Jump to content
Ménemszól.hu

tbrown

Regisztrált tag
 • Tartalom számláló

  72
 • Csatlakozott

 • Utolsó bejelentkezés

 • Days Won

  1
 • Ennyit fórumozott

  4924d 14h 31m 53s

tbrown last won the day on February 15 2017

tbrown had the most liked content!

Megbízhatósága

8 Semleges

tbrown tagunkról:

 • Rang
  Káplár

További Információ

 • Lakhely:
  budapest

Kapcsolatfelvétel

 • Weboldalam
  https://soundcloud.com/thomasbrown-5

Legutóbb az adatlapod nézték:

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Én is takargatok, amit tudok, de attól meg olyan hülyén néz ki minden, mintha elutazni készülnék
 2. tbrown

  porvédő tok alternatívák

  Ti milyen megoldást találtatok a sztintik, gear-ek porvédelmére? Tudom, sok cucchoz lehet venni decksavert, csak kicsit sokallom a tizen-huszonezreket egy sima műanyag tálcáért... Persze ha azt veszem, egy többszáz-ezer forintos szintinél bevállalható 15 ezer ft-ért egy porvédő, de valahogy idegesít, hogy egy ilyen műanyagot előállítani talán 100 ft sincs... Szóval, nincs valakinek otthon műanyagfröccsöntője?
 3. tbrown

  Moog Grandmother

  Én már "nyomogatom" a nagyit
 4. tbrown

  Moog Grandmother

  Talán ez volt, ami megfogott benne...
 5. tbrown

  Moog Sirin

  Én valójában a koncepciót nem nagyon értem, hiszen ez alapvetően egy egyszerű bass szintinek született, és most feltolják a fölső regiszterekbe, de az alapkoncepció nem változott. Kíváncsi vagyok, mennyire lesz sikeres.
 6. tbrown

  Moog Sirin

  Egy lineáris VCO jóval olcsóbb, mint egy exponenciális, de pontos árakat nem ismerek. Azért itt a márkanév elég komoly arányban van jelen a végső árban...
 7. tbrown

  Moog Sirin

  Itt a limitáció nem szoftveres eredetű gond miatt volt. A Minitaur oszcillátora lineáris V/Hz típusú. Itt 1 oktáv transponáláshoz megkell duplázni az adott feszültséget. Tehát 1V, 2V, 4V, 8V, 16V és itt el is érkeztünk a tápfeszültséghez, ami limitálja már a 16V-os oktáv range-t is. Viszont a Sirin valószínűleg már V/oct VCO-val van szerelve, itt 1 oktáv emeléshez csak plusz 1 volt kell. Tehát 1,2,3,4,5V stb. így sokkal felljebb tudnak menni hangmagasságban, de a legkisebb feszültség az kb. 0.5 V amivel még tud dolgozni a műveleti erősítő. Így nem lehet nagyon alacson feszültségről indulni. Egyébként anno a Taurus is lineáris VCO-val rendelkezett, és mivel alapvetően azt másolták, így a Minitaurban is ezt használták.
 8. tbrown

  Moog Sirin

  Moog-ék szerint a Minitaur már 10Hz-en is szól, viszont a Sirin 20Hz-től indul. Személy szerint nem igazán érzem ezt nagy különbségnek, tekintettel arra, hogy 30Hz alatt amúgy se nagyon zenélgetünk ha csak nem experimental-ról van szó. Ugyanakkor vannak ebben a tartományban is érzékelhető rezgések, illetve lehet, hogy teltebbnek, vagy másabbnak halljuk, ha a legalsó tartomány is szól. Mindenesetre akkor is kicsit újraeladás szaga van a dolognak...
 9. Nekem csak a TD770 pro 80 ohm-os verziója van. Mikor vettem, pont ezen vacilláltam, hogy melyik verziót vegyem. A Friendly House-ban az eladó vállvonogatva mondta, hogy ugyan olyan mindegyik, csak a nagyobb ellenállásúhoz ugye erősítő kell... Hát nyilván nem ugyan olyan. Én egy BKercso féle Presenter 2 füleserősítővel hajtom, és már bánom, hogy nem a nagyobb ellenállásúak közül választottam. Jó lenne összehallgatni A/B teszten a 80 és a 250-es fülest.
 10. Érdekes, amit küldtél, hát valóban úgy tűnik, hogy az AKG esik 120Hz-től. Eddig én úgy olvastam, hogy a Beyer nem kifejezetten kiegenlített. Pl. egy Denon AH-2000 egyenletesebb freki menetű, nem?
 11. Szerintem a Beyer színez. Legalább is a 770 sorozat mindenképpen. Mélyhangsúlyos, de ha megszokod, jól használható. Ha mélyben is kiegyenlítettebb fülest keresel, inkább az AKG vonalon nézz körül, pl: Q 701.
 12. tbrown

  EMU 0404 PCI hangkártya

  Kihasználatlanság miatt eladó egy PCI-os Emu 0404 hangkártya. Tökéletesen működik. Kábelei megvannak, de a dobozát nem találom.
 13. tbrown

  Moog Grandmother

  Ez jó vétel lett volna, de mire ráírtam, már elkelt...
 14. tbrown

  Moog Grandmother

  Hát tényleg ugyanaz...
×