Jump to content
Ménemszól.hu

draco draconis

Regisztrált tag
 • Tartalom számláló

  1.407
 • Csatlakozott

 • Utolsó bejelentkezés

 • Days Won

  44
 • Ennyit fórumozott

  1755d 1h 42m 9s

draco draconis last won the day on January 14

draco draconis had the most liked content!

Megbízhatósága

253 Megbízható

1 követő

draco draconis tagunkról:

 • Rang
  Óbester

Kapcsolatfelvétel

 • Weboldalam
  http://electromusic-test.blogspot.com/

Legutóbb az adatlapod nézték:

8.555 profil megtekintő
 1. draco draconis

  MESSE13: Novation Bass Station 2

  Uli ide vagy oda, de monofónban túl sok újítást nem tudtak csinálni. Még az Odyssey Youtube demónál is a legfőbb komment az volt, hogy nincs patch memória, pedig az jó darab lenne, főleg hogy effekt is van, meg 2 fokú parafónia. Mono szintiben ennyire sok mindenre jó és ennyire analógul szóló DCO szinti - pláne ennyire röhejes áron - nem nagyon van. Nagyon kár, hogy nem ezt csinálták meg 8 polifóniában novésönék.
 2. draco draconis

  MESSE13: Novation Bass Station 2

  Ne csak az újak fussanak, ráadásul sokan hirdetnek ilyen cuccot nagyon olcsón. Ez a reklám önmagáért beszél, van olyan patch amitől tényleg seggig szaladt a szemöldököm: https://www.youtube.com/watch?v=5Bbmnq8rtiU
 3. draco draconis

  Behringer VC340

  Update! A Thomannál már ki van írva az ára: 169.000 Ft lett! Most győzködöm az asszonyt, hogy mekkora szükségünk van nekünk egy ilyenre. De valamiért egyelőre még nem tudtam meggyőzni őt erről... Nem értem miért. A Korg Oasys jobban átment, pedig az jócskán drágább volt.
 4. draco draconis

  Hmmm... nos?

  Ez azért érdekes, mert még most is a sok barom meg van veszve értük és sok százrekkel méri a százezer éves hangszereiket. Ezt végzi ki Uli. De abban egyetértünk hogy már unalmas a sok monofón. Ps. Lehet hogy nem is olyan barmok?
 5. draco draconis

  Öreg Behringer nem nyugszik...

  Ja, a csávónak van egy bukéja
 6. draco draconis

  Öreg Behringer nem nyugszik...

  Szerintem nem nagy dolog már ilyen cuccot építeni, csak az ára a kérdéses, hogy mennyire olcsón. De ne számíts 10 évre a Neutrontól, szerintem 5 évre építették ezeket. Egyébként mindig minden az árában kell megnézni. Ha látod használtan árulja valaki a Prophet 08-at 230.000 Ft-ért. Ami ugye egy 8 polis használt rack szintetizátor. Nem adja drágán aki árulja. Node ezért már DM12-t kap az ember és szerintem hangban a kettő cucc kb. egál. Csak a DM12-nek van billentyűje, effektje, egyéb modern hülyeségei (lásd iPad kontroller). Amiben jobb a 08 a multitimbralitás, ami nálam hatalmas pont.
 7. draco draconis

  Öreg Behringer nem nyugszik...

  Én még csak próbálgattam a DM12-t, nem volt saját, de nekem pont azt nyújtotta mint amire számítottam. Ami meglepett inkább az építés minősége: nagyon stabilnak látszik. Mégiscsak bélingerre számítottam, de ez nem az. Másrészről a VC340-et a fura nevű promoter fickó azzal futatja - legalábbis volt egy ironikus kiszólása - hogy a Rolanddal szemben ez, ha bekapcsolod, ez bizony működni fog... Ja és szerintem a MS101 és az Arp Odyssey szól a legnagyobbat - kizárólag a demók alapján megítélve.
 8. draco draconis

  Öreg Behringer nem nyugszik...

  Kronos? Szerintem aki megveszi többnyire kurvára el van tévedve azzal hogy az mire jó. Én csak lesek és lesek az Oasys előtt is. Megy a modulárosok siránkozása az előre huzalozás meg hasonlóak miatt és milla felett költenek korlátozott lehetőségű cuccokra, ami a tizedéig sem közelíti meg a VPM szintézis lehetőségeit. Hát digitben a Korg VPM szintézise minden csak nem előre huzalozott. Annyi lehetőség van az FM szintézisen belül, hogy az ember csak a falat kaparja. És akkor a kontrollerekről nem is beszéltem. A minősége meg fenomenális. És ez csak a VPM, ami a legbonyolultabb. Méghogy a Kurz bonyolult A KARMA funkciókkal megszorozva az ember azt se tudja melyik bolygón van. Szerintem sok eltévelyedett ember preset színpadi cuccnak veszi. Ami hatalmas kapufa. Lehet arra is használni, de ezek igazi stúdió cuccok, amikkel molyolni kell és lehet.
 9. draco draconis

  Öreg Behringer nem nyugszik...

