Jump to content
Ménemszól.hu

draco draconis

Regisztrált tag
 • Tartalom számláló

  1.369
 • Csatlakozott

 • Utolsó bejelentkezés

 • Days Won

  44
 • Ennyit fórumozott

  1699d 12h 18m 50s

draco draconis last won the day on January 14

draco draconis had the most liked content!

Megbízhatósága

245 Megbízható

1 követő

draco draconis tagunkról:

 • Rang
  Óbester

Kapcsolatfelvétel

 • Weboldalam
  http://electromusic-test.blogspot.com/

Legutóbb az adatlapod nézték:

8.475 profil megtekintő
 1. draco draconis

  Fingersonic Analogfusion hibrid polifón szintetizátor!

  https://www.fingersonic.com/products/analogfusion/
 2. draco draconis

  Korg monologue probléma

  Bakker jobb mint egy Juno 106, főleg ha van analóg Ensemble effektje az embernek. Mert több poli, több lehetőség mod. mátrix, digit effekt stb. 6 évvel ezelőtt ezért öltek volna. De. Főleg 600.000-1.000.000 forintos címkét minimum ráírtak volna.
 3. draco draconis

  Korg monologue probléma

  Én vennék Deepmindot, de a vokóderre gyúrok.
 4. Burr-Brown PCM4220 AD és PCM1795 DA konverterek. Az már fél lábbal a pro széria. Köszi az ajánlást, nem rossz opció. Én Sonart használok, ha cserélem a win7-et lehet hogy az 1820m helyett ez lesz vagy az Arturia.
 5. Az sajnos nem versenyképes ár, mert ha csináltak is egy hangyafasznyival jobb Virus klónt, nem fog ráizgulni a piac. Láthatóan olcsóbbnak kellene lennie mint egy Virus TI2-nek, akkor vennék meg ebben az analóg mániákus világban az emberek. Az senkit nem érdekel hogy 32 bit a konverter, ha egyébként nem szól semennyivel jobban, vagy még talán rosszabb patchek vagy karakter hiánya miatt unalmas is. Főleg ha azt nézzük a sok tekintetben a Behringer DM12 nagyon sok klasszik 80-as jellegű hangban hazavágja minőség tekintetében, igaz, csak 12 polifóniában, de harmadáron! Én inkább vennék egy Dm12-t, meg egy Virus TI Snow egy bármilyen olcsóbb-de-jó basszus szintivel kombinálva, és sokkal előrébb vagyok mintha ezzel próbálkoznék.
 6. Tech. spec. alapján a Kyra mindent visz, de a demók nem győztek meg. Amiben semmi csoda nincs, mert a patch gyártás az külön tudomány, amit manapság egyre jobban elfelejtenek a vas gyártók. A szoftver gyártók persze nem ilyenek, de a vasak gyári patch dolgai valamiért nagyon nem használják ki a hangszerek lehetőségeit. Legalábbis ami szinti mostanában nálam van mind elég futószalagon gyártott patch készlettel rendelkezik. A Virusok ellenben nagyon jó patch készlettel rendelkeznek, példa értékűek, emiatt is tart ki a hangszer ára ennyire. Digit VA-ban ez az a hangszer. Ennyire egyedi hangú VA nincs is talán, ilyen egyediség csak analógokra jellemző. Persze a patch hangjának felét fura módon az előre beállított effektek adják, amit hangmérnökök nem annyira szeretnek. Mondjuk annyira nem vágja lehetlen antifázisba magát mint egy szoftver...
 7. Hát ja, a nagy Q azért jobb lehetőségekben, de a karaktere hangban kb. ugyanaz, mert ugyanúgy aliasingol, és ugyanolyan digit az effekt út és a felbontás is. Az Xt körüli hájp egyszerűen felfoghatatlan számomra. Én azt biztosan nem vennék max. 150.000 forintért a billentyűs változatot, a racket olcsóbban. A nagy Q jobb tőle és nem a Q+ amiről beszélek, mert az már külön világ az analóg szűrőivel. A Micro Q esetén azért az árért 6 jó minőségű kimenettel rendelkező szintit kapsz kb. Q minőségű hanggal, kevesebb lehetőséggel, rosszabb workflow - al. De jobb mint a Blofeld workflow-ja.
 8. Valaki hirdet 70.000 Ft környékén Waldorf Micro Q-t! A 10.000 Ft pluszért több mint hálás cucc és ez több mint kezdő szinti. Szinte már vintage digit annyira elb@aszott, de JÓ hangja van, nagy királyság a digit szériában.
 9. draco draconis

  UAD X Coming Soon!

