Jump to content
Ménemszól.hu

djuice

Regisztrált tag
 • Tartalom számláló

  683
 • Csatlakozott

 • Utolsó bejelentkezés

 • Days Won

  32

djuice last won the day on May 20

djuice had the most liked content!

Megbízhatósága

205 Megbízható

djuice tagunkról:

 • Rang
  Kapitány

Legutóbb az adatlapod nézték:

2.924 profil megtekintő
 1. djuice

  Juno DS vagy FA workstation?

  Nem fogasléccel csináltam, hanem kulisszásan mint más pedáloknál látható, ahogy pl egy gőzmozdonynál is megoldották a forgó mozgást egyenes vonalúra alakítani és viszont. De nem tagadom, anno a suliban asztalos műhelyben kaptam hozzá segítséget minden irányból.
 2. djuice

  Juno DS vagy FA workstation?

  Én egyszer csináltam pl. hasonlóból egy ismerősnek lábpedált! https://www.praktiker.hu/padlo-es-falburkolas/lec-szegely-burkolatvalto/burkolatvalto-sin/274863-decora-aluminium-lepcso-profil-90cm Leszabva, szembefordítva 2 felet már egy keskenyebb pedálfejet kiad és az aljának is lehet ue. fúrható, csavarozható, igaz a végeit nehezebb lezárni, de sok lehetőség van a kisebbre is. Barkácsboltokban ezer nem feltétlenül a célnak készült dologból lehet kreatívkodni. Müa lap pl. háztartási vágódeszkából, fát felhasználni más oldalról stb., aljára gumilap pl., de sokat segíthet ma már egy 3D nyomtatott kis egyéni eszköz is, rögzítésre meg tépőzáras felragasztható szalagok vannak, ami sérülésmentesen el is távolítható később... De volt ismerősöm aki gondolkodás nélkül belefúrt a hangszerébe és egyénileg épített potikat stb. bele. Ami a kézhasználatot illeti, ez is egy remek (sajnos rövid) videó a matatgatásokra:
 3. djuice

  Juno DS vagy FA workstation?

  Egy megfelelő értékű potit bedobozolva vmi home made megoldásba is egyszerűen megoldható. Csabi meg már elektromos dobpadot is csinált magának, úgyhogy csak elszántság kérdése. Ha engem kérdeztek, vmi touchpadet vagy hanyategeret is el tudnék képzelni átalakítva a szintikhez. Nyissunk DIY ötletbörzét rá!
 4. A Korg csinálta ezt először. https://www.sweetwater.com/store/detail/microKorgBKB--korg-microkorg-limited-edition-all-black Az eladási statisztikák biztos tükrözik hogy volt-e értelme.
 5. djuice

  Juno DS vagy FA workstation?

  Ezeket a pitch kerekeket nem tudom ki szabadalmaztatta, de hogy adott gyártók máig ezt nyomják, ráadásul a nagy 88-as billentyűkben még kiteszik a sarokba, hogy csak seprőnyéllel piszkálhassa bárki, nekem absz. nem tetszik. A modulációt meg ki lehet tenni pedálra. A Korg mondjuk meg tudta oldani a joysticknál, hogy lehessen értéktartónak is programozni adott funkciókra (pl. leslie effekt seb.váltás) vagy pillanatnyi értékadása legyen, de a kerekes modulációnál nekem meg mindig az volt a bajom, hogy ha úgy maradt, akkor a következő hangszín is automatikusan jojózott. Néha nem is értettem hirtelen mi baja lett a azongora hangnak. Szóval szerintem 1000x inkább joystick és/vagy lábpedál. Esetleg pár szintiben van még alternatívára a ribbon vagy X/Y pad, ami még optimálisabb lenne. Pl. nem is tudom kiegészítőnek miért nem gyártanak még ilyet, azoknak aki utálná a kerekeket?!
 6. Jó lenne ha a desktop-rack verziót csinálnák még mint a 2-esből! Mondjuk a Stage lehetőségeivel... Az elektronika amúgy sem nagyobb bennük egy A/5-ös könyv méreténél.
 7. Én nyomtam már bele sajátokat is és kb 1/3-ára tömöríti le a hangszerre küldve, azaz 3x annyi fér bele mint a felhasználói megadott memóriája! Annyi baja van csak a sample editorának hogy eleve kész loopolt wav fájlokat pl újra loopolja magának, azaz nem veszi át ezen metaadatokat.
 8. Hát majd meglátjuk, mert most már nagyon új irányvonal kezd kialakulni a 3.0-ás könyvtáraktól, de becsületükre legyen mondva, eddig mindent fogadott az E3 is (mármint a memória kapacitása függvényében), de különböző méretű pakkokból lehetett eddig is szemezgetni vagyis megcsinálták a korábbi modellekben is használhatóra. + a 2.0-ás könyvtárat is ugyanúgy támogatják még az új mintákkal, tehát nem nagyon avulnak el a Nord cuccok, ami hatalmas előnyük és gyakorlatilag az új modellek is pont azokat a mintákat kapják meg, csak cizelláltabban. De a hangzás tulkép végig ua. Most jöttek ki pl. gitárok is pár napja. Igaz 1 layeres minták, de nem szólnak rosszul. Demo: https://www.nordkeyboards.com/sound-libraries/nord-sample-library-20/latest Amitől viszont hátast dobtam, olyan hamisítatlan cimbalom minta is van nekik, ami tényleg csak egy "Lakatos-Kolompár Alfréd" stílusú zenész keze alól hallik és eszméletlen rajta játszani!
 9. A Nanotubera bejelentésekor már azt mondták, számos előnye mellett olcsó az előállítási költsége. Valószínűleg inkább tökéletesítési anomáliák lehettek még mögötte, de ez a kis basszer doboz megint egy jópofa dolog a Korgtól! Kíváncsi vagyok a Gadget szériát mikor hardveresítik majd ezek után. 4 éve volt: http://www.synthtopia.com/content/2015/01/29/korg-noritake-introduce-futuristic-nutube-vacuum-tubes/
 10. A Grand demók közt elsőként egy white grand is feltűnik, de a sample libraryban még nincs kint! Érdekes! Hamarosan érkezhet vajon?
 11. Amúgy ha már itt tartunk és persze a Berinek is szurkolva, mellesleg a Prophet XL-ről mi a véleményetek mint hangszer?
 12. Én már inkább a Hammond B3-at várnám nagyon nála, 5 kg-ban kivitelezve analóg! (Jó, lehet 10 is...)
 13. djuice

  Yamaha MODX

  Ez marginális tévedés sajnos, mert a THRU-n mindig az IN jele megy tovább, azért is továbbfűzésre használják első perctől, hogy adott hangszer így ne szólhasson bele másik 2 kommunikációjába(különben muxolni kéne a jeleiket = plusz költség és bonyolítás). Amire Te gondoltál, az a duplikált MIDI OUT. Na ez már ezer éve nincs az biztos a hangszereken! Legutóljára ilyet a Proteus 2000 modulban láttam még (MIDI A + B, ill. talán volt még 1-2 cucc ahol a THRU kimenetet át lehetett OUT2-re kapcsolni, esetleg THRU nélkül az OUT-ot THRU-nak felhasználni szoftveresen átkapcsolva, mindegy is ez itt most...) Sorry, végigolvasva látom hogy ezeket magad is megválaszoltad, hogy rájöttél, csak én meg in situ olvasva szoktam válaszolni is... Pffff!
×
×
 • Create New...