Jump to content
Ménemszól.hu

audijo

Regisztrált tag
 • Tartalom számláló

  17
 • Csatlakozott

 • Utolsó bejelentkezés

 • Ennyit fórumozott

  2d 9h 12m 19s

Megbízhatósága

4 Semleges

audijo tagunkról:

 • Rang
  Talpas

Legutóbb az adatlapod nézték:

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. audijo

  Focusrite OctoPre MkII + Saffire Pro 40

  Csak egyben eladó (csere nem): 1 db Focusrite OctoPre MkII 1db Focusrite Saffire Pro 40 Jár hozzá: 1 ADAT kábel, 1 Firewire 400 -› Thunderbolt átalakító láncolat. Nem dohányzó, nem cicázó szobában tartott rendszer. Összesen 16 csatornányi analóg bemenet.
 2. audijo

  Mother32, Doepfer ház, VCADSR, SEM filter

  Eladóvá váltak az alábbi dolgok: Doepfer A-100LC6 Low Cost Case 1db 80 000 HUF/db Moog Mother 32 (csak Eurorack házban működik!!!) 1db 100 000 HUF/db Doepfer A-141-2 Voltage Controlled ADSR/LFO 4db 30 000 HUF/db Doepfer A-106-5 SE 12dB SEM Type VCF 1db 20 000 HUF/db Moog 2-tier rack 1db 10 000 HUF/db A Moog Mother 32-nek megdöglött a gyári tápja és megölte a DC-DC konvertert is. Eurorack házban működik. A saját házában nem.
 3. audijo

  Bye bye jitter

  Köszönöm mindenkinek a segítséget!
 4. audijo

  Bye bye jitter

  Superstar! Köszönöm szépen! Még egy kérdés: 2 szinti + 2 dobgép = 2 USAMO + 2 osztás vagy MIDI thru? Hisz a dobgép csak a clock-ot használja. Működik ez így?
 5. audijo

  Bye bye jitter

  OK. Összegzem az eddigi kérdéseket: - Van olyan ami a MIDI clock-on túl a többi MIDI adatot is át tudja vinni audio jelként és alkalmas szintik vezérlésére is? - Ugye a DAW latency compensation a varázsdoboz VST plugin-jére is vonatkozik? - 1 DAW + 2 dobgép (csak MIDI clock) + 2 szinti (MIDI + MIDI clock) esetén elég egy USAMO + MIDI szétosztó, vagy 4 db USAMO kell? A DAW az már olyan amilyen. Az marad amíg a gép szét nem esik alatta. A legpontosabb MIDI interfészt keresem hozzá
 6. audijo

  Bye bye jitter

  Nem. A válaszom a kérdésedre Logikus 9. Az én kérdésem viszont platform függetlennek tűnik az USAMO weboldala szerint: The MIDI signal is generated by the USAMO software, a plug-in which runs as a virtual instrument (AU/VST/AAX, Mac & Windows), as audio in your DAW. The DAW sends MIDI to the plug-in; the plug-in translates that to audio and sends it to the USAMO hardware, via an output on your computer's audio interface. The USAMO then reconstructs the MIDI and outputs it on a standard 5 pin DIN MIDI socket. Ha jobban belegondolok tekinhetjük ezeket a varázsdobozokat egy szuper pontos MIDI interfésznek (amennyiben nem csak a MIDI clock megy át rajta). Sőtt tegyem fel így a kérdést: Tekinhetjük valamelyik varázsdobozt egy szuper pontos MIDI interfésznek ami az összes MIDI forgalmat áttolja? Kvázi képes úgy integrálni és időzíteni külső szintiket mint ha in-the-box dolgoznál? Ahogy nézem SyncGen és ACME4 csak órát ad.
 7. audijo

  Bye bye jitter

  És ha a dobgép a Master? Úgy könnyű DAW a master. Néha bekukkant +-2 BPM-re, de a legtöbbször tizedes nagyságrendű az eltérés. Ha van varázsdoboz ami MIDI + MIDI clock-ot is audio-ként visz egy VST plugin-ből, akkor elméletileg szinte mindegy (na jó nem teljesen) mik a DAW beállítások, hisz a latency compensation erre a VST-re is vonatkozik, vagy nem?
 8. audijo

  Bye bye jitter

  1) Tiszta sor. 2) Szintén tiszta. Innerclock oldalán elég jó gyűjtemény van arról ki mit tud: http://www.innerclocksystems.com/New%20ICS%20Midi%20Hardware.html Visszatérve az eredeti kérdésre ezekkel a mágikus sync dobozkákkal kapcsolatban: Átvisz minden MIDI forgalmat audio jelként? Használhatom a szintikhez is (MIDI + MIDI clock), vagy csak dobgéphez (clock only) van értelme? 1 DAW + 2 dobgép (csak MIDI clock) + 2 szinti (MIDI + MIDI clock) esetén elég egy USAMO + MIDI szétosztó, vagy 4 db USAMO kell? Előre is köszönöm.
 9. audijo

  Bye bye jitter

  Ó hogyne! Már azon is gondolkoztam, hogy egy régi Atari-t kéne venni szekvenszernek. Ahogy olvastam a mai gépek egyszerűen nem tudnak normális MIDI clock-ot adni. Nálam minden külső HW jitteres ha gépről adom az órát. USB, MIDI kábel egyre megy. +- 2 BPM eltérés simán előfordul. Egyébként amióta kézzel kell mindent helyrehúzni azóta felnyílt a szemem és elég fasza groove-okat csinálok egy két sáv előre-hátra mozgatásával, meg ugyebár a MIDI jitter is adja neki rendesen. Na ez nem létezett amíg csak szoftvert használtam. Nem is tudtam mi a groove Most jó lenne ha kedvem szerint formázhatnám a groove-ot, nem ahogy a jitter dobja...
 10. audijo

  Bye bye jitter

  Köszönöm a gyors választ. Átvisz minden MIDI forgalmat audio jelként? Használhatom a szintikhez is (MIDI + MIDI clock), vagy csak dobgéphez (clock only) van értelme? 1 DAW + 2 dobgép (csak MIDI clock) + 2 szinti (MIDI + MIDI clock) esetén elég egy USAMO + MIDI szétosztó, vagy 4 db USAMO kell?
 11. audijo

  Bye bye jitter

  Hello, DAW + dobgépek + szintik szinkronizálásban kérnék segítséget. DAW a master, az küld MIDI clock-ot a többi kütyünek. A MIDI pontatlan, kvázi a jitter adja a zene groove-ját. Ezen szeretnék változtatni és itt nem az utólagos audio szerkesztésre gondolok. Olvastam, hogy van olyan megoldás ahol egy VST/AU plugin a DAW-tól veszi az órát, majd hangkártya kimenetén küld audio-t egy külső doboznak, ami szuper pontos MIDI clock-ot csinál belőle. (USAMO, Midiclock, Sync Gen, ACME4, stb…). Használ valaki ilyet? Mi a tapasztalat? Ez gondolom megoldaná a DAW + dobgép szinkronizálását. További probléma, hogy szintik is vannak, amiket a DAW hajt meg mint szekvenszer. Vagyis az órán túl a többi MIDI adatforgalmat is át kéne vinni jitter mentesen. Összegezve: 1 DAW + 2 dobgép (csak MIDI clock) + 2 szinti (MIDI + MIDI clock) Ki mit ajánl erre? Előre is köszönöm.
×
×
 • Create New...