Jump to content
Ménemszól.hu

Blank

Regisztrált tag
 • Tartalom számláló

  397
 • Csatlakozott

 • Utolsó bejelentkezés

 • Days Won

  16
 • Ennyit fórumozott

  24855d 3h 14m 7s

Blank last won the day on November 20

Blank had the most liked content!

Megbízhatósága

139 Megbízható

1 követő

Blank tagunkról:

 • Rang
  Tekerentyű bizgeráló

További Információ

 • Lakhely:
  Halásztelek
 • Érdeklődési kör
  Gombok, potméterek, villogó lámpák.

Kapcsolatfelvétel

 • Weboldalam
  https://soundcloud.com/gregoryblank

Legutóbb az adatlapod nézték:

4.369 profil megtekintő
 1. Blank

  Volca Bass (garis)

  Még garanciális, 2-3 hónapos. A képen látható többi kütyü már elkelt. Halásztelken van, de pesti átvétel is megoldható, vagy Foxpost. Légyszi-légyszi, csak akkor írjatok, ha viszitek is, feleslegesen nem jegelném mások elől.
 2. Blank

  Roland JV-880 (gyűjtői állapotban)

  Nagyon szép állapotban, teszi a dolgát. A kijelzője is szép, éles képet ad. Így szól (az üveghang kivételével minden ebből a gépből jön, egyszerre nyolc midi sávon hajtva, egy szuszra):
 3. Blank

  Sp 404 zárlat

  Ha régebbi vasról van szó, B.B. az embered! 🙂
 4. Blank

  Focal Alpha

  Nézd, szerintem az. Én 30nm-en használom és valóban igen mélyre le tud menni, de ez a szoba nagyon masszívan kezelve van és itt sem lehet elengedni a dobozokat, mert ekkora légtérbe nagyon sok az az energia, amit a 80-as lead. Nem kell ennyi mély és erő ilyen picit szobákba. Nálam is le vannak szabályozva. Szerintem bőven elég a 65-ös. Ha van rá mód, próbáld ki őket A:B tesztben. Hitspace-ben van mindhárom méretben és mindig nagyon segítőkészek. Szerintem meg tudod ott őket fülelni és máris könnyebb lesz dönteni. 🙂
 5. Blank

  Focal Alpha

  Szia! Nálam a 80-asok muzsikálnak, rajtuk keverek - meg néha a főzőlapokon. Szvsz kategóriájában nagyon jó (ha nem az egyik legjobb) viszont 30nm alá bőven(!!!) elég a 65-ös is. A szobát mindenképp kezelni érdemes, mert ezek a dobozok meglehetősen nagyot szólnak. Jegyzem meg, mikor a HS-ben kipróbáltam, A sok csicsás doboz mellett ezek szóltak a legszarabbul, ezért választottam őket, és nagyon jól tettem. Csak ajánlani tudom, de igazán jó szívvel!
 6. Nem szeretnélek elkeseríteni, de a szoba adottsága nagyjából lehetetlenné teszik az akusztika kezelését. Tompítani még csak-csak, de ahogy fentebb is írták, ez kb halott ügy. Nálam egy 6x4-es szoba van milliós nagyságrendben kezelve, padlózat és mennyezet szakszerűen, légkamrás csillapítással építve, de az állóhullámok ellen tehetetlen vagyok. Pedig itt aztán mértünk, matekoztunk heteket-hónapokat. Igyekeztem találni egy sweet spot-ot, de ha kimozdulok belőle, zúg-búg. Ide sajna batár légköbméter kell, utána a kezelés. Túl sok energiát (pláne pénzt) szvsz ne tegyél bele. 😞
 7. Köszönöm szépen a részletes infókat! Azt már kipróbáltam, hogy egy adott aljzatból táplálom az összes érintett eszközt, ám a jelenség továbbra is fennállt. A kábelgyártós kanyart még nem lőttem meg, de lehet, hogy az jön. Még várom a szakembert, hátha a héten eljut hozzám. 🙂
 8. Blank

