Jump to content
Ménemszól.hu

recis

Regisztrált tag
 • Tartalom számláló

  32
 • Csatlakozott

 • Utolsó bejelentkezés

Megbízhatósága

0 Semleges

recis tagunkról:

 • Rang
  Talpas
 • Születésnap 1991-02-26

További Információ

 • Lakhely:
  Budapest
 1. Sziasztok! Azért ez egy elég olcsónak számító hangszer, nagyon messze van azoktól, amikhez néha hasonlításra kerül. Nekem nagyon tetszik így első hallásra, de színpadon mennyire használható egy ilyen? Milyen "nehéz" hangszínt váltani? Nekem az etalon az, hogy rákötök egy pedált a hangszerre, előre beállítok sok hangszínt sorba egymás után, és koncert alatt csak tappogok rajta és játszom. Ezt csak a workstationök szokták tudni, de egy "tekerés", vagy gombos léptetés van? Lehet menteni hangszíneket, ha igen mennyit? Köszönöm!
 2. Szia! Azt még megéri megpróbálni, hogy befagyasztod a midi-alapú sávokat, és úgy már csak audio tartalmad van, hátha ez a gond. Szakembernek a Cakewalk support, vagy a Roland nem felel meg? Patch mind fent van? Ahol vásároltad, nem segítenek? Ha nem ír vissza support vagy hasonló, akkor szerintem próbálkozz meg a pesti Rolandnál, hátha... Az is lehet, hogy egy plugin okozza a problémát, milyen pluginjeid vannak? Kompatibilisek egymással? Próbálj meg egy olyat exportálni, amibe egy darab audio van, és ha az működik, akkor nézd végig a plugineket, hátha az a gond.
 3. Szia! Nálam volt ilyen problém, de valamelyik patch megoldotta még régebben. Akkor fordult elő, ha nem volt audio tartalom. Ha kijelölsz audiot, és utána exportálsz, ott beállítod hogy az egészet, akkor megy. Ettől függetlenül írj a supportnak, ha javított verzióban is van ilyen, én már rég nem találkoztam vele.
 4. Szia! VST-t használok, zeneírásra kellene. Élőben Ableton Live Introt használok, keverésre pedig Sonar X1 Studiot. Kizárólag dobmintákra szeretném használni. Lehet, hogy a Sonar valahogyan tudja ezt beépítve, nem értem még a program végére, még csak egy hete vettük. Azon lenne a hangsúly, hogy a saját mintáimat tudjam használni (lábdob és pergő).
 5. Szerintem nem egyre gondolunk. Nekem felvett wav-jaim vannak a dob különböző részeiről (lábdob, pergő stb., mindegyikről 8-10 felvétel, erősebb illetve gyengébb ütések esetén). Azt szeretném, hogyha van egy feldobolt midi fájlom (tehát a velocityk adottak, és a hang is, pl. C0 a lábdob, és 90-120 között van kb. a velocity a különböző időpillanatokban), akkor a megfelelő erősséghez a megfelelő wav fájlt rendelje: Példa: C0 100-110-es erősséggel: kick-03.wav, C0 110-120-as erősséggel: kick-04.wav, D0 120-127-es erősséggel: snare-02.wav és így tovább, nyilván következetesen.
 6. És Abletonban pontosan hogyan kell velocityhez rendelni a wav fájlokat? Lehet range is, vagy egyenként meg kell adni 0-127-ig minden használt hangra?
 7. Sziasztok! Mit érdemes vásárolni, ha vannak saját dobmintáim (akusztikus) különböző erősséggel felvéve, és midihez szeretném rendelni? Valami egyszerű cucc kéne, tényleg csak annyi, hogy a megfelelő velocityhez hozzá tudjam rendelni a megfelelő wav fájlt, és 1-1 sávra kiküldeni 1-1 hangszert (1 sáv lábdob, 1 sáv pergő, 1 sáv az overhead stb.) Köszönöm!
 8. Sziasztok! Tudna valaki írni arról, hogyha "reampoltatni" szeretnék gitárt, akkor felvételnél mire kell figyelni, mit lehet elküldeni? Most úgy néz ki, hogy egy Ibanez gitárból kapásból egy EMU0202-be megy be, és kész. Ezzel vajon lehet valamit kezdeni ilyen téren? Illetve körülbelül mennyibe kerülhet egy ilyen művelet (számonként érdekelne, bár minden számra ugyan az a hangzás kéne kb. ez lehet módosít valamit), esetleg vállal ilyet valaki akire (metál stílus miatt is) rá lehet bízni? Mennyire van ennek összességében jó eredménye? (hiszem a dob, basszus, szinti és ének itthon készülne, csak a gitár nem). Mi kell ahhoz, hogy illeszkedjen a mixbe? (el kell küldeni a dobot, bassszust mindent, vagy elég csak az irányzat, és inkább a gitárhoz igazítani a többit)? Eddig csak szoftveresen (és nem a méregdrága fizetősekkel, hanem inkább ingyenes) ilyet sikerült összehoznom, nem hiszem hogy sokak kedvelnék a stílust, de a hang a lényeg (és azt is hozzá kell tenni, hogy 6 tagú az együttes, és nagyon nehéz olyat csinálni, ami 3-4 embernek más-más (otthoni, olcsó) "lehallgatáson" egységesen tetszik, nekem pl. máshogy tetszene a hangzás, mint itt van, főleg a dob és basszus, de egyenlőre ez lett "megszavazva"). Vannak ennél sokkal poposabb, jazzesebb zenéink is, talán ez a "legbrutálabb" az összes közül. http://soundcloud.com/recis-1/nino Az esetleges véleményeket is nagyon szívesen fogadom, de elsősorban a reamp érdekelne. Köszönöm.
 9. recis

