Jump to content
Ménemszól.hu

madhead

Administrators
 • Tartalom számláló

  152
 • Csatlakozott

 • Utolsó bejelentkezés

 • Days Won

  13
 • Ennyit fórumozott

  48d 21h 29m 53s

madhead last won the day on May 5 2019

madhead had the most liked content!

Megbízhatósága

67 Megbízható

2 követő

madhead tagunkról:

 • Rang
  Szakaszvezető
 • Születésnap 1986-06-18

További Információ

 • Lakhely:
  Budapest

Legutóbb az adatlapod nézték:

7.439 profil megtekintő
 1. madhead

  Megújult a Focusrite Scarlett széria

  A Focusrite népszerű USB-s hangkártya családja a Scarlett, jelentős ráncfelvarráson esett át, így megszületett a Scarlett-ek második generációja. A legfontosabb különbségek az alábbiak: Teljesen új mikrofonelőfokot kapott a bemenet és némileg módosult a kimeneti áramkör is Az A/D és D/A konverter immáron 192kHz/24bit felbontással működik a korábbi 96kHz/24bit helyett Rendkívül alacson latency érték mellett lehet használni, 96kHz-en, 32 mintányi buffer mellett mindössze 2,7msec a latency OS-X alatt A megszokott alumínium ház csavar nélküli illesztéssel készül Nincs a hátulján kilógó csatlakozó, a Jack aljzatok be lettek süllyesztve a házba A monitor kimenet és a fejhallgató kimenet hangerejét szabályzó potméter gombját alumíniumra cserélték A bemenetek potmétereit színes jelöléssel látták el a könnyebb kezelhetőség miatt A jól ismert Ableton Live Lite verziója mellé az Avid Pro Tools First szoftvert is tartalmazza Az új verziók ára némileg magasabb lesz, mint a korábbi kártyáké. Az kisebb kártyákat már azonnal szállítják is, a nagyobbak 1-2 héten belül lesznek elérhetőek. A Scarlett széria tagjai megtekinthetők a Hit Space webshopban: Scarlett 2nd Gen
 2. madhead

  Ableton Live akció június 7-ig

  Az Ableton-nál gondoltak egy hirtelent és minden letölthető verzióra 25% kedvezményt adnak mától egy hétig, június 7-ig. Nem érdemes lecsúszni róla! Az akció nemcsak a teljes verziókra, de az Upgrade-ekre is vonatkozik. (kivétel egyedül az oktatási verziók). A teljes kínálat itt megtekinthető a Hit Space webshopban!
 3. madhead

  30 év után újra: Moog Minimoog Model D !!!

  A legendás Model D-t újra elővette a gyártó és 30 év után újra elkezdik gyártani sokak meghatározó szintetizátorát. Az első darabokat a vasárnap induló Moogfest '16 alkalmából a látogatók szeme előtt fogják összeszerelni.
 4. A Universal Audio a 2016-os frankfurti Musikmesse-n jelenetette be, hogy az Apollo Twin Duo Windows kompatibilis verziója után elkészült a Satellite kártyák USB 3.0 interfésszel rendelkező verziójával. Így a PC-s felhasználók ezentúl a PCIe-es UAD-2 kártyáktól megszokott plug-in mennyiséggel és latency-vel tudnak akár mobil Windows-os gépen is dolgozni. Az egyetlen, amire a gyártó külön kitért, hogy a laptop/tablet hibrid gépek nem ajánlottak. Feltételezhetően a szofisztikált energiagazdálkodás nincs jó hatással a teljesítményre. A rendszerkövetelmények szinte teljesen megegyeznek az USB-s Apollo Twin Duo által támasztott elvárásokkal: Windows 7 (64 bit), Windows 8.1 (64 bit), Windows 10 (64 bit) USB 3.0 SuperSpeed port Intel "i" processzor család (i3, i5, i7) - i7 ajánlott 6GB tárhely a telepítéshez 1024x800 minimum képernyőfelbontás Internetkapcsolat az UAD szoftver letöltéséhez és a plug-inek authorizálásához A legfontosabb, hogy egy rendszeren belül akár 2db. USB-s UAD is használható, így a meglévő Apollo Twin USB DSP kapacitását egy ilyen 4 vagy 8 magos Satellite kártyával bővíteni tudjuk! Akárcsak, mint a korábbi Satellite kártyák esetében ezek is elérhetőek Core és Custom változatban. Ez utóbbi némileg drágább ugyan, de cserébe a regisztrációtól számított 45 napig 3db. tetszőleges plug-int választhatunk az UA Online Store-jából az alap Analog Classics Plus csomag mellé. A 8 magos Octo természetesen Ultimate verzióban is kapható, az UA saját maga által fejlesztett 83db. plug-inját kapjuk, ami a 8.4-es szoftver verzióig megjelent. Az árak előreláthatólag meg fognak egyezni a hasonló tudású/kapacitású PCIe és Thunderbolt UAD-2 kártyákéval. A gyártó tájékoztatása szerint már ebben a negyedévben kaphatóak lesznek. További információk és részletek a Hit Space webshopjában.
 5. MP3-ba nem lehet loopot menteni, mivel fix méretű frame-mel dolgozik, ráadásul van a transzformációnak egy bizonyos mértékű késleltetése, ezért sosem lesz pontos, mindig lesz "felfutás" és "lefutás". WAV/AIFF formátumba viszont bármelyik programból lehet menteni sample pontos loopot. Ha meglévő anyagot kell vágni, akkor én is az Audition-t szeretem, Zero Cross Detect-et be kell kapcsolni és akkor biztos pattanás-mentes lesz az átmenet.
 6. madhead

