Jump to content
Ménemszól.hu

djuice

Regisztrált tag
 • Tartalom számláló

  473
 • Csatlakozott

 • Utolsó bejelentkezés

 • Days Won

  23
 • Ennyit fórumozott

  329d 10h 48m 5s

djuice last won the day on September 18

djuice had the most liked content!

Megbízhatósága

134 Megbízható

djuice tagunkról:

 • Rang
  Kapitány

Legutóbb az adatlapod nézték:

2.475 profil megtekintő
 1. Említett modelleket be is árazhatnád használtként ha tudod. THX!
 2. Hát igen! Laptopnál az se mindegy, hogy pl. az általánosabb 15"-os képernyőn is csak kuksizni lehet a DAW szoftverek, pluginek egérszar méretű dolgait, szemben pl. egy 40"-os külső megjelenítővel! Ha meg már az is kell hozzá, rögtön borul a "laptopság"... Ha 125%-ra veszem itt a nagyítást sem elég, és mégkevesebb dolgot láthatok egyszerre +akkor még a multi-monitor rendszerről nem is beszéltem, ami szintén nem ritka ezen a "zenézős" területen területnövelésre. Viszont az is szent igaz, hogy a mobilitás világában a kényelem oltárán, a fenének van kedve "szekrényekkel" körülvenni magát feleslegesen, mikor a technika elvileg táska méretben is megvan erre. Elvileg! Nincs arany középút még. Sajnos!
 3. Na de milyet?
 4. Most mi indokolta mégegy topikot nyitni neki odébb?
 5. djuice

  Yamaha MODX

  Ez ugye nem a Hitspace?
 6. djuice

  Yamaha MODX

  Thomannéknak mindig nagyon jó áraik vannak, de én még magyar boltot nem látok ami beárazta volna a MODX-et. Thomannék annyi cuccot eladnak hogy nincs vetélytársuk és adott eladott darabszám felett szoktak még +árkedvezményt kapni és akkor rendesen alávágnak mindenkinek! 3 nap alatt itt a cucc tőlük, teljesen megbízható cég! Ha sikerül vhol jól kipróbálni a 76-os MODX-et, a Nordom mellé 400 pénz környékén én is gondolkoznék rajta, most már ki merem jelenteni, átnézve manual alapján a tudását és lehetőségeit. Rákattantam itt mint Zinger anyó a varrógépre. Amúgy a Montage eléggé hidegen hagyott már az ára miatt is, de az meg feléjért van.
 7. djuice

  Yamaha MODX

  Én azt mondom, október elején talán már lesz a hangfoglaláson és ki kell próbálni. Ami lényeges, hogy a Montage mintájára már ebben sincs komplex sequencer, mivel performance hangszernek szánják és a gépkönyvét végigolvasva erre jó esélyei is vannak. A display grafikus felülete és funkciói szinte egy DAW bámulatos újdonságait hozzák végre az eddig unalmas és nehézkes matatás helyett! Lényegében azért minden realtime dolog rögzíthető, a hangszíneken való játékot is beleértve egy ún. Performance recorderben, ami 16 sávra dolgozik, de utólag nem szerkeszthető! Nagyon jók a Scene lehetőségek ehhez pluszként a hangszerben, amit közvetlen gombokkal vezérelhetünk és lehetőség van többféle felvételre is, pl. egymás utáni szólamokat rögzítve stb., de alapvetően a dalszerkesztéshez, visszamenőleges módosítgatásokhoz nem ad már szerkesztési lehetőséget, max undo/redo van visszavonni a dolgot. Inkább a számítógépes támogatást ajánlják hozzá zeneszerzési célra. Viszont a Performanceok, Live Setek szabadon választhatók, átszabhatók benne hangszereléshez is, mivel 8 független midi sávon dolgozhatnak, a Performance recorder alá. Na, úgy kell ezt elképzelni, mint a 8 sávos magnó idején a munkát. Ki vannak választva a hangszerek és tudja egyszerre vagy sávonként rögzíteni, de utólagosan szerkeszteni már nem, csak újra venni. Akkor mitől esünk el? A hangszeren belüli szabás varrástól, pöcsöléstől. Erre valóban alkalmasabb egy PC szoftver, ráadásul van is már hozzá letölthető alkalmazás ami plugin felületként adja meg a hangszer elérhetőségét egy seq. proginak. Hangszínt editálni viszont érdekes mód csak a hangszeren van lehetőség és ezen nem is akarnak változtatni a FAQ szerint! Érdemes olvasgatni, sok mindenre fény derül még: https://hu.yamaha.com/hu/products/music_production/synthesizers/modx/faq.html Szóval egy új koncepció van a MODX-ben, új (szerintem elég átgondolt és hatásos) kezelői felülettel, s tényleg nem kell millió gomb a szintire, a kijelző központi irányító és minden elérhető 1 mozdulatra szinte rajta. Számomra a pattern seq. hiánya volt fajsúlyos tényező, de ahogy nézem ezt a 8 Scene gomb simán helyettesíti. Igaz csak 8 (4x2) és nem 16 mint a Motifokban, de egy szokványos dalszerkezethez még elég is lehet. Inkább az homályos még nekem, hogy a Rhythm Pattern és Drum Arpeggiatorok vannak egyedül dob alaphoz vagy mehet mondjuk egy saját midi, esetleg wav is alá amire rájátszunk, mert realtime nótakészre felütni vmit a billentőkön az nem kis attrakció lenne mint "performance record". Na majd utána járunk... Nekem idáig képességei alapján inspirálónak tűnik, leginkább a 76 billentős változat.
 8. djuice

