Jump to content
Ménemszól.hu

tiszaipeter

Regisztrált tag
 • Tartalom számláló

  5
 • Csatlakozott

 • Utolsó bejelentkezés

Megbízhatósága

0 Semleges

tiszaipeter tagunkról:

 • Rang
  Talpas

Legutóbb az adatlapod nézték:

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Sziasztok! Szeretnék egy kis segítséget kérni. Előkapartam a régi szintim (Roland D-20), hogy megpróbáljam átmenteni ifjúkori zsengéimet Cubase 10-be. Legalábbis amit még lehet. 3,5-es Floppy-k (720Kb) a 90-es évek első feléből, sajna már nem mind működik. Audio-ban megvannak a dalok, de midi-ben nincsenek. Utoljára hasonlót kb 1996-ban csináltam (Cubase 3.11), ami ugye nem tegnap volt. Kerestem a neten, hátha. Sysex, bulk dump, Midiox, stb, de csak lila ködök vannak.. Azaz Midiox-al syx már fájlt tudok kreálni, de nem tudom, hogy abban benne van a dal is, vagy csak a D-20 paramétere
 2. tiszaipeter

  D20 hiba

  Igen, ékszíj csere lesz. A youtube-on fent van egy videó, ahogy valaki szétszedi a D-20-asát. https://www.youtube.com/watch?v=R6_bXEO-eC4 Megpróbáltam én is, de mihelyt leszedtem a hátlapot és szembeültem azzal, hogy ahhoz hogy kiszedjem a floppyt (kis túlzással) darabjaira kell szedni az egészet, úgyhogy gyorsan vissza csavaroztam. Törökbálint! ( Flman: Igen régebben én is sesex-el csináltam, csak épp a "Floppyról ki kell menteni az adatokat pc-re" lépéssel vagyok gondba. ) Köszi a segítséget mindenkinek!
 3. tiszaipeter

  D20 hiba

  Köszi! Én amúgy olyan emulátorra gondoltam, hogy a PC floppy-meghajtójába teszem a lemezt, beolvassa és máris a Windowsban egy "Virtuális Roland D-20"-assal tudok dolgozni... de mindegy egyszerűbb egy gumi csere!
 4. tiszaipeter

  D20 hiba

  Köszi a választ Gábor! Nézegettem a neten, sok mindent én se találtam, viszont találtam cikkeket "emulátorokról". Nem a hangszer, hanem olyan szoftver ami felépít PC-n más rendszer környezetet. (Ez nekem totál új volt, nem vagyok otthon ezekben) :) Hátha van D-20-ban is valahol. Ha más nem lesz, akkor szerviz.
 5. tiszaipeter

  D20 hiba

  Sziasztok! Roland D-20-as floppy probléma nálam is. Pár hónapja még olvasta a disk-eket, de most egyiket se. Ugyan az a kattogás, fúrás és a végén kiírja Illegal disk. Valaki véletlenül nem tud alternatív módszert arra, hogy ezeket a DD floppykat hogy lehet PC-re vinni? (Cubase) Van egy régi laptopom régi Windows-al, amiben van még egy 3,5 floppy drive, de amikor beolvassa, érthető okokból kiírja, hogy ismeretlen formátum. Keresem, hátha van valami olyan szoftver ami felismeri ezt a formátum, de nincs siker. Valakinek van esetleg ötlete? Előre is köszi!
×
×
 • Create New...