Jump to content
Ménemszól.hu

KR~

Regisztrált tag
 • Tartalom számláló

  38
 • Csatlakozott

 • Utolsó bejelentkezés

 • Days Won

  1
 • Ennyit fórumozott

  129d 16h 9m 34s

KR~ last won the day on December 6 2014

KR~ had the most liked content!

Megbízhatósága

8 Semleges

1 követő

KR~ tagunkról:

 • Rang
  Talpas

Legutóbb az adatlapod nézték:

1.094 profil megtekintő
 1. Ha Mac-en dolgozol, akkor a Logik új Studio Strings és Studio Horns instrumentjei jól szólnak.
 2. Modellezett szóló akusztikus hangszerek https://audiomodeling.com/ Youtube videók alapján nagyon komolyak.
 3. KR~

  Yamaha MODX

  Ebben a Youtube videóban beszélnek a billentyűzetről: Illetve különböző fórumokon lehet erről olvasni, például https://www.norduserforum.com/nord-piano-grand-forum-f10/nord-grand-keybed-customized-rh3-t17716.html http://forum.pianoworld.com/ubbthreads.php/topics/2834115/nord-introduces-nord-grand-with-kawai-hammer-action.html Persze a fórum hozzászólásoknak nem kell feltétlen hinni.
 4. KR~

  Yamaha MODX

  A Nord Grand mechanikája nem a Kawai Grand Feel, hanem a Kawai RH3 nordra optimalizált mechanikája (ha jól tudom).
 5. KR~

  Midi prg. chg. konverzió

  A MIDI 1.0 specifikáció a következőt írja: "The transmitter must transmit the MSB and LSB as a pair, and the Program Change must be sent immediately after the Bank Select pair." Tehát az a korrekt, ha a bank váltásnál MSB - LSB kettős van kiküldve, majd ezt rögtön a program váltás követi . Ahogy írod, ez nem mindig van így. A MIDI Implementation Chart V2 Instructions a következő javaslatot teszi a midi implementációs táblázatok készítésére: "Bank Select response: Use a “Yes” or “No” to indicate whether or not the device correctly responds to Bank Select messages as per the MIDI 1.0 Specification. Devices that respond only to Bank Select MSB (cc #0) but not to the LSB (cc #32) should place a "No" in the “Recognized” column and should indicate this in the “Remarks” column." Ebből az látszik, hogy ők is tudják, hogy nem mindig korrektül küldik ki a bank váltást. Ezért ezt fel kell tüntetni egy "No"-val. Talán segítettem valamit, bár ebben én sem vagyok profi.
 6. A mai szintikben nincsenek fémkontaktú billentyűk?
 7. A topik támájánál maradva, engem az érdekelne melyik szintikbe tesznek legalább 5 oktávos fémkontaktú elnyűhetetlen billentyűzetet.
 8. Utánanéztem, mivel én sem vagyok profi a témában, és két dolgot találtam: 1. A fenn említett Start, Folytatás, Stop vezérlő adatokat a sequencerek és MIDI kontrollerek küldik ki a Play ,Stop stb. gombok megnyomásakor, és így elindítják a lejátszást a hozzájuk kapcsolt berendezéseken. Nézd meg a Cymatik vagy a Fantom elindításkor ki küldi-e ezeket az adatokat. Amelyik kiküldi, azzal indítsd a másikat. Az egyik gépen be kell állítani, hogy kiküldő, a másikon pedig, hogy fogadó. Ezt általában Sync setting, MIDI Utility, MIDI setting, Sequencer settings, stb. nevek alatt lehet beállítani . Szerintem így működni fog. 2. Beírni ezeket az adatokat .mid kiterjesztésű MIDI fájlba nincs értelme, mert ignorálva vannak.
 9. A következő MIDI adatokkal próbálkoznék: Start: $FA Folytatni: $FB Stop: $FC
 10. KR~

  Yamaha FM szintik

  A TG77 nagyon jó hangú szinti! Nem csak az FM de az analóg hangokat is könnyen hozza. A demójait és preseteit meghallgathatod itt http://www.synthmania.com/tg77.htm . A programozásához egy editor azért jól jön pl. SoundDiver. A mai típusok közül Montage vagy MODX (de ezek billentyűsök).
 11. KR~

  Létezik ilyen keverő?

  Hello, Szerintem a képen látható Mackie 1642 mixpulttal ez megvalósítható. A mikrofont és a mikrofon efekt returnjait küldöd a keverő MAIN kimenetére, majd az UAD-ba. Azokat a sávokat, amiket a végfokba szeretnél továbbítani (mikrofon, sztereo lejátszó, UAD vissza jele ), pedig elküldöd a keverő SUB1,2 kimenetére. Remélem pontos voltam és nem írtam hülyeségeket. Ezt a Mackie 1642 kézikönyv Block Diagramjából silabizáltam ki, amit érdemes áttanulmányozni. R
 12. Yamaha SY99 -be. Még csak információt gyűjtök. Ha egyszerű lenne megoldani, akkor belefognák, ha nem, akkor hagyom a fenébe.
 13. Szia! Hogyan oldottad meg? Esetleg pontos leírást. Én is gondolkodom hasonló dolgon, csak Yamahával.
 14. KR~

  Cakewalk by BandLab ingyenes

  Cakewalk by BandLab program ingyenes. https://cakewalk.bandlab.com
×
×
 • Create New...