Jump to content
Ménemszól.hu

rocketrob

Regisztrált tag
 • Tartalom számláló

  25
 • Csatlakozott

 • Utolsó bejelentkezés

 • Ennyit fórumozott

  2d 13h 44m 52s

Megbízhatósága

2 Semleges

rocketrob tagunkról:

 • Rang
  Talpas
 1. rocketrob

  Mitől jó Macen dolgozni?

  Üdv, Általánosabb kérdésem lenne hozzátok. Szeretnék egy hordozható gépet venni, amit félig munkára, félig zenélésre használnám. A legkisebb Macbook Air-t néztem ki magamnak, elsősorban és főleg az ára miatt. Munka alatt grafikusi melót értek, szinte kizárólag Photoshop, Illustrator. Zenélés alatt pedig Ableton + 2 kontroller. Szerintetek a hardvere bírná a kiképzést, mármint elegendő lenne hozzá? Természetesen mindkét esetben külső monitorral, mert a 11 coll az azért kevés. Köszi előre is.
 2. rocketrob

  Logic again :)

  vinnui: Gyakorlati tapasztalatom nincs benne, de ezt átböngészve segít neked biztosan: https://www.ableton.com/en/live/feature-comparison/ Van benne limit.
 3. KRK hangfalakról vannak tapasztalataitok?
 4. Ezt kifejtenéd picit bővebben, ha megkérhetlek rá? Érdekelne erről a véleményed. Gondolom mást is. És talán Krisztiánnak is segít. Köszönöm.
 5. A többiek érvei mellé még, hogy ezeket a felszereléseket oda is kell vinni, üzembe helyezni, stb. Nálunk ezt kevesen tehetik meg, ill. kevés emberrel teszik meg a koncert/party szervezők. Ez szerintem akkor kifizetődő, ha te vagy mondjuk Moby (csak példaként hozom a nagy névre - persze, kinek mi), hogy elkér(het)sz csillió dollárt egy fellépésért és majd lesz, aki kifizeti. És akkor hozhatod az egész pereputtyot és még kaszálsz is. Azért terjedt el a laptop dj-s dolog, mert minél olcsóbban akartak megúszni egy fellépést, a nagyobb bevétel reményében. Plusz nem kellett cipekedni és még az is lehet, hogy nem is fizettek annyit. Nem tudom régebben hogyan csinálták, de pl. a Kraftwerk is legutóbb 4 laptopról szólt. Mondjuk ki tudja mi volt a háttérben, de na. És az is igaz, hogy valószínűleg ők nem a szállítási ktg-et akarták megúszni
 6. Kedves Tetsuo , elolvastam az összes ide vonatkozó részt, hidd el. Attól, hogy nincs bejegyzésem minden topikban, nem azt jelenti, hogy nem járok ide gyakran. Csak egy megerősítést vártam Silktől, amit meg is kaptam. Köszönöm. Köszönöm.
 7. Silk: Úgy összességében az összes tanfolyamról kérdezném, hogy ugye ezek nem egyszeri és megismételhetetlen dolgok? Nekem a közeljövőben sem időm, sem pénzem nem lenne rá, de a későbbiekben mindenképpen szeretnék 1-2-n részt venni.
 8. Nekem az lenne a kérdésem, hogy kell-e valami előképzettség a tanfolyamhoz? Én egy elég mezei Abletonos, régebben Reason-ös felhasználó vagyok, és érdekelne az egész, de tartok tőle, hogy az én tudásom jó messze elmarad a fórumozók javától. Végülis egy kérdéssel elintézve: full kezdőknek is ajánlhatók a tanfolyamok, vagy az ember gyermeke gyúrjon rá kicsit? Illetve, megfordítva a kérdést, ha esetleg nem így van, lehetne-e úgy oktatni ezeket a dolgokat, hogy megértse az is, akinek nincs hozzá legalább minimális akusztikai, elektronikai, stb. képessége? Tudom, hogy vannak olyan szakszavak, kifejezések, ill. ezek jelentései, amik elengedhetetlenek a megértéshez, nyilván a kötött dolgokon túl kérdezem. Köszi
 9. rocketrob

  Mitől jó Macen dolgozni?

  Bár nem Windows topik, de ha jól értettem, hogy miről van szó, akkor létezik ilyen. Revo Unistaller a neve. Bár a kiírtandó progi uninstallerét használja, utána csinál egy keresést és megpróbál minden hozzá tartozó file-t megkeresni, valamint a registry-t is tisztítja, persze csak ha akarod. És ezt már a Free is csinálja, gondolom a fizetős kicsit mélyebben kutat.
 10. rocketrob

  Gyere haza...de miért is?

