Jump to content
Ménemszól.hu

gatya

Regisztrált tag
 • Tartalom számláló

  5
 • Csatlakozott

 • Utolsó bejelentkezés

 • Ennyit fórumozott

  2d 18h 18m 55s

Megbízhatósága

1 Semleges

gatya tagunkról:

 • Rang
  Talpas

Legutóbb az adatlapod nézték:

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. gatya

  Építeni kéne

  Sziasztok! Kerestem, nem találtam számomra egyszerű, egyenes választ, így fordulok hozzátok tapasztalt, zenemágus barátaim! Stúdiót szeretnék felépíteni, már mit lehet stúdiónak nevezni. A keret: 400e HUF, amikre pedig tudom hogy szükség van, csak nem tudom mit és hogyan válasszak, a következők: Stúdió monitor keveréshez, külső hangkártya, keverő, kondenzátormikrofon,...és nem tudom hogy folytatódik. Ami viszont még lényeges lenne, hogy olyan cuccokat venni, hogy későbbiekben bakelit lejátszót és mpc-t úgy venni, hogy ne keljen már más eszközre pluszban beruházni. Nagyon hálás lennék a segítségetekért, lehet hülye vagyok a dolgokhoz, de.. a zene a minden, és az is igaz, jó cuccok nem teszik jó zenésszé se semmivé az embert, nem is bízom el magam épp ezért, csak csinálnám, ahogy mindenből kitelik! Szép napot mindenkinek!
 2. gatya

  nem működik rendesen

  ha jól néztem, egyáltalán nincsen aktiválva egyiken sem
 3. gatya

  nem működik rendesen

  Pont, mielőtt elolvastam volna a válaszokat, azelőtt fordítottam meg, és furcsállottam, hogy nincs megint visszhang, de lehet ezek szerint ez volt az egyik fő probléma, köszönöm szépen a tanácsot!
 4. gatya

  nem működik rendesen

  Mit értesz ezalatt? Az Direct fele, a 2 között középpen vagy az USB fele kellene elcsavarni?
 5. gatya

  nem működik rendesen

  Sziasztok! Egy olyan probléma megoldásában szeretnék kérni segítséget, hogy... Hol is kezdjem... Talán először felsorolom mim van, hogy van összekötve, mit használok, milyen volt és most milyen. - Alesis iO2 külső hangkártya, beépített 48V-os fantomtáppal, USB kimenet és XLR bemenet - AT 2020 XLR-es kondenzátor mikrofon - Alto Professional ZMX52 keverő XLR bemenettel Két féle összekötést írok le: Először úgy használtam, hogy a mikrofon a keverőbe volt bedugva, onnan az AUX out left és right bemenetbe volt bedugva az a hagyományos jack végű kábel, minek a jack vége a hangkártyába volt bedugva, rajta egy 6.3 mm-es átalakítóval az insert-be. A hangkártyába a phones-ba be volt dugva a fejhallgató, ugyan úgy 6.3mm-es átalakítóval és a hangkártyából kimenő usb a gépbe be volt dugva. A gépen asio4all 2.13 driver volt, Mixcraft pro studio 7-et használtam, tök fasza volt minden. Ezelőtt 3 héttel még vettem fel cuccot, rákövetkező egy hétre átrendeztem kicsit a szobában a cuccok helyét, az összekötés nem változott, a hang viszont hihetetlenül halk lett, ráadásul visszhangos (visszhang volt azelőtt, mielőtt vettem a mikrofon köré szigetelést, de nagyon lightos volt, szigeteléssel szinte teljesen megszűnt). A második: újra rakattam a gépet rendesen, kipróbáltam a régi összekötést, az eredmény ugyan az volt, bárhogy állítottam a hardver és hangban, nem lett jobb. Átdugtam a mikrofont a hangkártyába, a fejhallgató benne maradt, kipróbáltam, hogy a keverőt ugyan úgy jack-kel összekötve beledugtam a hangkártyába és anélkül is, az eredmény az lett, hogy rettentő sokat kell ráadni a gain-re a hangkártyán, hogy legyen normális hangszint, ezzel egyetemben olyan visszhangos, hogy a kutyaszarástól elkezdve a madárfingást is hallani, hozzáteszem, kipróbáltam úgy is mindent, hogy visszahelyeztem a régi helyére mindent, hátha valami zavarja a jelet. Kipróbáltam mind 2 verziót, az eredmény ugyan az. Azt is megpróbáltam, hogy újra felraktam a felvevő programot, 32-bittel is, 64-el, felraktam egy újabbat, de az eredmény ugyan az. Nem tudom mennyire érthető így, lehet kihagytam valamit, ha igen, akkor természetesen leírom, ha jön erre válasz. Kérlek segítsetek, hátha nem szartak be a cuccok! Előre is köszönöm!
×
×
 • Create New...