Jump to content
Ménemszól.hu

idioty

Regisztrált tag
 • Tartalom számláló

  753
 • Csatlakozott

 • Utolsó bejelentkezés

 • Days Won

  20
 • Ennyit fórumozott

  64d 22h 16m 21s

idioty last won the day on December 25 2019

idioty had the most liked content!

Megbízhatósága

100 Megbízható

idioty tagunkról:

 • Rang
  Óbester
 • Születésnap 1982-08-04

További Információ

 • Lakhely:
  Budapest
 • Érdeklődési kör
  osx, ios, programozás, zeneszerzés, logic, mainstage...

Legutóbb az adatlapod nézték:

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. idioty

  Macbook nem kapcsol be

  Fura, képernyő alapján olyan, mint ha berakad egy processz a wifi kártya miatt. Ha nem próbáltad volna még, szerintem egy pram resetet kellene nézni: Command+alt+P+R kombót kell nyomva tartani indításkor, ilyenkor újraindul a gép. És szerintem érdemes addig tartani, míg 3x újra nem indul a gép. Ha ez sem segít, akkor a Command+R nyomvatartásával be lehet lépni Recovery módba. Itt valamelyik menüben van Lemezkezelő. Abban elméletileg lehet "jogjavítást" végezni. Szóval jogjavításra rákereshetsz, hogy hogyan lehet megcsinálni Recovery módban, ha nem találod (lehet megoldható terminal paranccsal is Recovery módban). Ha egyik sem segít, akkor már komolyabb a helyzet, lehet szét kel lszedni és lehúzni a wifi kártya kábelét és úgy megnézi, hogy elindul-e a gép, de szerintem ezen a ponton inkább szervizben kell megnézetni.
 2. idioty

  Yamaha MODX

  Még talán november végén feltelepítettem az új 2.0 MODX verziót. Akkoriban már macos 15, azaz Catalina-t használtam + Logic Pro 10.4.4. Ezzel a kombóval készítettem egy dalt, mert már az új Pattern recordinggal oldottam meg. A lényeg, hogy utána nem sokkal (max 2 hét) vettem észre, hogy a Logic nem játsza le a hangokat (azaz az összes sáv néma marad és a kivezérlő sem mozdul meg), valamint a rendszer sem ad ki hangot, ha beállítom hangkimenetnek a MODX-et USB-n keresztül. Nem tudom pontosan mikor telepítettem fel a Steinberg 2.0.2-es drivert, nem kizárt, hogy már a működő felvételnél is a friss driver volt fent, ugyanis emlékeim szerint egyszerre frissítettem a MODX és mac alatt a drivert. Max még azt tudom elképzelni, hogy 15.1-ről 15.2-re álltam át közben, más driveres változás nem volt időközben. Nem tudjátok mi lehet a probléma, esetleg megoldás?
 3. Mondjuk ez a felállás nem volt a kérdés tárgya, bár biztos így mindent meg tudsz oldani egyszerre és több erőforrásod is lesz.
 4. Ahogy felmentem a honlapra, ott az alap videóban egyértelművé tették, hogy asztal alá szánják, ahol is a kialakítás miatt kevésbé zavar a munkában anékül, hogy el kellene rejteni, mint a többi társa. Nem tartom kizártnak, hogy sokan ilyen kialakításről áradoztak évekig.
 5. Boldog új évet kívánok mindenkinek! Sikerült végül időben dönteni? Kíváncsi lennék mi lett a végeredmény. (Bár ha teljesítményben hozza amit kell a két x8p és nem kell kompromisszumot kötni, akkor én azt választanám.)
 6. idioty

  Yamaha MODX

  Ha így nézzük semmi sem valódi ezekben a hangszerekben. És szerintem nem is ez a lényeg. Persze ha magamban zongorázok, akkor lehet, hogy jók ezek az effektek, de többsávos zenekari felvételeket ezeket amúgy is inkább szűrik (szerintem).
 7. idioty

