Jump to content
Ménemszól.hu

PropaneB

Regisztrált tag
 • Tartalom számláló

  375
 • Csatlakozott

 • Utolsó bejelentkezés

 • Days Won

  12
 • Ennyit fórumozott

  8223d 4h 15m 24s

PropaneB összes megnyilvánulása

 1. Este beszélek Tamással, megkérdezem tőle.
 2. Komplett ProTools MixPlus TDM rendszer eladó, összes tartozékával, kábelekkel, billentyűzettel, egérrel, monitorral. A ProTools HD-nek megfelelő képességű rendszer, tehát késés mentes direkt monitoring a saját processzoros kártyák segítségével. A rendszer jelenleg 16 csatorna bemenettel, 16 csatorna kimenettel rendelkezik, ami Farm kártyákkal és konverterekkel tovább bővíthető (a gépen belül 40 csatornáig, külső bővítő házzal 136-ig) A rendszer elemei: - Power Mac G4 "Mirrored Drive Door" 1.25GHz 2GB RAM OS-X 10.3.4 - LG Flatron 22" LED monitor, kábellel - Genius Magyar USB Billentyűzet és egér - Pro Tools TDM 6.4.1 DAW szoftver, telepítő file-okkal és hivatalos szériaszámmal - Digidesign Mix Core PCI kártya - Digidesign Mix Farm PCI kártya - Digidesign Mix Farm DSP PCI kártya - Digidesign Mix szalagkábel - Digidesign 888/24 A/D konverter (rendszeren kívül, önállóan is működőképes!) analóg 8 ki-/ 8 bemenet - Digidesign 882/20 A/D konverter, analóg 8 ki-/ 8 bemenet - 2db Digidesign Digilink kábel - BNC kábel - 3db tápkábel Telefonon elérhető vagyok: +36204596688
 3. PropaneB

  De-essing

  Nem kell 300 000 Ft, azért ehhez. - Létezik már jó(!) 2 egységes ház is: https://hitspace.hu/fredenstein-bento-2.html (74 000 Ft) Egy 6 egységes 110 000 Ft. Az ebay-en használtak is vannak. - Én egy régi dbx 900-as házat alakítottam át (10 egységes), néha fel lehet lelni használtan, töredék ára, mint egy 500-asnak. Hátránya, hogy nem kevés munka, amíg normálisan megcsinálod, viszont a tápja atom. - A neten fent van a táp kapcsolási rajza. Kis elektrotechnikai tudással megépíthető. Elektronikai boltból a hozzávalókat be lehet szerezni, trafó gyártók vannak Magyarországon, csatlakozókat lehet rendelni fillérekért, "prosztó" esetben ház sem kell, kell egy fa- /fémkeret, amihez rögzíted a modul(oka)t, a modul hátsó feléhez csatlakoztatod az érintkezősort, amihez csoportkábelt gyártasz pl. Hátránya, hogy nagyon oda kell figyelni a csatlakozásra a rövidzár kizárásához, plusz ez a megoldás nem mobilis, ami az egyik előnye egy ilyen rendszernek. Igen, a modulok nem olcsóak, de léteznek egész fain ,kit-ek és néhány modul ára nem olyan vészes (sokan gyártanak már mindenfélét) Viszont annyira pro az egész, bármilyen chanelstrip-et össze tudsz állítani, ami korábban elképzelhetetlen lett volna (akár: Neve/egyéb előfok-csöves leveller-Neve/SSL/egyéb EQ-Neve/dbx/SS/egyéb kompresszor...+ deesser, meg akármi egy 3U magas "dobozban"!
 4. PropaneB

  De-essing

  Ez is meglepően jól teszi a dolgát, nem is drága: https://www.waves.com/plugins/renaissance-deesser - Pluginben a Sofube Weiss a legjobb - Vas: xqp531, 531a. (500-as formátumú modul)
 5. Köszi, de a megfejtést kitettem a poszt elejére, mint jó választ.
 6. PropaneB

  Mikrofonteszt!

