Jump to content
Ménemszól.hu

wolf

Regisztrált tag
 • Tartalom számláló

  376
 • Csatlakozott

 • Utolsó bejelentkezés

 • Days Won

  9

wolf last won the day on April 11

wolf had the most liked content!

Megbízhatósága

135 Megbízható

1 követő

wolf tagunkról:

 • Rang
  Kapitány

További Információ

 • Lakhely:
  Pápa

Legutóbb az adatlapod nézték:

1.224 profil megtekintő
 1. Kompromisszum, de a Focusrite Scarlett 18i20 Gen3 megoldja ennyiből a problémát.
 2. A pénz kérdésén kívül a másik talán még fontosabb: mi a cél? Asztali hangkártya csak mixhez, vagy fel is vennénk vele, vagy akár ki/be járnánk külső vasakba? DSP igen/nem, (Apogee-ben is van), vagy AD/DA konverzió? Ez egyáltalán nem mindegy.
 3. Lássuk csak... Focusrite: Clarettben (bármelyikben) érdemes gondolkodni, abban a kategóriában a minőséggel, ár/értékkel nem lesz baj. A kisebb költségvetésűeknek tökéletes, pláne otthonra. Apogee: Apogee Symphony Desktop USB... ez már magasabb kategória, ha ezt vesz valaki, soha nem fog gondolkodni az eladásán... Kimaradt a felsorolásból pl az RME... ha a Focusrite-al nem számolunk, akkor bizony itt indul a mosolyfaktor... akár egy Babyface Pro FS-től is, de egy FireFace UC-n már ott a csatlakozási lehetőségek tárháza... Az UAD-ról majd más nyilatkozik, nekem nincs, nem vol
 4. A preamp jobb. (Szerintem.) De ebben a kategóriában ne ez a paraméter számítson, hanem az, hogy ennyi pénzért milyen feature az, amire szükséged van vagy lehet. (Bemenetek/kimenetek fajtája/száma, digit ki/be, midi stb.) Fontos a felhasználási terület.
 5. Példa: felénekelsz, közben állíthatsz reverb-et, a fejesben hallod, de a felvételre nem kerül rá.
 6. ID22, Clarett képes az ADAT-ra... a sztereo-t leginkább két mikrofonra értettem, nem 8-ra pl. Annyival is lehet kisérletezni, gyakorolni, tapasztalatokat szerezni.
 7. Scarlett vs Clarett: különböző kategória árban és minőségben. Számoltam, és az van, hogy a Clarett 8 Pre USB-hez képest minden alternatíva (a most nincs pénzem de majd később lesz miatt) drágább. (Kivéve a Focusrite Scarlett 18i20 Gen3, de az erős megalkuvás). Tegyük fel, hogy ID22-vel elvegetálunk. Ki kellene egészíteni utólag egy Audient ASP 880-al... sokkal több a vége. Vagy bármilyen hasonló hangkártyával, amin van digit ki-be, utólag kiegészítve 8 preamp-al, hasonló az eredmény. Behringer ugye nem lehet... és még nincs mikrofonunk, kábelekkel, szoftverrel... millió felett járunk
 8. Nem e? A Focusrite Clarett 8Pre USB az egyik legjobb ár/értékű cucc számodra a piacon. Sok mindent megoldasz vele, és később sem kerül a sarokba.
 9. Két hangkártya értelmetlen. Egy elképzelt alap felállás: ID22 -> PC. Ha több mikrofon kell később: 4-es vagy 8-as Preamp -> ID22 -> PC.
 10. Igen, mert a hangkártyán van digit be (ki nincs), az Audient-en ki/be van. Egy érv az ID22 mellett. Jó meglátás! A másik jó, hogy nem találsz róla sok negatív véleményt, esetleg azt, hogy nem erős a preampja, SM7B-vel ne párosítsd, bár az is kezelhető (plusz kiadás mellett).
 11. A Tascam túlzottan alulértékelt. Pl ez. Ez kb tudja amit keresel. ID22 kategória, de kicsit többet tud.
 12. Behringer... :-) Régebben kalandvágyból vettem egy UMC204HD-t... hát mit mondjak... semmivel sem rosszabb mint a többiek a kategóriában... laptophoz tök jó... a potik recsegnek-ropognak... a fejes erősítő meg szétb@ssza a fülem, akkorát szól... 32 ezer volt akkor. Ennyiért nem dicsérem, nem szidom, teszi a dolgát.
 13. wolf

  AT2035 vs Rode NT1A?

  Aston Spirit? Nem ismerem, nem használtam. Videókat láttam róla. Erről majd valaki más. A legalja kategóriát jól ismerem, ezért az AT2020, de van pl AKG P120 is, a potom áráért az is jól teljesít. Persze ez a kezdő kategória, a befektetéssel nem sokat kockáztat az ember. Sokkal fontosabb kérdés, hogy mibe dugod bele, azaz preamp, hangkártya esetén hogy állunk? Mi a fő felhasználási terület (pl ének), mennyi a budget stb. A minőség növelésével nagyon el tudnak szaladni a költségek, azaz nagyon drága hobbi ez (is)...
 14. wolf

  AT2035 vs Rode NT1A?

  Nem rosszak a Rode mikrofonok, otthonra, kezdőknek különösen nem. NT1 vagy NT1A? Egyértelműen NT1. Oké, picit halkabb, de nem hegyvidék a görbéje. Miért keveri ezeket mindenki össze? (Nem Rád gondoltam!) NT2A: ha kapcsolgatni szeretnéd a karakterisztikát, akkor válaszd azt. Kíváncsi vagyok, otthoni körülmények között mi szükség pl 8-as karakterisztikára. Párban, első vásárlás? 2 db AT2020. Olcsóbb is, mint egy Rode. Kezdő énekpróbálkozáshoz is megfelel, de ha kimész az erdőbe egy laptoppal sztereo madárcsicsergést gyűjteni, vagy vihar előtti mennydörgést, teljesen jó. Az AT2020 legnagyob
×
×
 • Create New...