Jump to content
Ménemszól.hu

nemethchek

Regisztrált tag
 • Tartalom számláló

  35
 • Csatlakozott

 • Utolsó bejelentkezés

 • Ennyit fórumozott

  30d 9h 3m 23s

Megbízhatósága

0 Semleges

nemethchek tagunkról:

 • Rang
  Talpas

Legutóbb az adatlapod nézték:

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Összeszeretném "linkelni" valahogyan a launchpadomat a nanokontrol 2-vel olyan módon, ahogy a launchpad gyárilag együtt működik a launch control xl-el. Tehát a cél az lenne, hogy a nanokontrol 2 track volume fadere automatán tudja felmappolni magát arra a 8 track-re ahol éppen a launchpad rács áll. Valakinek erre valami ötlet? Jelenleg egy APC Emulation scriptet használok a nanokontrolhoz (sárga 3x8-as matrix). A piros meg ugyebár a launchpad. A sárgát a nanokontrol track bal jobb (balra-jobbra) marker bal-jobb (le-fel) nyílakkal tudom irányítani. Szeretném azt elérni valahogyan, hogy ha elkezdem balra vagy jobbra eltolni a launchpad 8x8-as matrixát akkor automatikusan menjen vele a nankontrol 3x8-as matrixa is. Vagy ha megoldható, hogy egy matrixt használjanak az még jobb lenne. Jelenleg ha pl. jobbra tolom el a launchpad jobb nyíl gomjával a 8x8-as matrixot, akkor le kell követnem a nanokontrol 2 jobb nyíl megnyomásával, hogy szinkronban legyenek.
 2. Én korg nanokontrol 2-őt használok most "apc emulation remote script"-el (NanoKontrol 2 MIDI Remote Script: "APC Emulation") így mivel az APC-ben van automap funkció, ennek okán nálam is a takeover mode pickup-ra van állítva.
 3. Köszi a részletes kifejtést. Így most már értem, miért preferálod jobban live act-re a hagyományos potikat. Novation SL MK2 25-re reagálva amit kihagytam a sorból és hasonló eszköz az a Novation Remote Zero SL mkII. Igaz már csak használt piacon beszerezhető, de nagyon praktikus cuccnak tűnik.
 4. Ahhoz, hogy tapasztalataidra építve tudjak megfelelően választani kontrollert a következő kérdés vetődött fel bennem. Ki tudnád fejteni, hogy a normál potikat miért érzed jobbnak a rotary encoderekkel szemben élő szituációban? Még sosem használtam rotary encodert. Nekem egyébként nem konkrét live act-re kellene, inkább "DAW MIXER" funkció lenne a fő cél. Otthon szeretném az arrangement fázist midi kontrollerrel vezérelni. Tulajdonképpen a zenémet ilyen live performance szerűen írnám meg. Texturális, absztrakt jellegű zenékről van szó. Mondhatni olyan mintha egy "Modular eurorack" környezetet szeretnék lemodellezni, eszközként az Ableton Live + Midi Kontrollert használva erre a célra. Ezért is van szükség sok knobra/encoderre vagy elég a 8 knob is ha van automapping vagy preset lehetőség. Abletonon belül amiket szeretnék vezérelni: device control, send control, track volume control, clip launch stb... Eddig egyébként legjobban a következők szimpatikusak. Low budget: Behringer X-Touch mini (mellette a korg nanokontrol vezérelni a faderekkel track hangerőt) All in one és jó ár/érték arány: Akai APC 40 MKI vgy MKII Jó ár/érték arány és sok knob: Novation Launchcontrol XL (bár egyelőre a rotary encoder hiánya miatt kérdéses) Sok rotary encoder: Behringer BCR2000 (nehéz beszerezni) Drága, de elég ötletes és sok mindenre használható eszköz: DJ TechTools Midi Fighter Twister
 5. Egyelőre azt látom, hogy 8 rotary encoder már lehet elég lenne (nyilván nem baj ha van több), de mindenképpen lehessen presetek között váltani. (így offos a midimix meg a launch control xl) .A presetek közötti váltás legyen átlátható. Minél több presetet lehet rögzíteni az eszközben annál jobb. Ár/értékben az Akai APC 40 MKII (vagy MKI) verhetetlennek tűnik, mert a felsoroltakkal ellentétben amellett, hogy 16 rotary encodere van és és 8 slider itt egy szuper clip-launching grid-et is kapunk. Igaz motoros fader nincs, de nem feltétlen szükséges. Talán ez tetszik a legjobban! Jelenleg így használom az eszközeimet Nanokontrol: Track Volume (Fader), Track Send (Knob) Novation Launchkey Mini Audio Effect Rack Macro 1-8 (Knob). Mindig a kiválasztott track sáv fx rack 8 db macro knobjához automappolja magát a kontroller. Egy új gondolat, de ha már feljött a launch grid, ami még talán az Akai APC 40 MKII-nél is erősebb lenne az következő: Launchpad + X-Touch Compact (launch grid, rotary encoder, motoros fader...) Itt már tényleg minden adott lenne, bár egyelőre overkill számomra és igen zsebbe nyúlós tétel. Low budget kombó ötlet mindenre is: Nanokontrol + X-Touch Mini + ( esetleg később, ha szükségem lesz rá: Launchpad Mini) BCR 2000 valóban lenyűgöző, de át kell még gondolnom, hogy szükségem van e egy preseten belül ennyi rotary encoderre. (8+24).