  Hadd említsek meg egy példát. Igaz, hogy nem annyira családbarát, de a cél, hogy a különbséget észrevegyük. Kimész Ausztriába egy téli szezonra (dec. - március), mint mondjuk szobafiú/lány. Ha szerencséd van, heti 40 órát dolgozol csak, napi 8, a szokásos. Kapsz szállást, plusz étket. Nem 100-an egy szobában, mindenkinek külön szoba jár. A fizetésed nettó 1000 euró. Hoppá. Van kajád, szállásod és még 1000 ercsid minden hónapban? Rakd el csak a 3/4-ét. Legyen 4 hónap, amit kint töltesz. 4 x 750 = 3000 euro. Jelen állás szerint +- 900.000 huf. Legyen az, hogy nem elég. Kimész nyárra is. Megint ugyanez az összeg. Dolgozol 1 évben 8 hónapot, a maradék 4-ben meg azt csinálsz, amit akarsz és van a 4 hónapodra 1,8 millád? Ki akarna hazajönni? És ez egy bagatell példa, mert persze sokaknak nem ez a szíve vágya, meg nem ezért tanult, stb., stb. De .. Ha mondjuk (mivel Mo. vízfejű) Bp-től számítva 400 km-re találsz magadnak egy olyan állást, ahol éves szinten félre tudsz tenni pénzt (hogy egyáltalán félre tudsz tenni!!, már ez nagy szó), nem is keveset, akkor kérdem újra .. ki akar hazajönni? Persze honvágy, meg ilyen dolgok, meg barátok? Család? Közösség? Ugyan már. Édesanyám szabályosan zavar külföldre dolgozni, a barátok támogatnak. Aki szeret, megért és elenged. Aztán szép lassan elveszel egy menyecskét, Sopronból jártok át dolgozni, itthon költöd el a kint megszerzett javakat. Közben tanulsz, mert persze nem szeretnéd életed végéig ezt csinálni, és a kettőtök fizujából egy pár év alatt összejön annyi, hogy mondjuk ne 100 csillió afgán csiribirit kelljen felvenned egy új/nem új lakás/ház megvételéhez. És máris sokkal könnyebben térsz haza, mert ugye mindenki hazajön, mert hiányzik neki ez a miliő (még, ha egy nagy, ordas sz@r is). És vállalhatsz itthon utána már gány állást, mikor ott figyel az új (hitelmentes) kecó .. vagy a 4 hónapjaidban körbejártad a világegyetemet .. vagy összegyúrtál egy házi stúdióra .. vagy csak simán jobban élsz, mint a nagy magyar átlag. És ez egy élhető példa, mindenféle végzettség sem kell hozzá, nem kell messzire menni, stb. Egy életünk van, azt ne vesztegessük. Már így is nagyon sokat írtam, de még kilmométereken át lehetne taglalni.
 11. Töfi: Teljesen egyetértek veled is és a többiekkel is, én pontosan ezt írtam le. Ezért írtam már az első posztot is, hogy lássa mindenki, hogy miért annyi, amennyi, csak nem szerettem volna ilyen vállalkozósdiba belemenni, pedig azon nagyon jól be lehet mutatni. Azért dolgozok mindenki olyan áron, amilyen áron dolgozik, mert nyerni szeretne rajta, hogy ne csak a költség fedezésére fussa, hanem szép, új bármire. A cégnek, ahol dolgozom grafikusként, a havi költsége bérekkel, rezsivel, bérelti díjjal, mindennel együtt min. 2,5 milla. És akkor hol a nyereség? A 250.000-et éppen azért írtam, mert egy embernek is éppenhogy elég 1 hónapra, nemhogy hatra, ha magánba nyomja, otthon, kevés rezsivel és csak néha ad számlát és mellékesen magának főz a Tesco-ból nulla társasági élettel. És éppen ezért kérnek el ennyi pénzt a szoftvergyártók is, mert nekik ugyanígy van költségük, és minél többet szeretnének nyerni. Persze biztosan vannak olyanok, akik túlárazzák a terméküket.
