Jump to content
Ménemszól.hu

KR~

Regisztrált tag
 • Tartalom számláló

  44
 • Csatlakozott

 • Utolsó bejelentkezés

 • Days Won

  1

KR~ last won the day on December 6 2014

KR~ had the most liked content!

1 követő

Legutóbb az adatlapod nézték:

1.202 profil megtekintő

KR~'s Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

 • First Post
 • Collaborator Rare
 • Reacting Well Rare
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

8

Megbízhatósága

 1. Nagyon furcsa, hogy nem kapja meg a Mac a Velocity 0-t. Másik számítógépen is van ez a probléma? Próbáld ki más gépen v. oprendszeren, ha még nem próbáltad. Kiszűröd, hogy az oprendszer a ludas vagy esetleg a zongorával v. interfésszel van a probléma, vagy valami beállítási hiba.
 2. Szia, Nem gondolom, hogy a Mac nem ismerné fel a velocity 0-t. Hasonló rendszeren vagyok mint te (Yamaha CP33, M-Audio Midisport 4x4, Mac Mini 2014 Mojave), és az én digit zongorám is Velocity 0-t küld ki Note Off helyett. Azt javasolnám, hogy installáld fel az M-Audio Midisport driverét, az utolsó verziót, mert úgy látom a Big Surre még nem adtak ki külön drivert. (Az a tapasztalatom, hogy a MIDI interfészeknek kell a driver, mert másképp nem működnek jól.) Sok szerencsét.
 3. KR~

  Usb Midi probléma

  Szia, Most látom a Keyst. manuáljában (14. old.) , hogy van egy USB-to MIDI interface mode is. Szűkszavú a gépkönyv sajnos, de úgy gondolom, ebbeb az esetben a számítógépből USB-n jövő MIDI adatokat a Keyst tovább küldi az 5pin MIDI OUT-ra. Ha ez igaz, akkor ez egy teljesen más felállás! Ezzel próbálkoznák. A Cubase-ben a Fantomnak szánt sávokon állítanám a kimeneti MIDI kanálisokat (és device-nak a Keystation USB MIDI Out) Fantomban pedig a fogadó kanálisokat.
 4. KR~

  Logic pro x gépigány

  Szia, igen.
 5. KR~

  Usb Midi probléma

  Szia, Szerintem a Keystation ugyanazon a MIDI csatornán küldi ki az adatokat, úgy az USB mint az 5pin csatlakozón. Nekem nincs Keystationön, és csak gyorsan belelapoztam a manuálba, de ezt olvastam ki. Nézd meg a gépek kézikönyveibek a MIDI küldést és fogadást, meg fogod találni a választ.
 6. Szia, az M-AUDIO Midisport 4x4 hez tedd fel a drivert (Mojave-ig próbáltam, jól működik). Én is ezt használom. A drivert az M-AUDIO weboldalán töltheted le. Most látom, hogy a Catalinához nincs driver. Ha ezt az OS-t használod, akkor próbáld meg driver nélkül ,aztán vagy működik, vagy nem.
 7. Ha Mac-en dolgozol, akkor a Logik új Studio Strings és Studio Horns instrumentjei jól szólnak.
 8. Modellezett szóló akusztikus hangszerek https://audiomodeling.com/ Youtube videók alapján nagyon komolyak.
 9. KR~

  Yamaha MODX

  Ebben a Youtube videóban beszélnek a billentyűzetről: Illetve különböző fórumokon lehet erről olvasni, például https://www.norduserforum.com/nord-piano-grand-forum-f10/nord-grand-keybed-customized-rh3-t17716.html http://forum.pianoworld.com/ubbthreads.php/topics/2834115/nord-introduces-nord-grand-with-kawai-hammer-action.html Persze a fórum hozzászólásoknak nem kell feltétlen hinni.
 10. KR~

  Yamaha MODX

  A Nord Grand mechanikája nem a Kawai Grand Feel, hanem a Kawai RH3 nordra optimalizált mechanikája (ha jól tudom).
 11. KR~

  Midi prg. chg. konverzió

  A MIDI 1.0 specifikáció a következőt írja: "The transmitter must transmit the MSB and LSB as a pair, and the Program Change must be sent immediately after the Bank Select pair." Tehát az a korrekt, ha a bank váltásnál MSB - LSB kettős van kiküldve, majd ezt rögtön a program váltás követi . Ahogy írod, ez nem mindig van így. A MIDI Implementation Chart V2 Instructions a következő javaslatot teszi a midi implementációs táblázatok készítésére: "Bank Select response: Use a “Yes” or “No” to indicate whether or not the device correctly responds to Bank Select messages as per the MIDI 1.0 Specification. Devices that respond only to Bank Select MSB (cc #0) but not to the LSB (cc #32) should place a "No" in the “Recognized” column and should indicate this in the “Remarks” column." Ebből az látszik, hogy ők is tudják, hogy nem mindig korrektül küldik ki a bank váltást. Ezért ezt fel kell tüntetni egy "No"-val. Talán segítettem valamit, bár ebben én sem vagyok profi.
 12. A mai szintikben nincsenek fémkontaktú billentyűk?
 13. A topik támájánál maradva, engem az érdekelne melyik szintikbe tesznek legalább 5 oktávos fémkontaktú elnyűhetetlen billentyűzetet.
 14. Utánanéztem, mivel én sem vagyok profi a témában, és két dolgot találtam: 1. A fenn említett Start, Folytatás, Stop vezérlő adatokat a sequencerek és MIDI kontrollerek küldik ki a Play ,Stop stb. gombok megnyomásakor, és így elindítják a lejátszást a hozzájuk kapcsolt berendezéseken. Nézd meg a Cymatik vagy a Fantom elindításkor ki küldi-e ezeket az adatokat. Amelyik kiküldi, azzal indítsd a másikat. Az egyik gépen be kell állítani, hogy kiküldő, a másikon pedig, hogy fogadó. Ezt általában Sync setting, MIDI Utility, MIDI setting, Sequencer settings, stb. nevek alatt lehet beállítani . Szerintem így működni fog. 2. Beírni ezeket az adatokat .mid kiterjesztésű MIDI fájlba nincs értelme, mert ignorálva vannak.
 15. A következő MIDI adatokkal próbálkoznék: Start: $FA Folytatni: $FB Stop: $FC
×
×
 • Create New...