 6. Az Akai APC 40 MKI és MKII is nagyon jó természetesen, az utóbbinak van egy ára azért, de tény, hogy all in one cucc. Arturia Beatstep eddig elkerülte a figyelmemet. Utána nézek. Most, hogy beszélgetünk róla, én is úgy gondolom, hogy a rotary encoder lenne a kézenfekvőbb számomra is. Mindenképpen elfogok mélyülni jobban az eszközök manuáljainak átnézésében, de még mielőtt ez megtörténne és leadnám a voksomat az egyik vagy a másik mellett, addig is hirtelen felindulásból gyors "guglizások" közepette dobálom még az ötleteket, ha nem probléma, így könnyebb lesz szűrni a későbbiekben. Novation SL MKII is még egy figyelemreméltó eszköz a témában. Vélemény, tapasztalat?
 7. BCR2000 miatt szétnéztem a Behringer vonalon is egy kicsit felfedeztem még 3 másik daw kontrollert ami még érdekes lehet: BCF2000 (Boltokban nem nagyon találni már) X-Touch Mini (igaz hogy csak 8 knob, de ha minden igaz több "rétegben?" lehet használni.) X-Touch Compact
 8. Szeretnék sok fadert és knob-ot használni live performance jellegű felvételek készítéséhez Ableton-ban. Korg NanoKontrol2 eszközömet váltaná le, ami kevésnek bizonyult a 8 db knobjával és semmilyen automap funkció nincs benne, ebből kifolyólag eléggé nehéz átlátni egy sessiont vele, amikor fullra fel van mappolva minden. Felmerült még C. opcióként a Midi Fighter Twister, amiről igaz hiányoznak a faderek, ellenben elég sok lehetőség rejlik benne. Bár igencsak borsos az ára. Ha valaki tud jobbat ajánlani a felsorolt eszközökön kívül, az is jöhet.
 9. MacBook Pro 13" Mid-2012 i5-3210M CPU-val még vállalható Ableton Live 10/Max For Live feladatokra használva?
 10. Sziasztok! Reagált a Focusrite a hibára: ""Thanks for getting in touch with this. It appears that you are experiencing a rather high DPC Count, which seems to be causing your playback issues.Often, this can be solved by updating System Drivers for your computer. To do this, go to the website for your PC's Manufacturer, enter your specific Model of the PC, and run all available updates for your System.Additionally, can you try disabling the following in your device manager:- All network adapters - All other sound devices- Bluetooth- Any card reader- Modem- Any other unnecessary device you might haveThen restart your computer.LatencyMon also advised you to turn off CPU Throttling. This is something you would have to do by going into your PC's BIOS, but that is something I cannot advise you on how to do, since every PC is slightly different when it comes to the BIOS, and I am not a PC Tech. For help with this, I would recommend checking in your PC/Motherboard's Manual, or for more hands-on assistance, contacting an Authorised PC Tech, since they will be able to advise you much better than we can, but run all of the above suggestions first to see if they solve your issue without having to go into the BIOS.""
 11. Sziasztok! Dell Latitude E5470 (i7-6820HQ) laptopomat használnám egy külső hangkártyával (Focusrite Scarlett 2i2 /1st gen.) Sajnos zeneszerkesztőben, youtube-nál vagy valamilyen offline zenelejátszónál pattog a hang. Latencymon-al teszteltem és ezeket a hibákat dobta. Wdf01000.sys, tcpip.sys, portcls.sys, ACPI.sys a legkritkusabb, Ötlet, hogy mi lehet a probléma? Előre is köszönöm a segítséget.
 12. Más processzor alternatíva: Intel Core i5 6820HQ Intel Core i7 4810MQ Vélemény?
 13. nemethchek

  Intel Core i5-6440HQ + Ableton Live 10

  Intel Core i5-6440HQ notebook CPU megfelelő választás szerintetek a következőkhöz? Ableton Live 10 + max for live effektek, néhány 3rd party vst plugin. Előtte Intel Core i5-4590 desktop processzorral dolgoztam. Annak a teljesítménye kielégítő volt számomra.
 14. nemethchek

  M-Audio BX5 Carbon bekapcsoláskor pattan.

  Sziasztok! Adott egy M-Audio BX5 Carbon aktív monitor. Bekapcsoláskor pattan egyet. Van egy másik ugyanilyen típusú hangfalam, de ott nem áll fen ez a probléma, szóval nem az adott típus hibája. Szerintetek mi okozhatja ezt a problémát? Mellékeltem egy hanganyagot (illetve egy videót) is hozzá: video-1517345511.mp4
×
×
 • Create New...