Jump to content
Ménemszól.hu

djuice

Regisztrált tag
 • Tartalom számláló

  874
 • Csatlakozott

 • Utolsó bejelentkezés

 • Days Won

  35

djuice last won the day on October 6

djuice had the most liked content!

Megbízhatósága

258 Megbízható

1 követő

djuice tagunkról:

 • Rang
  Óbester

Legutóbb az adatlapod nézték:

3.298 profil megtekintő
 1. djuice

  Monitor vezérlő

  Ööö... Tegnap még eszembe volt mihez kapcsolódóan akartam ezt ide beszúrni, de holnapra hátha eszembe jut, hogy addig is el ne felejtsem.
 2. Na! Ez már mégiscsak valami! http://www.synthtopia.com/content/2019/10/16/iconnectivity-debut-miox-series-midi-interfaces/
 3. djuice

  Monitor vezérlő

  Nem, hát azt feltekered egy jó szintre és bedobsz elé egy kavarót akkor, vagy ha mondjuk desktop hangkarid vann pl. több i/o-val magad előtt, akkor ott meg vagy oldva ebben az ügyben. Minek tovább bonyolítani? Jellemzően Silk ott arra a csókára specializálva mondja, hogy ne a pc-n hangerőzzön senki, de a másik meg az, hogy a pro felállásban ahol rackekben vannak a cuccmókok, nyilván ott is akkor előnyös egy monvezérlő. Hangfalakhoz nem ugrálunk tekergetni sehol. Ezt jól érted. Ha olyan a hangkarid, akkor az a hangerőszabi is egyben. Ha nem, akkor jöhet a vásárlás... Mellesleg az analóg rendszerekben is van egy megfelelő munkapont (tartomány) ahol a legdinamikusabb a rendszer, hisz a fizika digitál-analóg is érvényes, tehát sutyorogva nem igen lehet normálisan zenélni. A master volume ha külön eszköz ha nem, úgy kell szabályozzon, hogy a legjobban átfogja a teljesítményt (tehát szabályzásilag legyen kiegyenlített mindenütt, nem az hogy 5000W-ot tudj vele 0-tól kicsavarni és már 10%-nál bömböljön minden), de nyilván itt más-más eredmény lehet más-más eszközökön (skálázottság stb.) ezt össze kell hangolni mikor már egybe van a cájg. Nem feltétlen maxira tolva minden kütyün, hisz torzításba is viheted, ahogy pl. több szintinél sem mind egyformán kell feltolni a mastert, hogy a kavaró ne peakeljen kivezérlésben.
 4. djuice

  Monitor vezérlő

  Talán annál a srácnál el is magyarázza, hogy a dinamika be fog szűkülni, mert a digit hangerőszabályzás pc-n belül ezt okozza, súlyosan függve még attól is, hogy milyen hangkarid van és annak milyen a dinamikaátfogása. Nem ilyen drasztikus, de próbálj ki egy 16 bit, 44,1-et visszajátszani jelenlegi rendszereden, azonos hangerőn 8 bit, 44,1-en. Nyilván az drasztikusabb, ha a freki is le van osztva, mert simán vágja a magasakat, de minden esetre ha hangerőben is megfelelően van visszahallgatva a téma, akkor lehet igazából a halkabb zenei részleteket is kivenni. Ha eleve halk a visszahallgatás (és még keverni is így akarsz, hogy pl. éjfélkor ne kopogjon le a szomszéd), az eleve halott ügy, az csak szórakozáshoz vagy háttérzenének elég, nem dolgozni vele. Szóval attól függően mid van, hangerőt ringyówzban maxra mindig, aztán vagy a külső hangkaridon szabályozz vagy a falakat megküldő erősítőn! Amúgy ez hangszeren belül is ugyanígy érvényes például midi dalok keverésnél vagy hangszíneknél, sőt ha DAW-ban is mondjuk mindennel csak fél hangerőzik vki! Sokszor van, hogy pl. egy hangszín a szintiben teljesen süket egy másikhoz képest, így oda kell neki tekerni a hangerőt és ha szerkesztésben belemegy az ember, látja, hogy kb 40 es értéken van a 127 ből az erősítés na erre is mit szóljunk?! Nekem otthon egy Yamaha surround erősítőm van Sony falakkal amin zenét, filmet, tv-t vagy hangszert hallgatok. Távvezzel simán kényelmes "odatekerni" neki, ha az szükséges. Nekem drága studio moncsikra nem futja, meg nincs is hova tenni, de ez nekem így maxira megfelel. Amúgy is ez egy 200 ezres rendszer, amit töredék áron megvehettem ismerőstől, úgyhogy nekem a fél milla / monitor nem is hiányzik, teljesen jó így is a hangképem, van gyári mérő miksi is a sethez, úgyhogy a szobát is helyre rakja automatikusan hangképben. Nyilván nem egy pro rendszer, de házilag teljesen korrekt, még a rádiós hangmérnök ismerősöm szerint is. Na szóval ebből az a lényeg, hogy nekem a hangerőszabályzó sem kérdés így, de pc-ből mindig csutkán engedem ki a jelet, hogy ne ott múljon már rögtön az elején a dinamikán. Aki nem ért egyet vele az cáfolja, de Silk is ezt magyarázta valahogy. (Ugye hogy van miket tanulni mégis azokból a videókból!!!)
 5. djuice

