Jump to content
Ménemszól.hu

Darton81

Regisztrált tag
 • Tartalom számláló

  20
 • Csatlakozott

 • Utolsó bejelentkezés

 • Ennyit fórumozott

  2d 22h 1m 43s

Megbízhatósága

3 Semleges

Darton81 tagunkról:

 • Rang
  Talpas

Legutóbb az adatlapod nézték:

119 profil megtekintő
 1. Darton81

  Arturia Microbrute

  Eladó, tökéletes állapotban lévő szintim, táppal, 2db patch kábellel, 10 db preset sheettel és 5 db blank sheettel, használati útmutatóval, dobozában! A sheetekre, már van firkálva, de nem kell megijedni, kis alkohollal törölhetők! 🙂 Ár: 70.000 Ft. Futárral tudom küldeni.
 2. Úgy nem tudok mérni, hogy benne van az alkatrész? Meg még annyi kérdésem lenne, hogy látok olyan paramétert a vásárolandó encinél, hogy "Number of detent". Két fajta van ennél a paraméternél: 30 vagy without. Na ez mit jelent? Van jelentősége?
 3. Szia! Köszönöm a gyors infót! Na igen, ha nem lettem volna majhogynem tök hülye ebben a témában, akkor encodert írtam volna! De hát mindig tanul az ember! De azt nem tudod, hogy miért nem tudom kimérni a mA értéket, vagy hogy hogy tudom egyáltalán?
 4. Üdv! Na következő a helyzet: Kiforrasztottam és semmiféle infó nincs az encoderen, mert az alábbi tapasztalatok alapján rájöttem, hogy ebben a cuccban nem potméterek, hanem encoderek vannak valószínűleg. Na a lényeg az, hogy amig ezt nem tudtam, beforrasztottam a potit, ami sikerült is, de egyáltalán nem csinált semmit, a szoftverben semmilyen értékváltozás nem történt. Ezek után szétszedtem a kiforrasztott encit és egy potit és belülről teljesen más a kettő. Ezen új infók alapján utána néztem a neten és így jöttem rá, hogy ez valószínűleg encoder. Ja már az is gyanús volt az elején, hogy ami benne volt enci, azt végtelenül lehet forgatni, a vásárolt potinak meg van 2 végállása! Na hát igen, kb. ennyit értettem az elején az elektronikához, hjogy minden forgatható ill. tologtaható kezelőszervre rámondtam, hogy poti. Halvány fogalmam sem volt, hogy az encoder ugyanúgy néz ki mint a poti, csak éppen rohadtul más az alkalmazása! Bár ezek után teljesen abban sem vagyok biztos, hogy ez tényleg encoder, de mivel 3. féle hasonló kütyüt nem láttam a neten, ezért gondolom az. Most akkor vennék encit, csak így az a kérdés, hogy milyen mA értékkel vegyek, mert hogy ennek nem Ohm értéke van hanem milliAmper. Mint mondom, eredetin nulla infó, még gyártó sem. Mondjuk elvileg sok lehetőség nincs, mert amit találtam ebben a méretben (tengely hossz, átmérő, stb.) abban 3 féle van 1 és 5 és 10 mA. Melyik lehet jó vajon? Nem szeretnék mindháromból venni 3 db-ot! Ja! Próbáltam lemérni a benne lévő mA értékeit multiméterrel, de semmilyen értéket nem kaptam, lehet, hogy rosszul mértem? Amúgy a vásárolt potinak az ellenállás értékét sikerült lemérnem kiváncsiságból, tényleg 10 kOhm, de hát ez ugye már tárgytalan.
 5. Hát igen. Arra én is kiváncsi lennék, gondolom nem keveset nyúzták. Ha mégsem, akkor elég tré potikat építettek bele! Mindenesetre, most rendeltem újakat, beépítem őket és meglátjuk, hogy azok saját használat mellett mennyit bírnak.
 6. Hát igen, úgy nézem, hogy ez a Keylab széria nem túl minőségi kivitel!
 7. Ja igen, bocs a hiányos válaszért, de csak csípőböl tüzeltem, elfoglalt voltam. Nálam egy hete van kb. és már így került hozzám.
 8. Szia! Nem tudom, nem első tulaja vagyok.
 9. Szia! Köszönöm a gyors választ! Megpróbálom a dolgot.
 10. Sziasztok! A következő problémám van: a fent nevezett kontrolleren 3db forgó potméter nem működik rendesen. Konkrétan ahogy tekerem, az érték össze vissza ugrál, tehát nem szabályoz egyenletesen. Próbáltam már többször kontakt sparyvel megfújni, egy ideig normálisan működik is úgy, de aztán megint előjön a probléma. Milyen orvoslat létezhet eme problémára? Arra is gondoltam, hogy kicserélem a potmétereket, de a különféle weboldalakon, kismillió fajta van és ami kinézetre, mértere stimmel mondjuk, annak az ohm értéke más és más! Nem tudom ez az érték mit befolyásol, annyira nem értek az elektronikához. Honnan tudhatom, hogy milyet vegyek? Az eredeti potin nincs semmiféle info. Hozzávaló eredeti potmétert viszont abszolút nem találok a neten! Segítségeteket kérem ez ügyben!
×
×
 • Create New...