Jump to content
Ménemszól.hu

GMTboi

Regisztrált tag
 • Tartalom számláló

  358
 • Csatlakozott

 • Utolsó bejelentkezés

 • Days Won

  10

GMTboi összes megnyilvánulása

 1. Audioquest dragonfly above overall: Sabre konverterek, ár-érték araányban a legjobbak. https://www.argep.hu/product_2169560.html bocs, még azt tenném hozzá, hogy semmivel nem tűnnek el a torzított magasak 30.000 Ft körüli áron, csak ezzel
 2. GMTboi

  TR8S

  All true. Pontosan azért emeltem ki, mi tetszik benne, mert ezzel a mostani generációnak nem kell végigmenni több eszköz kipróbálásán, hogy ezeket a funkciót megtalálja. A hangszergyárak meg ugye nekem gyártanak, meg a családapáknak, meg a tizenéveseknek stb., profitért nyilván, és eközben szeretném azt, hogy a mostaninál jobban rájuk figyelve gyártsanak bármit is: WIN - WIN szitukat eredményezve, ne csak MAYBE - WIN eredményeket. Az Elektron meg drága, de a jófajta szekvenszerük tulajdonságait olcsóbb eszközöket gyártók is alkalmazzák, nagyon jó! Azt érzem, hogy nem csak ez történik, hogy átvesznek jó ötleteket, hanem sokszor a marketingjük alapja az impulzus-vásárlásra ösztönző kaksik villantása, még ha benne is van több jó ötlet, egyértelmuen nem az a lényeg a termék / hagnszer kitalálásánál.
 3. GMTboi

  TR8S

  Tuti, mennyire online editálható ez a gép. Mindig is ezt szerettem volna, ha A -> B -> C stb. patterneket egymás után játszanám, akkor előtte tudjam editálni mondjuk pl a "C"-t miközben a többit játsza a gép. Külön tetszik, hogy ez az editálás remek felülettel és visszajelzéssel párosul. A "substep" és szekvenciánkénti paraméterek szerkeszése és ennek automatizált felvétele a digit lépés-szekvenszerek között már standard kell legyen. Köszi Elektron! A Roland egy lelketlen profitgyár konglomerátum , de a TR8S tetszik, jobban is, mint pl. a Novation megoldásai.
 4. Hali, van e tapasztalata valakinek a fórumon a Cloudlifter-CL1 plusz gain eszközzel: https://www.cloudmicrophones.com/cloudlifter-cl-1 Az a reményem, hogy egy szuper régi mikrofon preamp kevéske (40dB) gain-jét plusz színezet nélkül tudjam tovább emelni ezzel, hogy egy Coles Microphones 4104 Ribbon kommentátor mikrofonnal rögzítsek értelmes szinten, ne ilyen -26dB-n.
 5. AT2020 és ISA One preamp + valamilyen focusrite hangkártya és soundban a magyar rap élvonalában leszel. Tapasztalatból mondom sokáig agyaltam a rappes haverjaim számára. NEM FOG 200ezer összbüdzséig semmi jobban szólni, mert ha csak a mikrofonból veszel egy drágábbat, akkor nem is lesz számottevő a különbség olyan 250e/mikrsi kategóriáig, míg az ISA One kb megváltja a világot a hangminőségben egy rap produkcióban. Az van, hogy szuper keverhető és frankón a központban állós lesz tőle a rap6felvétel, míg ócsóbb preampoknál nagyon könnyen elveszlődik a szó a mixben- persze ez nagyon dúrván le lett most egyszerűsítve, de az eredmény ez.
 6. GMTboi