  Na ezt tényleg máshol kéne... de pölö az iRay GPU render amit én is használok, ott nem adódik össze a RAM sajna. De még az is lehet, hogy ez közben változott, csak lemaradtam valamiről és így te mondtál nekem igazán hasznosat. Mert ha igen, akkor lehet elkezdek gyúrni egy 2080Ti-re... (és közben látom hogy megy iRay alatt is az NVLink: yeaah!) Na abbahagytam, mert eredetileg azért néztem be, mert kíváncsi voltam mi a helyzet UAD X téren, épp mi a chit-chat tárgya.
 10. draco draconis

  UAD X Coming Soon!

  OFF. Én i7 7700k + Inno 3D Chill X3 1080Ti-vel renderelek (CPU+GPU render), van amikor 48 óra folyamatos is. Nem száll el. A titka, hogy az oprendszer ne a render GPU kártyán fusson, azaz használom az i7 IGPU-t. És gyorsabb mint egy majd kétszer annyiba fájó Quadro amin csak 8 Gb GPU mem van. És ugyebár a GPU mem az aranyat ér... Szóval nem kell überász cucc ehhez sem, alap Asrock moboval megy, habár én is gondolkoztam XEON-ban, de annyira drága, hogy azon megvehetem a másik 1080Ti-t minimum. Igazából a memória az, ami issue, mert elfogy. A 32 Gb rendszermem is kevés, a 11 Gb GPU meg nagyon kevés. Ja, és ezen zenélek is, habár én nagyon kevés plugint használok és ritkán, mert a vasaknak nem áll jól.
 11. Jé, jó tudni hogy "debil" nem adta fel.
 12. draco draconis

  Moog ONE

  Ezt a kérdést azért szívesen tesztelem bárkivel : eddig senki nem tudott egy átlagos stúdió monitoron flac hangot egy 320 kbps mp3-tól megkülönböztetni. Szóval ezt én nem így közelíteném meg.
 13. draco draconis

  Moog ONE

  Az unisono miatt valóban kell a poli. De nem az ujjak miatt lényeges a polifónia, az ujjaim elvannak egy monoszintin is . Hanem azért, mert két különböző, nemcsak oktávban eltérő hang az máris egy hiányos hármas hangzat. Akár kis terc-nagy terc. És akkor máris vágyunk egy valódi hármashangzatra. Ja, utána a négyeshangzat, ha kissé közel esnének azonos oktávon belül, no meg ötös. Elég nehéz egy monoszintivel így zenélni. Eléggé korlátolt.
 14. draco draconis

  Moog ONE

  Amiben jobb mint a legtöbb szinti az a dual filter, amelyik kapcsolható ki-be, párhuzamosba stb. Nekem az Andromeda csak a filtere miatt hiányzott az Analog Four előtt. A 4 poli mondjuk sajnos sovány, de legalább 4 timbrál. A Moog One is lehetne 4 timbrál legalább, de a 3 már kielégítő. Viszont az osc szekció pazar. Előre mutató. Nekem csak a kézzel csinálok elektronikai tömeg eszközt marhaság nem tetszik. Szerintem jönni fog Uli UB-XA szintije 8-16 polifóniával meg egyéb digit effektekkel.
 15. draco draconis

  Moog ONE

  Szerintem nem a hangszer tévút. A demonstrátorok a tévútak. Egyszerűen fingjuk nincs mit kéne egy poli szubtraktív szintivel kezdeni. Jóhogynem elkezdett rajta cimbalmozni A legnagyobb kérdés hogy milyen minőségű a mixere? Azon bukik avagy sem az egész. Arról ugye nem szól a fáma a specifikációban. Erről soha sem szól semelyik gyártó esetében sem. Sajnos ez a "kézzel készítjük" hülyeség megduplázza az árát, de a tech spec alapján ez a legjobb analóg szintetizátor egyelőre. Nem értek egyet a monofón koncepcióval, a szintetizátor mindig is polifón volt az eredeti koncepciók alapján, hiszen valójában valahol zongora imitációra törekedett volna. Más kérdés hogy kezdetben erre nem volt lehetőség, csak másfajta megoldásokkal á Melllotron, elektromos zongorák, orgonák és társai. A sok monofón baromság rá is nyomta a bélyegét a mai mono zenékre. Ugye hogy mindenki panaszkodik a minimál hangszerelés és egyebekre? Ez köszönhető a mono szinti és modulár mániának is, mivel a szintetizátorok a populáris zenében dominánsabbak mint valaha. És ha az egyszeri zenész fél milláért csak mono szintit kap, akkor azzal nehezen fog Beethoven imitációt előadni. De szerezni is. Amikor ez az egész elindult, a világ meglehetősen polifón és sokszólamú volt. Akkor még nem tudott ennyire észrevehető hatást gyakorolni, mert a szinti nem volt ennyire domináns valami mint manapság. Most ez a sok monofón hulladék ráerősített az amúgy is egyszerűsödő zenei irányzatokra. Szóval hajrá analóg szubtraktív poliszintik, majd idővel szelektálódnak. Mert lesz amelyik megvehetetlenül drága lesz, de lesz amelyik meg a vacak összegző miatt rossz minőségű lesz.
×