Jump to content
Ménemszól.hu

wolf

Regisztrált tag
 • Tartalom számláló

  247
 • Csatlakozott

 • Utolsó bejelentkezés

 • Days Won

  5
 • Ennyit fórumozott

  7249d 12h 2m 55s

wolf last won the day on March 15

wolf had the most liked content!

Megbízhatósága

56 Megbízható

wolf tagunkról:

 • Rang
  Strázsamester

További Információ

 • Lakhely:
  Pápa

Legutóbb az adatlapod nézték:

846 profil megtekintő
 1. Ha már klasszikus, talán érdemes lehet még az EastWest felé is turkálni... elég drága, de minőségi cucc. Havidíjas opció is van.
 2. 1199. Anno is ennyi volt, de nem érdemes mindig azonnal a frissítésre ugrani.
 3. Van. Ezek a vst-k (virtuális szoftverhangszerek) bármelyik DAW-hoz illeszthetőek. Nekem például a NI Komplete 11 Ultimate megvan. Vannak benne zenekari akusztikusok is. Két lehetőséget látok hogy megítéld: küldesz egy midi filet, azt felveszem akár több hangszerrel, vagy hirtelen van nekem is minta midi (3 sávos), jazz (dob, zongora, bass), ezt azonnal el tudom küldeni meghallgatásra.
 4. Mikrofon kábel Ahány miki, annyi darab. A hossznál figyelj oda, inkább legyen 1-2 méterrel hosszabb, mint 10 centivel rövidebb. Kábel aktív hangfalhoz 2 darab. Mikrofon állvány 2 darab? Hmmm... A Kali-t nem szabad lebecsülni, mindenképp meghallgatást igényel. De igaz ez bármelyikre. Viszont a legfontosabb: magasabb kategóriát ne nézegess, mert nagyon el tud szaladni a ló. Gondolok itt pl. az ATC-re, akár a legkisebbre. Inkább itt jelzem előre, mert a gondolat a boltban is felmerülhet...Tartsuk be a fokozatosság elvét.
 5. Klotz XLR - Jack 1m Jól fogalmaztad. A hosszát Te döntöd el.
 6. Ez tökéletesen így van. Még a húrok fajtája/minősége is adhat egy teljesen más eredményt. Amit még fontosnak tartok, az a live stream minősége. Csak emiatt felesleges drágán beruházni, hiszen a másik oldal semmit sem hall abból, ami ezen az oldalon történik technikai értelemben. Elég elképzelni, milyen a tanárok műszaki felszereltsége ebből a szempontból. Nem ők a hibásak, de én még belegondolni sem merek... A saját érdeklődés, és a tudás fejlesztése az más, ott már lehet gondolkodni. De a lépcsőfokot mindenképpen végig kell járni.
 7. Megkérdezhetem, ez melyik hangszerre értendő?
 8. Elvicceltük a dolgot. Bocs érte. De azt jó látni, hogy mint laikus gyorsan fejlődsz. Régen (ami nagyon régent jelent) ez nem így volt. Internet sem volt, digitális technika sem, éppen ezért bármilyen fejlesztés nekünk anno sokkal többe került. Reset. Felelősséggel kijelenteni azt, hogy mit vegyél, nem lehet. Ahány ember, annyi vélemény, a "jó" összeállítás mindenki szerint más. És ehhez hozzáadódik még a Te elképzelésed, anyagi lehetőséged és a körülmények. Első körben a több mikrofonos megoldást (hangszerenként) kerülném. Miért? A live stream miatt. A fázis hiba nagy káoszt tud okozni, amit utómunkával korrigálhatsz, de élőben más lesz. Több mikrofonra persze futja majd a büdzséből (ribbonra is), és azok felhasználhatók akár több variációban is a házi saját felvételhez, kísérletezésekhez. Home stúdió ellenére nem lesz a minőséggel problémád. Az akusztika legalább annyit számít, mint a cucc, amit megveszel. A felvételen jól kihallható majd a szoba akusztikája, rezonanciája, gyengéje. (Kezeletlen szoba esetén.) Ne az iskola miatt ruházz be nem csekély összeget, hanem magadnak, a családnak. Nem az iskola fizeti. A távoktatás csak egy formája az iskolapadnak. A befektetés viszont felfogható hobbiként is, és a gyerekek fejlesztésében is segít. Sokat tanulhatnak abból, ha utólag visszahallják magukat. Az UAD szerintem is ágyúval verébre. Nekem pl azért nincs, mert TB. Én még USB vonalon vagyok. Azt szeretem, hogy bedugom akármibe, és megy. Ne ők mondják már meg nekem, hogy milyen pc-t vegyek. (A Win 10 a másik mumusom.) UAD alatti (de profi) kategória pl. az RME. Még ezt is kicsit túlzásnak tartom (árban) egy teljesen kezdőnek. Építkezzünk inkább az aljáról. Két mikrofonnal számolva az "alsó" kategóriában számomra az Solid State Logic SSL2+ a nyerő. Nem lehet vele mellé lőni. (4 miki: fentebb a Clarett.) Jön hozzá hangfal az 5 collos kategóriából: ízlés szerint. Eddig kb 200-nál járunk. Mikrofonok: hangszerek terén nem vagyok képben, énekre használtam többet a legkülönbözőbb helyeken. Csak példákat mondok. Audio-Technica AT 2020. Ebből a márkából