  Hitspace.hu

  Zsír, letisztult az új oldal!!! A gugliban is jöttök előre a "szitetizátor" szóra keresve! Grat!
 7. Nagyonjóolcsómonitorosok hallottatok már tranziensátvitelről és sztereóképről? Nna az nincs a SALnál meg az otthonbuheránál ezért nem? A stílust meg ott mutatnám meg egy Genelec és Dynaudio közötti különbségben. Mindkettő jó iparos szerszám más stílussal. Ja, hogy az mi?
 8. mer az ámítógép mindenre jó, az mpcn meg nem megy a fotosopp haveeer:) én is a csak hardveres tábort erősítem szeq terén (is) és kevesebb idő vele zenélni, mint a gépen furcsa érzés az, hogy nem látod a patternt és mégis csapatja a stepseq, azt gondolod, hogy nem látom az automatizációt Úúúristen, aztán benyomom a record gombot és felveszi ahogy változtatom a paramétereket. Éééted, én zenélek, nem a NYIL a monitoron. Konkrétan a kevesebb kontroll több kotroll
 9. GMTboi

  A megszokások ellen

  Egyetértek Veled szerintem is használhatók a szoftok, ha rendes utómunka van rajtuk/ jól fog szólni a zene. De emulámulni?!
 10. GMTboi

  A megszokások ellen

  Igen , azok még nem is emulálnak. Pedig ha emulálnának akkor se AZ lenne és emelett hajlamosak vagytok elmenni. Szögezzük már le, hogy a softszintiknek semmi köze nincs az eredeti hangszerekhez a grafikus hasonlóságot leszámítva. Aki nem TUDJA azt, hogy szoftoknak csak a szoftokhoz van köze az magát ámítja. Teljesen kész ez az egész emuláló baromság. Hogy helyettesíthetné valami kiszámolt program az analóg hangszerek fizikai tulajdonságait (akár), vagy ja lehet az oszcihullámforma ugyanaz, csak épp elég ritkán hallunk bármilyen szontiből csak egy oszcit, envelope/filter nélkü. Az is nagyon zenei. Dejó, hogy ugyanolyan az oszcilloszkópon
 11. GMTboi

  A megszokások ellen

  Octatrack: saját magad által korábban felvett zajok, perkusszív jellegű hangok, természeti és állat/ember hangok, "jóhallgatni" loopok és hullámformák + az OT filtere, envy-lopja. Nord Wavebe betöltve padszerű, keyboardszerű cuccok szintén korábbi gyűjtésből. Nálam ez a receptúra Azé van egy sor ARP, Minimoog mintám Apogee konverterekkel + UA előfokokkal felvéve- baj nem lehet. ÉS persze a jó öreg általam bindzsizett Casio PT 87.
 12. Egy lakószoba akusztikai átalakítása nem receptszerű, hogy hova mit tegyek, akkor ez és ez lesz!!!! Minden lakószoba tartalmaz visszaverő felületeket, amelyeket meg kell figyelni (füllel), ki kell mérni, és ki kell számolni a megfelelő csillapítást, egyénileg szerelni és akkor is sok új elnyelő felületet kell javításnak lepakolni. Ezenkívül nem volt még szó a hosszú lecsengésű/álló mély frekvenciás hullámok csillapításáról. Tapasztalatom szerint: 1 lakószobában nem lehet normális lehallgatót csinálni 2 mindenki megpróbálja a legtöbbet kihozni a k@rva drága akusztikai szivacsokkal, amelyek 'tűzoltásnak' sem jók, mélyfrekis csillapításra abszolút nem jók 3 sokkal fontosabb, hogy hova teszed le a hangfalpárod a szobában, mint az mennyit költesz szivacsra A legjobb házi hangcsillapítók, diffúzorok: monitorok köré könyvespolcok, szemközi falra és mikrofon mögé is konyvespolc földre perzsaszőnyeg, plafonra mély frekvenciát elnyelő álmennyezet, oldalfalakra akusztikai szivacsok. (a mélyfrekis csillapítást felejtsd el akusztikai szivacsokkal és vályogtéglákkal, mert ahhoz tonnák kellenek, vagy rezonátorok) Ablakra fasza kis bambusz-reluxa, amellyel a visszaverést frankón a szőnyegféle (de te ne legyél benne a visszaverés útjában) lehet irányítani. HASZNÁLD a füled! A hangfalat/monitort semmi esetben se rakd közel a falhoz, 1,5 méter jó lenne minden faltól, de a sub-frekvencia sugárzót tuti ne rakd a fal mellé és a sarokba. Ha téglalap alakú a szoba a hosszabb falvonallal párhuzamosan rendezd el a hangszórókat. Amit a youtube-os demóban látsz az a teljesen csillapított szoba, olyanod nem lesz otthon és a nagy ék formájú csillapítók a középtartományban fognak a legjobban csillapítani, a mély frekvenciás tartomány a legnagyobb gondod: Olvass után álmennyezetes csillapítás készítésének, mielőtt ékformájú elemek vályogozásnak nekilátnál.
 13. GMTboi

