Jump to content
Ménemszól.hu

Hobkins

Regisztrált tag
 • Tartalom számláló

  1.430
 • Csatlakozott

 • Utolsó bejelentkezés

 • Days Won

  26
 • Ennyit fórumozott

  11350d 2h 23m 2s

Hobkins last won the day on September 5

Hobkins had the most liked content!

Megbízhatósága

161 Megbízható

1 követő

Hobkins tagunkról:

 • Rang
  Óbester
 • Születésnap 1985-07-09

Legutóbb az adatlapod nézték:

9.976 profil megtekintő
 1. Szia! Ha ragaszkodsz a Geniushoz, akkor egy ilyen kell neked. Minőségben nem tudok nyilatkozni. De Amit wolf említett fentebb, jobban jársz két régi HI-FI hangfallal. Az orion HS 28X széria kiváló, nekem is volt anno HS288, de a Vidik DC szériája is nagyon frankó. HS 282 DC 2050
 2. Hobkins

  Sp 404 zárlat

  Szívesen! Hát akkor elvileg lehet bibi, de akkor sem kéne ennyire nagy problémának lennie. Hiszen egy potinak az lenne a lényeg, hogy 2 adott pont között szabályozzon 0(azaz zárlat) és X ohm érték között. Tehát a zárlat is normális állapot lenne. Persze, ha sztereó poti és nem egy pályán belül zártál össze valamit, akkor lehet gond.
 3. Hobkins

  Sp 404 zárlat

  Szia! Ez elég érdekes...milyen potit cseréltél pontosan és mi ez az SP 404? Ha szimpla hangerő potiról beszélünk, annak elvileg nem kellene ilyen jelenséget produkálnia. És egyébként HitSpace is foglalkozik szervizeléssel. Itt a Fórumon B. B. néven fut az egyik szervizesük, a másik meg Med Head (Fejes Tamás). Ha speckó eset áll fenn, akkor valószínű ők tudnak segíteni. Ha nem ennyire durva a probléma, akkor bármilyen mezei műszerész is segíthet rajtad.
 4. Hobkins

  Yamaha MODX

  Egész jól szóól!
 5. Hobkins

  Focal Alpha

  Ez kb. mindenki szerint jó hangfal ár/érték arányában
 6. Hobkins

  Focal Alpha

  Mind fasza! 41 perc környékéről érdekes lehet számodra.
 7. Hobkins

  ((( auto hifi )))

  Ezek a kérdések bennem is felmerültek, és nem tudom a választ rájuk. A Toshiba mint alkatrész gyártó szerintem nem fog megszűnni, mint készülék gyártó .....hát ezt nem tudom. Funai termékeket ezer éve nem láttam már, pedig anno nem voltak azért annyira rosszak TV/Video gyártásban. A Sharp volt azthiszem az első, aki az LCD-k terén jeleskedett, aztán mégis a Samsungok lettek a nyerők, de talán azért, mert ha jól tudom az első generációs Samsung LCD-k még Sharp panelekkel jöttek ki, és vagy megvették, vagy elloptách a technológiát . Aiwa...Istenem...régen lakás hifiben de jókat csinált. Na pl. a Kenwood is elég jó fejeket csinált. Egyszer volt egy (talán) Grundig mp3 fejegység a kocsimmban (Cora gazdaságos), de valahogy olyan sehogy nem szólt, alacsony frekvenciában elég keveset domborított. Volt egy Kenwood kazettás fejegységem, ami mérföldekkel jobban szólt. Kenwood-on nem volt aux,se ki-se be-se nyő, és ha jól emlékszem a Grundigon sem volt line out. Hát én csináltam mind a kettőre ami kellett, és láss csodát úgy szólt a kettő együtt, hogy csuhaj. Grundigról első 4 hangszóró (ezek amúgy is csak közép és magas sugárzók voltak), Kenwoodról hátsó 4 ovál hangszóró. Suzukiból ki a digitális órát, máris befért a 2X1 DIN-es fejegység . Aztán ezt váltotta egyetlen Pioneer fejegység, és visszakerült a vekker a helyére.
 8. Hobkins

  ((( auto hifi )))