  A Behringer monopóliuma

  No, meg azért azt is fűzzük hozzá, hogy nagyon sokan nem zenélni vesznek hangszert, hanem mert csak. Amperszag miatt, villog, izél meg bigyóz, tök mindegy. Egy időben én is rágörcsöltem egy-két vasra, hogy az nagyon kell ám, me' anélkül nem lehet muzsikálni. No, de ugye vehettem én JD-800-at, attól még k---ára nem tudtam úgy megszólaltatni, mint Éric Mouquet a Deep Forest egyesen. Kellett a Moog is, hátha én leszek az új L Gore, de ez sem jött be. Nem baj, akkor legyen Nord-om, aztán majd Schiller módjára küldöm a Let me love you-t. Há bakker, ez sem jött be. No, de merte volna nekem valaki azt mondani, hogy vegyek replikát, az is jó lesz, mikor a lilagőz elülte az agyam. Egy szó mint száz, vannak a magamfajta idióták is ám egy páran, akik elhiszik magukat, csak nemtom mire. Aztán ugye ott vannak azok is, akik egy óccó DAW-ban óccó pluginekkel világzenéket írnak. Mikor pár éve a Midnight és a Timecop1983 elindult, levelezgettem velük sokat, mert nagyon bejött, amit Synthwave vonalon nyomtak. Fejtegettem, hogy vajon milyen vasakkal alkotnak. Úgy vágott orrba a felismerés, mint vakondot a rotációs kapa, mikor rendre mindegyikük elmondta, hogy FL Studio és mely basic hangszerrel mi hogyan van kitekerve. Na, oda még a klón sem kellett, csak két jó fül meg tehetség és ennyi. Én maradok, és kergetem az álmaimat, gyönyörködöm a vasakban, s bár semmit nem tudok kezdeni velük, akko' is az eredeti kell és/vagy az, amiben anyag van. Állatira kielégít, ha játszhatom rajtuk, és a legkisebb mértékben sem szórakoztat egy Behringer klón. A Moog-nak is van helye, mert semmi de semmi nem szól úgy. Uncsinak lehet, hogy uncsi, de én képtelen vagyok megunni. Amikor a JD800 jó preampon becsúszik a batár analóg pultba, vas EQ és FX-szel keverve, alatta a LinnDrum II vagy egy öreg 707, jájj. Uncsinak lehet, hogy sokaknak uncsi, de nekem a gyerekkorom szól itt a szobában pontosan úgy, ahogy anno azt lemezről hallgattam a 80-as években. No, ezt nem fogja hozni egy klón sem. Mármint nem a hangot feltétlenül, hanem a folyamatot. Nagyon sokat kipróbáltam. ég és föld. Persze, ettől még nem való mindenkinek, mert míg nekem két hónap mire összerakok velük egy track-et, addig sokan letermelnek 4 albumot. Mindazonáltal a Behri irányát üdvözlöm, mert sok olyan gép lesz, amihez jó eséllyel másképpen nemigen tudnánk hozzájutni. A címadó MonoPoly jópofa jószág, de ha valami, hát a MonoPoly egy igazán túlhasznált masina volt. Csak ezt ugye nem illik mondani, ilyenkor a legendás a helyes jelző. 😄 Most már csak azt sajnálom, hogy nincs kivel megosztani ezt a hóbortomat. Pedig anno a srácok, akikkel a régi lemezeket és kazikat hallgattuk, karukat, lábukat, pecsüket adták volna egy-egy ilyen vasért, hogy élőben halhassák. Ma már ez nem érdekel senkit, mindenki nyomkodja a sok klónt, én meg nem értem, hogy mi zajlik. Nem az a világ van már. 😞