  Yamaha MODX

  Felharmónikusok megszólaltatására ott van a Motion Control, ezt láttam is néhány zongoránál bekapcsolva (tipikusan a Bösendorfer zongoránál). Damper pedál effektnél pedig két effek is van (szerintem), egy amikor lenyomod és egy amikor felengeded. Lenyomásnál nem egyszerű modellezni, hiszen ott nem mindegy milyen sebességgel nyomják le a pedált. Ugyanakkor a Yamahánál van saját lábkapcsoló (FC3A), ahol ez megoldható lenne, ha nagyon akarná, nekem ilyen pedálom van egy hónapja, de ezt az effektet nem figyeltem külön. Felengedés effekt pedig 100%, hogy benne van, valamelyik zongoránál külön sávon láttam ezt, szóval külön felhangosítható. Ugyanakkor én nem vagyok oda annyira ezekért az effekteknél. Jó, ha van, de úgy, hogy ne legyen hallható max érezhető.
 8. idioty

  Yamaha MODX

  Ez jó kérdés! Egyrészt több sávból áll egy zongora. Nem kizárt, hogy külön lehet állítani vagy csak bizonyos velocity értékre jön meg. Plusz valamelyiknél külön motion controllal is "belepiszkálnak". Viszont mindenképpen töltsd le az ingyenes Bösendorfer zongorát, nagyon megéri. Bár nekem a CFX Concert a kedvencem, mint már írtam.
 9. idioty

  Yamaha MODX

  Egyébként két expression pedál bemenete van a szintinek. Az 1-es az expression-re van állítva alapból és a 2-es meg a Super knobra.
 10. idioty

  Yamaha MODX

  Először is csak hobbi nekem. Tehát egyáltalán nem használom napi szinten és nem is írok dalokat, főleg meg nem dolgozok vele. Szóval annyira nem mérvadó a véleményem ilyen téren. Alapvetően akusztikus hangszerek érdekelnek engem, első sorban zongora. Az akutszikus hangszínekkel nagyon meg vagyok elégedve. Szinti részéhez nem értek, bár szerintem videók alapján kihozhatóak belőle egész jó cuccok. Ugyanakkor biztos vagyok benne, hogy szinti hangokra inkább cél eszköz való. Mint pl szinti basszusra külön hangszer kellene. De ha azt nézzük, hogy ennyi pénzért kap az ember egy szinte mindenes hangszert, akkor szerintem nagyon megéri. Mint pl nekem ritkán kell "igazi" szinti hangszer, ilyenkor biztos vagyok benne, hogy találok majd benne olyat, ami megfelel a célra. Szóval igen, kellene vagy 6-8 hangszer, hogy minden tökéletes legyen. Ahhoz meg persze hely meg irgatlan mennyiségű pénz. Igen, én is ezt mondom a Yamaha MODX billentyűjére! Pár éve nekem is a Roland billentyűzete tetszett igazán, de abból is talán az NX széria billentyűzete és hangzása. Évekkel később hangfoglaláson (bocs music expon) kipróbálva több hangszert egy napon már nem tetszik különösen a Rolandé. Persze akkori legújabb RD 2000 rettenetesen tetszett, de az ára meg... főleg úgy, hogy csak hobbi az egész. Yamahából sem ez a billentyű tetszett a legjobban, de mint írtam korábban: ami nagyon tetszett, az csak "rendes" pianinó méretben volt elérhető (talán GHX). Az meg sajnos nem fér el. És az ára is szintén borsosabb. Egyébként kíváncsi leszek az új Nord piano 4-re, annak milyen a billentyűzete. Még nem olvastam róla egyáltalán, hogy változott-e valamit vagy sem. A "tökéletes" zongora hangzás is szerintem emberfüggő. Pl írdatlanul tetszik a Yamahához ingyen adott Bösendorfer zongora. Mégis szinte kizárólag csak a saját CFX (Concert) zongoráját használom. Még akkor is, ha közép tájon összemosódott, összefolyik, mégis van benne valami koszosság, ami nagyon tetszik.
 11. idioty

