Jump to content
Ménemszól.hu

1stvan

Regisztrált tag
 • Tartalom számláló

  25
 • Csatlakozott

 • Utolsó bejelentkezés

 • Ennyit fórumozott

  9d 5h 32m 34s

Megbízhatósága

0 Semleges

1stvan tagunkról:

 • Rang
  Talpas
 • Születésnap 1976-03-10

További Információ

 • Érdeklődési kör
  Zene, Film, modell-hobby és még annyi minden...

Legutóbb az adatlapod nézték:

908 profil megtekintő
 1. 1stvan

  Zenekészítés iOS-en

  Köszi! Értem. Akkor az audiobus a kulcs ebben a dologban. Hát igen, sajnos túl van egyszerűsítve mindegyik DAW, valószínűleg az ios zártsága miatt. Majd kipróbálom ezt az eljárást. Amúgy a GB-vel és a Cubasissal is elég jól és pontosan lehet dolgozni (bluetooth-al csatlakozok a billentyűhöz), csak a Cubasis hangszerei nagyon gyengék, a GB lényegesen jobb, de az igrand piano és a sampletank elképesztően jó. Ezért lenne ideális ha integrálni lehetne a projektbe, akkor mobil rendszernek tökéletes lenne. Igaz akkor már ott a Macbook pro, ami tényleg teljes értékű és nem sokkal nagyobb hely szempontjából :-) Auria pro-t teszteltétek már? Árban elég erős, de komplexebbnek tűnik mint a Cubasis. Én megvenném, ha az ára garancia a tudásra, de ez ugye nem mindig egyenesen arányos :-)
 2. 1stvan

  Zenekészítés iOS-en

  Sziasztok. Mindig gépen dolgozó voltam zeneügyben, de most a kezembe került egy ipad mini 4 és rögtön nekiestem a zenei részének :-) Cubasis, GB amit eddig próbáltam és megvettem az igrand piano-t, mert a zongorahangzás fontos nekem valamint a SampleTank-ot, mert nagyon jó hangszerek vannak benne. No itt kezdődok nálam a nagy kérdés! Ha a Cuabasis-ben vagy a GB-ben pl. az iGrand-ot szeretném használni, akkor csak audiot rögzít, utólag nem tudok belenyúlni a midi-be. A Cubasis audiobus3-on keresztül kapja meg, a Gb pedig a saját bemenetelén keresztül, de mindkettő audió sávot rögzít. Engem onnan érdekelne ez a kompakt zeneszerkesztés, hogy a külsős hangeszközöket használhatom a DAW-ban, de utána bele is tudjak nyúlni, ahogy a rendes MAC-es Logic-ban is feljátszhatok midiben egy sávot bármilyen hangszerrel. Remélem nem nagy káosz ahogy leírtam, ha valamit rosszul értelmezek, vagy csinálok légyszi írjátok le, hogy kéne, hogy ez úgy működjön mint a rendes gépen.
 3. Nem fogja NTFS-ről kezelni a Kontakt. Nekem Paragon van, de ugyanúgy nem látta. Pont a hét elején futottam bele én is ebbe a "problémába". Eddig a rendszer vinyón volt a hangszerkönyvtár, mert SSD-ről nyilván gyorsabb az elérés, ezért simán importálható volt. Viszont fogyott a helyem, ezért egy másik vincsire telepítettem volna át ami NTFS. És kapásból nem látta a Kontakt. Szóval 2 perc alatt kiderült számomra, hogy a fájlrendszer a ludas. Egy eleve HFS+-ra formázott winyóra csináltam ezért egy VSTi mappát és az összes NI hangszerem oda másoltam, utána minden megjelent hibátlanul.
 4. 1stvan

  Logic Pro X 10.2.1

  Nem függ össze, ezért is gondolom, hogy mikor rögzítette a sávokat, esetleg a programban nem jó tempóban játszotta le amire rájátszott. Innen érthető lenne, hogy nálam viszont elmászik. UPDATE! Megkaptam újra az anyagot és hibátlan. Szóval a feladónál volt gond, nem a Logic x-ben. Sorry az OFF-ért!
 5. 1stvan

  Logic Pro X 10.2.1

  25 fps, 44. Az a furcsa, hogy magába az 5 új sáv jól szól együtt is. De az adott projektbe visszatéve, teljes széthullás. Nem lehet, hogy amin felvették más paraméterekkel rendelkezett és hiába mentette 44/24-ben, eleve rossz tempóra játszotta föl? Logic 9-ben rögzítette a sávokat. Én arra tippelek, hogy más bpm értékkel lett feljátszva.
 6. 1stvan

