Jump to content
Ménemszól.hu

draco draconis

Regisztrált tag
 • Tartalom számláló

  1.354
 • Csatlakozott

 • Utolsó bejelentkezés

 • Days Won

  43
 • Ennyit fórumozott

  1682d 20h 24m 6s

draco draconis last won the day on December 2

draco draconis had the most liked content!

Megbízhatósága

239 Megbízható

1 követő

draco draconis tagunkról:

Kapcsolatfelvétel

 • Weboldalam
  http://electromusic-test.blogspot.com/

Legutóbb az adatlapod nézték:

8.432 profil megtekintő
 1. Jé, jó tudni hogy "debil" nem adta fel.
 2. draco draconis

  Moog ONE

  Ezt a kérdést azért szívesen tesztelem bárkivel : eddig senki nem tudott egy átlagos stúdió monitoron flac hangot egy 320 kbps mp3-tól megkülönböztetni. Szóval ezt én nem így közelíteném meg.
 3. draco draconis

  Moog ONE

  Az unisono miatt valóban kell a poli. De nem az ujjak miatt lényeges a polifónia, az ujjaim elvannak egy monoszintin is . Hanem azért, mert két különböző, nemcsak oktávban eltérő hang az máris egy hiányos hármas hangzat. Akár kis terc-nagy terc. És akkor máris vágyunk egy valódi hármashangzatra. Ja, utána a négyeshangzat, ha kissé közel esnének azonos oktávon belül, no meg ötös. Elég nehéz egy monoszintivel így zenélni. Eléggé korlátolt.
 4. draco draconis

  Moog ONE

  Amiben jobb mint a legtöbb szinti az a dual filter, amelyik kapcsolható ki-be, párhuzamosba stb. Nekem az Andromeda csak a filtere miatt hiányzott az Analog Four előtt. A 4 poli mondjuk sajnos sovány, de legalább 4 timbrál. A Moog One is lehetne 4 timbrál legalább, de a 3 már kielégítő. Viszont az osc szekció pazar. Előre mutató. Nekem csak a kézzel csinálok elektronikai tömeg eszközt marhaság nem tetszik. Szerintem jönni fog Uli UB-XA szintije 8-16 polifóniával meg egyéb digit effektekkel.
 5. draco draconis

  Moog ONE

  Szerintem nem a hangszer tévút. A demonstrátorok a tévútak. Egyszerűen fingjuk nincs mit kéne egy poli szubtraktív szintivel kezdeni. Jóhogynem elkezdett rajta cimbalmozni A legnagyobb kérdés hogy milyen minőségű a mixere? Azon bukik avagy sem az egész. Arról ugye nem szól a fáma a specifikációban. Erről soha sem szól semelyik gyártó esetében sem. Sajnos ez a "kézzel készítjük" hülyeség megduplázza az árát, de a tech spec alapján ez a legjobb analóg szintetizátor egyelőre. Nem értek egyet a monofón koncepcióval, a szintetizátor mindig is polifón volt az eredeti koncepciók alapján, hiszen valójában valahol zongora imitációra törekedett volna. Más kérdés hogy kezdetben erre nem volt lehetőség, csak másfajta megoldásokkal á Melllotron, elektromos zongorák, orgonák és társai. A sok monofón baromság rá is nyomta a bélyegét a mai mono zenékre. Ugye hogy mindenki panaszkodik a minimál hangszerelés és egyebekre? Ez köszönhető a mono szinti és modulár mániának is, mivel a szintetizátorok a populáris zenében dominánsabbak mint valaha. És ha az egyszeri zenész fél milláért csak mono szintit kap, akkor azzal nehezen fog Beethoven imitációt előadni. De szerezni is. Amikor ez az egész elindult, a világ meglehetősen polifón és sokszólamú volt. Akkor még nem tudott ennyire észrevehető hatást gyakorolni, mert a szinti nem volt ennyire domináns valami mint manapság. Most ez a sok monofón hulladék ráerősített az amúgy is egyszerűsödő zenei irányzatokra. Szóval hajrá analóg szubtraktív poliszintik, majd idővel szelektálódnak. Mert lesz amelyik megvehetetlenül drága lesz, de lesz amelyik meg a vacak összegző miatt rossz minőségű lesz.
 6. draco draconis

  Moog ONE

  Hát nem akarok bántani senkit, de ez nagyon fos hangszerdemo volt. Ha ezeknek az embereknek ebből a hangszerből csak ennyi jön ki, akkor álljanak inkább kertésznek. ?
 7. draco draconis

  Moog ONE 8/16 analóg poliszinti!

  http://greatsynthesizers.com/en/general-en/2018/06/moog-one-the-new-8-16-voice-memorymoog/ Hát na. Ez már döfi. Sajnos az ára is, de tech.spec. alapján ez eléggé durva. Augusztusban! Ha igazak a hírek... vagy ez hírcsárda?
 8. draco draconis

  Waldorf Micro Q kék

  Eladó szép állapotban és feljavított potikkal Waldorf Micro Q. 703865200
 9. draco draconis

  Behringer MiniMoog...