  Apollo plug-in akció június 30-ig

  A Universal Audio aktuális akciójának keretében minden rack-es Apollo interfész (8/8p/16/FireWire) vásárlása esetén ajándék plug-inekkel lehetünk gazdagabbak. Különböző méretű kártyákhoz más-más plug-in csomag jár: Apollo 8 Duo esetén: SSL 4K Channel Strip & EP-34 Tape Echo, (448$ értékben) Apollo 8 Quad/FireWire esetén: SSL 4K Buss Compressor & SSL 4K Channel Strip & EP-34 Tape Echo (697$ értékben) Apollo 8p/16 esetén: Oxide Tape Recorder & SSL 4K Buss Compressor & SSL 4K Channel Strip & EP-34 Tape Echo (846$ értékben) Amennyiben már valamelyik plug-in meg van ezek közül, akkor az értékéért kapunk egy egyszer használatos kupont amit későbbi vásárláskor beválthatunk.
 7. madhead

  Reason 8 akció április 30-ig!

  A népszerű Propellerhead Reason 8 teljes verziója 116.900Ft helyett a hónap végéig mindössze 85.900Ft!
 8. madhead

  ATC SCM7 belsőség

  Oh! Jogos, köszi. Akkor kipróbálok egy LM4780-at!
 9. madhead

  ATC SCM7 belsőség

  Aktív váltóra nincsen szükség, minden adott a passzív váltón, ráadásul biampolható is. LM3386 nem jó, az csak kb. 38W 8Ohm-on, míg a 3875 tud 56W RMS-t.
 10. madhead

  ATC SCM7 belsőség

  Beledöglött egy puli, biztosan nem vették észre.
 11. madhead

  ATC SCM7 belsőség

  Körülbelül egy hónapja hazahoztam egy darab ATC SCM7 hangfalat, mivel erősítőt próbálok tervezni hozzá. Jópár tervet és kapcsolást kipróbáltam, bár már látom a fényt az alagút végén, de szinte minden nap eszembe jutott egy-egy ötlet amit hirtelen ki szerettem volna próbálni, letesztelni. Bár nagyon közel lakok a bolthoz, ésszerűbb megoldásnak tűnt otthonra is berendezkedni. Elöljáróban annyit (bár külön cikk témája lesz), hogy jelenleg úgy tűnik, 50.000Ft-ből lehetséges nagyon jó erősítőt készíteni hozzá. DIY Kit-ben fogja árulna a HitSpace remélhetőleg 1-2 hónapon belül. A tesztek alapján előzetesen remek híreim vannak: bár a hangfal érzékenysége viszonylag alacsony, 84dB @ 1W, normális hangerő használat mellett nincs szükség 50W-nál többre. A specifikáció szerint az erősítő igénye 75-300W, de a tapasztalatok alapján ennek fele is bőven elég "szoba hangerőre". Hogy mégis mire képes ennek többszörösén, arra álljon itt Ben videója, aki egy személyben a cég mérnöke, szakértője, prezentátora kiállításokon: http://www.youtube.com/watch?v=ZEBICv7QPDM&t=1m25s Mivel ilyen későn már nem fair erősítőt tesztelni (este 11 múlt, a szomszédok már nem szeretnek valószínűleg), gondoltam szétkapom a kis SCM7-et. Nézzük magát a mid-bass sugárzót: A méretek miatt mellé tettem egy 9V-os elemet. Az átmérője 125mm, ehhez képest igen impresszív a mérete. Természetesen a súlya is. 3600 gramm, igen tekintélyes egy ilyen méretű hangszórótól. A másik meglepő méretű tárgy a crossover volt. Nem mértem ki, de másodrendű szűrőnek tűnik a kondik+tekercsek száma szerint (12dB/oktáv), impedancia illesztéssel (RC Zobel taggal) és T ellenállás osztóval a hangsugárzók érzékenységének kiegyenlítésére. Ha már sugárzó: ebben már az új, a cég által fejlesztett magassugárzó van. Ha jól rémlik, a korábbi hangfalaikban egy módosított VIFA tweeter volt. Ennek picit "szúrósabb" a hangja, még nem tudtam eldönteni jobb -e ez. De részletkérdés, egyáltalán nem fárasztó hallgatni. Mára ennyi, rajzolom a PCB-t tovább az erősítő szimmetrikus bemenetéhez...
 12. Kollegámnak ugyanilyen alaplapja van, azt ígérte, hogy kipróbálja vele az Apollo Twin USB, jelzünk hamarosan!
 13. madhead