  Logic Pro X 10.2.1

  Egy kis segítséget kérnék! Nem tudom mitől lehet, hogy egy projektben amiben keverve vannak audio és midi sávok, most bekerült 5 új külsőleg felvett audio sáv és azok nem illeszkednek tempoban. Pedig külön rendesen szólnak. Ahogy beimportálom a Logic-ba ( 10.2.1) szétcsúsznak. Nem stimmel a belépő pont, és ha ráigazítom, akkor egy ideig minden rendben, aztán egyszer csak elcsúszik (pl egy gitár téma) Eddig amit észrevettem, hogy alapból 44/16-os sávok voltak, ez az 5 új sáv pedig 44/24-es. Ezért csináltam auditionban egy 44/16-os konvertet aiff-re, de így még rosszabb lett importálás után. Így sehol nem stimmel tempoban. Pedig ebből a projektből exportáltam ki az alapot, amire fel lett játszva az 5 új sáv. Bocs, ha kicsit zavarosan írtam le. Ha valaki tudja, hogy mit néztem be kérem írjon! Köszi
 7. Üdv Srácok! Valamiért észre sem vettem a válaszokat :-(. Köszönöm, hogy ennyien írtatok. Így utólag megnézve is hasznos dolgok és többféle hozzáállást mutat, ami jó. Olyan szerencsém volt, hogy felkerült decemberben egy Csaba által is említett Roland V-Combo VR09 és emellett döntöttem. Nem bántam meg. Van itthon egy Roland A500S, annak ugyanez a billentyűzete, ami precíz, de kissé érzéketlen és puha, viszont egy szólónál pont jól jön, mert meg lehet pörgetni az ujjakat :-) A nagy álmom egy motif lett volna, annak egy álom a billentyűzete (nem a kalapácsos, hanem a súlyozott szinti) de nehéz hangszer és drága is erre a célra. A V-Combo valóban jól szól és pillanatok alatt lehet hangszínt váltani, keverni stb. Ez iszonyú jó, és kényelmes. Csaba leírta a hasznos tulajdonságait. Nyilván ez egy relative kompakt hangszer, de a Roland azért átgondolta, hogy mire van szüksége egy zenésznek, ha nem főhangszert keres.
 8. 1stvan

  Studio One 3-as verzió

  Sziasztok! Használ valaki napi szinten Studio One 3-as (3.1-es) verziót? 1-2 éve a 2-es verzióval játszogattam, de akkor a VST-im nagy része nem volt tökéletes (32-64 bit stb). Most a 3.1-es demot kipróbáltam és elég jónak tűnik. El Capitan alatt. Gyors és rugalmas. Nekem úgy tűnik újraírták a nagy részét a szoftvernek. Kellemesebb lett a kezelőfelület is, bár ezek mindig valahogy a konkurencia ízlését követik (mindegyik mindegyikét :-) ). Szóval az érdekelne, hogy érdemes-e ebbe a DAW-ba pénzt tenni (a Pro verzió kb 120e) vagy jobban járok a Cubase, Logic x vonallal? Én úgy látom egyébként, hogy a SO 3.1 és a Logic Pro X sok dologban hasonlít, árban a Logic X javára. De a SO tudásra lehet, hogy több, annyira még nem nyúztam meg egyiket sem. M-audio Firewire külső hangkártyát használok.
 9. 1stvan

  Koncertre második szinti főleg szólóhoz

  Sziasztok! Koncertre keresek olyan szintit, amit főleg szólókhoz és szőnyeghez szeretnék használni főhangszer mellé. A főhangszer egy RD700GX zongora kártyával. A stílus jazz, jazz-rock. Ami fontos lenne a második billentyűnél: 61 billentyű, kényelmes gyors profi billentyűzet a szólókhoz. jazz-es smoothjazz-es hangzásvilág szép Pad-okkal, vonósok, fúvósok és lead hangszínek a szólókhoz (paraméterezhetőség sem árt) Vagy sampleres szintit keressek? Ja és Nord árak alatt. Sajnos annyim nincs rá. Minden véleményt örömmel fogadok! Köszi előre is!
 10. Az én 2080-am került syngular kollégához. Én összesen 1 hónapig használtam, de nagyon megkedveltem az áttekinthetősége és az effektezési lehetőségei miatt. Nagyon kellemes gyári hangzások vannak benne kártya nélkül is. Amiért el kellett adnom az az akusztikus vagy standard hangszerek miatt van (zongora, rhodes, orgona) azok nagyon gyengék. Motif Rack es-re cseréltem, abban pont ez a szekció kimagaslóan erős és még azt sem kell mondanom, hogy a korához képest. Szóval én sajnálom a 2080-at, de nem tudtam megtartani anyagi okokból. A yamahánál ezt a mini kijelzőt nem értem igazán.Ha magasságban nem is, hoszzában elfért volna nagyobb. Viszont programozni ezt is jól lehet. Az én véleményem az, hogy aki nem teheti meg, hogy mindene legyen otthon ami jó, az az aktuális zenei stílusához mérten válassza a legkisebb kompromisszummal járó megoldást.
 11. Ez zseniális. Le is teszteltem. Így felismerte a 32 bites vst-ket :-) Ez az egy gondom volt eddig a Studio one-val! Köszi az infot! kb 1 hete használom a SO-t és egyenlőre nekem bevált!
 12. És igen. A 64 bites plugint megtalálta. Köszi a segítséget!
 13. Aha, akkor ez lehet a gond. Nekem 32 bites vst-k vannak. Pl Steinberg Grand 2. Keresek 64 bitest és letesztelem azzal.
 14. Nekem valahogy nem jön össze. Miből tudom megállapítani, hogy ami nekem van az pro? Mert az about-ban nekem simán Studio One szerepel.Viszont 64 bites, van benne mp3 export/import, soundcloud stb , ami a pro-ban van az összehasonlító tábla szerint. Szóval tudnia kéne. Le tudnátok írni mi a menete? Köszi
 15. Nekem a vst-ket nem látja, hiába állítottam neki elérési útvonalat. Igaz "demo pro" verzió van most fenn. Azt olvastam, hogy csak a Pro verzió támogatja a külső vst-ket.
×