Jump to content
Ménemszól.hu

PropaneB

Regisztrált tag
 • Tartalom számláló

  372
 • Csatlakozott

 • Utolsó bejelentkezés

 • Days Won

  12
 • Ennyit fórumozott

  8207d 11h 26m 33s

PropaneB last won the day on March 1

PropaneB had the most liked content!

Megbízhatósága

101 Megbízható

PropaneB tagunkról:

 • Rang
  Kapitány
 • Születésnap 1973-04-19

További Információ

 • Lakhely:
  Budapest

Kapcsolatfelvétel

 • AIM
  Mobil: +36204596688

Legutóbb az adatlapod nézték:

3.246 profil megtekintő
 1. PropaneB

  De-essing

  Nem kell 300 000 Ft, azért ehhez. - Létezik már jó(!) 2 egységes ház is: https://hitspace.hu/fredenstein-bento-2.html (74 000 Ft) Egy 6 egységes 110 000 Ft. Az ebay-en használtak is vannak. - Én egy régi dbx 900-as házat alakítottam át (10 egységes), néha fel lehet lelni használtan, töredék ára, mint egy 500-asnak. Hátránya, hogy nem kevés munka, amíg normálisan megcsinálod, viszont a tápja atom. - A neten fent van a táp kapcsolási rajza. Kis elektrotechnikai tudással megépíthető. Elektronikai boltból a hozzávalókat be lehet szerezni, trafó gyártók vannak Magyarországon, csatlakozókat lehet rendelni fillérekért, "prosztó" esetben ház sem kell, kell egy fa- /fémkeret, amihez rögzíted a modul(oka)t, a modul hátsó feléhez csatlakoztatod az érintkezősort, amihez csoportkábelt gyártasz pl. Hátránya, hogy nagyon oda kell figyelni a csatlakozásra a rövidzár kizárásához, plusz ez a megoldás nem mobilis, ami az egyik előnye egy ilyen rendszernek. Igen, a modulok nem olcsóak, de léteznek egész fain ,kit-ek és néhány modul ára nem olyan vészes (sokan gyártanak már mindenfélét) Viszont annyira pro az egész, bármilyen chanelstrip-et össze tudsz állítani, ami korábban elképzelhetetlen lett volna (akár: Neve/egyéb előfok-csöves leveller-Neve/SSL/egyéb EQ-Neve/dbx/SS/egyéb kompresszor...+ deesser, meg akármi egy 3U magas "dobozban"!
 2. PropaneB

  De-essing

  Ez is meglepően jól teszi a dolgát, nem is drága: https://www.waves.com/plugins/renaissance-deesser - Pluginben a Sofube Weiss a legjobb - Vas: xqp531, 531a. (500-as formátumú modul)
 3. Köszi, de a megfejtést kitettem a poszt elejére, mint jó választ.
 4. PropaneB

  Mikrofonteszt!

  Szívesen! Az úttörő ahol tud, ott segít... ?
 5. PropaneB

  Mikrofonteszt!

  Feltöltöttem ide: https://www.dropbox.com/s/indy3qt4b77euq8/Mikrofontesz_Bereczki Zoltan.zip?dl=0 és ide is: https://drive.google.com/file/d/1iA6RSMH9IJzZMojbnf7130OtmT94PpcC/view?usp=sharing Remélem le tudjátok szedni...
 6. PropaneB

  Mikrofonteszt!

  Ha a Bereczki Zolis mikrofonteszt file-aira gondolsz, akkor nekem megvannak valahol, megkeresem neked
 7. PropaneB

  Klíma a stúdióban...

  Wheel fórumtárshoz csatlakozom. Én két éve építettem a stúdióm, bele lett tervezve a szellőzés. A gépészetre még gyúrnom kell (csak az közel 1,5 millió forint baráti áron...80 négyzetméter klimatizálás-szellőzés) A légvezetékek kialakítása sem egyszerű, mivel labirintus elven kell elvezetni a helységek és a födém kapcsolatánál a csöveket a hangszigetelés miatt. Direktbe nem szabad átfúrni a területek közötti részt, mert oda a hangszigetelés. Bármilyen kicsi is a nyílás, ott biztosan gyengül/elvész a hangszigetelés hatásfoka. Figyeld meg: ha csak résre is hagyod nyitva az ablakot/ajtót mennyit változik (romlik) a hangszigetelés. Ezért nem javaslom,hogy kifúrd a falat a mobil klímához... Megoldás még egy csendes split klíma, de ezek sem olcsóak. Nálam most átmenetileg egy egyszerű split klíma van, ha zavar, lekapcsolom. Eleve a stúdióm jól hőszigetelt is, jó a mikroklímája, ráadásul jó hőtartó anyagból épült (mészkőhomok tégla), ezért nem nagyon kell hűteni. Ettől függetlenül a szellőzést mindenkinek meg kell oldani, klímaberendezéstől függetlenül... (a felvevő helység teljesen zárt, ablak nélküli a lehető legjobb hangszigetelés miatt.
 8. Ja, de ennél most extrém kicsi a jel. Általában nincs problémám ezzel, sosem kell nagyon kitekerni az előerősítőket, hogy értelmes jelcin legyen
 9. PropaneB