 9. Jujj de nagyon széllel szemben fogok megint pössenteni. Az amatőr(!!!), ámde gyakorlati tapasztalatom azt mondja, hogy mindkét utat ki kellene próbálnod. Én is ezt teszem épp és nagyon nagy difik vannak egyes megközelítések között. Hálás vagyok, hogy mindent kipróbáltam. Ha vas irányba szeretnél mozdulni, én ezt az utat járnám: Clarett 8PRE USB (így talán nem kell gépet cserélj) Személy szerint én speciel a Clarett 8PRE-nél nem ismerek jelenleg jobb ár/teljesítményű kártyát. Nagyon masszív ellentábora van a Focusrite hangkártyáknak, amit részben talán pont a Pro40-nek köszönhet. Ahhoz képest egy Clarett fényévekkel jobb minőséget képvisel. Home és budhet stúdiókba szvsz tökéletes választás, ha nem akarsz plugin-okkal foglalkozni. Preampnak meg ISA TWO vagy 428 és inthebox keverés VAGY egy normális pult, amiben jó előerősítők vannak és kiegészítésképp max egy ISA TWO. Illik idehaza nem szeretni az ART-okat, de budget vonalon nagyon jó kis cuccaik vannak. A PRO Channel II-met pl imádom, és bárkinek is mutattam a hangját, mindenki vigyorgott. Lehet benne csövet is cserélni, ha nem jön be az eredeti. Ha inthebox preferálsz dolgozni, akkor meg UAD - márcsak a plugin-ek miatt is. Így vagy úgy, de jó eséllyel a thunderbolt a jövő, szóval ha hosszú távon tervezel, előbb-utóbb a gépen is frissíteni kell. BTW, ma már lehet kapni ITX-es AMD lapot hivatalos Thunderbolt támogatással. Innen lefelé pedig már csak a szubjektív véleményem (ha nem érdekel, el se olvasd) Én magam sosem voltam UAD párti. Na, de ki vagyok én? Senki. Oké, hogy nagyon jó minőséget képviselnek, de ha nincs hangmérnök vénád és nem viszed minden felvételed stúdióba maszterre, akkor teljesen feleslegesnek tartom. Nagyon nagy hype van körülötte (oké, joggal), de őszintén mondom, zenész körökben még nem találtam olyan havert/gitárost/szintist/keverésmániás barátot, aki vakteszttel megmondta volna, hogy UAD-ban vettem fel valamit, vagy Clarett-tel. Így én speciel az UAD árát egy komolyabb pultra, channel strip-re, vas FX-ekre költöttem, és Clarett-en jövök be a gépbe. Nem is csinálnám másképp ever. Egy-egy vas elem a láncban sokkal nagyobb változást tud eredményezni, mint az, hogy milyen kártyán mész be a gépbe. És ha mégis ultra vájt füled van, a keverő valamely buszára még mindig szúrhatsz egy kétbemenetes mini UAD-ot is vagy kisebb RME-t - ha attól jobban alszol. 🙂 Peace!
 10. Jogos és köszönöm szépen a tippet! A föld az egyetlen, amit nem ellenőriztünk, de lehet, hogy erre is rá kell majd lesni.
 11. Nincs, ilyenekre ügyelek. Meg aztán az egész házban teljesen újrahúztunk mindent a falakban, teljesen úgy nyomvonalakkal. A stúdió külön betápot kapott. Ezért sem értem.
 12. Alig fél éves táp, de a teszt kedvéért kicseréltem egy Corsair 500-asra. Az sem egy entry level cucc, a jelenség dettó.
 13. Nem. Be Quiet Straight Power 11 750W
 14. Ha a számítógép le van kapcsolva és ki van véve a körből, akkor egyetlen egy géppel sincs probléma.
 15. No, hát kérem mindent kipróbáltam, amit itthoni eszközökkel lehet. Még azt is, hogy egy darab aljzaton lévő elosztóra szúrtam rá a kényesebb vasakat, a jelenség megmaradt. Ha a ház más részéből hozok naftát, még rosszabb. A midi kábeleket egyesével kihúztam, nem az a baj. USB-t nem használok, így az is kilőve. Annyit sikerült elérnem, hogy már az is bezavar, ha a monitoron mozgatom az ablakokat. 🙂 Elfogytak az eszközeim, úgyhogy szakember segítségét kértem, meglátjuk, hogy mi lesz a fejlemény. Ha valakit érdekel, majd beszámolok.
×
×
 • Create New...