 12. Idézés: Cserfalvi Töfi Zoltán - Dátum: 09 január 2013 - 11:52 "Amúgy meg van, aki kap 1 db Photoshoppolt képért több 100.000 Ft-ot." Küldj ide sok ilyen ügyfelet, aki ennyit fizet és máris veszek 8db Photoshopot. Szerintem nagyon el vagy tévedve, ha azt hiszed, hogy pl. stúdiótechnikában ma bármit is ki lehet termelni fél év alatt Magyarországon. Grafikában sem nagyon, de ott azért jóval kisebb befektetés kell. Biztos vannak olyan munkák is, ahol ilyen pénzeket fizetnek, de az átlag földi halandóhoz ezek nem jutnak el. Ma MO-on a megrendelők (nagy része / jó része) nem igazán akarnak érdemben fizetni. "Szarért / húgyért" szeretnének elvégeztetni komoly, többnapos munkákat, sőt igazából azt szeretnék, ha ingyen dolgoznának nekik sokat sokan... (Sajnos leginkább a milliomosokra jellemző ez a magatartás). Több prominens "celebről" is van információ, hogy sok-sok milliót nem fizetett ki a neki dolgozóknak, de "fürdőzik a népszerűségben". Gondoltam, hogy egy olyan rész lesz kiemelve, ami igazából totál lényegtelen. Ez max. a top, nem azt mondtam, hogy ilyen ügyfelek rohangálnak az utcákon, akik több kilókat kifizetnek egy képért. De akinek ez a napi betevője, és nem hobbista, az megveszi ennyiért a szoftvert. Tudom én, hogy mindenki minél nagyobbat akar nyerni és minél kevesebbet beletenni. A zenélés-biznyákban nem vagyok otthon, de ha abból élsz, akkor az LA-2A-t is megveszed, ha arra van szükséged, hogy "olyan" legyen a sound és leszarod, hogy mennyibe fáj. Amúgy meg, ha grafikában (de igaz bármilyen iparágra), ha nem termelsz ki fél év alatt 250.000 Ft nyereséget, akkor ne légy vállalkozó, mert éhen fogsz halni, de abban a szakmában se dolgozz, mert valamit nagyon nem jól csinálsz.
 13. Írtátok a túlárazást .. Nagyon kezdő programozó vagyok, de nem szeretnék egyik oldalra sem állni (értsd: programozó, aki lekódolja és elkéri az árát, vagy felhasználó, aki kifizeti a drága szoftvert). Gondoljatok bele, hogy mi költsége van egy ekkora céget fenntartani, meg hogy hányan dolgoznak egy ilyen szoftveren .. az Adobenak van vagy 10 célszoftvere (igaz, hogy sok az átfedés, meg hasonló funkciók). De legyen csak 5. A Photoshopnál ki van írva, legalább 30 név, aki gondolom programozta, kitalálta, design-olta, stb. Egy top programozó min. havi 500k HUF fizetéssel rendelkezik, ez kb. talán a magyar top átlag, persze csak sejtéseim vannak. Ez az USA-ban szerintem min. a duplája. Egy top cég top emberei pedig a sokszorosa, vagyis ezek fizetését, munka költségét, mindenét is ki kell termelni. Mondjuk egy PS-t legalább fél évig fejlesztenek, ez tuti, még ha nem is kell az elejétől kezdeni, de azért vannak jócskán változtatások a verziók között. Plusz új dolgokat bevezetni, stb. Egy ilyen szoftver költsége szerintem jópár millió dolcsi, erre szeretnék rámutatni és persze kaszálni is szeretnének. Meg azt azért el kell mondani, hogy aki ezen progikat használja itt Mo-n, és ezekből él, annak akárhogy is számoljuk max. fél év alatt bejön az ára (nagyon túloztam). 250.000 magyar forint. Akinek meg nem, az béna és ne vegye meg, és ne sírjon a szája, ha valami nem úgy működik, ahogy kell. Amúgy meg van, aki kap 1 db Photoshoppolt képért több 100.000 Ft-ot. Ha én lennék a boss az Adobe-nál, én se adnám olcsóbban. Ha akkora szaktudása lenne bárkinek, hogy csinál egy ilyet, akkor 1000%, hogy ő is ennyiért adná. De mivel zeneszerkis fórum, ugyanez megvan itt is. LA-2A ára 1 misi, és azt csak egyszer kellett kitalálni. Nincs verziófrissítés, meg új kombók bele, mert nem azért veszi, aki veszi. Az nem drága? Néhol sarkítottam picit, elismerem de a lényeg ott van.
 14. És hogy a témában is írjak: Én ilyen megrögzött PC-s voltam és Windows-os is. Olcsó, finom, én legozom össze a gépet, és ha okosan használja az ember nem fagy le az oprendszer, nincs kék halál, vírus, tehát a szokásos nyűg, amit írkálnak. Mondjuk azt hozzá kell tenni, hogy én az optimális felhasználó vagyok, nem húzom a procit, nincs tuning, túlterhelés, bár kevés RAM és prociteljesítmény volt bőven. De én viszonylag elégedett voltam/vagyok. Én mondjuk kergetném a Linuxot is, de sajnos arra nincs érdemben zenei fejlesztés (amennyire én tudom, javítsatok ki, ha mégis).
×
×
 • Create New...