Jump to content
Ménemszól.hu

djuice

Regisztrált tag
 • Tartalom számláló

  1.322
 • Csatlakozott

 • Utolsó bejelentkezés

 • Days Won

  47

djuice last won the day on June 15

djuice had the most liked content!

Megbízhatósága

422 Megbízható

2 követő

djuice tagunkról:

 • Rang
  Óbester

Legutóbb az adatlapod nézték:

5.284 profil megtekintő
 1. Manapság már főleg ott tart a dig. erősítő technika, hogy konkrétan 0 zaj sem lehet belőlük, nem hogy még minimális. Terhelés nélkül ui. némítanak is az elektronikák (lekapcsolják a jelutat a hangszórókról). Olyan ez mint ahogy a tv-k meg kiírják, hogy nincs jel, totál fekete képtartalomnál. Ha van terhelés, akkor visszakapcsol az elektronika, de ott a jel/zaj viszony miatt nem szabad sisteregni, ill. elnyomja a hasznos jel a nagyon minimális zajt. Nekem csak egy használt 40 ezer Ft-os Yamaha Pianocraft mini rendszerem van itthon most, amit használok zenéhez, tv-nézéshez, hangszerekh
 2. Meg most eszembe jutott egy másik név is akkoriból, akik még pro szinten nyomták Lexiconék mellett a zengetést/térszimulációt, ha csak ez a kérdés: Quantech (ha jól írom).
 3. Én nem tudom, de mikor azt írod, hogy "orrán száján jön kifele a zaj", sztem mindenki arra következtethet, hogy kb. mint mikor a tv-n nincs adás, csak "hangyaháború" és sistereg durván hallhatóan. Na pont ilyet nem csinálhat normális st.monitor! Azzal vmi kaki van akkor!
 4. Most nem a haza ellen beszélek, de ezen a fórumon nem igazán van már élet Mac ügyben szerintem, mint régebben az absolute.hu-n. BeszéljükMac vagy külföldi fórumok nem lehetnek ettől okosabbak ilyen szinten, nem nézted még?
 5. Gondolom a reverb csak 1 picike szelete a felvételnek. Meg pl. melyiket nézzük? Dobok? Ének? ??? Az egész láncot kéne vizsgálni a masterrel együtt, mi minden lehet ebben, hogy komplexen szól egy zene. Szvsz a klipp meg csak alá van téve zenének, némi taps meg stb. alákeverve. Sztem ez nem live. De ha tudnánk is hogy min milyen fx van, most ha idetesznek egy Lex. 480L-t, amibe 2-300 algoritmus is van, tucat paraméter változtatással hozzá, melyikhez nyúljunk? Max. pl. impulse response mintákat már sok ilyen kütyüről el lehet érni a neten, ha kísérletezni kell esetleg, de egy
 6. Én azonnal visszavinném ha garis!
 7. Másik szoftver, ha ez ennyire gáz? (Amúgy jó régi topic került most a felszínre, azóta ki tudja merre tart már az egész szoftver, s mi igaz az itteniekből... Mindenhol hallani hogy az újak már nem olyanok mint a régiek, se Cubase, se stb. stabilitásban, funkciókban.)
 8. Ha ragaszkodsz a tervedhez, egy-egy kis derékszögű háromszög merevítő (akár fából is), segíthet még a találkozási pontoknál.
 9. Na ha szögelni akarnád az még rosszabb, mint ha csavaroznád. Erre gondoltam, hogy egy hegesztett tartó az masszívabb, mint egy puhább faanyag, amit nem lehet ilyen geometriai arányoknál jól egymáshoz erősíteni. De most pár fadarabbal ez úgy is csak egy kísérlet lesz, amin bármi profibb kész hangfalállvány túlmutat majd meglátod... Az a magnetikai kérdés viszont megérhet egy új topicot. Lehet hogy tudsz olyanokat mondani vele ami mást is érdekel és még nem hallott róla!
 10. A fánál amúgy ez az elrendezés nem ad olyan merevséget, mint ha hegesztett fém lenne. Magyarul a talp és fedlap részekhez nem tudod hogy mereven felfogatni az oszlopot. Oda még oldalmerevítés kéne, vagy a 4 sarokhoz felépíteni egy ún. rácsos tartóként, mint a nagyfesz. villanyoszlopoknál látni..
 11. Van egy hangász haverom, neki a papája mér ki varázsvesszővel vízereket stb... Nos, mondjuk egy trafóházba én se ülnék be meditálni, de az a helyzet, hogy az egész Föld golyó egy baromi nagy giga mágnes alattunk ami hatalmas mágneses teret kelt, hogy védjen a károsabb, nagy frekis kozmikus sugárzástól. Na akkor ezt is eliminálni kéne? És mizu a fej/fülhallgatókkal?
 12. Nem tudom ezeket az állvány okozta rezonanciákat és visszahatásukat a hangfalra majd a membránra egyáltalán eredményt kimutathatóan kimérte-e valaki, de a hifisek is mindig ezzel küzdenek, hogy most csiszolt gránit tüskét jobb alá tenni vagy gumi csillapító lábakat, szivacsot stb... Én magam részéről ezt úgy gondolom, a kosaras felfüggesztésű, érzékeny kondi mikrofonok mintájára, hogy valami hasonló rugalmasan elszigetelt felfüggesztést kéne a hangfalaknál is esetleg alkalmazni a legjobb hatásfokért, ha már ágyúval kell lőni verébre. Pl. egy oldalról Z alakú, talpas álvány felső pontjáró
 13. djuice

  SCSI használat

  SCSI kártyát használt vki már win7 alatt sampler, stb hangszerrel PC-ben? Vagy ezek max XP-ig voltak elterjedtek?
×
×
 • Create New...