Jump to content
Ménemszól.hu

tbrown

Regisztrált tag
 • Tartalom számláló

  63
 • Csatlakozott

 • Utolsó bejelentkezés

 • Days Won

  1
 • Ennyit fórumozott

  4448d 9h 16m 26s

tbrown last won the day on February 15 2017

tbrown had the most liked content!

Megbízhatósága

5 Semleges

tbrown tagunkról:

 • Rang
  Káplár

További Információ

 • Lakhely:
  budapest

Kapcsolatfelvétel

 • Weboldalam
  https://soundcloud.com/thomasbrown-5

Legutóbb az adatlapod nézték:

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Nekem csak a TD770 pro 80 ohm-os verziója van. Mikor vettem, pont ezen vacilláltam, hogy melyik verziót vegyem. A Friendly House-ban az eladó vállvonogatva mondta, hogy ugyan olyan mindegyik, csak a nagyobb ellenállásúhoz ugye erősítő kell... Hát nyilván nem ugyan olyan. Én egy BKercso féle Presenter 2 füleserősítővel hajtom, és már bánom, hogy nem a nagyobb ellenállásúak közül választottam. Jó lenne összehallgatni A/B teszten a 80 és a 250-es fülest.
 2. Érdekes, amit küldtél, hát valóban úgy tűnik, hogy az AKG esik 120Hz-től. Eddig én úgy olvastam, hogy a Beyer nem kifejezetten kiegenlített. Pl. egy Denon AH-2000 egyenletesebb freki menetű, nem?
 3. Szerintem a Beyer színez. Legalább is a 770 sorozat mindenképpen. Mélyhangsúlyos, de ha megszokod, jól használható. Ha mélyben is kiegyenlítettebb fülest keresel, inkább az AKG vonalon nézz körül, pl: Q 701.
 4. tbrown

  EMU 0404 PCI hangkártya

  Kihasználatlanság miatt eladó egy PCI-os Emu 0404 hangkártya. Tökéletesen működik. Kábelei megvannak, de a dobozát nem találom.
 5. tbrown

  Moog Grandmother

  Ez jó vétel lett volna, de mire ráírtam, már elkelt...
 6. tbrown

  Moog Grandmother

  Hát tényleg ugyanaz...
 7. tbrown

  Moog Grandmother

  "Sajnos" nagyon megfogott ez a szinti, dolgozik bennem a GAS... valaki beszéljen le róla!
 8. tbrown

  uad emuláció

  Lehet, hogy az volt a baj, hogy csak a lábdobra teszteltem, ha az egész drum bus-ra rakom, vagy más hangszerekre, lehet hogy meghallottam volna a különbséget? Egyébként ezt a plugint használom a legtöbbet, ezért gondolkodtam/kodom a legacy mellé az újat megvenni. Lehet, hogy ledemózom újra ráérősebb napjaimban.
 9. tbrown

  uad emuláció

  Igaz, én csak 1 plugint teszteltem, a Pultec eqp-t. Összehasonlítottam a legacy-t és az új verziót, de igazán nem nagyon hallom a különbséget. Lehet, hogy az én rendszeremen nem jön ki, vagy a fülem kevés hozzá.
 10. tbrown

  uad emuláció

  Sziasztok, UAD vs Waves fórumra írta ezt a commentet egy producer barátom. Ebből számomra a lényegi kérdés az, hogy az UAD állítása - miszerint az eredeti hardver áramköreinek viselkedését programozzák le - szerintetek mennyire lehet igaz? Egyáltalán milyen mélységig lehetséges emulálni egy áramkör viselkedését, a hangra gyakorolt hatását illetően: gondolok itt az elektronikai alkatrészek melegedésére, ennek függvényében elektromos vezető tulajdonságuk megváltozására stb stb. Valójában erről a programozási tudásról, és fejlesztésről szólna az UAD-on belül egy-egy plugin régi Legacy verziója és az újabb, de lényegében "ugyan azt" nyújtó verziója. Ti mit gondoltok? " I don't understand why audio "engineers" or "technicians" act and judge so emotional, when in fact, the first paradigm of a so-called "technician" should be unemotional, rational thinking in the first place. I own plugins from both companies, UAD and Waves, and both sound great. Are there any differences in terms of sound quality? NO! Is there a measurable or calculable proof of anyone having a better sound quality? NO! Why? Because it doesn't matter how the individual perception is, in the end, it's just another digital audio-software working with the same algorithms every digital software uses. There are not a lot of options when it comes to manipulating an audio signal digitally. 90% of every software uses a mathematical algorithm called "convolution". For more info -> Convolution - Wikipedia When I read statements from UAD or WAVES enthusiasts such as "Company XY emulates device XY by recreating the original circuit" I have to cringe a lot. There is no original "recreation" of circuits in a digital realm. The only thing you can do is plug in a cable in the input, sending a test signal through the unit, record the output and try to measure/recreate the difference between the in and the output signal. It is crucial to clear up this load of baloney and la-la-land beliefs when you want to make clear and reasonable decisions. In general, most of the decisions humans tend to make are based on emotions and that's perfectly fine. But it becomes a problem when the brain stage is missed out and that's what marketing campaigns encourage you to do. How else can you explain a company, that sells an outboard DSP in 2018 for 999$ and claims it to be "powerful"? The truth is it is not. UAD uses SPARC processors which are tremendously outdated. The only reason for an outboard DSP in this era of i7 Processors is, that it can be used as a dongle and that's probably the only reason UAD is doing it. I have bought an UAD-Quad in 2017 and I keep using the plugins because of the Low-Latency mode during recording sessions. Would I buy an Apollo soundcard or another UAD unit? Hell no! RME and Focusrite do their job pretty well, without bothering me and my intelligence with stupid marketing phrases. AL"
 11. tbrown

  The 12 days of UAD

  most ez ugye a black friday akció. Ezután decemberben nem várható az évvégi karácsonyi discount-ozás? Mert akkor nem biztos, hogy most kell elsütni a pénzt. Bár gondolom, hogy nem ugyanazokat fogják akciózni decemberben, de én úgy gondolkodnék, hogy ha most veszek 1-2 plugint a Blackfriday akcióban, utána valszeg küldenek némi creditet, hogy vegyek 1 hónapon belül újabb plugint, és így azt a decemberi akcióban lehetne elsütni...
 12. oké, azért nem fújtam agyon, csak adtam neki amennyit megkívánt Úgy tudtam, hogy az ilyesmikre a wd40 az, ami ártalmas, a kontakt spray elvileg nem bánthatja, nem?
 13. Na, meg is találtam a nyitját. Az aljából kivehető a gumi talp, kapott némi kontakt sprayt, máris jobb
 14. Kb 1 éve van egy TC electronic Level Pilot szabályzóm, de már egy ideje egyre jobban recseg. Ha finoman tekerem, akkor hol az egyik hol a másik hangfalnál van kontakt és reccsenés. Most már nagyon idegesítő. Ez por miatt lehet? Lehet ezt valahogy tisztítani házilag?
 15. Közben pontosan lemértem a szobám, és kiábrándítóan kicsi 2X3 méter, és a tetőtér miatt a szemben levő fal 120 cm-től felfelé elkezd befele dőlni. Egyik cimbim azt mondja, hogy ide még a 16 cm-es mély is sok. Na most már teljes a tanácstalanságom
×