Jump to content
Ménemszól.hu

PropaneB

Regisztrált tag
 • Tartalom számláló

  378
 • Csatlakozott

 • Utolsó bejelentkezés

 • Days Won

  12

PropaneB last won the day on March 1 2018

PropaneB had the most liked content!

1 követő

PropaneB tagunkról:

 • Születésnap 1973-04-19

További Információ

 • Lakhely:
  Budapest

Kapcsolatfelvétel

 • AIM
  Mobil: +36204596688

Legutóbb az adatlapod nézték:

4.163 profil megtekintő

PropaneB's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

 • Week One Done
 • One Month Later
 • One Year In

Recent Badges

103

Megbízhatósága

2

Community Answers

 1. Este beszélek Tamással, megkérdezem tőle.
 2. Komplett ProTools MixPlus TDM rendszer eladó, összes tartozékával, kábelekkel, billentyűzettel, egérrel, monitorral. A ProTools HD-nek megfelelő képességű rendszer, tehát késés mentes direkt monitoring a saját processzoros kártyák segítségével. A rendszer jelenleg 16 csatorna bemenettel, 16 csatorna kimenettel rendelkezik, ami Farm kártyákkal és konverterekkel tovább bővíthető (a gépen belül 40 csatornáig, külső bővítő házzal 136-ig) A rendszer elemei: - Power Mac G4 "Mirrored Drive Door" 1.25GHz 2GB RAM OS-X 10.3.4 - LG Flatron 22" LED monitor, kábellel - Genius Magyar USB Billentyűzet és egér - Pro Tools TDM 6.4.1 DAW szoftver, telepítő file-okkal és hivatalos szériaszámmal - Digidesign Mix Core PCI kártya - Digidesign Mix Farm PCI kártya - Digidesign Mix Farm DSP PCI kártya - Digidesign Mix szalagkábel - Digidesign 888/24 A/D konverter (rendszeren kívül, önállóan is működőképes!) analóg 8 ki-/ 8 bemenet - Digidesign 882/20 A/D konverter, analóg 8 ki-/ 8 bemenet - 2db Digidesign Digilink kábel - BNC kábel - 3db tápkábel Telefonon elérhető vagyok: +36204596688
 3. PropaneB

  De-essing

  Nem kell 300 000 Ft, azért ehhez. - Létezik már jó(!) 2 egységes ház is: https://hitspace.hu/fredenstein-bento-2.html (74 000 Ft) Egy 6 egységes 110 000 Ft. Az ebay-en használtak is vannak. - Én egy régi dbx 900-as házat alakítottam át (10 egységes), néha fel lehet lelni használtan, töredék ára, mint egy 500-asnak. Hátránya, hogy nem kevés munka, amíg normálisan megcsinálod, viszont a tápja atom. - A neten fent van a táp kapcsolási rajza. Kis elektrotechnikai tudással megépíthető. Elektronikai boltból a hozzávalókat be lehet szerezni, trafó gyártók vannak Magyarországon, csatlakozókat lehet rendelni fillérekért, "prosztó" esetben ház sem kell, kell egy fa- /fémkeret, amihez rögzíted a modul(oka)t, a modul hátsó feléhez csatlakoztatod az érintkezősort, amihez csoportkábelt gyártasz pl. Hátránya, hogy nagyon oda kell figyelni a csatlakozásra a rövidzár kizárásához, plusz ez a megoldás nem mobilis, ami az egyik előnye egy ilyen rendszernek. Igen, a modulok nem olcsóak, de léteznek egész fain ,kit-ek és néhány modul ára nem olyan vészes (sokan gyártanak már mindenfélét) Viszont annyira pro az egész, bármilyen chanelstrip-et össze tudsz állítani, ami korábban elképzelhetetlen lett volna (akár: Neve/egyéb előfok-csöves leveller-Neve/SSL/egyéb EQ-Neve/dbx/SS/egyéb kompresszor...+ deesser, meg akármi egy 3U magas "dobozban"!
 4. PropaneB

  De-essing

  Ez is meglepően jól teszi a dolgát, nem is drága: https://www.waves.com/plugins/renaissance-deesser - Pluginben a Sofube Weiss a legjobb - Vas: xqp531, 531a. (500-as formátumú modul)
 5. Köszi, de a megfejtést kitettem a poszt elejére, mint jó választ.
 6. PropaneB

  Mikrofonteszt!

