Jump to content
Ménemszól.hu

Hobkins

Regisztrált tag
 • Tartalom számláló

  1.389
 • Csatlakozott

 • Utolsó bejelentkezés

 • Days Won

  23
 • Ennyit fórumozott

  11350d 2h 23m 2s

Hobkins last won the day on June 29

Hobkins had the most liked content!

Megbízhatósága

151 Megbízható

Hobkins tagunkról:

 • Rang
  Óbester
 • Születésnap 1985-07-09

Legutóbb az adatlapod nézték:

9.795 profil megtekintő
 1. Hobkins

  yamaha p45 zongorához tápkábel

  Ha csak táp kábel és nem adapter, akkor teljesen mindegy, milyen tápkábel. Szabványos csere és kész. Ha adapter, akkor a fentebb is említett Miskolczi Pétert ajánlom én is. Tőle vásárolok minden alkatrészt, ha yamahához kell valami. Nagyon korrekt!!!
 2. Hobkins

  Windows 10 munkaállomás

  Szia! Én csak egy fiókot használok, és azt zeneszerkesztésre optimalizáltam, de nem babráltam a hálózati beállításokkal, csak a kötelező energiasémákat állítottam be, és a proci kihasználtságot a háttérszolgáltatásokhoz és kész.. Szóval mindenre használom a gépet, és ritkán használom zeneszerkesztésre. Nyugodtan használd egy fiókkal mindenre. És igen, ha csinálsz a jelenlegi rendszeredről egy teljes backup-ot a windows-zal, akkor később bármikor a jelenlegi már feltelepített állapotot kapod vissza. Előfordulhat, hogy néhány telepített szoftver licens-ét újra kell aktiválnod, de ez sem mindig fordul elő. Nálam volt rá példa, de 20 pluginből talán 3nál kellett újra aktiválni.
 3. Én személy szerint régen az SSL EQ-t is szerettem. (amíg nem vettem meg UAD-on)
 4. OFF: Igazad is van meg nem is. Személy szerint én nem érzem azt a különbséget WIN--MAC között, mint az általad említett autók között. Azt totál értem, és érzem is. Ha egy PC jól össze van rakva, és nem indokolja sem hardver sem szoftver kompatibilitás, akkor lehet fele áron olyan stabil PC-t összerakni olyan specifikációkkal, mint egy MAC. Az, hogy egy PC-t előtte fel kell telepíteni, ha éppen nem oprendszerrel vásárolja az ember, az egy más kérdés. Én azt gondolom, ha hiányozna nekik az a bevétel, amit a "kis magyar szűk pénztárcák"-ból nem tudnak kihúzni, akkor olcsósítanának, de nem teszik. Ezért (IS) gondolom, hogy egy fillért sem vesznek el tőlük a hackosx felhasználók, és baszottul túláraznak minden terméküket. ON Azért kíváncsi leszek mennyire lesz anomália, ha kijön az új MAC.
 5. Az Apple olyan pofátlanul túlárazott MIDNENBEN, hogy aki hackintoshozott valószínűleg nem vett volna MAC-et (ahogy azt lentebb is írták), vagy...ha annyira bejött a hackintosh, akkor meg addig gyűjtött míg nem lett eredeti MAC (legalább olcsón ki tudta próbálni, hogy van-e szükség rá vagy sem). És a pofátlanul magas árak miatt nem estek el ezek egy fityingtől sem, és ha többen vennék a termékeket, gyanítom akkor sem lenne olcsóbb. Most meg majd jön a nagy szívás az átállás miatt. Ezt kb. borítékolni lehet.
 6. És miért volt baj, ha valaki hackintoshozott? SENKINEK nem ártottak vele. Nem...még az Apple-nek sem.
 7. Hobkins