  Szívesen! Az úttörő ahol tud, ott segít... ?
 7. PropaneB

  Mikrofonteszt!

  Feltöltöttem ide: https://www.dropbox.com/s/indy3qt4b77euq8/Mikrofontesz_Bereczki Zoltan.zip?dl=0 és ide is: https://drive.google.com/file/d/1iA6RSMH9IJzZMojbnf7130OtmT94PpcC/view?usp=sharing Remélem le tudjátok szedni...
 8. PropaneB

  Mikrofonteszt!

  Ha a Bereczki Zolis mikrofonteszt file-aira gondolsz, akkor nekem megvannak valahol, megkeresem neked
 9. PropaneB

  Klíma a stúdióban...

  Wheel fórumtárshoz csatlakozom. Én két éve építettem a stúdióm, bele lett tervezve a szellőzés. A gépészetre még gyúrnom kell (csak az közel 1,5 millió forint baráti áron...80 négyzetméter klimatizálás-szellőzés) A légvezetékek kialakítása sem egyszerű, mivel labirintus elven kell elvezetni a helységek és a födém kapcsolatánál a csöveket a hangszigetelés miatt. Direktbe nem szabad átfúrni a területek közötti részt, mert oda a hangszigetelés. Bármilyen kicsi is a nyílás, ott biztosan gyengül/elvész a hangszigetelés hatásfoka. Figyeld meg: ha csak résre is hagyod nyitva az ablakot/ajtót mennyit változik (romlik) a hangszigetelés. Ezért nem javaslom,hogy kifúrd a falat a mobil klímához... Megoldás még egy csendes split klíma, de ezek sem olcsóak. Nálam most átmenetileg egy egyszerű split klíma van, ha zavar, lekapcsolom. Eleve a stúdióm jól hőszigetelt is, jó a mikroklímája, ráadásul jó hőtartó anyagból épült (mészkőhomok tégla), ezért nem nagyon kell hűteni. Ettől függetlenül a szellőzést mindenkinek meg kell oldani, klímaberendezéstől függetlenül... (a felvevő helység teljesen zárt, ablak nélküli a lehető legjobb hangszigetelés miatt.
 10. Ja, de ennél most extrém kicsi a jel. Általában nincs problémám ezzel, sosem kell nagyon kitekerni az előerősítőket, hogy értelmes jelcin legyen
 11. Műszaki jellegű kérdés: Adott egy Focusrite Scarlett 18i20 1st gen., aminek az előfokjait standalone módban szeretnénk A/B tesztelni. A probléma, hogy a Focusrite analóg line kimenetén nagyon alacsony jelszint jelenik csak meg. (természetesen az input Gain megfelelő :-) ) Az A/D konverter egy Apogee AD16X. Van valami rejtett kalibrálós funkció a Focusrite-ban? (Az Apogee-t nem szeretném elállítani, ha lehet...)
 12. PropaneB

  Hol?

  Hirtelen, akár nálam is: SonicGarden Studios Bp. 1161, Mária utca 4. +3620459668 (( igazi)Neve, Telefunken, Neumann, Apogee, épített akusztika....5000 Ft/óra)
 13. PropaneB

  Monitor (aktív)

  Mindenképpen menj el és hallgasd meg mindegyiket, anélkül még véletlenül se vegyél. A HS8-nak szép fehér a membránja... :-), viccet félretéve, hallgasd meg, "tökmindegy" ki mit mond!
 14. PropaneB

  Monitor (aktív)

  Kicsik közül én 4-et említenék: - Focal alpha. Viszonylag pontos, ennyi pénzért. - Neumann KH 120A. Teljesen rendben van, a nagy testvérét használom, kiegyenlített hangkép, "szépen" szól, valaki ezért nem szereti - APS Klassik. Sokat teszteltem, van róla írás itt a ménemszólon. Ajánlott vétel. Elektronikus zenén is kiváló, elég pontos a mély tartományokban is. - Genelec 8030. Méretéhez képest sok basszussal, könnyen megszokható hangú hangfal, nem véletlenül terjedt el. "mézes" hangja van. Olyan, mintha a mix már masterelve lenne :-)
 15. PropaneB