  Yamaha MODX

  De itt VST-kre gondolsz vagy más vasakra, hogy hiányzott mellé?
 9. djuice

  Yamaha MODX

  Hmmm a kis hangsúlyos Korg hangzások! Amúgy az esztétikáját nézve pont a Motifokban voltak valósághűbb akusztikus hangzások, de ez a zenekarosdi komolyan kimondja az igazságot. Egy haverom is a Motif XS-ét cserélte vissza Kurzweil PC3-ra a banda miatt. Mára meg Nordra váltott. A JV2080 hol volt akkor neked? Az tán még a Tritont is megeszi a JV kártyákkal!
 10. djuice

  Yamaha MODX

  Olvasom egy fórumon az első felhasználóktól, hogy az MOXF-ben lévő flashbe az elérhető ca. 400MB CFX zongora minta 28 perc alatt mászott be betöltéskor, az itt a MODX-ben 4,5 perc!!! Ezt tehát nagyon begyorsították és csak 17 mp kell a hangszer bebootolásához, ami szintén kiemelkedő. (Korg Kronos kb. 4-4,5 perc) Ráadásul az 5 és 6 oktávos verziók kerek 10 kilóval könnyebbek ugyanezen Montage verziókhoz képest!
 11. Mert közben vettél Nordot? Abba nem mennek a plg-k vigyázz!
 12. djuice

  Yamaha MODX

  Sztem a K2 kilométerekkel bentebb van azért mint az MX. Mi anno egy MO6 meg az akkor új MOX6 azonos hangszíneit is összehasonlítva arra jutottunk, hogy a MOX gyengébb dinamikával, vérszegényebben, fátyolosan szól. A különbségek inkább a VCM effektes újabb hangoknál váltak a MOX javára. Azt mondjuk el tudom képzelni hogy egy rock bandában a gitáros porrá zúzza szegény szintis álom hangzásait.
 13. djuice

  Yamaha MODX

  Csináltam egy idősorrendi, mindig aktuálisan frissülő linket a videókra. Eddig mindet megnéztem. (amúgy a lengyel muzykujkropka csapat mindig jó demókat szokott csinálni, a Montagezsal már van is egy rövid A-B teszt...) http://bit.do/weekmodx Amúgy 2000 performance van a cuccban. Ezt lehetetlen mind bedemózni 10-20 percben. Később biztos lesznek rá kísérletek kategóriákra bontva. Amit én hallottam ac.gitárt, 1 olyan spanyol flamenkós volt, másik a Motifokban is szerepelt (amúgy a MODX a régebbi Motifok összes hullámformájával is rendelkezik, az XF-ével is). Fúvósokban is van pl. a Genosból, Tyrosból is ismerős shake brass szekció, vannak 6-8 part felépítésű orchestral brassok, szóval ezt leginkább testközelből kell végig próbálni. Pl. Tajti Hangszer Pláza. Ott Montaget is tartanak párhuzamosan már a többivel. Genos eladásaik is jó forgalmat mutatnak ahogy mondják. A kérdés csak annyi: ki szereti a Yamaha soundot? Amúgy az ilyen "power synth" soundokban úgy hallom én is, nem sok probléma lesz a MODX-el. Zongora, Rhodes is jónak hallható. A Yamahák betegsége, a lapos Hammond hangzás és Leslie sajnos itt sincs meggyógyítva, pedig fontosabbnak itélném mint egy gitár hangzást, hisz ez a fő vonal egy billentyűsnek. Ha más nem, kell mellé egy Nord. (Mellesleg házon belül ott a Reface YC nekik is, igazán belevarrhatták volna a MODX-be!)
 14. djuice

  Yamaha MODX

  Az elég kis botrányos minőségügyileg szvsz. A félkezű kalózokat tekintve is teljesen univerzális a cucc, mert a 2 kezű kalózok eddig is a fekete-fehér billentőkre koncentráltak.
×