  Focusrite Scarlett 18i20 1st gen alacsony line jelszint

  Műszaki jellegű kérdés: Adott egy Focusrite Scarlett 18i20 1st gen., aminek az előfokjait standalone módban szeretnénk A/B tesztelni. A probléma, hogy a Focusrite analóg line kimenetén nagyon alacsony jelszint jelenik csak meg. (természetesen az input Gain megfelelő :-) ) Az A/D konverter egy Apogee AD16X. Van valami rejtett kalibrálós funkció a Focusrite-ban? (Az Apogee-t nem szeretném elállítani, ha lehet...)
 10. PropaneB

  Hol?

  Hirtelen, akár nálam is: SonicGarden Studios Bp. 1161, Mária utca 4. +3620459668 (( igazi)Neve, Telefunken, Neumann, Apogee, épített akusztika....5000 Ft/óra)
 11. PropaneB

  Monitor (aktív)

  Mindenképpen menj el és hallgasd meg mindegyiket, anélkül még véletlenül se vegyél. A HS8-nak szép fehér a membránja... :-), viccet félretéve, hallgasd meg, "tökmindegy" ki mit mond!
 12. PropaneB

  Monitor (aktív)

  Kicsik közül én 4-et említenék: - Focal alpha. Viszonylag pontos, ennyi pénzért. - Neumann KH 120A. Teljesen rendben van, a nagy testvérét használom, kiegyenlített hangkép, "szépen" szól, valaki ezért nem szereti - APS Klassik. Sokat teszteltem, van róla írás itt a ménemszólon. Ajánlott vétel. Elektronikus zenén is kiváló, elég pontos a mély tartományokban is. - Genelec 8030. Méretéhez képest sok basszussal, könnyen megszokható hangú hangfal, nem véletlenül terjedt el. "mézes" hangja van. Olyan, mintha a mix már masterelve lenne :-)
 13. PropaneB

  Monitor (aktív)

  Bizony én is úgy látom, hogy ennyi pénzért az általad felvázolt követelmények nem fognak teljesülni. Fontossági sorrendet kellene megállapítanod: hangerő, alacsony frekvenciák- magas frekvenciák mennyisége, linearitás, fázishelyesség... Általában a "kezdők" a mélyfrekvenciák mennyiségét kezdik el vizslatni, ez alapján választanak. Kisebb méretű hangfalaknál csak trükkökkel lehet ilyet előidézni. Ráadásul ebben a kategóriában pláne minden monitor színez, ha nem ,akkor kevésnek ítéled a mélyeket/magasokat. Szóval kérlek írd le neked mi a legfontosabb és milyen környezetben fogod lehallgatni a zenéket, mert ez a legfontosabb!
 14. Én megfelelő terv alapján készíttettem asztalossal (20 000Ft/db, kb.:100x40x10cm-esek)
 15. PropaneB

  wa76 isa után

  Ne vedd meg! (Torzítónak vannak sokkal jobb berendezések ennél... ? ) De komolyan: Akkor inkább egy Summit Audio TLA 50, de azt is inkább csak ha nagyon muszáj! Ezek a klónok akkor indokoltak, ha nincs pénz az eredetire és éppen kellene pl 4 db ilyen típusú kompresszor valami miatt... Ahogy Töfi írta, Apollo "live on record" La2a rátol és boldogság! Vagy egyszerűen egy jól felvett anyagra utólag rá az UAD plugin. (Vadparaszt jó még a Cranesong Falcon (én azzal tolom) hátránya, hogy ez sem olcsó, plusz az 500-as formátum miatt kell rendelkezned egy 500-as házzal.)
×