Jump to content
Ménemszól.hu

djuice

Regisztrált tag
 • Tartalom számláló

  983
 • Csatlakozott

 • Utolsó bejelentkezés

 • Days Won

  38
 • Ennyit fórumozott

  397d 6h 39m 45s

djuice összes megnyilvánulása

 1. djuice

  Alesis vagy CME

  30-ból már normális 5 oktávos M-audiokat is látni. Vagy pl: https://www.thomann.de/hu/nektar_impact_gx_61.htm
 2. djuice

  Yamaha MX49 szinti eladó

  Karcmentes állapotú, kihasználatlanság miatt eladó, gyári adapterével. MOX, Motif XS legjobb hangszínekkel megtöltve. Pendriveot kezel (wav, midi lejátszás). Ár: 110e. Ft Tel: 70/6648007 (de.10-du.20-ig!) email: djuice{kukac}webmail.hu
 3. Szerintem is az NX-nek volt az egyik legjobb mechanikája. Az RD800-nál a billentyűk bevonata irgalmatlanul illúzióromboló volt, az RD2000 meg már jóval puhább billentést ad. Hát, a hangmodulok sajnos már kihalt állatfaj. Esetleg a Ketron Klavipro említhető még közülük https://www.thomann.de/hu/ketron_klavi_pro_piano_expander.htm de nem biztos hogy megéri az invesztálást. Van egy haverom, ő pl. Kawai VPC1-et használ ipaddel. Inkább azt mondanám én is, hogy szoftveres kiegészítéssel kéne kísérletezni. Pl.:
 4. djuice

  Ménemszól.hu

  Ma jött privátban. Katasztófa ez a fórum mennyi spam van vele! "Hello, I am Parker Ward from United State Of America, I want to invest in your country. all I want is an honest and reliable person who can be my partner. Please email me on parkerward025@gmail.com for more details regarding the investment. Best Regards Parker Ward."
 5. Fejhallgatón mindig jónak tűnik egy-egy hangszer, aztán... Nekem haveromnak volt NX, most RD2000-e van, de a kitűnő mechanikát leszámítva egyiknél se volt soha az a "kéne" érzésem. Az NX-et módom volt élő buliban is hallani és próbálni, de ugyanazt tudom mondani hatalmas csalódás volt hangzásban. Nézegettem én RD800-at is hangszerboltban, ...arról inkább jobb nem is beszélni! Valami tényleg nem kerek ezeknél a Rolandoknál, pedig annyi innovációt tettek különböző zongora hangzásokba (super natural, v-piano). A nagyobb gond inkább az, hogy tényleg nem tudja az ember mit venne helyette ami jó és szól mint az álom. A havernak volt előtte Yamaha cp5 és cp4 is mielőtt RD2000-et vett. Hát még úgy a cp4 azt mondom hogy szólt is valamennyire, pedig a Yamahák aztán tényleg cérnák. Nordokat próbáltál már? Buták ugyan nagyon, de a zongorához azok vannak legközelebb hangzásban.
 6. djuice

  Nord Wave 2

  Nesze nektek!
 7. És van aki kifejezetten dícséri is! (A Logicosokról most nem is szólok, akik meg magasztalni szokták egyenesen az almás programjukat...)
 8. Itt jöhetnének a felsorolások is mi miben miért...
 9. Mond meg neki, hogy inkább egy tökös Hammond klónt csináljon hardverben!
 10. djuice

  Ménemszól.hu

  Ja! Én szakmai dolgokra gondoltam, mert hogy afféle oldal lenne, de mondjuk van egy freestyle rész is, csak sajnos valóban szakmai dolgok helyett pár törzstag (meg Bendi aki fórumkezelő is) csak politika rovatban szólt már inkább hozzá.
 11. djuice