  Hát SZERINTEM a VC340 nagyon nem vékonyka, én sokat kísérleteztem digit vokóderekkel, és nem is a vékonykaság számít itt sem, hanem hogy hogyan jelenik meg a torzítás a magasabb (értsd 600-800 Hz feletti) hangoknál. Na most ebben a digit vokóderek eléggé gyenguszok. Sőt, szerintem a digit technológia kizárólag a torzítás megjelenítésében (iterációjában ahogy most divatos ) van lemaradva az analógtól, minden másban ráver az analógra minőségben. A másik az érthetőség. A legérthetetlenebb vokódere a (régi) Waldorfnak és a Korg WS-eknek van. A legérthetőbb nekem eddig az Orange Vocoder volt, ez már olyan "mintha", néha még akár hasonlít is a VC340-re. De nehézkes használni, nincs a régihez támogatás, vedd meg az új plugint, ami most talán nem is kapható az utsó infóm szerint. Utána a Logic már nem tudom milyen nevű pluginje jött, de a Reasoné sem rossz. Ezzel egy színvonalon vannak a Novation, Korg gégecsöves szintijei, amitől jobb a Roland JD-X1, hardverben talán ez volt a legjobb a másik sokkal komolyabb, már nem kapható Roland cuccon kívül, aminek most nem jut eszembe a neve. Az új Waldorf vokóderes szintiről néhány demó alapján jót tudnék mondani, de szerintem ilyen cucca közel s távol senkinek sincs, a VC340 tekintetében értelmetlennek is tűnik. A VC340 jól artikulált kellemes hangú, nekem tetszik. Számomra csak az ára a kérdéses, habár az se nagyon: szerintem 690 euro lesz az ára.
 10. draco draconis

  Öreg Behringer nem nyugszik...

  Igazából szerintem eléggé fura dolog történik a hangszergyártó ipargában: annyira olcsón lehet ilyen kicsi dolgokat (sorozat)gyártani, hogy a hulladékfeldolgozás már többe kerül. Ergo hamarosan ezek a szintű "szintik" hulladékárban fognak menni. A komolyabb/normális szintetizátorokra meg ezek miatt hatalmas kereslet alakult ki, ami tovább fokozódik. Emiatt a használt piacon szinte mindennek az egekbe szökik az ára. Elég jó hangilag ez az izé, de nekem nem kéne, mert kevés. Mint ahogy mondtam, mint oly' sokan, az UB-Xa-ra leszek kíváncsi. Ha meg addig lesz pénzem felesleges, akkor DM12 vagy VC340. Így egyetértek az előttem szólóval is egy másik topikban: ezek a cuccok még mindig túl buták még egy CS1x szintihez képest is.
 11. draco draconis

  Öreg Behringer nem nyugszik...

  A Synthwave bement a mainstream stílusok királyai közé, a Gunship a Billboard no 1-ja lett. Ha kijön az UB-Xa, azzal a synthwave rajongók eléggé ki lesznek szolgálva, nem lesz ember aki ne gondolkozna el, hogy neki ez kellene. Szóval Behringernek az lesz a csúcs terméke. Ha jó lesz és ha kijön jó áron.
 12. draco draconis

  Arturia MicroFreak

  Felőlem kutyaszarral is lehet díszítve (na jó, ez nem igaz :D), de a hangja eléggé hiánypótló. Úgyhogy igazad van, ha megrendelted. Én még várok a VC340-re, de szerintem 200.000 lesz az ára kb. Ennyit egy vokóderért nem biztos hogy adok, habár megérné.
 13. draco draconis

  Arturia MicroFreak

  Azt hittem rosszul értettem az árát. Hát nem. Tök jó!
 14. draco draconis

  Elektron Model:Samples

  A DrumBrute más tészta, EDM-re alkalmatlan, inkább amolyan Jarre féle kattogásra jó. A Rytm meg majd mindenre jó, habár van egy két sound - Vermona és MFB - amit nem tudok megcsinálni vele.
 15. draco draconis

  Elektron Model:Samples

  A BS II-n a 12 db/oct és 24 db/oct filterek közötti kapcsolással már rögtön másféle soundot kapok. Fura mód az Acid szűrő parasztvakítás rajta, mert ugyanaz mint a 24dB/oct csak kevesebb resonance értékkel. Ezt egy DSI alapszinti - amiben a REV2 is benne van Mopho, Tetra etc - nem mondatja el magáról. Alig ismertem fel hogy épp melyik szűrő ment. De az Elektron háromféle LP filtere is ég és föld szerencsére. Na szóval, bár azt gondoltam hogy az első (második? ) félmodulárom a Neutron lesz, de hallgatgattam, hallgatgattam és egyszerűen értelmetlen a BS II mellé. DAW-ban váltogatni lehet milisec alatt a patchet össze-vissza, erre nem képes a Neutron és eléggé újszerű hangzást lehet pusztán ezzel elérni.
×