  Monitor (aktív)

  Bizony én is úgy látom, hogy ennyi pénzért az általad felvázolt követelmények nem fognak teljesülni. Fontossági sorrendet kellene megállapítanod: hangerő, alacsony frekvenciák- magas frekvenciák mennyisége, linearitás, fázishelyesség... Általában a "kezdők" a mélyfrekvenciák mennyiségét kezdik el vizslatni, ez alapján választanak. Kisebb méretű hangfalaknál csak trükkökkel lehet ilyet előidézni. Ráadásul ebben a kategóriában pláne minden monitor színez, ha nem ,akkor kevésnek ítéled a mélyeket/magasokat. Szóval kérlek írd le neked mi a legfontosabb és milyen környezetben fogod lehallgatni a zenéket, mert ez a legfontosabb!
 16. Én megfelelő terv alapján készíttettem asztalossal (20 000Ft/db, kb.:100x40x10cm-esek)
 17. PropaneB

  wa76 isa után

  Ne vedd meg! (Torzítónak vannak sokkal jobb berendezések ennél... ? ) De komolyan: Akkor inkább egy Summit Audio TLA 50, de azt is inkább csak ha nagyon muszáj! Ezek a klónok akkor indokoltak, ha nincs pénz az eredetire és éppen kellene pl 4 db ilyen típusú kompresszor valami miatt... Ahogy Töfi írta, Apollo "live on record" La2a rátol és boldogság! Vagy egyszerűen egy jól felvett anyagra utólag rá az UAD plugin. (Vadparaszt jó még a Cranesong Falcon (én azzal tolom) hátránya, hogy ez sem olcsó, plusz az 500-as formátum miatt kell rendelkezned egy 500-as házzal.)
 18. PropaneB

  Használt Mac megéri-e?

  Vegyél egy használt 3.1-et a lehető legolcsóbban, "mindegy" honnan. Nekem minden felfele váltásnál volt valami kisebb-nagyobb "szívás" (csatlakozók, driverek...) Ha jól működik a rendszered, akkor a lehető legkisebb ráfordítással javítsd meg (akár egy pótgép beszerzésével)
 19. PropaneB

  cubase device setup

  Ezt kérlek ne nekem címezd! ?
 20. PropaneB

  cubase device setup

  A mintavételezés elméletét Wittaker-Nyquist-Koternikov-Shannon (röviden Shannon-Nyquist) törvényként definiálták. Röviden az elmélet lényege, - ha a hanghullámok digitalizálásáról beszélünk ugye?..- hogy a mintavételezési frekvencia az ember által hallható legmagasabb frekvencia legalább kétszerese legyen. Ezért lett 44.1kHz (Más hullám jellegű forrás digitalizálásánál is az az alapelv, hogy az eredeti minta visszaalakításához az alapminta sávkorlátjának legalább a kétszeresével történjen a mintavételezés)
 21. PropaneB

