a Cloudsot, nem erről van szó, hanem talán egy kicsit csalódtam benne. Tényleg többet vártam tőle. Azt, hogy hol is jön ki a gyengesége? Nézzük: A Texture esetében a legkivehetőbb a négyszög, vagy a diffuser, ami a 2 között van teljesen elmosott hangot eredményez. Ugyancsak szétmosott az eredmény a feedback, és a reverb esetében is. Ha elméletben gondolkodom a position max és a Size minimum állásban meg se kellene szólalnia a mintának. Mindegy, lehet én vártam el túl sokat ettől a modultól, és lehet a granulárt nem is modulárban kell keressem, de azért kicsit felvillant bennem a remény, hogy szétélhetek egy ilyen jó szintézist. Maga a Clouds tényleg nem az én elvárásaimnak megfelelően lett kitalálva, mivel szigorúan csak a granulár része miatt vettem meg, a többi módja nem is izgat annyira, de ez van ezt fogadom el. Azért nyitva tartom a szemem, hátha tényleg kijön egy jobb modul, szinti, vagy céleszköz. Az egerezést ha lehet kihagynám az életemből. Amúgy valami ilyet képzeltem el ezzel a technológiával, mert sztem rohadt jó a granulár világa:
 7. Nagyon röviden és egyszerűen megfogalmazom. A hardware borzasztó gyönge. A rögzített hangok ordítanak a zajtól, a funkciók mosottak, érthetetlenek. Ha még a szoftver normálisan meg is lett hozzá írva, a hardware része képtelen visszaadni a tudását. Mivel alapból a granulár érdekelt belőle, így ezt teszteltem gőzerővel. A többi módban is érződik, hogy nem az igazi. Atmoszférákra való meg effektekre, csak tudod kiakasztó az, hogy ennyi pénzért az mp3 lejátszóm jobban szól.. Nagyon szemezgettem a Phonogene-nel is, de ott is annyira hallatszik a minőségi gyöngeség. Én nem tudom mit raktak bele ezekbe, de nem értem, hogy tudnak ennyi pénzt elkérni egy minősíthetetlen minőségért. Van egy pár gyártó akik granulár modult adtak ki, de igazából várom a tapasztaltabb felhasználók véleményét.
 8. Kampokez78

  granulár szintézis

  Sziasztok. Lassan másfél éve ismerkedem a moduláris rendszerrel. Összeválogattam egy kisebb rendszert magamnak, amelyet 2 sornyi modulból pakoltam össze. Mondhatom, hogy ezeket a modulokat nagyjából kiismertem, most.viszont nagyon mozgat a granulár téma. Már egy kicsit érzem, hogy modulok részéről megközelítve nem fogok találni normális céleszközt, de gondoltam, kikérem a véleményeteket, hátha sikerül egy jó választ kapnom erre a tervemre. Egy Clouds-al kezdtem ezt a területet, de nem nyerte el a tetszésemet. Gyönyörűen használható pity-puttyra, és atmoszférák létrehozására (mert szerintem másra alkalmatlan) de amint komolyabb dolgokat szeretnék kihozni belőle, hamar előtérbe kerül a gyengesége. A válaszokat köszönöm..
 9. A videó nagyon jó lett, grat, várom is a következő részt. egy hozzászólás erejéig csatlakoznék: idáig a pcm, és va cuccokat ismertem, a modulár valahogy kimaradt az életemből, mivel elérhetetlen volt számomra, és személyesen soha sem találkoztam ilyen rendszerrel. Annyit tudok mondani róla, hogy amint elém került egy ilyen rendszer, megváltoztatta az életemet. Idáig mindig a hagyományos megközelítéssel választottam hangszereket, hány oktávos,multis, polifónia, patch tárolás stb, de ez most elmúlt. továbbra is hobbiból tolom ezt az egészet, nem akarok senkinek se bizonygatni, vagy nagyképű lenni, magamnak építem a csodadobozt. Az viszont tény, hogy ha egy elektronikus zeneszerető ember szembetalálja magát egy ilyen rendszerrel, összefut a nyál a szájában, mivel ilyen hangvilág nem jön ki semmilyen VA, vagy pcm hangszerből. Tény és való, hogy ha bekapcsolom, a legtöbbször elvonja a zeneírásról a figyelmemet, és azonnal az elektrondzsungelben találom magam, de igazából nagyon élvezem. Tudtam, hogy ezért kell nekem egy ilyen rendszer. Kicsit elegem lett, hogy a patch-ek között keresgéltem folyton a megfelelő hangot, vagy más megközelítéssel, az editor többablakos szerkesztése már a könyökömön jött ki. Itt ilyen probléma nincs, minden itt van előttem, és azt csavarom amit kell. Viszont, ha épp nem csak szórakozásra, hanem munkára kell befogni, nagyon jó eredményeket lehet a maga módszerével elérni. a kommentet igazából azoknak szántam, akik (mint jómagam is) most próbálnak belekóstolni a modulár világába, nem vagyok gazdag, nagyon lépcsőzetesen építkezek, de arra rájöttem, hogy nem biztos, hogy a csilivili modulokat kell választani feltétlen. Az alap modulokból is olyan eredmények születnek, hogy nincsenek rá szavaim. Úgy vélem 250 ezer ft-ból egy komoly szettet lehet összepakolni.
 10. üdv NeoC. közben sikerült kitörölnöm magam a facebookról, ezért új névvel regisztráltam ide. Szóval a probléma megoldódott. Van egy Scarlett hangkarim, és egy motu face-em. a gép folyton ledobta a rendszerről, ne kérdezd miért, fogalmam sincs. Pestről leutazott egy nagyon jó ismerősöm, ledurtuk az os-t, és feltettük újra. A rendszer továbbra sem akart működni... minden rendben volt az audio midi beállításokkal, de mégis megzizzent a rendszer. Már majdhogynem feladtuk a hibakeresést, amikoris rátértünk a szintik midi beállítására, de mindent rendben találtunk. Elindult a kísérletezés, hogy ménemszól.. áttértünk a kábelekre.. hogy jó tanulságos legyen ez a történet, a szintiket leválasztottuk a rendszerről,és elkezdtük a közvetlen vezérlést. hoppá.... a problémát egy vadi új midikábel okozta. érdekességképp egy roland midikábel egy roland V-Synth-it hajtott meg, azaz mégse, mert ahogy kicseréltük egy noname kábelre, megszünt a rajzfilmveszély. A magyarázat: egy digitális hurok alakulhatott ki a rendszerben, ami teljesen megzavarta a rendszert. hát itt a történet vége. Azóta a roland midikábel a korg szintimet hajtja meg hibátlanul.... no comment..
×
×
 • Create New...