  MAYA 44

  Szia! Sokkal egyszerűbb lenne, ha az egyik hangkártya egy teljesen más típus lenne, más gyártó stb. Valószínűleg megoldódna a problémád. NEM BIZTOS, csak valószínű
 8. Ez milyen link? Facebook-ra dob át és valami hülyeséget ír ki.
 9. Többnyire azért vagyunk, hogy segítsünk, ötleteket adjunk ! Mindenki más, más szemlélettel/tapasztalattal, aztán válogathatsz kedvedre, hogy hozzád melyik áll al egközelebb, és hogy mire futja a buxtárca méret. Egy megjegyzés...a koverterek/előfokok minősége főleg abban fog segíteni, hogy a most használt pluginjeid mennyire tudnak majd érvényesülni/"jól szólni". Ha valami nem jól van felvéve, annak már úgy is mindegy, mit raksz rá keveréskor.
 10. Szia! Így már értem. De egy 6.-7. generációs Intel konfig nem vészesen drága. Arra gondoltam, hogy ha valami ilyesmid van jelenleg, akkor egy alaplapot 30-35-ért lehet vadászni hozzá (én is annyiért vettem). Fentebb olvastam, hogy RME-vel szemezel...az is jobb, mint a PRO40! Majd írd meg, hoyg mi lett végül !
 11. Szia! Mik a géped paraméterei? Lehet,hogy elég egy alaplap csere is.
 12. De király! Most már ezt is tudjuk! Örülök neki és köszönöm, hogy megosztottad a tapasztalataidat!
 13. Teljesen jó a logika!!! Fentebb említett logika teljesen helytálló. De nem feledkezhetünk meg az A/D konverterről sem. Hiába jó az eleje, ha a rögzítés meg nem fasza. Ahhoz, hogy élő hangszert felvegyél normálisan ahhoz jó előfokok és jó konverterek kellenek (és még nem beszéltem a pro kategóriáról). Na már most, innen kezdve minimum ISA 428-ról kell hogy beszéljünk A/D kártyával, ami nem kis summa, egészen pontosan 424500+210550=635.050 Ft Az hót biztos, hogy az FF Pro 40 nem domborít jól sem A/D-ban sem D/A ban. Ezt fülemmel hallottam. Még egy Silver face apollo is klasszisokkal jobban szól, mint a pro 40. Az ART MPA PRO II-t nem ismerem, így róla nem tudok nyilatkozni. De az biztos, hogy én a jövőre koncentrálnék és UAD felé mennék, mert annak az előfokai otthoni demozáshoz (és talán annál többre is) teljesen jók, nincs egy ISA minőség, de FF PRO 40hez képest meg sokkal jobb. És akkor ezt később lehet bővíteni ISA 428, 828-cal A/D kártya nélkül , ha beruházol egy Apollo x8-ra, de ha használtan veszel egy black face Apollo 8-at vagy 8p-t már azzal is sokkal előrébb vagy, mint a PRO 40-nel. És akkor vettél konvertert is, meg előfokot is, meg elindultál az UAD platformon a plugineket tekintve. Ami egy teljesen más világ (szerintem) a többi társaihoz képest. Félreértés ne essék, nem vagyok UAD mániás, mert használok sok más natív plugint is, amit nem muszáj UAD-ra megvenni, de azért meg kell modnani a frankót, hogy még ha drága is az UAD, baszott jó, és tudod, hogy miért fizetsz. Ha van elég kereted, akkor köztes megoldásnak egy black face apollo 8at simán tudsz venni az isa 428 digital árán, ha még tudsz hozzá rakni, akkor meg az X8-ra gyúrnék, mert ott meg nincs kompromisszum konverterek tekintetében. Én egy Avid/Apogee Duet 2-t váltottam Apollo X6-ra és hát az, hogy all in one, és amit hallassz... pedig én azt mondom, hogy az Apogee Duet 2 se szarral gurít.
 14. Szia! StereoEnhancert keress a cubase-ban. Spatial csoportban.
×
×
 • Create New...