  Yamaha NS-10

  Magyarul egy kiegészítőcucc, amit még a brystonnal is csak egy bizonyos munkarész megoldására tudsz használni. Ha van main/nearfield monitorod amellé betehetsz egy ilyet pontosítani, luxinak. Amúgy meg 2 pajtim is azért vált meg az NS10-től, mert nem mindenre jó, de arra nagyon. +1 pont a Geni 8030 sub kombónak.
 14. GMTboi

  Hangfal otthoni stúdióba

  A háromból csak az MR5 MK2, mert az részletesebb a Pro5-nél. Ha lehet ilyet mondani. Az MR5 a legjobb ár -érték arányban lévő cucc 100.000-ig. Én csak az MR5-öt venném meg meghallgatás nélkül , mert míg régen nem lehetett ennyi pénzért kapni egy normális monitort, most lehet, meg lehet mellé mégtöbb melléfogós, jobban marketingelt hangfal közül választani, de felesleges. Egyszerű a döntés és a mélyekkel abszolút nem lesz gond az MR5ön. Még annyit hozzátennék, az, hogy ha a kistesó jól szól (ajánlottam a Pro5-öt második választásnak), nem jelenti azt, hogy a nagyobbik is ugyanolyan jó. A Pro5-öt hallottam, a Pro8-at nem. Történetesen az MR5 szuper és az MR8 úgyszintén az, őket hallottam egymás mellett több alkalommal és van MR5-öm is
 15. GMTboi

  Hangfal otthoni stúdióba

  Az Alesis M1 Active 520 nem túl lineáris, de még mindig jobb, mint a teljesen színezett BX5a. A Pro 5 szerintem a legjobb választás, én tuti ezt venném. Hallgasd meg őket egymás mellett feltétlenül, mielőtt megvennéd! Hallható lesz, hogy a Prodipe Pro 5 milyen szépen hozza a közepeket a másik kettőhöz képest és a tranziensek is jobban hallhatók a Pro 5-ön a közép tartományban. Az 520 elég masszív mélyet ad, amiből semmi sem igaz a BX5a se frekvenciamenetben, sem stereo leképzésbnen nem jeleskedik. A többi fontos tulajdonságról nem is beszélve.
 16. Nem merték vonalból felvenni, olyan disznó ;>
 17. Nem, nem. Mindenki azt használja, ami jobb neki ;-) Érdekes, hogy a TI szimmetrikus kimenetekkel van szerelve, míg a snow nem.
 18. Sunny, nekem csak TI snow-m van, de az úgy se szól, mint egy EMU0404 (szerintem). Sőt próbáltam pont ugyanazt a zongorajátékot a snowal és focusrite-tal rögzíteni, és volt egy kis különbség. A kis különbség, annyira kicsit, hogy talán meg sem éri nagyon váltogatni ebben a kategóriában. A 1212M sokkal jobb volt ettől a kategóriától, alacsonyabb áron. Ilyen már nem lesz. Lehet csak jobbnak gondolod és ezáltal jobbnak is érzed. Az RME sokkal tutibb lesz, arra mérget vennék.
×
×
 • Create New...