  Én jobban örülök a Behringer vonalnak. Mégha tökéletlen is számomra pár terméke vagy nagyon célspecifikusak. Sajnálom hogy az Elektron látszólag jegeli az analóg vonalat. Sokkal jobb - eredetibb - analógban mint az összes többi gyártó. Mégha nem is a legjobb hangú analóg.
 10. draco draconis

  Behringer MiniMoog...

  Elviekben így kéne hogy legyen. De jönnek a piac torzító marketingesek akik leöntik majd a túlárazott szarokat az erre fogékonyak torkán.
 11. draco draconis

  Behringer MiniMoog...

  Én a vasait az Arturia és Behringer dolgaira érzem amolyan gyorsan lépjünk vmit, és kicsit másképp de húzzunk le még bőrt a szintikről dolognak. Szoftvert keveset használok.
 12. draco draconis

  Behringer MiniMoog...

  Ez ennyire nem biztos. Pláne amcsiknál. A Lambó meg nem valószínű még fele annyiból sem, mert ott vannak olyan fizikai részei - szénszálas konnyyitesek, speciális motor, erőátvitel, no meg a felesleges luxus részei - amelyet nem lehet olcsón megkapni kínai termékből sem.
 13. draco draconis

  Behringer MiniMoog...

  Hát ez érdekes. De biztos csak rosszindulatú pletyka hogy a 1.100.000 Ft értékű vacak rosszabb vacak mint a 100.000 Ft értékű vacak... Tizenegyszeres szorzó (bár a másikhoz jár billentyű meg nagyobb méretű) : ez már a bíróság előtt is belengethető lenne azzal, hogy CSALÁS. Kíváncsi lennék egy ilyen perre nem kontinentális jogrendszerben. És már ne haragudjatok: az összes Moog termék számomra értelmezhetetlen valamivé kezd válni. PÉNZLEHÚZÁS A SEMMIRE. Semmi olyant nem hallok amire felkapnám a fejemet, csak színesre festett doboz meg a másiknál több szuboscillátor. Még mindig kiröhögi egy Analog Four 2+2 oszcillátorával amelyet ugye néggyel megszorozhatunk. Mert az 16 darab oszcillátor, de 8 biztosan totál független. Nem hat. Plusz a 4 digit zajgenerátor. Meg dupla szűrő plusz ezerféle mod matrix. A szekvencerét meg ne is merjük egy lapon említeni. A digit részét már említeni sem merem. Szóval nem értem hogy a zenészek hogyan lehetnek ennyire agyhalottak úgy általában, ha ezeket a vacak ósdi gondolkodással megalkotott Moog fosokat megveszik. Ezeket 1978-ban kellett volna kezitcsókolom legyártani, nem most... Pláne kézzel sodorva. Jó reggelt kívánok kedves Moog. Tegye már a szívére a kezét bárki, aki bármi olyan újat hall ezekből a vackokból ami már nem volt, pláne amit mások nem csináltak meg jobban-okosabban-olcsóbban? No meg a DFAM? Ilyent már a Tetrából is hallottam, ráadásul 4 poli az is. (Habár most egy fizikus-matematikus ismerős osztott meg olyan posztot FB-n ahol a 2008-as 310 forintos benzinárat találta olcsóbbnak a mostani 410 forintoshoz képest (nincs annyi az ára, de legyen akkor annyi). Az általános iskolai matematikát már elfelejtette alkalmazni valamiért... Szóval mit várok én el akkor ettől kevésbé képzett szinten?)
 14. draco draconis

  Monitor (aktív)

  A Focal Alpha 80-as jó, bárki bármit mond. Meghallgattam és ha vennék 200 körül azt vennék. De nekem pont jó lenne az Adam 77x ha többet akarnék erre szánni. Az A7x kisebb helyekre jó megoldás. A DynoBm15 meg kezd egyfajta sztenderddé legendásodni, pedig van pár hibája mint bárminek ugyanabban az árkategóriában.
 15. draco draconis

  Uno Analog Synth $199

  Volca imitáció.
×