Jump to content
Ménemszól.hu

mgl

Regisztrált tag
 • Tartalom számláló

  26
 • Csatlakozott

 • Utolsó bejelentkezés

Megbízhatósága

2 Semleges

mgl tagunkról:

 • Rang
  Talpas

Legutóbb az adatlapod nézték:

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. mgl

  ALLEN & HEATH ZED-6FX

  Keresek. Érdekel zed10 és zed10fx is, reális áron, jó állapotban. Valamint Mackie 802 VLZ4.
 2. mgl

  Macbook Pro - csere is

  Hello! Eladó megbecsült munkagépem nagyobbra váltás miatt, esetleg csere samplerre (Digitakt, Blackbox vagy egy újabb MPC). Állapota: mivel munkára használtam, ezért van pár kis nyoma, de vigyáztam rá, a képeken is látszik, hogy dupla védőtokkal (Thule és Crumpler) használtam, amit természetesen az ár is tartalmaz. Akkumulátora is jó állapotban van: 3-4 órát simán lehet vele dolgozni. Doboza és minden kiegészítője megvan - ez szintén látható a képeken. A képernyő egyszer már cserélve volt - típushiba, hogy a felső védőréteg elkezd kopni - ez sajnos az új képernyőnél is látszik kicsit, de
 3. Szia! Sajnálatos. Ha nem találtál rá megoldást, ajánlom az ipad + bármilyen midi io ami natívan működik vele + midiflow app triót. Csodákat lehet vele csinálni (notevezérelt Kaossilator Pro összejött pl). Szűrésben is erős.
 4. mgl

  Edirol PCR-300

  Hello! pcr 300-hoz keresek Ableton remote scriptet. Van valakinek infoja ilyesmiről? Előre is köszi!
 5. mgl

  Electribe 2 midi out

  Nincs nagy adatfolyam: az ipad leszűri a 7-es csatorna notejait és az megy cc-nek, plusz clock illetve az 5-ös csatorna note és clock jelei. Ennyi. Sajnos más lehetőség nincs. Ellenben (pár elszállást eltekintve) stabil. A merge ezt fogja valamelyest szépíteni illetve bővíteni.
 6. mgl

  Electribe 2 midi out

  Mert gondoltam mergeli a beküldött cc és note jeleket a sajátjával és onnan tolja tovább a midi elosztóba - na ebben tévedtem A Lemur zseni cucc, csak nem tudom kezelni és egyelőre nincs időm és energiám elmélyedni benne. Erre majd keresek valami tanfolyamot.
 7. mgl

  Electribe 2 midi out

  Btw köszi srácok a beszélgetést, ugyanis elindított egy gondolatfolyamatot és megoldottam a problémát merger nélkül (bár ettől függetlenül veszek egyet egy kísérleti projekthez). E2 -> ipad (csatornaszűrt midi flow : note->cc konverzió filterezéssel) + (csatornaszűrt irig->irig) -> pulse 2 -> kaossilator pro Magyarán az Electriberól tudom note vezérelni a Kaossilatort.
 8. mgl

  Electribe 2 midi out

  Az ipaden több program is fut: - midi flow: alapvető terv a note -> cc konverzió volt kaossilatorhöz, ami mérések alapján működik de gyakorlatilag nem - modstep: a fentiből jött a direkt cc-s modstep ötlete ami viszont működik, ami vezetett a szétosztott cc-k ötletéhez. A poliritmika a modstepen belüI több sávos vezérlésen alapul (azaz egy midi csatornához több sáv tartozik) - Lemur tanulása folyamatban (azt még egyelőre nagyon nem értem)
 9. mgl

  Electribe 2 midi out

  Clock: Drumbruteból jön - kis jacken keresztül megkapja az Electribe 2, midi-n keresztül az ipad. Szekvenszerként alapvetően az Electribe 2-t használom, onnan megy a midi elosztó boxba és tovább a szintikbe. Ez note és clock szinten tökéletesen működik. Jött az ötlet: milyen jó lenne a kaossilator pro-t is vezérelni (ami elvileg fogad, gyakorlatilag nem fogad note parancsokat, hanem cc-n keresztül lehet vezérelni a hangokat is -> E2 nem tudja vezérelni), remek megoldás rá a irig midi 2 (és egyébként alap szinten valóban, de még van mit csiszolni a dolgon). Ebből jött az ötlet: m
 10. mgl

  Electribe 2 midi out

  Mindenek előtt köszi a hozzászólásokat! Azért nem értem, mert ha villognak a kis gombok, amik jelen esetben audio in-re vannak állítva, ugyanis egy-egy szintihez vannak rendelve - akkor miért nem szólalnak meg maguk a szintik miközben triggelve megszólalnak. Csűrhetjük, csavarhatjuk, de ez nekem nem logikus (midi út logikát tekintve értem, én most használhatóságot firtatom). Mégis mit csináljak villogó gombokkal? Nyilván ha van valami hozzárendelve, akkor megszólal - ezt is értem. Ezek tervezési hibák amik szoftveresen korrigálhatók lennének. Úgy látom én nagyon el vagyok kényeztetve
 11. mgl

  Electribe 2 midi out

  Szia! Köszönöm! Nekem ez csak azért furcsa, mert - ahogy már írtam is - a jeleket fogadja, meg is jeleníti, mégse küldi tovább (és ezek csak sima note parancsok). Ez így béna. De ebben az esetben marad egy összegző. Jelenleg cél, hogy teljesen kihagyjam a számítógépet, egyéb esetben ez nyilván megoldható gépen keresztül. Még egyszer köszönöm mindenkinek!
 12. mgl

  Electribe 2 midi out

  Köszi! Első körben itt szerettem volna futni egy kört. De akkor marad a klasszikus angol szakfórumozás
 13. mgl

  Electribe 2 midi out

  Hello! Két kérdés: • electribe 2 tud cc-t kiküldeni? Elvileg igen, bár számomra a manual nem annyira egyértelmű ebben. • másik: mi történik akkor, amikor midi thru-t szeretnék és az adott midi csatornákon ugyan villog az E2, de nem küldi tovább, holott triggelésnél működik az adott csatornájú hangszer. Midi out filter off.
 14. mgl

  MIDI konverzió

  Hello! Az elképzelés: ipad -> irig midi2 -> kaossilator pro. Itt ugye az van, hogy a kp nem fogad note, csak cc jelet. A kétdimenziós mátrixon két cc csatornával (ha jól emlékszem a 12-es és 13-as) és azok értékeivel lehet dallamokat feljátszani (vagy a kis ujjaddal ami fun, de néha jó lenne egy remek arpegio, stb...). Létezik egy app (https://www.midiflow.com) ami elvileg noteból cc-t konvertál. Be is állítgattam, de azért még nem vagyok benne nagy mágus. Van esetleg valakinek valamilyen tapasztalata a témában? Mert amúgy nagyon zseni vezérléseket lehe
 15. mgl

  Midi prg. chg. konverzió

  https://www.midiflow.com Én ezzek kísérletezek most: elvileg note-ból cc-t készít de lehet mindenféle midimachinációt.
×
×
 • Create New...