  Yamaha MODX

  Szerintem mindenki a tökéletes zongora "hatású" billentyűzetet keresi. Én is azt kerestem, de nekem is ez az érzés csak a Yamaha nagyobb pianinóiban volt meg. Viszont egyrészt számomra fontos, hogy "kevés" helyen elférjen + állványon legyen, hogy felé is tudjak rakni valamit + midi kimenet (ha nincs USB) is fontos. Biztos lett volna olyan hangszer, aminek jó lett volna a billentyűzete, de akkor meg jött volna az, hogy bezzek a MODX meg vagy olcsóbb vagy sokkal többet tud hasonló árért. Szóval ha valakinek nincs kiscsillió pénze + nagycsillió helye, akkor kompromisszumot kell kötni. Szerintem én rettenetesen jól jártam a MODX-szel, mert iszonyat jó a szinti, tetszenek nagyon a hangszínek az élmény, a külalak, szinte minden. A billentyűzet persze nem tökéletes, de megvan amit szerettem volna, hogy meglegyen a zongora élmény (szintetizátor billentyű után). Szóval én nagyon elégedett vagyok vele ár/érték arányban!
 12. Sziasztok,
  hogy lehet kiküldeni a négy tekerőt DAW-ra? Ahogy bekapcsolom a local-t, egyszerűen semmit nem csinálnak, de a localt bekapcsolva sem küld ki MIDI-jelet, pedigha jól értelmezem, a controllereknél be van állítva, hogy milyen számú controllereken kellene négy tekerőt kiküldeni.

  1. idioty

   idioty

   Szia!

   Szerintem ezt nem jó helyre írtad. Nekem küldtél üzenetet. Ezt a MODX topikba akartad küldeni?

    

   üdv

 13. idioty

  Yamaha MODX

  Szerintetek ki lehet exportálni a kész (MIDI) Songot wav-ba a szintin belül maradva? Vagy ezt már DAW-ban tudom megtenni, hogy rögzítem audióban?
 14. Ahogy írta @wolf, csak hogy egyértelmű legyen: Hangkártyából kötöd a mélynyomó bemenetére. A mélynyomó leválasztja magának azt a mélyet (frequenciát), amelyiket akarja (meg amileyiket beállítod a hátulján), aztán a többit átküldi a BX8-ba, amelyet pedig a mélynyomó Outputjával kell összekötnöd. Szóval most kihúzod a két kábelt a BX8-ból, majd bedugod a Macike MRS10 Inputjába a megfelelő aljzatba, és a Mackie Outputját összekötöd a BX8-cal. Ha van TRS jack -TRS jack, akkor azzal, ha van TRS-Jack-XLR papa, akkor azzal, vagy ha van XLR-XLR kábeled akkor azzal. Azt is lehet egyébként, hogy az egyik hangfalat a Mackiból BX8-cal mondjuk TRS jack - TRS jack kábellel kötöd össze, a másikat meg mondjuk XLR - XLR kábelle mert épp mindekttőből mondjuk csak 1 kábeled volt. Persze amúgy lehet csak TS jack - TS jack kábelt is használni, viszont ha már idáig felépítetted a rendszert szimmetrikusan, ez utóbbival biztos nem xarnám el helyedben a végét.
 15. idioty

  Hangfal otthoni stúdióba

  Stúdió monitor vásárlás előtt állok. Milyen monitorokat ajánlott szerintetek? Legfontosabb, hogy a Yamaha HS7 - HS8 közötti árkategóriában gondolkodok. A felhasználás csak és kizárólag hobbi, otthoni zenélés, tehát semmi komoly munka. Mindenképpen akusztikusabb, esetleg rock zenei felvételekhez kell, elektronikus nagyon-nagyon ritkán. Első sorban az a lényeg, hogy a Yamaha MODX zongorája gyönyörűen szóljon. A helység jelenleg egy egyáltalán nem kezelt átlagos 5x5-ös nappali. A hangszórókat hely hiánya miatt csak 120 cm-re tudom tenni egymástól. Egyébként a szoba 1/3-nál lesz elhelyezve, szóval azért viszonylag távol a falaktól. Ahogy eddig utána olvastam, bőven elég a HS7. Ráadásul már az elhelyezés miatt sem biztos, hogy érdemes a nagyobb HS8-at venni. Ugyanakkor ha már veszek, akkor lehet rááldoznék kicsivel többet (ha szerintetek megéri) és megvenném a HS8-at, és “örökké” le lenne tudva számomra a monitor vásárlás. Ebben az árkategóriában néztem még Adam hangfalakat. A T7V, ami a HS7 kategóriájában mozog. Viszont félek a ribbon magas sugárzóktól, hogy nem lenne kellemes számomra. Az A5X típusnál olvasom, hogy jobb (az ára alapján is duplán), de tényleg annyival jobb, megéri a felárat? Valamint milyen monitorok vannak még inkább a HS7-HS8 közötti kategóriában, ami szóba jöhet?
×
×
 • Create New...