  Korg tr és CFU midi

  A combi persze hogy lánc végi master effektet használ, ez ellen nem tudsz mit tenni. Illetve annyit, hogy megnézed a lead meg a piano stb. programok mit használnak insertnek. Azt be tudod állítani, copyzni, bár pont ha jól tudom a TR pont egyik gyenge láncszeme, hogy csak 1 insertet tud! Szóval ahol már 3-5 inserted is lehetne, az a Korg M50, csak ott meg mondjuk nincs sampler. Úgyhogy marad a kompromisszum. Ha a lead insertje, mastere fontosabb, akkor azt hagyod, a pianon meg ezt bypassolod vagy mondjuk a közös zengető masterből adsz neki vmi elfogadható send értéket a sávjaira. Az az igazság hogy a Korgok combijai tulkép. majdhogynem programként értékelendők, ill. amivel nagyobb mozgásteret engednek, ezek a korábbi lite modellek engineben kicsit keveset nyújtanak már... Vehetsz mondjuk mellé egy Microstationt! Ott már 5 inserted is lehet és M3 hangjaid egyben.
 6. Mire nem jó még a táblázatkezelő...
 7. djuice

  Midi kábelt milyet, honnan?

  Olyanra is gondolok, hogy az olcsóbbak müa. része nem-e öregszik, töredezik, málik gyakrabban? Nekem volt egy igaz régi Touchel csatim még a régi magnózós korszakban, aminek pár év alatt porladni kezdett a dugó müa része. Viszont most találtam még űber olcsóbb kábelt itten. Ez már tényleg röhejes áron van. Kérdés a minőség ehhez képest! https://mikroshop.bolt.hu/id/02645-Midi-kabel-C307-2
 8. djuice

  Midi kábelt milyet, honnan?

  Ismeri vki ezeket a márkákat? Érdemes ilyet venni? (relatíve nem túl drágák) https://olaszhangszer.hu/termek/soundsation-bmd-2bk-midi-kabel-2-mt/ https://olaszhangszer.hu/termek/bespeco-silos-midi-kabel-15mb-slmm150/
 9. djuice

  YAMAHA MONTAGE?

 10. djuice

  Hangkártya tesztelés

  Hangkártya DAC teszt csatold vissza a gépedhez kötött hangkártyád audio ki és bemenetét játszd le DAW-ban az alábbi audio tesztfájlt oszcilloszklóp pluginban figyeld az eredményt vagy rögzítsd egy másik sávon a visszajövő jelet Audio tesztfájl: noisebridge_test_SP_aramkor.wav Ezt kell látni (elvileg) visszacsatolva a jelből: Kinek mit mutat a kártyája?
 11. djuice

  Korg X3 Factory Preload Data

  Sokat nem is kellett volna érte tornáznod! http://i.korg.com/SupportPage.aspx?productid=630
 12. djuice

  Korg X3 Factory Preload Data

  Globalban kidumpolod neki a tiedből Midiox-ben a factory pcg-t, ő meg sysexként visszatöltheti midin a sajátjába... Amúgy volt régen egy 05R/W, X5 editor win98 alá, de ahhoz meg már megint nincs To Host port a pc-ken. Legegyszerűbb sysexként midin dolgozni. Persze ami csak pcg-be van meg beállítás netről, ahhoz még mindig a floppy vagy az emulator a nyerőbb. Hát nem mai dolgok ezek!
 13. Doboza is megvan, karcmentes, alig használt. Szépen működik. Több ki-bemenet miatt váltanék, így áruba bocsátanám. Posta, Foxpost stb. csomagküldéssel is mehet (a vásárló terhére). Árban ajánlatokat várnék rá kinek mit ér meg, így az csak jelzés értékű mint megadott összeg. Tel: 70/6648-007
 14. Vajon ez a csuda a "hatásos kék háttérvilágítástól" nagy szám? Mire jó ha vmi világít az ember fején? Elkerülik a denevérek a sötétben?
 15. És ez vajon milyen lehet? https://www.zoom.co.jp/products/audio-converter/uac-2-usb-30-audio-converter
×
×
 • Create New...