  cubase device setup

  1. A legtöbb probléma a keresztkompatibilitással van. (Sajnos, -mondom, mivel a legtöbb esetben semmilyen szinten nem ,működőképes, mégis erőltetik a zenészek-) A zenekarok nagy része azzal szeretne spórolni (nagy részt nem sikerül...) hogy házilag vesznek fel sávokat, amellett, hogy a project nagy része a stúdióban készül. Megállapodunk a 44.1/24-ben, erre sorra jönnek a 48kHz-es minták, amik eleve "kihívásokkal küzdenek". Most akkor ezeket lehet visszakonvertálni a projectbe, ahol űberfasza preampok, mikrofonok, gondos állítgatása mellett rögzítve van az anyag nagy része. Pedig mindenki szeretné a legjobb minőséget... 2. Kitalálja a nagynevű zenekar, hogy vegyük fel az egészet (figyelj..) 96kHz-es mintavételezési frekin, kérdezem: DVD lesz?, válasz:nem, de legyen nagyon jó. Majd, amikor kiírom a végleges sessiont (sok sáv majd még otthon a szobában kerül fel és keverődik véglegesre és ez nem vicc!...) kiderül, hogy a mixing engineer konvertere valami miatt nem is képes 96kHz-es állapotban működni... A végeredményt meg letagadom, mert egy bedugult füllel jobbat csinálok, ez biztos. (Biztonság kedvéért elkértem a sávokat, hogy legalább egy-két dal legyen már normálisabban összerakva magamnak ? 3. A ProTools HD10 képes olyan disznóságra, hogy ha konvertálni kell egy ilyen forrás file-t, akkor utána nem tudod úgy exportálni OMF-be a session-t úgy, hogy a forráskönyvtárat használja a másik DAW. (ilyenkor duplázni kell a file-okat- helypazarlás a HDD-n) 4. A múltkor eljött egy francia lány, aki NewYork-ban vette fel a dalait szalagra, amit 192kHz-en digitalizáltak. Dörzsöltem a tenyerem, hogy végre megint valami jó minőségű alapanyag... A felvétel minden szempontból minősíthetetlen volt. Ja igen, végül is lehet egy Sokol rádió elé rakni egy BEAG mikrofont és ezt jól felvenni nagyon magas felbontásban, akinek ez kell.
 22. PropaneB

  cubase device setup

  Mondom, a méret a lényeg. Minél nagyobb felbontásban rögzítesz, annál nagyobb tárhely kell. Igaz, hogy ma már fizikailag nem gond megoldani több 100 Gb-nyi adat tárolását, de most gondolj bele, mennyi helyre van szükség egy nagy méretű file (egy zeneszám esetén) tárolására?! Nagyon szűk az a réteg, aki értékeli és áldoz (nem mellesleg hallja a különbséget) egy igazán jó minőségű felvétel meghallgatására. Nagyon kevés ember ül le zenét hallgatni (uram bocsá' egy egész "albumot"...) Ma már én is csak ritkán és őszintén azért, mert ez a szakmám. De más "megbolondulna, ha felvetnéd neki, hogy mostantól az okos telefonján nem tud több ezer dalt tárolni, csak a töredékét, cserébe sokkal jobb minőségben hallgathatja... a min is?
 23. PropaneB

  cubase device setup

  Az össze-vissza formátumok nagy galibát okoznak még ma is. Nálunk a stúdiókban napi probléma ez. Hosszú sztorikat tudnék mesélni... (ha kell írok példákat) DE: Okos, előrelátó emberek, korábban jól kitalálták a zenei szabványt, ami 44.1kHz, 16 bit. A 16 bitet már rég meghaladtuk, de a 44,1 kHz kitűnően lefedi a hallható frekvenciatartományt. Az egész mizéria a méretek miatt lett szabványosítva. Ennyi információ fért fel egy CD-re (kb 80 percnyi hanganyag). Korábban is, még az analóg korszakban is a tárolóhely volt a legnagyobb probléma. Kezdődött a szalaghosszal-amit a fordulatszám csökkentésével tették gazdaságosabbá a minőség rovására. Ezután jött a kompakt kazetta, majd a DAT, Minidisc, stb... végül-párhuzamosan a CD, most meg a statikus tárolók. Még így is inkább tömörítenek, nem azért, hogy rosszabb minőségben hallgassunk zenét, hanem, hogy kezelhetőbbek lehessenek a file méretek. Így is iszonyatos mennyiségű információtartalmat kell kezelni (online, felhőben, stb., nem beszélve az adatok fizikai tárolásról.) Nem valószínű, hogy ez hirtelen megváltozna felfele! Most még az is "nagy" dolog, hogy nagyjából az eredeti méretű (44,1/16bit-es!!!) adatot stream-elhetjük (Tidal pl.), de azt is csak asztali gépen, megfelelő előfizetés és sávszélesség mellett.
 24. PropaneB

  Cubase 5 sample clock probléma

  OFF: Hagyjátok már el ezt a 48kHz-es ostobaságot!!!... ? ON: Szerintem is telepítsd újra a drivert.
×
×
 • Create New...