Jump to content
Ménemszól.hu

nemethchek

Regisztrált tag
 • Tartalom számláló

  23
 • Csatlakozott

 • Utolsó bejelentkezés

 • Ennyit fórumozott

  29d 22h 58m 30s

Megbízhatósága

0 Semleges

nemethchek tagunkról:

 • Rang
  Talpas

Legutóbb az adatlapod nézték:

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Más processzor alternatíva: Intel Core i5 6820HQ Intel Core i7 4810MQ Vélemény?
 2. nemethchek

  Intel Core i5-6440HQ + Ableton Live 10

  Intel Core i5-6440HQ notebook CPU megfelelő választás szerintetek a következőkhöz? Ableton Live 10 + max for live effektek, néhány 3rd party vst plugin. Előtte Intel Core i5-4590 desktop processzorral dolgoztam. Annak a teljesítménye kielégítő volt számomra.
 3. nemethchek

  M-Audio BX5 Carbon bekapcsoláskor pattan.

  Sziasztok! Adott egy M-Audio BX5 Carbon aktív monitor. Bekapcsoláskor pattan egyet. Van egy másik ugyanilyen típusú hangfalam, de ott nem áll fen ez a probléma, szóval nem az adott típus hibája. Szerintetek mi okozhatja ezt a problémát? Mellékeltem egy hanganyagot (illetve egy videót) is hozzá: video-1517345511.mp4
 4. Ez nem pontosan az a potméter ami a hangkártyámban is van? link: https://www.conrad.hu/hu/logaritmikus-sztereo-potenciometer-10-k-005-w-20-alps-rk09l12b0-10kax2-402146-441883.html A Chromasound szerint fejhallgató és a monitor poti teljesen megegyezik.
 5. Találtam egy ilyen linket: http://www.fullcompass.com/prod/519367-Focusrite-RESV000042 Itt fejhallgató potinak írja a 10kilósat. Vagy ez valami rossz leírás lehet? Ránézésre ez egy az egyben a fejhallgató hangerő potija.
 6. A "2264" a fejhallgató, az "A103" meg a monitor poti.
 7. nemethchek

  Focusrite Scarlett 2i2 (1gen) hangerő potméter recsegés

  Cserélt már valaki potmétert 1. generációs Focusrite Scarlett 2i2 hangkártyában? Nekem már recsegnek. Honnan érdemes beszerezni hozzá az alkatrészt?
 8. Természetesen kontaktban a rezgést leadó hangforrással szeretném használni Sound Design célokra. A problémám az, hogy csak a középtartományban veszi fel a rezgéseket, legalábbis amit nekem rögzíteni sikerült. Elméletileg a preamp segít egy kicsit kiegyenlíteni a frekvencia átvitelt. Van egy Fender piezo hangszedős elektro-akusztikus gitárom aminek aktív preampja van. Ott nincsenek ilyen gondok, szépen leadja a magas és mély frekvenciákat is.
 9. Tudnál linkelni, egy megbízható forrást/segédanyagot a preamp megépítéséről? Én egyébként ezeket találtam: DIY Contact MIC Circuit Collin’s Lab: DIY Contact Mic
 10. ZOOM H1 mic/line bemenetével szeretnék használni egy házilag kreált kontakt mikrofon stereo párt. Kérdésem az, hogy szükség van e közbeiktatni egy preamp-ot? Az olvastam, hogy kell, mert sima piezo to jack kombinációval line in-be 200 Hz alatt semmi nem fog szólni, mert HPF szűrés alakul ki. Eléggé kezdő vagyok az elektronikában, így egy kis felvilágosítás jól jönne "Rágugliztam" a témára és ezeket találtam.: "The simple piezo to jack socket set-up will favour high frequencies rather than low (much like a high-pass filter). Running the piezo through a decent preamp (most pro piezo set-ups use an impedance balanced preamp) will help, as will some careful EQ. Start low and work up, just to be on the safe side." Forrás: http://www.musicradar.com/tuition/tech/9-ways-to-use-piezo-mics-in-your-music-making-627533 "The problem with piezo guitar pickups and contact mics is that they are not well matched to typical audio inputs. By their nature they can generate a lot of signal, but they cannot drive a 50 kilohm typical line input. The pickup needs to work into a much higher impedance, typically 1 megohm or so. The reason why these devices often sound tinny is because the piezo sensor presents its signal through a series capacitance which is small, typically 15nF or less. When wired to a normal 50 kilohm line input this forms a 200Hz high-pass filter, which eliminates the bass. If wired to a consumer plug-in-power microphone input of about 7 kilohms impedance, the result is a 1kHz high-pass filter. Hence the reputation for poor bass performance…..” Forrás: http://www.musicofsound.co.nz/blog/the-first-rule-of-contact-mic-club
 11. nemethchek

  DIY Piezo Kontakt mikrofon házilag

  Gondoltam feldobok egy DIY Piezo (Kontakt) mikrofon témát, mivel nem találkoztam vele ezen fórumon. Jöhetnek a praktikák, tapasztalatok, ötletek ki hogyan dobja össze. Hasznos olvasmányok, videók, tanácsok. Források a szükséges alkatrészek beszerzéséhez. Mutogatás, ki milyet csinált. Szóval bármi ami a témába vág.
 12. nemethchek

  Windows 10 munkaállomás

  Win 10 pro x64 alatt a leírásod alapján a feladatkezelőben beállítottam a prioritást és a processzor affinitást az Abletonnak, de csak addig marad meg, amíg le nem állítom a programot. Ha újraindítom megint alap értékekre áll. Mi ennek az oka? Hogy lehet megjegyeztetni a Win 10-el, hogy ugyanazzal a beállítással induljon legközelebb is a program?
 13. Igaz azt mondtam nem szeretnék bus powered eszközt, de esetleg Focusrite Forte?
 14. Win 7 alatt is voltak gondjaim, igaz akkor egy gyengébb konfigot használtam. Sokat pattant, recsegett, néha kifagyott. Az új gépem bizonyos hardverek miatt igényelte a win 7 fölötti oprendszert, hogy rendesen működjön, így kénytelen voltam átállni win 10-re. Itt a gond az, hogy a DAW-on kívül néha fogja magát és elhallgat a hang. zenehallgatásnál és youtube videónál mondjuk. Ilyenkor újra kell indítani az interfacet vagy magát a lejátszót. Több drivert is próbáltam már. A legutóbbi hivatalos drivert és a legújabb beta drivert is. Nem vált be egyik se. Na de nem fikázni akarom ezt az eszközt, mert tudom hogy van akinek jól működik és semmi gondja vele, de ugyanannyi ember van aki hasonló problémákra panaszkodik mint én, így jobbnak látom a leváltását. Szerintem a legkisebb 12-13 ms overall latency (ennél kevesebbet a gyári driverrel nem tudtam elérni) is elég gyenge, de ez lehet az usb 2.0 tudása miatt van.
 15. A hangminőség szempontjából az elvárásaimnak megfelelő volt a scarlett is, a kezdő rendszeremhez mérten. Amiért le szeretném cserélni az amiatt van, hogy instabil és régi a drivere, tehát elavult gépezet ez már. Szeretnék egy megbízhatóbb hangkártyát, ami hiba nélkül üzemel win 10 alatt is.
×