  Hangfal otthoni stúdióba

  Köszönöm a választ! Viszont abban még továbbra sem vagyok biztos, hogy a panelba megéri-e monitorhangfalat venni, ki tudnám-e használni rendesen. Illetve mennyire számít az MKI / MKII közti különbség? Ja, és ha használtan venném, mire kell odafigyelni?
 10. recis

  Hangfal otthoni stúdióba

  Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni: egy egyszobás panelben lakom, van egy Sony MDR 7506-os fejhallgatóm, jelenleg ezen csinálok mindent. Nagyon meg vagyok vele elégedve, de lehetőségem nyílt beruházni egy pár monitor hangfalra is (a "nagyon" olcsó kategóriából). Az lenne a kérdésem, hogy mennyivel nyújtana többet egy pár Mackie mr5 (mk1) a fejhallgatómnál, mennyivel lenne "jobb"? Való ez egyáltalán panelba (lehet felesleges vagy túl hangos lenne, mivel úgy sincs szigetelve, és úgy is viszonylag közel lenne a falhoz, sarokhoz)? Azért kérdezem, mert lehet, hogy érdemesebb lenne valami másba beruházni, jelenleg csak hangkártyám, a fejhallgatóm, egy Abletonom, 3 pénzes szoftverem (Waves), sok ingyenes, meg a hangszereim. Ezekkel is egész jó dolgokat sikerül összehozni (akik nem a big soundokhoz hasonlítják, azok közül mindenki dicséri), de sokkal élvezetesebb lenne feljátszani is egy-egy témát (akár gitár, akár szinti) hangfalon, illetve gondolom pontosabban hallhatnám a tartományokat (esetleg nagyobb tartományokat is). Viszont lehet, hogy egy kicsi hangfallal (pl. a Kurzweil) és valami más kiegészítővel jobban járnék, a panelt tekintve. A szoba úgy 22 négyzetméter, és majdhogynem a sarokba menne a két hangfal. Olvastam, hogy lehet valamennyit korrigálni a magas-mély tartományokon, de igazából még nem nagyon hallottam monitorokat, hogy hogyan kellene annak szólni. Ha megvenném a hangfalakat, akkor kellene még valami? (Emu 0202-es hangkártyám van, meg persze kábelek. Azért kérdezem, hogy hangerőt hol tudok állítani stb. ugyebár a hangkártyán nem, és a hangfalon sem láttam potmétert. Az oprendszeren belül lehet csak? Mert az elvileg nem a legjobb megoldás...) Illetve szeretném még megkérdezni, hogy az MK I és II között mi a különbség, és ha használtan vennék hangfalat, mire kell figyelnem? Köszönöm előre is.
 11. Sziasztok! Szerintetek ezen hogy lehetne javítani? Csak ingyenes pluginek, illetve 3db waves plugin, meg persze a gitár, és egy ableton live. (a basszusgitár még nem végleges, a mélyebb részeket újra kell venni valószínű, a többit én annak gondoltam) Köszönöm a segítséget. szerk.: valamiért a soundcloudra feltöltve valahogy dobozosabb lesz a hangja, ugyan azon hallgatom. http://soundcloud.com/recis-1/nxs-groove
 12. Esetleg Székesfehérvár is felkerülhetne a listára?
 13. Szia! Én a Sony MDR-7506-ot tudom ajánlani, amikor vettem (1 éve) nagyon sokat kipróbáltam/meghallgattam, végigjártam legalább 4-5 boltot, hogy mindent ki tudjak próbálni, és magasan ez volt a legjobb (nekem, persze én 35-40.000 Ft-ig kerestem, és mindenképpen a leghasználhatóbbat/legjobb ár/érték arányút kerestem). Ha valamelyik ismerős vásárol, mindig ajánlom, eddig még mindenki csak dicsérte.
 14. Sziasztok! Olyan problémám lenne, hogy 1.98 GB RAM-használatnál a Live fogja magát, dob egy hibaüzenetet, és lefagy minden. Utánaolvastam supporton, különböző fórumokon, és hivatalosan azt írta az Abletonnál dolgozó supportos, hogy ha 64 bites az operációs rendszerem (márpedig az, win 7 64 bit professional, jelenleg 4GB rammal, 8GB mellett is ugyan ezt csinálja), akkor a Live maximum 4 GB ramhoz fér hozzá, 32 bites operációs rendszeren pedig maximum 2-höz (amihez stimmelne az 1.98-as érték, de 64 bites a rendszerem). Más is találkozott ilyennel? (fórumokon találtam ilyet, de nem nagyon jött válasz se Abletontól, se mástól). A legújabb Live van fent (nem a suite, de ez elvileg nem számít). Lenne valami, amit be kéne állítanom, de nem tettem? Nem találtam rá megoldást sehol.
 15. Ahogy néztem, senki nem írt a SONY fülesről (MDR 7506). Én már körülbelül egy éve birtokolom, és bár csak néhány stúdió füleshez volt szerencsém, és nem vagyok tapasztalt nagyon a témában, még mindig úgy érzem, hogy nagyon jó döntés volt megvenni. Meghallgattam sok hasonló árkategóriájú (<40.000) fejhallgatót, és bár mindegyiket csak rövid ideig a boltban, szerintem kiemelkedően jól szól. Csak azért írtam, hogy ha valaki majd vásárláson gondolkodik ~35.000 Ft-os árkategóriában, akkor mindenképpen próbálja ki, én csak ajánlani tudom. (Mellesleg hosszú távon sem olyan kényelmetlen, mint sok másik, főleg, ha egy kicsit hozzászokik az ember).
×