Jump to content
Ménemszól.hu

wolf

Regisztrált tag
 • Tartalom számláló

  440
 • Csatlakozott

 • Utolsó bejelentkezés

 • Days Won

  10

wolf last won the day on May 17

wolf had the most liked content!

1 követő

wolf tagunkról:

További Információ

 • Lakhely:
  Pápa

Legutóbb az adatlapod nézték:

1.688 profil megtekintő

wolf's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

 • Reacting Well Rare
 • First Post
 • Collaborator Rare
 • Dedicated
 • Very Popular Rare

Recent Badges

164

Megbízhatósága

5

Community Answers

 1. Ha már említve volt a Shure: én most egy SRH 440-et használok. AT M30x-et váltottam le vele. (Pár éve. Már nem tudnék visszaszokni rá.) Nagyon eltér a kettő egymástól. Nem állítom, hogy a Shure egy jó fejes, de megszoktam. Ellene: nagyon hamar bele lehet izzadni... mély (basszus) hiány tapasztalható, mert kb 80Hz alatt egyenletesen esik, hallható az alja, de nem veri szét a sub az ember agyát... leghamarabb a fejpánt kezd elkopni... a (cserélhető) spirál kábel rövidebb, mint 3m, és ha Silk stílusban adod elő keveréskor, könnyen le lehet rántani a hangkártyát az asztalról... Mellette: korrekt ár... könnyű... belefér az ember füle... tisztán szól, ha (technikai) hiba van a mixben, szinte azonnal kiszúrom vele (amit a hangszórón nem). https://www.rtings.com/headphones/reviews/shure/srh-440
 2. A fejeseket vásárlás előtt mindenképpen célszerű meghallgatni, mert sokkal nagyobb a "szórás", mint a hangfalak esetében. Ne az ár döntsön (+ 5-10e), hanem a meghallgatás alapján az, amelyik a felhasználási célra már minőségileg megfelel.
 3. Uraim! Használ valaki közületek legalább 384 GB ramot? A "felhasználói élmény" érdekelne. :-) Ez már régebben is feltűnt a pasija videójában... tekerjetek 5.30-ra.
 4. Akartam is kérdezni, milyen bigyó ez, mert itthon csak drágábban találni ilyeneket.
 5. A cikket ismerjük, mert elég régi... de nem oldja meg a problémát. Ez pontosan így van. Én is. Két hónapja költöztem, cseberből vederbe. (Egyik lakótelepről a másikra.) A régi helyen semmi probléma nem volt. Itt viszont minden setup ugyanaz, egy konnektorról megy minden. Viszont akkora a ciripelés (nem brumm), hogy nem lehet megmaradni. Elég a böngészőben srollozni vagy egy video a háttérben, és elszabadul a pokol. Az intenzitása változó, egyik nap erősebb, a másik nap nem annyira, de ott van. A jelenség a képernyő tartalmától is függ. (2 monitor.) Már a villásdugókat is forgattam, semmi. Én biztos vagyok benne, hogy a pc a ludas, elég régi már.
 6. Közben kijött a MiniFuse 2. Mintha a kívánságaidat lesték volna...
 7. Hmmm... kicsit többért: Audient EVO 4?
 8. Igen. Először. Aztán rákattansz mégegyszer: német (automatikusan létrehozott), alatta előjön az automatikus fordítás, és a nyelvek.
 9. Én anno vettem egy UMC204HD-t kalandvágyból. Valaki itt írta, hogy a színpadon mekkora soundja van. (Laptop mellé egyébként jó az eszköz.) Ebben az árban tök mindegy mit vesz az ember, max a ficsőrök (vagy a kinézet) alapján választ valamit. A Behringer egy picit többet tud (insert, asszimmetrikus kimenet), viszont az van ráírva, hogy Behringer... de azért lássuk be: aki kijön a gépből, az nem ebben az árkategóriában teszi. :-) Semmi baj a Presonussal, ha elég a 96 kHz. (Mint az Audient.) Belépőként korrekt. IOS-al meg pláne.
 10. Ahol "széttárt kezek" vannak (forgalmazó?), ott baj van... A válasz ott van a termék honlapján: "Egy klasszikus, amely megérdemli az ünneplést. Az AudioBox USB96 számtalan album, podcast, élő közvetítés és Zoom hívás nagyszerű hangzásáért felelős. Itt a PreSonusnál ezt egy különleges, 25. évfordulós kiadással szerettük volna megtisztelni, amely elegáns, fekete házzal rendelkezik. Most választhatsz színt: klasszikus PreSonus kéket vagy 25th Anniversary mattfekete színt."
 11. wolf

  Gyenge láncszem

  Tök mindegy. A hangkártyádon kombinált aljzat van, tehát fogad mikrofont (XLR, azaz a 3 tűs csatlakozó) is, és vonaljelet (TRS, azaz jack csatlakozó) is. Kialakításából adódóan vagy ezt, vagy azt tudod egy időben használni. A Line/Inst a vonali bemenetre értendő, attól függően, hogy miről veszel fel, HiFi, hangszer, keverő vagy bármilyen nagyobb kimeneti szintű cuccról. A mikrofont nem érinti. Ugyanígy fordítva igaz ez a 48V-ot illetően. Hamis biztonságérzetet ad, mert a Jack-es cuccokra nem kerül feszültség. Ha kapcsolgatod, csak a mikrofonokra megy, de ha olyan mikrofonra küldöd, ami nem igényel tápot (pl bizonyos ribbonok), annak annyi.
 12. wolf

  Gyenge láncszem

  Van. XLR a mic bemenet, TRS a Line/Inst. A gyári specifikáció nagyon szűkszavú, túlságosan is. Semmi gain és torzítás info. Mindenesetre vokálon egy 2020-assal home (demo) szinten az eredménynek jónak kell lennie. Abban a szerencsés helyzetben vagy, hogy a keverővel összehasonlítva azt is ki tudod próbálni, melyik a jobb (rosszabb). Nem szabad. Ha ötvenezer légy azt mondja, hogy ez "szar", azt elhiheted, de ha csak kettő ólálkodik ott, legyenek kétségeid...
 13. wolf

  Gyenge láncszem

  Azt lehet tudni, hogy mivel készült az eredeti?
 14. wolf

  Gyenge láncszem

  Ha már gitár: én az egyszerűbb és olcsóbb megoldást választanám, azaz a vonal jelet venném fel. Aztán azt lehet csavargatni Guitar Rig, Overloud stb cuccokkal. Néha meglepően jó eredményeket lehet elérni, még ha nem is egy UAD OX, de azért egy jó soundba beletrafálhat az ember.
 15. wolf

  Gyenge láncszem

  2020-as nálam is van, én szeretem, mert annyiért partiban van a többivel mondjuk a százezres kategóriáig. Női énekre teszteltem, mikor elmentem vele messzire felvenni egy laptoppal. Az eredmény jó lett. (Szar hangkártyával.) A gitárláda elé tuti nem a 2020-ast tenném. Egy dinamikus jobban megfelelne a célra, erre majd adnak jobb tippet a kollégák. A hangkártya hasonló lehet a kategóriájában a többihez képest, de azért cserélném egy teszt erejéig, már ha megoldható valakitől kölcsönbe. Mindent egybevetve ének tekintetében a mikrofon problémát kizárnám.
×
×
 • Create New...