  Második verzió érvényes rám. Még tanuló műszerész koromban jó párat bekötöttem, haveroknak, barátoknak, meg aki tudta, hogy foglalkozom vele 😄 . Azt kötöttem, amit hoztak, innen a tapasztalat. Én pl. személy szerint a Sony fejegységeket valamiért nem csipáztam. Nem emlékszem a típusára, de egyetlen egy tetszett igazán. Azt hiszem, akkoriban még nem volt pendrive nagyon menő, csak mp3 disc. Pl. a saját kocsimban Pioneer fejegység van, balupunkt és magnat hangszórókkal. 4 ovál kalaptartóban, suzuki swift sedan. Hogy miért? A Blau inkább keményebb/koppanós mélyet szolgáltatta a magnat a lágyabbat, freki menet kiegyenlítettebb. Miután elporladt a magnat széle, csere lett Pio-ra. A Blauk-ban a magasak mentek szét, mélye még mindig jó. De amit belinkeltél árban vállalható kategória, és márkahű is, ezzel sem hinném, hogy mellé lőnél.
 9. Hobkins

  ((( auto hifi )))

  Szia! Elnézést, hogy eddig egészre válaszoltam Bocsesz! Én ezt így ebben a formában nem tartom teljesen igaznak, de lehet benne igazság. Egy biztos, én ezeket a márkákat már szereltem be pár autóba, és kb. sosem volt azonos a fejegység a hangszóró márkával. Az általam említett márkák mind jól muzsikáltak, sőt...alsóbb kategóriás Magnat is jól szól. Persze, ahogy írtad nem mindegy az autó, az ajtó szigetelés és a térfogat. Az is igaz, hogy én többnyire ovál hangszórókat szereltem be. És ha egyébként sem kell stúdió minőség, akkor meg ezekkel egyikkel sem lősz mellé.
 10. Hobkins

  ((( auto hifi )))

  Szia! Nem tudom mennyire muszáj Sony....én Pioneer-t javasolnék. De egyébként a Balupunkt -ok is meglepően jól szólnak, és nyugodtan megnézheted a JBL-t, Focal-t is.
 11. Erre azt tudnám ajánlani, hogy ha van egy valamilyen gagyi fejhallgatód, és megegyezik a membrán méret azzal, amit megszoktál de lerongyolódott, akkor át kell rakni a lerongyolt füles membránjait a jó állapotban lévő de gagyi fejhallgatóba és kész. Elméletileg nagyon kicsi hangzás különbség lesz, vagy semmilyen.
 12. Szia! Ez egy nagyon relatív dolog. De ugyanez a hangfalakkal is. Úgy tudnám hasonlítani, mint a nőket. Van , aki a karcsú szőkét szereti (sok magas), és van aki a teltgalamb barnára esküszik (sok mély). Kinek mi a zsánere, kinek melyik hangzás áll közelebb a füléhez. Van, amit soha nem tudsz megszokni, és van amit megszoksz 2 perc alatt (némi túlzással). De mind két előttem szóló is leírta a nagy igazságot....fülesben keverni lehet is meg nem is. És van az az aeltelt idő a fülessel (hangfallal is) miután mindegy mit csinálsz jól fog szólni, mert "jóra hallgattad a zenét". Mindig minden relatív. De gyanítom, hogy az AT füles igazságosabb, és mindemellett azt is mondom, hogy ha kiismered a steinberg hibáit, akkor azzal is tudsz majd úgy keverni, mint régen. De az meg a másik, hogy a steinberg füleserősítője is erdőbe küldhet. UR22MK2 füleserősítőjétől nem vagyok elragadtatva. Nagyon gyenge eresztés. Jó kártya lenne egyébként, de ez a legnagyobb hibája sajnos. Minden más kategóriájához képest kielégítő minőségű. Egy lábjegyzet még azért: keverni azt mondják a nagyok, hogy inkább nyitott fülesben, mint zártban. Az AT meg eléggé zárt. Az ST-H01 is. Ezek szerintem inkább éneklésre valók, hogy a fülesből kijövő hang a lehető legjobban el legyen szigetelve a mikrofontól és ne legyen a felvételben. Gondolom én...persze, lehet, hogy hüyeséget írok.
 13. Valóban hasonlóak, csak ezek már azért "élőbbek" lényegesen, mint az általam keresett. Az első talán az, ami nekem jobban hasonlít. Ezeket nagyon használnám, ha lenne ilyenem. Egyébként talán a spectrasonics keyscape tud ilyen jó hangzásokat.
 14. Köszönöm! Egyelőre úgy néz ki, már sínen van az ügy Ha mégsem jön össze, akkor megkeresem.
 15. A gyári EP preset-je. Alábbi videó 04:10-től
×
×
 • Create New...