  Ménemszól.hu

  Itt a fórum üzemeltetése, karbantartása (felhasználók visszajelzése) van elhanyagolva, ami régen (mikor még vastagon volt rajta önreklám is) teljesen más mederben folyt. A YT, FB platformok persze hogy másak, de abban nem, hogy kommentekben sokkal aktívabbak ott az emberek mint itt (beleértve a tartalomfeltöltőket is) és ez már rég szállóige, hogy az efféle fórum oldalaknak leáldozóban van, de nem a parttalan veszekedések miatt, amire hirtelen most még példát se lehetne találni az elmúlt 1 évből, pontosan a gyér látogatottságból és érdektelenségből kifolyólag. Azért a régi absolute.hu fórumán naponta tucat bejegyzés született uszkve 10 éve is, de az ottani törzstagok is pont a mostani átfazonírozott fórum miatt fordultak inkább a FB felé, meg hogy az személyesebb is volt az újdonság varázsával... Szerintem nem kell annyira félteni a hitspace büdzséjét, hogy egy efféle fórum üzemeltetése (amit felteszem már csak a külsős server kezelői illetnek mondjuk néha pillantással, hogy egyáltalán megy-e még az oldal technikai oldalról), hogy olyan irdatlan költséget képviselne az üzleti bevételükhöz képest, hisz már a reklám szerepét sem tölti be, mint régen. Nem születnek itt cikkek és beszámolók vagy tesztek mint régen. Érdemes csak megnézni pl. Silk szakmai hozzászólásait is mérceként, mikor voltak pl. utoljára. De ez nem felhánytorgatás neki, hisz ott van hetente a YT-on, le se lehetne lőni. Megváltozott a trend! Az emberek inkább végignéznek 1 óra mókázós nagy dumás, másrészt szakmai videót, mint itt elolvassanak mondjuk egy SOS szintű több oldalas kemény szakmai értekezést. Ami az embereknek ugyanis 2-5-10 percben nem tud érdekes lenni, arról gyorsan tovább lapoznak... Szóval egyrészt érthető is a dolgok újfajta menete, másrészt nem akarnak ezért már ők ebbe energiát fektetni és pont így volt a régi fórummal is, hiába vesztették el az olvasói és szakmai törzsgárdát az oldalon, veszteség nem érte őket, mert a FB-n tovább épültek a kapcsolatok, ráadásul zárt csoportot is játszva könnyebb létrehozni, mint anno, mikor még külön VIP fórumszoba és helpdesk volt a validált törzsvásárlóknak + szakmai kurzusok a boltban... Itt ahogy NeoC is részben megfogalmazta, parlagon hagyott vidék már a fórum, s effelől ha a gazdája nem aggódik akkor nekünk miért kéne felőlük aggódni és hogy mennyi munkát öltek bele? 1x megcsinálták, megvették, beállították és automatizáltan működik alapjait tekintve az egész. A tartalmat meg tényleg a tagok szolgáltatják, ebben semmi vita nincs szerintem.
 12. djuice

  Mitől jó Macen dolgozni?

  Kikényszerítik hogy válts újíts fizess. Appleéknél 4-5 éves gépet vagy szoftvert használni már nem cool és nem trendi. Ellenben az összes adatod felett rendelkeznek, ismerik még az ujjlenyomatod is (ipad) bármikor lehallgatnak és fel vannak háborodva ha kémkedéssel vádolják őket. Szép kis cég!
 13. djuice

  Ménemszól.hu

  Ahogy nézem, a fórom jó ideje azért is magárahagyott, mert már minden a youtubeon, fb-n megy a hitspacenél. Nem kell neki sok hogy tényleg ők oltsák le a villanyt, mint a régi fórumnál is aztán ennyi volt...
 14. djuice

  Zenekészítés iOS-en

  Baromi jó!
 15. djuice

  Ménemszól.hu

  Mindenüvé elér a kezük... https://magyarnemzet.hu/tollhegyen/latrok-prokatorok-7679078/
 16. Hát beszarás, de most bekapcsolom a gépet és már nincs hang a kártyán. Azt mondja a rendszer hogy vmi más program használja az eszközt de mi??? Elindítottam a Proteus VX-t és abban szól egyedül a kari semmi másban és már nem ad hangot böngészőnek se pl. youtube stb. oldalaknál. Kurva nagy szívás ez a hardver, mert mellette semmilyen más hangkártya sem látszik vagy működik most már a rendszereben úgyhogy lehet hogy repül a fenébe... az egész nem ér ennyi kínlódást!
 17. Ööö... a shopingolni Londonba dologról jut eszembe, mi van a Bécsben nyitott Hitspace bemutatóteremmel???
 18. djuice

  Melyik a befutó?

