Jump to content
Ménemszól.hu

atiezr

Regisztrált tag
 • Tartalom számláló

  23
 • Csatlakozott

 • Utolsó bejelentkezés

 • Days Won

  1
 • Ennyit fórumozott

  245d 4h 42m 58s

atiezr last won the day on March 2 2017

atiezr had the most liked content!

Megbízhatósága

6 Semleges

atiezr tagunkról:

 • Rang
  Talpas

Legutóbb az adatlapod nézték:

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Amennyiben zongora lenne a választás vagy szinti ajánlom az alábbi linken eléhető könyvet. http://www.eperhajo.hu/ Kifejezetten gyerekeknek kifejlesztett módszer.
 2. atiezr

  2015 SONAR

  Vélhetően a Cakewalk feltámad hamarosan: https://www.cakewalk.com/ https://cakewalk.bandlab.com/
 3. atiezr

  6-os dobás!

  Szép darab! Gondolom akkor jövőre jön majd a Nord Lead 5, esetleg egy Lead A2.
 4. JD-XA egy hibrid szinti. Vagy egy 4 hang polifón analog motorja és egy digitális része. Ezek külön meg egyszerre is használhatóak. A digitális része az FA-08 miatt annyira nem izgat. Vélhetően hasonló lehet, csak az FA-08-on nincs a sok controller kivezetve fizikailag és a menüben kell kalandozni. JD-XA-n nem tetszik az olcsó plexi, az FA-n sem szimpatikus. A Nord A1-t alapvetően lead és pad hangszínekre gondoltam használni és mellé egy SE-02 főleg bass-ra, vagy valamelyik szoftverszinti.
 5. Az üzletben is alapvetően az A1-t ajánlották és igazából már 3 éve szemezgetek vele. Roland FA-08 mellé keresek igazából egy jó hangú VA szintit. Tervben van, hogy kiegészülne még egy SE-02-vel is. Ha összejön akkor kereslek majd és élek az általad felajánlott lehetőséggel. Előre is köszi. Sokat gondolkoztam, hogy esetleg a Lead 4-re gyűjtsek, de elég nagy az árkülönbség, illetve hangilag az A1 jobban tetszik. Lead 4-ben szimpatikus, hogy kicsit több mindenben bele lehet nyúlni.
 6. Nekem alapvetően a Nord A1 és JD-XA hangja tetszik jobban, amennyit próbálgattam. A system-8 esetében a melegség hiányzott. Túl "digitális"-nak éreztem. KEBU demóit és videóit már néztem. JD-XA esetében egy 8 hang polifóniának jobban örülnék. Nord A1-nek egy picit kevesebbnek látom a belenyúlási lehetőségeket a másik kettőhöz képest, ugyanakkor igazán komplex, összetett hangok kiadására képes. Mivel mind a háromban vannak olyan dolgok, amik tetszenek, egy picit nehéz egyértelműen eldönteni, melyik legyen. Leginkább a Nord A1 felé húzok.
 7. Sziasztok! Tervben van egy VA szinti beszerzése. Szeretném a véleményeteket kérni, hogy az alábbi szintik közül melyiket választanátok és miért. A jelenlegi 3 esélyes: - Nord Lead A1 - Roland System-8 - Roland JD-XA (Ő lehetne árban a felső határ) Válaszokat előre is köszönöm. Üdv. Attila
 8. atiezr