  Elektron Analog 1.22 OS

  A minap bejelentette az Elektron az 1.22-es operációs rendszert az Analog Four/Keys szintetizátorokhoz és az Analog Rytm dobgéphez. Az alábbi videón részletesen bemutatják a legújabb funkciókat: A legfontosabb újítás, hogy Analog Keys/Four esetén bővült az LFO-k képessége (lineáris frekvencia moduláció FM-szerű hangokhoz, BPM független frekvencia). Mindhárom analóg Elektron termék esetén újszerű triggerelési módok választhatóakó (probability, modulo, fill), valamint a ReTrig rögzítésre kerül felvételkor.
 14. madhead

  NI Komplete 10 / Komplete 10 Ultimate akció

  A Native Instruments Komplete 10 és Komplete 10 Ultimate szoftvercsomagjainak Upgrade, Update és Crossgrade verziói 2016. április 4-ig 50% kedvezménnyel vásárolhatóak meg. Webshop link
 15. madhead

  Fekete Péntek a Hit Space-ben

  Természetesen a gyártók is számtalan akcióval rokkultak elő a Black Friday kapcsán: Arturia A gyártó számos terméke kedvezőbb áron vásárolható meg január 31-ig. Az akció keretében a Minibrute, a MicroBrute, a SparkLE valamint a V-Collection 4 árát csökkentették. Ezen felül minden Keylab MIDI billentyűzet regisztrációja után az alábbi négy szoftver hangszert kapjuk ajándékba: Mini V, Jupiter V, Continental V és Wurlitzer V. AbletonAz legnépszerűbb zeneszerkesztő szoftver letölthetö verziói november 30-ig 25% kedvezménnyel vásárolhatóak meg. Az akcióba az oktatási verziók nem tartoznak bele. ElektronA nemsokára debütáló Total Recall funkció az OverBridge 1.10-zel fog érkezni, pontosabb szinkront és jópár apró újítást kap a szoftver. Ennek kapcsán december 13-ig minden analóg Elektron hangszerük (Analog Keys, Analog Four és Analog Rytm) 10% kedvezménnyel kapható! PropellerheadDecember 31-ig minden Reason 8 regisztráció után 500€ értékben járnak hozzá ajándék plug-inek. Az akció ideje alatt az alábbiakat kaphatjuk meg ingyen: Parsec, PX7, Radical Keys, Radical Piano, Pulsar és Rotor. Native InstrumentsA tavalyi Maschine akciót idén is ismétli a cég, bármilyen Maschine regisztráció után 340€ értékben kapunk 7db. Maschine Expansion-t! Az akció egészen január 11-ig fog tartani. Az Komplete Audio 6 USB-s hangkártya szintén 2016. január 11-ig kedvezményes áron vásárolható meg. Universal Audio Az idei egyik legkomolyabb akció a Universal Audio háza tájáról érkezett! Minden rack-es Apollo hangkártya vásárlása esetén ajándékba kapunk egy Satellite Quad Core DSP kártyát is. Az akcióban a Apollo Twin-en kívül az összes kártya részt vesz. Az akció egészen december 31-ig tart.
×
×
 • Create New...