  Nekem a nagyobb volt az M3 és amellett volt itthon vagy 2 hétig egy Extreme 61. Hát nem bántam hogy nem az M3-at kell visszaadnom az Extreme helyett! :) De mióta Nord Electro 3-ra cseréltem a Korgot, többet eszembe nem jutna visszaállni rá. :D Árban nem tudom mi húzós számodra, Tri Classic igaz már 120-ért is előfordul (mert akinek nem volt még olcsón kipróbálja aztán szabadul is tőle), de Extreme is max 200-240 közt szokott cirkálni. Mikor itt volt nálam amit említettem vendégeskedni vagy 5-6 éve, akkor egy Extreme 88-at pl. 260-ért kínálgattak sokáig a neten, szóval minden relatív... Nekem a haveromnak egy Kross 1-ese van. Az nem rossz amit ő benne hangszínben összepakolt sok layeren 1-2 év alatt, mióta használja, csakhogy zongorára, Hammondra neki is alá van ágyazva egy Nord Electro 5-el még :D Kb. stringeket, padeket, szinti hangokat használ a Korgból, de mint mondtam, arra nem is rossz, de ezekben már megint nincs független címezhető hangkimeneted! Az MX mini kijelzője engem is zavart, még nem vettem egy 49-est magamnak Csabi példájára. Azt kell mondjam, azt mutatja ami a lényeg! 2 hangszíned van splitre/layerre és ezt látod kapásból rajta vagy a tekerőkkel ha valamit mozdítasz, rögtön kiírja a paraméterértékeiket felugróan. Ezek Motif featureök, csak leegyszerűsítetten, de a hansználhatóságon belül. Azonban én inkább otthon molyolós hangszernek ajánlanám, mint színpadra, bár a 16 midi csatornára 16 hangot beállítva 1 gombnyomás bármilyen live performance és nem marad némán az előző megszólaló hang mint egy Korgon!, de azért ha a régebbi, vas, masszív cuccokra buksz ami megfizethető, akkor még mindig a Motif ES-t javaslom legjobban, vagy ha Korg akkor az Extremet. Ha Pesten jársz, menj be a Roland Zenegalériába vagy a Tajtiékhoz hangszerplaza.hu ott ki tudod próbálni a VR09-est vagy a Korg Kross, Krome stb. cuccokat, aztán megládod mi a pálya.
 19. djuice

  Melyik a befutó?

