Jump to content
Ménemszól.hu

idioty

Regisztrált tag
 • Tartalom számláló

  736
 • Csatlakozott

 • Utolsó bejelentkezés

 • Days Won

  16
 • Ennyit fórumozott

  64d 21h 15m 33s

idioty last won the day on September 26

idioty had the most liked content!

Megbízhatósága

94 Megbízható

idioty tagunkról:

 • Rang
  Kapitány
 • Születésnap 1982-08-04

További Információ

 • Lakhely:
  Budapest
 • Érdeklődési kör
  osx, ios, programozás, zeneszerzés, logic, mainstage...

Legutóbb az adatlapod nézték:

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ez jó kérdés, de mivel online rendeled, így elvileg 14 napig visszaküldheted. Végre találtam egy oldalt, ahol írják, hogy TRS (balanced) a kimenete, remélem tényleg így is van: https://www.sweetwater.com/store/detail/ScarlettSoloG3--focusrite-scarlett-solo-3rd-gen-usb-audio-interface
 2. Igen, mikor szóba került, akkor én is kerestem, de nem találtam én sem semmit sem. Azt hittem ennek sikerült utána nézned a 2.gen esetében.
 3. Jajj, most olvasom. Nem tudtam, hogy a 2gen-nek nem jack a kimenete, én is már csak a 3.gent látom. Viszont akkor nem lesz jó a hangkártya!!! AZ RCA szintén nem szimmetrikus, tehát nem vagy előrébb, mint a számítógéped saját hangkártyája. Viszont lehet jobb, ha utána jársz, hogy a 3. gen-nek szimmterikus-e a kimenete vagy sem, mert amikor néztem én nem láttam külön a specifikációban ezt. Szóval mindenképpen kérdezz rá akármit veszel, hogy szimmetrikus-e vagy sem a kimenete!!!
 4. Ahogy olvastam a hozzászólásokat, nekem is hasonló véleményem van. Azzal a különbségekkel, hogy a régi hangszerem egy Korg N264, az új pedig Yamaha MODX8. Persze egy negyed évszázad különbség van köztük, de mégis érvényes rájuk amit fentebb írtatok. Bár szerintem a Korg N264 rettenetesen jól átlátható és kezelhető felületet kapott annak ellenére, hogy 2 soros kijelzője volt. A MODX pedig érintő kijelzőn, tele millió lehetőséggel, egész átgondolt felületekkel szintén könnyen kezelhető hangszerek közé sorolnám. Bár néha van, hogy alig találok meg valamit hol kell állítani, de ez ritka. Ugyanakkor én vásárlás előtt néztem videókat és részletesen átnyálaztam a User manuálokat. Így már kézhez vétel után tudtam nagyjából mit hol találok. (Valamint készítettek egy olyan blog sorozatot a szinthez, ahol alapjaitól kezdve részletesen leírják mindent hogy kell használni a hangszert. Csak ez angol blog és nem videó, és hosszú egy-egy rész...) Én alapvetően egy jó zongora billentyűs jó zongora hangzású hangszert kerestem, és ezt tökéletesen, sőt tökéletesebben hozzá a MODX, mint gondoltam vagy remélem. Szóval az, hogy akusztikus hangszínekre jobb, mint a Korg, ezt már észrevettem régebben is a Hangfoglalásokon, ahol ki tudtam őket próbálni egymás után. Az is igaz, hogy valahol a MODX-ben iszonyat jó combik vannak, csak ezek nincsenek külön gyűjtve, néha át kell nyálazni akár több száz hangszínt, hogy megtaláljam amit keresek és sokszor elfelejtem közben hogy mi volt az eredeti elképzelés. Viszont ha megtalálok egy jó alapot, akkor onnantól kezdve fel tudom építeni magamnak amit szeretnék egész könnyen. És van olyan is, hogy összesen két assignable gombbal és a Super Knobbal fel tudok építeni egy egész dalt, úgy, hogy nincs csak egy scene, tehát scene váltás nélkül. Viszont a seq: MODX épp még nem kapta meg a ”normális” sequencerét, a Montage már megkapta ekkorra a képességet. Szerintem ekkor lesz tökéletes hangszer. Vásárláskor nem gondoltam volna, hogy ennyire hiányozni fog. A performance MIDI rekordere pedig nem rögzíti a Volume fadereket, amit nem néztem még meg, hogy menüből bekapcsolható-e vagy sem.
 5. idioty

  Mitől jó Macen dolgozni?

