Jump to content
Ménemszól.hu

Kiss Gábor

Regisztrált tag
 • Tartalom számláló

  9
 • Csatlakozott

 • Utolsó bejelentkezés

 • Ennyit fórumozott

  152d 6h 35m 12s

Megbízhatósága

0 Semleges

Kiss Gábor tagunkról:

 • Rang
  Talpas

Legutóbb az adatlapod nézték:

394 profil megtekintő
 1. Kiss Gábor

  Apogee Mic Plus tapasztalatok

  Sziasztok, gondolkodom egy Apogee Mic Plus (tehát nem a régebbi 96k) megvásárlásán, van ezzel valakinek kézzelfogható tapasztalata? Gondolok itt ilyenre például, hogy Windows 7 alatt mennyire stabil a működése, és megéri-e az árát egy hasonló árbéli, normál XLR csatlakozós nagymembrános kondenzátoros mikrofonnal szemben. Elsősorban otthoni beszédfelvételre (voice-over) alkalmaznám, így az nem igazán lényeges, hogy pl. milyen szépen vesz fel akusztikus gitárt. A másik versenyző a Blue Yeti Pro, ez szintén USB-s, de XLR csatlakozót is kapott. Ha valaki ezzel kapcsolatban (akár a kettőt összehasonlítva) is hozzá tudna szólni, nagyon megköszönném.
 2. Elég hülyén tettem fel a kérdést Szóval, a Konnekten van 3 beállítható preset, amik között fizikai gombbal lehet váltani. Adatkapcsolat nélkül is kiküldi a monitorra a DSP-vel kezelt hangot. Mondjuk a konfiguráláshoz valóban kellene az adatkapcsolat, de azt meg megoldanám egy régebbi FireWire/ExpressCard-kompatibilis laptoppal. Az optikai átvitel jól hangzik... axon.dust kollegának: jelenleg még nem vettem meg a Scarlett-et, csak a Konnekt van kéznél. Az UAD Apollo most igencsak kívül esik a keretemen. Esetleg más alternatíva, ami DSP-t is visz, és USB-s? A jelenlegi laptopomon egy (idehaza) marha ritka Lenovo ThinkPad Yoga 14, munkagépnek kitűnő, emiatt nem szeretném lecserélni.
 3. Az R16 tudtommal régebbi modell, az LCD is gyengébb...de igen, a csatornák száma a fő különbség. A Boss BR-800 esetén nagyon sokan dícsérik, hogy sokkal élettelibb és dinamikusabb a hangja, mint a Zoom R-szériának. Franc tudja, Soundcloud-on hallottam olyan covert, amit csak egy R8-cal vettek fel, egyéb dolgok nélkül...és durván jól szólt.
 4. Van egy t.c. electronic Konnekt 24D FireWire külső hangkártyám, amit sajnos már nem tudok használni, mert az új laptopon nincs FW csatlakozó, se ExpressCard az átalakítóhoz. Ugyanakkor nagyon tetszik a beépített DSP (EQ, kompresszor, reverb), és szeretném a továbbiakban is ezeket alkalmazni, de már egy másik külsővel hangkártyával összekötve. A Konnekt vonalon küldené a jelet a másik kártyába, az meg USB-n a gépbe. Namármost, a Konnekt preamp/konverter párosa kifejezetten jó minőségűnek tűnik nekem, és ugye a lánc annyira erős, mint a leggyengébb láncszeme...komoly minőségveszteséggel számolhatok, ha mondjuk egy Scarlett-be küldöm át vonalon a jelét? (a kétszeres konverzió miatt) Kizárólag otthoni beszédfelvétel, esetleg hobbi szintű éneklés a felhasználási terület.
 5. Sziasztok, egy ideje keresgélek a 60-70k körüli árkategóriában külső audio interface-t számítógéphez, amiből jelenleg csak USB-s jöhet szóba. Megakadt a szemem a Zoom R8-on, ami elsődlegesen nem külső hangkártya, de annak is használható. Van valakinek ezzel tapasztalata, amit meg tudna osztani velem? Elsősorban a preampok minősége érdekelne, azután a DSP, és a MIDI kontrollerként való használhatóság (Cubase/FL, előbbiből a LE 8 verziót adják hozzá). Elsődleges felhasználás otthoni beszédfelvétel, illetve kezdő zenélés. Megéri a 73k-s árat ár/érték arányban? Nagyon köszönöm!
 6. 1 vagy 2 csatornás, elsődlegesen csak mikrofon felvételre kellene. Beépített DSP jól jöhet, főleg, ha rögzíteni is képes azt DAW-ban az adott cucc. Win 7 64-bit rendszerre alapozva elsősorban...nem hátrány, ha van stabil Win 10 driver is, de nem túl fontos.
 7. Nos, igen, erre sajnos már rájöttem, köszi. Esetleg egy ötlet hasonlóan jó minőségű, USB-s kártyára?
 8. Üdv, nemrég lecseréltem a régi laptopomat egy relatíve új modellre (2015, Lenovo ThinkPad Yoga 14), de előtte nem ellenőriztem le megfelelően, hogy milyen csatlakozók vannak rajta. Nos, FireWire nincs, és ExpressCard sem, csak USB. Van egy régi külső hangkártyám (t.c. electronic Konnekt 24D), ami nagyon jól szolgált az évek során, viszont csak FireWire csatlakozást támogat. A régebbi gépen egy ExpressCard - FireWire átalakítóval oldottam meg a dolgot, de itt az USB-n kívül semmi nem áll rendelkezésre. Van valakinek ötlete? Tudtommal átalakító (USB - FW) nem létezik, viszont olyat láttam, hogy USB -> ExpressCard adapter. Ez jó lehet? Tehát, így nézne ki a dolog: hangkártya -> FireWire - ExpressCard adapter -> ExpressCard - USB adapter -> laptop. Kérdés, hogy az ASIO latency-t vajon mennyire dobná meg? Esetleg ötletek hasonlóan jó minőségű USB-s külső hangkártyára? (konkrét ajánlat is jöhet, amire érdemes lecserélnem a Konnekt 24D-t). Előre is hálás köszönet!
×
×
 • Create New...