Jump to content
Ménemszól.hu

djuice

Regisztrált tag
 • Tartalom számláló

  520
 • Csatlakozott

 • Utolsó bejelentkezés

 • Days Won

  26
 • Ennyit fórumozott

  345d 13h 11m 39s

djuice last won the day on January 8

djuice had the most liked content!

Megbízhatósága

141 Megbízható

djuice tagunkról:

 • Rang
  Kapitány

Legutóbb az adatlapod nézték:

2.603 profil megtekintő
 1. djuice

  Yamaha CP88

  Azért az 57 hangszínért benne, jóval drágábban a MODX8-nál, 3/4 milkóért én nem biztos hogy ezt választanám! https://hu.yamaha.com/files/download/other_assets/7/1180527/cp88_cp73_en_om_b0.pdf UPDATE! os 1.1 = hirtelen lett benne flash memory új soundoknak! Így már ehte Nord Stage koppintás feketében. https://www.yamahasynth.com/yamaha-synth-rss/introducing-the-yamaha-cp88-and-cp73-stage-pianos
 2. djuice

  Korg Krome EX

  Világszégyen! Pár új hangszín, filmeffektek és semmi új orgona 7 év elteltével. Ááááh! Anno meg 1989 M1, 1990 Wavestation, 1991 T-széria... 01/W, X, stb. 1995 Trinity, Prophecy... Ma itt a csúcstechnika, elektronika, végtelen memóriák és megálltak a törzsfejlődésben mint kanál a lekvárban.
 3. djuice

  Yamaha CP88

  A demók alapján elég vézna yamahás zongorahangok jönnek ki belőle. Amúgy meg egy Nord Stage klón feketében. A Korg baromságait már végig se néztem!
 4. http://www.synthtopia.com/content/2019/01/09/propellerhead-announces-plan-to-turn-rack-extension-virtual-instruments-into-hardware/
 5. http://www.synthtopia.com/content/2019/01/10/microsoft-windows-10-update-will-let-you-use-more-virtual-instruments-effects-in-your-daw/
 6. djuice

  Yamaha MODX

  Csabi, gratulál egy haverom, azt mondi nagyon jó a szinti blogod! 👍
 7. Srác berendezte a lakást rendesen! 👍 channel: https://www.youtube.com/user/MrFirechild/videos
 8. djuice

  Yamaha MODX

  Nade kéhem! Ez mán a papné szhoknyája! Szerintem absz. mérnöki koncepció! Vmi elborult japcsi matematikus fedezhette fel, de biztos van iskolája ennek a dolognak. Amúgy nekem a Trinityben volt ilyen még a Prophecy! Bármit próbáltam egy gyári hangszínen módosítani, pl. egy fúvós hangszeren stb. egy nagy sistergős semmivé vált. Bőszen olvasgattam én hogy VPM, meg comb filter, meg stb. csak ezek is olyan mérnöki találmányok, hogy nem tudja az ember, mire is kéne használni, miért került egyáltalán a szintézisbe, még nem végez hozzá valaki egy villamosmérnökit.
 9. djuice

  Yamaha MODX

  Középkategóriában nem volt sosem divat. Egyébként én nem sok értelmét látom az aft.-nak. Számomra olyan jelentéktelen funkcióját tekintve amit ne válthatna ki egy bender vagy pedál, hogy én sosem hiányoltam. Sőt amiben volt még zavart is játékban, hogy belenyávogott a hangszínbe ott ahol nem kellett volna. 1/2 mm-en vmit 0-127 érték közt szabályozni eleve halott ötlet, de persze ez csak saját vélemény. Részletes MODX körüljárás: http://sandsoftwaresound.net/tag/yamaha-modx
 10. Neten tuti akad pár összehasonlító video meg miegymás...
 11. djuice

  Yamaha MODX

  Más koncepció mint az eddigi Yokohamák. Inkább daw szempontból kell közelíteni ahogy végigbújtam a manualját és nekem ez tetszik is benne. A keresővel kifejezetten gyorsan lehet az ábrák alapján közlekedni a több ezer hang, arp. stb. közt. Az első Motifokban is volt ca. 1800 arp. ott meg egy pár digit szélességben, rövidített elnevezések között lehetett egyesével lapozgatni + felette volt egy sorban még a kategóriák, de azt nem kívánom senkinek ahogy abban vmit keresni kellett. Amúgy a 70%-a semmire sem volt jó! Fórumokon is azt írják amúgy. Az EP-k tényleg jók még talán, de egy haverom is nyomkodta az expon a CP1 millás stage pianojuk mellett és azt mondta, zongorában eléggé elmarad attól a MODX, nade 1/3-ába kerül és nem annyit tud. Ellenben a CP1-be nincs sampler, ebbe meg belecsiholható vmi jobb minta... Pedig a FAQ-ban is azt írja a gyártó, hogy géppel együtt lehet ilyen téren használni igazán, mert csak egy performance recorder van benne, szerkeszteni semmit nem lehet a hangszeren seq. szinten utólag! Vagy újra felveszed vagy a scenekben gondolkodva adsz hozzá szólamokat, ez is az új koncepció része. Talán overdub recordot tud, de arra én is kivi vagyok, egy komplex dobot hogy rak össze rajta aki kitalálta... Ez nagyon olyan "puding próbája" hangszer lesz.
 12. Töfi erről régen már értekezett, hogy az újabb Steinberg dolgok munkamenet terén mennyire buzulnak elfele. A S.One is említve volt alternatívaként, de már nem tudom milyen értelemben. Én 1 éve tán a demóját ki akartam próbálni, de idegen felületként semmit nem tudtam benne csinálni, meg kiigazodni rajta. Ehhez mondjuk idő sem volt, 2 napig szórakoztam, aztán annyiba maradt. Ezt csak próbálgatva tudná mindenki kideríteni szvsz hogy az ő mentalitásához hogy passzol és mi az amiben több vagy kevesebb mint a Cubase. Biztos vannak előnyei, ahogy hátrányai is, de ha már stabilabban fut egy nagy előny.
 13. djuice

  Yamaha MODX

  Vki meg is jegyezte, hogy a hangszer egy kész excel táblázat. FM-el kombináltan hallottam már én is olyan demókat róla, hogy bekaki. Az állandó heti legfrissebbek itt: http://bit.do/weekmodx Attila szerint a legmerészebb vst szinti cuccokat idézi a képessége amit szintetikusan tud. Nyilván vannak bizonyos árnyoldalai is, de ott a sampler memória végső esetben + benne a teljes Motif vonal mintatára XF-ig bezárólag. Inkább az már vele a baj, hogy annyi hangszínt tud, amibe csak turkálni hónapokba telik. Én is minél előbb ki akarom már próbálni, de idén lóvé úgysem lenne rá, úgyhogy csak nyálcsorgatás van. Vmi vintage workstationt szeretnék inkább a Nordomhoz, az elérhetőbb.
 14. djuice

  Cubase 5 installer

  Igen, az nálunk is működött. A vas érti mit akar a Cubase, csak a Cubase nem érti tőle mit akarnak! Amúgy sys.exclusivet is próbáltunk Cubiban felvenni, felveszi, csak sehol nem látható. És egyik legősibb seq program.
 15. djuice

  Yamaha MODX

  A Peet Project tagja Závodi Attila Tajtiéknál a billentyűs. Ő csak jókat tud róla mondani... Simán ver minden konkurenst az áráért. Menj be a boltjukba kipróbálni!
×