  Szívesen! Az úttörő ahol tud, ott segít... ?
 7. PropaneB

  Mikrofonteszt!

  Feltöltöttem ide: https://www.dropbox.com/s/indy3qt4b77euq8/Mikrofontesz_Bereczki Zoltan.zip?dl=0 és ide is: https://drive.google.com/file/d/1iA6RSMH9IJzZMojbnf7130OtmT94PpcC/view?usp=sharing Remélem le tudjátok szedni...
 8. PropaneB

  Mikrofonteszt!

  Ha a Bereczki Zolis mikrofonteszt file-aira gondolsz, akkor nekem megvannak valahol, megkeresem neked
 9. Wheel fórumtárshoz csatlakozom. Én két éve építettem a stúdióm, bele lett tervezve a szellőzés. A gépészetre még gyúrnom kell (csak az közel 1,5 millió forint baráti áron...80 négyzetméter klimatizálás-szellőzés) A légvezetékek kialakítása sem egyszerű, mivel labirintus elven kell elvezetni a helységek és a födém kapcsolatánál a csöveket a hangszigetelés miatt. Direktbe nem szabad átfúrni a területek közötti részt, mert oda a hangszigetelés. Bármilyen kicsi is a nyílás, ott biztosan gyengül/elvész a hangszigetelés hatásfoka. Figyeld meg: ha csak résre is hagyod nyitva az ablakot/ajtót mennyit változik (romlik) a hangszigetelés. Ezért nem javaslom,hogy kifúrd a falat a mobil klímához... Megoldás még egy csendes split klíma, de ezek sem olcsóak. Nálam most átmenetileg egy egyszerű split klíma van, ha zavar, lekapcsolom. Eleve a stúdióm jól hőszigetelt is, jó a mikroklímája, ráadásul jó hőtartó anyagból épült (mészkőhomok tégla), ezért nem nagyon kell hűteni. Ettől függetlenül a szellőzést mindenkinek meg kell oldani, klímaberendezéstől függetlenül... (a felvevő helység teljesen zárt, ablak nélküli a lehető legjobb hangszigetelés miatt.
 10. Ja, de ennél most extrém kicsi a jel. Általában nincs problémám ezzel, sosem kell nagyon kitekerni az előerősítőket, hogy értelmes jelcin legyen
 11. Műszaki jellegű kérdés: Adott egy Focusrite Scarlett 18i20 1st gen., aminek az előfokjait standalone módban szeretnénk A/B tesztelni. A probléma, hogy a Focusrite analóg line kimenetén nagyon alacsony jelszint jelenik csak meg. (természetesen az input Gain megfelelő :-) ) Az A/D konverter egy Apogee AD16X. Van valami rejtett kalibrálós funkció a Focusrite-ban? (Az Apogee-t nem szeretném elállítani, ha lehet...)
 12. PropaneB

  Hol?

  Hirtelen, akár nálam is: SonicGarden Studios Bp. 1161, Mária utca 4. +3620459668 (( igazi)Neve, Telefunken, Neumann, Apogee, épített akusztika....5000 Ft/óra)
 13. Mindenképpen menj el és hallgasd meg mindegyiket, anélkül még véletlenül se vegyél. A HS8-nak szép fehér a membránja... :-), viccet félretéve, hallgasd meg, "tökmindegy" ki mit mond!
 14. Kicsik közül én 4-et említenék: - Focal alpha. Viszonylag pontos, ennyi pénzért. - Neumann KH 120A. Teljesen rendben van, a nagy testvérét használom, kiegyenlített hangkép, "szépen" szól, valaki ezért nem szereti - APS Klassik. Sokat teszteltem, van róla írás itt a ménemszólon. Ajánlott vétel. Elektronikus zenén is kiváló, elég pontos a mély tartományokban is. - Genelec 8030. Méretéhez képest sok basszussal, könnyen megszokható hangú hangfal, nem véletlenül terjedt el. "mézes" hangja van. Olyan, mintha a mix már masterelve lenne :-)
×
×
 • Create New...