  Ebből is ki lehet indulni, de azt is meg kéne nézni, milyen rack modul vagy rack sampler volt esetleg hajtva azzal a Tritonnal! Dance/Hiphopra, meg szinti varázslatokra nagyon jó, főleg az ide vonatkozó bővítőkártyákkal, de gyári saját hangjaival én lebeszélnélek. Jó, persze, tuti nem egyforma a zenei előéletünk. Akinek ma újat jelent egy Tri Classic az vagy fiatal, vagy már nagyon sokat próbált és inkább a vintage darabokhoz ragaszkodik. Na mindegy! Akkor ha mindenképp Korg, mindennél biztosabb, hogy inkább egy Triton Extremet választanék a 90-es, 2000-es érából! Abba eleve gyárilag ott van minden bővítő jó részt, amit a Classicban külön zsetonért kéne megvenned (ha találsz még!) és a végén ua. ott vagy, mint ha most egy nem sokkal drágább Extremet vennél, amiben még egy elektroncső is van extraként vadítani dolgokat! Aztán: az Extreme már asszem SD kártyát kezel és talán HDD is beépíthető, de erre most nem esküdnék meg utóbbiként, addig a Classic csak egy floppys hangszer vagy kínlódhatsz még az ezer éves SCSI-jával. Hát az is halott ögy 2020-ban beszerezni hozzá dolgokat és akkor ott lifegne neked egy külső vinyó a hangszeren! Biztos hogy ezt szeretnéd? Arról meg nem beszélve, hogy az Extremeben már tán 96 vagy 128 mega RAM-od lehet és gyorsabb a mintabetőltés, mint az 1999-ben napvilágot látott Classicban, amibe ugyanúgy csak +bővítéssel juthatsz 64MB-ig. Mára az kb. a semmire se elég kategória. Egy zongorát mindenképp be kell szerezni hangmintaként, meg raksz mellé 1-2 Hammondot hogy szóljon is valahogy a hangszer és már el is fogyott a memóriád és hol vannak még a Rhodesok stb. hozzá. Az Extremeben már legalább valamire való fúvósaid is lesznek +annyi user hangbankod, amit a Classicban eleve el kell felejteni. Szóval nem akarlak áltatni, de pl. a Roland már a SuperNatural zongora modellezésnél tart (pl. a VR09-ben) és a Hammondokat rendes drawbarokkal vezérelheted, még a Korgban csak statikus oprgona preseteid lesznek és 2 hang váltása között elnémul a hangszered, ami azért buliban nem egy finom dolog! Persze lehet idáig is fejleszteni a dolgot külső leslievel vagy ahogy Csabi írja, Rotary pedállal, de én tuti nem kezdeném újra a szenvedéseket már Korgon e téren (editálás, samplingezés). Elég volt belőlük 20-25 év alatt... Szóval ha ez a hangpakk érdekel, abban tudok segíteni, mert megvettem anno Korgokra: Vagy még ebben a témában nagyon ajánlott a Yamaha Motif ES is! Nincs érintőképernyő igaz, de van 2x8 inzert effekted és sokkal jobban kezelhető bármely Korgnál, ha ráérzel az ízére. 4 slider, 4 körpoti azonnali beavatkozásokra, pl. lehet vele kapásból 4 drawbarod Hammondra! A zongorája, Rhodesai, Clavinetek stb. már fényévekkel a Korgok felett van önmagában is, 128 hang polifónia, sampler ugyanúgy, usb... Van Master módja külön, ami életmentő élő buliknál, billentyűzete ua, mert a Korgokba is ők szállítottak. Azt már fel se sorolom hogy független kimeneteid vannak (ez sincs minden hangszeren amúgy, csak a nagyobb Korgokon legfeljebb, ahol külön effektezhetsz egy orgona hangszínt vagy akármit pl. külső pedálon).
 20. djuice

  Ménemszól.hu

  A helsinki bizottság biztos lecsapott rá
 21. djuice

  Melyik a befutó?

  TR, mert alap hangbankjai megegyeznek 99%-ban a Trinton Extremével, bár itt nem dúskálhatsz az inzert fx-ekben annyira... de ebben a legtöbb az előzőekhez képest az alap hangminta (64MB kontra 32 és 24), és már a poppos zongorája is elmegy kategória, még a másik 2 az nagy zsákutca ezen téren. A Trinyó meg a Classic Triton nem is rockra való egyébként, sőt alapvetően a Korgok nem. Max a szinti hangszíneiben varázsolni okésak, de zonkorákra, orgonákra nevettséges, ami meg elsődleges oda abba a műfajba. Én ezért elgondolkodnék inkább egy Roland VR760-on legfőképpen!!! Rock-bluesba orgona kell, abban meg a Korg egy nagy kaki (ellenben a Rolanddal). https://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=152572311&t=9001260 Ez egy nagyon jól kezelhető igazi performance színpadi hangszer, zongorákkal, tök jó e.pianokkal, szinti blokkal, Hammonddal és még bővítőkártyával is etethető később! Esetleg: https://www.zeneszapro.hu/hirdetesek/elado-roland-juno-stage https://www.zeneszapro.hu/hirdetesek/roland-vr-09-uj-allapotban (ez még hasonló mint a VR760 csak kisebb és újabb).
 22. Még találtam egy 2.3-as béta drivert is!!! http://web.archive.org/web/20120503113900if_/http://connect.creativelabs.com/emu/Files/EmuPMX_PCDrv_US_2_30_00_BETA.zip
 23. https://www.gamechangeraudio.com/light-pedal
 24. djuice

  KORG 2020 - Wavestate

  https://www.thomann.de/hu/korg_wavestate.htm
 25. djuice

  KORG 2020 - Wavestate

×
×
 • Create New...