  Cubase 9.5

  Sziasztok! Kérdésem lenne, hogy ha frissítek 9-ről 9.5-re, akkor a 9-est tudja aktualizálni vagy mellé telepíti és a végén a 9-est uninstall-álni kell?
 9. HIrtelen az átlagosnál több eladó Roland D--50 jelent meg. Lehet, hogy érdemes lecserélni a Boutique változatra!?
 10. Ez nálam is erősen esélyes lesz. Kíváncsi vagyok mikortól lesz kapható?
 11. Szia! A földelőberendezésekre, védővezetőkre és védő egyenpotenciálra hozó vezetékre az MSZ HD 60364-5-54 szabvány vonatkozik. Ez rendelkezik a védővezetők szükséges méretéről, megengedhető legkisebb keresztmetszetéről. E mellé tartozik még az MSZ HD 60364-4-41, mely az áramütés elleni védelemről szól. A fenti szabványokban vannak egymásra hivatkozások a védővezető tekintetében. A védővezető mérete a fázisvezetőjével azonos 16mm2-ig. Itt a villanyszerelő nem teheti meg, hogy 2,5mm2 fázisvezető mellé csak 1,5mm2 védővezetőt épít ki. 16mm2 felett lehet a fázisvezető fele a védővezető. Ezért is árulnak olyan kábeleket, hogy pl. 4x35/16mm2 NYCWY. De dugaszoló aljzatos áramköröknél 3x2,5mm2, esetleg 3x1,5mm2 kell. Nincs olyan, hogy a harmadik védővezető ér (zöld/sárga) az 1 fázisú dugaszoló aljzatos áramköröknél kisebb, mint a fázisvezető. 10mm2 keresztmetszet-nél és az alatt alumínium vezető használata már régóta nem megengedett. Ezeket ma már csak elosztó hálózati betápláló kábelekként alkalmazzák, ha spórolni akarnak a réz kábelek magas ára miatt, valamint az áramszolgáltató használja még, de csakis 10mm2 keresztmetszet feletti méreteknél. A kábeleknél figyelni kell még a terhelhetőségre. Egyes táblázatok a kábelek alapterhelhetőségét tartalmazzák. A kábelek alapterhelhetőségét a kábel fektetési módja, nyomvonal vezetése, stb. befolyásolja. Ezért a kábel nyomvonal vezetése ismeretében csökkentő tényezőket kell figyelembe venni. Ezzel foglalkozik pl. az MSZ 13207 szabvány. A feszültségesés még lényeges dolog lehet, de egy lakás vagy ház méreteit tekintve egy 1,5mm2 vagy 2,5mm2 vezeték használata esetén ilyen távolságon nem jelent problémát. Én pl. 2,5mm2 vezetéket használok a lakásban dugaszol aljzatoknál. Üdv. Attila
 12. atiezr

  Újabb Boutique darab: SE-02

  Itt már fennt van. https://www.sweetwater.com/store/detail/SE02 500 Dolcsi. Tehát Europában 500 Euró árban várható. Ezen belül Magyarországon, mint Európa legerősebb gazdaságában várhatóan kicsit 150 felett lesz. (160-170) Szerintem is ígéretes darab lesz. A többi boutique szintihez képest ez talán jobban sikerlt darab.
 13. atiezr

  Stúdió monitor otthonra

  Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy szeretnék egy stúdió monitort otthonra. Két lehetőséget néztem. Az egyik egy Focal Alpha 65-ös lenne. A másik felállás esetében viszont egy sztereó erősítő és B&W 685-ös polcsugárzó lenne erre a célra is használva zenehallgatás mellett. Lehallgatásánál az erősítőn a mély és magas kiemeléseket nullára venném és a source direkt kapcsolót is bekapcsolnám. Utóbbi felállás azért lenne szimpatikus, mert sokszor használnám zenehallgatásra és a B&W hangfalak hangzása eléggé bejön nekem. Kérném tanácsotokat, ti melyiket választanátok. Pénzügyileg kb. 200.000Ft. szánnék egy stúdió monitor párra. Válaszaitokat előre is köszönöm. Üdv. Attila
 14. Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy szeretnék egy stúdió monitort otthonra. Két lehetőséget néztem. Az egyik egy Focal Alpha 65-ös lenne. A másik felállás esetében viszont egy sztereó erősítő és B&W 685-ös polcsugárzó lenne erre a célra is használva zenehallgatás mellett. Lehallgatásánál az erősítőn a mély és magas kiemeléseket nullára venném és a source direkt kapcsolót is bekapcsolnám. Utóbbi felállás azért lenne szimpatikus, mert sokszor használnám zenehallgatásra és a B&W hangfalak hangzása eléggé bejön nekem. Kérném tanácsotokat, ti melyiket választanátok. Pénzügyileg kb. 200.000Ft. szánnék egy stúdió monitor párra. Válaszaitokat előre is köszönöm. Üdv. Attila
 15. atiezr

  Cubase vagy Sonar

  Köszi a választ. Sejtettem, hogy valamelyest elhaladt felette az idő. Egyes alap funkciók leírása vélhetően érvényesek lehetnek ma is. Úgy tippelem, hogy a Cubase 5 oktató DVD-re is igazak az általad leírtak akkor.
×
×
 • Create New...