  Szerintem ez attól is függ nagyban, hogy mit csinál az ember a géppel. Pl ha egy gépet sosem dugnak netre (hálózatra inkább), valamint nem raknak rá vírusos adathordozókat, akkor tényleg felesleges bárminemű hozzányúlás a rendszerhez. De amint nem ez áll fenn, akkor nagyon veszélyes frissítések nélkül élni. Értem én, hogy a Win7 tökéletes, működik, de annak is lejár most a supportja 2020 január 14-én. Ha ott is felfedeznek egy biztonsági rést és nem foltozza a gyártó, majd a gépen tönkremennek az adatok (és netán nincs biztonsági mentés), akkor meg csak pislog az ember. Szóval ez nagy dilemma volt mindig a frissíteni/nem frissíteni kérdés. A többit ezzel kapcsolatban meg leírták előttem.
 6. Nem minden Jack-Jack, hanem csak ahogy írtad korábban TRS Jack, azaz ugyanaz, hogy mindkét oldalon "sztereó" jack dugó van.
 7. Általában ahogy írtuk 20-30-tól kezdve "normálisabb" hangkártyák, amik USB-sek. Nekem volt korábban Presonus hangkártyám, igaz "egy fokkal" magasabb árkategóriában és rendkívül strapabíróak voltak. Így első keresésre ez nagyon szimpatikus volt nekem: https://hitspace.hu/presonus-audiobox-usb.html De itt tudsz nézelődni, csak fontos, hogy USB-s legyen és szimmetrikus kimenete (ahogy írtad vagy TRS Jack, vagy XLR). https://hitspace.hu/szamitogepes-zenekeszites/hangkartya
 8. Ezek aktív hangfalak, nem hangszórók. Ehhez nem kell erősítő egyáltalán, sőt, egyáltalán hogy kötnéd be?
 9. Ja igen és még valami: ha veszel egy DI boxot vagy hangkártyát, akkor kell hozzá új kábel is, attól függ, hogy az eszköznek milyen kimenete van. Mert fontos, hogy szimmetirkus kábelekkel kösd össze az eszözt és a monitorokat.
 10. Gyönyörű. Mármint egyrészt a kábel, mert hiába mutatsz bármilyen kábelt, nem fogja megoldani a problémádat. Csak az előbb elfelejtettem kifejteni jobban. Másrészt meg az, hogy a Hi-Fi nem jó, az is egy akkora nagy baromság... Bár én is stúdió monitorokon hallgatok zenét, de én pont azért, mert nem szeretem, ha dübörög a basszus és aránytalanul szól a zene. De ez más tészta. Megvan a helye a Hi-Fi-nek és a Studio Monitornak is. Az előző hozzászólásomból ez maradt ki: Ja és mielőtt megkérdezed, hogy melyik kábel lesz megfelelő, akkor azt kell, hogy mondjam, hogy nincs ilyen kábel. Kell egy aktív eszköz elé (nem erősítő), ami szimmetrikussá teszi a jelet. Azért érdemes külső hangkártyát venni, mert akkor a DA konvertert egyrészt a külső hangkártya végzi (általánosságban bármely 20-30eFtól kezdődő hangkártya csak jobb minőség lehet, mint az alapkapi hangkártyák), másrészt már szimmetrikus kimenetet kaptsz és egy deka cm sincs, amely asszimetrikus lenne. Szóval egy jobb hangkártyát már tudsz venni 20-30-tól újonnan, vagy aegy DI boxot pár ezerért, ami megoldja a problméd egy részét. De mindezek mellett sem fog dübörögni a basszus, mint ahogy gondolod.
 11. Szerintem alapból sántit az elképzelésed. Ezek stúdió monitorok, nem Hi-Fi hangfalak. Ezeknél nem kell, hogy dübörögjön a basszus, sőt! És igen, kábel nem megfelelő. Röviden: nem szimmetrikus kimenetet (PC) akarsz összekötni egy szimmetrikus bemenettel (Monitor bemenete). Természetes, hogy van alapzaj. Szerintem sokkal jobban jártál volna "normális" Hi-Fi hangfalakkal meg erősítővel.
 12. idioty

  Roland Fantom 2019

  A második videót akár betehetted volna a MODX topikba is. Ezzel a videóval kapcsolatban amúgy így ebből nyílván nem jön le, hogy melyik a jobb. Mármint arra gondolok, hogy a különbségek igazából használat közben jönnek ki igazán és lehet kell hozzá több hét is. Én rettenetesen imádom, ahogy a MODX CFX Concert performance szól. Ugyanakkor annak idején kipróbáltam egy-egy alkalommal kiállítások alkalmával a Roland zongorákat (RD) és akkor az is rettenetesen tetszett. De sosem volt otthon Roland zongorám, így nem tudtam érdemben sosem kipróbálni őket. A lényeg, hogy kb mindig egy jobb minőségű Roland zongorára vágytam, de így, hogy megvettem a MODX-et fél éve, egyáltalán nem bántam meg, sőt!!!
 13. idioty

  Yamaha MODX

  https://usa.yamaha.com/products/music_production/synthesizers/modx/sound_library.html#product-tabs https://eu.yamahamusicsoft.com/catalog/product/view/id/138437?___store=eu_retail_en&_ga=2.132952141.23920800.1569602964-486020513.1562860201 Úgy nézem, hogy még mindig ingyen van. Bár az oldalon a Montage tulajokat írják, de MODX-re is egy az egyben ugyanez a library kell. Szóval még ingyen van.
 14. idioty

  Yamaha MODX

  Nincs. Vagyis az alapból ingyenesen letölthető Bosendorfer zongorát importáltam be. De az akkora nagy, hogy mást nem nagyon enged mellette.
 15. idioty

  Yamaha MODX

  Na, majd ha meglesz a sequencer, talán rászánom magam.
×
×
 • Create New...