ennyi. Az ár/érték legjobbja, a drágábbakban az a kapcsoló feleslegesen sokba kerül. :-) AKG P120, P220, P420... Használtam templomban (férfi ének), semmi baj vele. C214... nem kell több, kapcsolgatni ezt sem akarjuk. Rode NT1 (nem NT1A), NT1000... ennél sem kell jobb. A kisebb kondis hangszer mikrofonokat mellőzöm, mert nincs ismeretem. Írtad, hogy nem tudsz ribbont venni. Dehogy nem, legfeljebb nem olyat. Golden Age Project R1 MK3. Ez nyolcas karakterisztika, azaz két oldalról vesz, a visszaverődésekre jobban oda kell figyelni. Vannak még a (szimmetrikus) kábelek, erre sokan nem gondolnak anyagilag, 20-30 ezer körül ezekkel is számolni kell. Rodecaster Pro: ez egy kicsit drága játékszer, arra jó, hogy összedug, bekapcsol és megy. Akár pc nélkül. Arról nem találtam infót, hogy az sd-re a sávokat is rögzíti e, vagy csak a mastert. Kellemes további időtöltést az infógyűjtéshez... :-)
 9. Az lebeg a szemem előtt, hogy holnapra már döntöttél is: veszel 4 db 88RLB-t, 2 db ribbont, 2 db jobb kondit, és ezeket betolod egy jobb hangkariba....
 10. Azt a két midi csatlakozót benéztem, nézzétek el nekem. De az USB to Host akármi is lehet, azt majd a kérdező tudja megerősíteni. Mikrofonok: a témához illik ma is Silk régebbi videója, érdemes megnézni. A preampokat, ribbont persze felejtsük el. Ribbon van még elérhető árban is, de a nyolcas karakterisztika miatt ilyen kis szobában értelmetlen. Zenei Baleseti Helyszínelők E04
 11. Másik link: Rode Rodecaster Pro. Az ár, leírás ugyanaz. Igen, ez egy hangkártya. (A hangfalat is ebbe kell dugni.) Két hangkártya sorban nem opció, Ha váltás lenne, akkor bizony csere. Csak egy hangeszközt lehet kiválasztani. (Trükközni persze lehet, de ebben az esetben semmi értelme.) Ez nem stúdió, hanem otthoni kategória. Árban is. Jó felvételeket azért ezekkel is lehet csinálni. Kapsz más kártyát ennél sokkal olcsóbban is, ami megfelel az igénynek. Lehet hogy csak két mikrofon bemenet lesz (ami elég is lehet), de lesz mellette vonal/hangszer input is. Sőt akár midi. Vagy négy mic input. Szerencsére van választék. De spórolni is lehet ezen a vonalon. Az említett Scarlett jó választás. Költséghatékony. De ha minőségről van szó, léphetünk egy osztállyal feljebb. Pl. Focusrite Clarett 2Pre USB, Focusrite Clarett 4Pre USB, Audient iD22. Itt már minden van mi szem/szájnak ingere, Jobb minőség, több szolgáltatás. Még mindig sokkal olcsóbbak vagyunk mint a Rode. Ott a ficsőröket kell megfizetni, viszont podcast-olni ezekkel is lehet. Itt meg is állhatunk, mert van még néhány osztály felfele, amire most még nincs értelme áldozni (ebben a projektben). A megtakarítással viszont több a lehetőség az egyéb eszközök átgondolására. Ne kapkodjunk.
 12. Elképzeltem magamban a kihívást. idioty állásfoglalása egyébként helyes, senki nem köthet bele. Én egy teljesen más irányból közelítek... Hangkártya: Pl. Rode Rodecaster Pro. Hogy miért? Igazodva a feladathoz/funkcióhoz. Home stúdió szintnek majdnem megfelel, a többsávos recording-nak szintén, továbbá azok a feature-k vannak benne, amivel pont a feladathoz, postcast-hoz, élő videóhoz stb. is jól jöhetnek. Viszont a hátrányai mellett se menjünk el: az ára, és ennyiért illett volna bele minimum a négy vonalbemenet is, akár kombi csatlakozóval. A max 48 kHz otthonra szerintem elég. Azt a Yamaha cuccot ezért másképp kell megoldani, de meg lehet. Két videót találtam, amivel esetleg képben lehetünk, de csak linkelem, hogy ne szemeteljem össze ezt a szálat: RODECaster Pro review | Easy-to-use podcast production studio, Rodecaster Pro Multitrack Recording Tutorial and Demo. Yamaha NP-V80 Piaggero: én is utána néztem. Audió kimenet terén nem csúcs, viszont midi billentyűzetként lehet hogy az. A DAW-ban nyitva neki egy midi csatornát, olyan piano hangszerként szólalhat meg, hogy beszarás. Nem bonyolult, csupán illeszteni kell a cuccot mint midi <-> usb. (Mindez csupán erre a hangkártyára vonatkozik, amin se midi, se vonal.) Mikrofon: fentebb lett ajánlva/említve az Audio Technika, típus nélkül. Nos, a típus az AT 2020. Azért emlegetik, mert nem annyira rossz mikrofon az (nekem is van), mondjuk a százezres kategóriáig partiban van a többivel. Jó, egy Rode NT1000-el nyilván nem, de harmad annyiba kerül. Legfőbb ereje az ár/érték aránya, sztereó felvételekhez meg pláne. Erősen kihangsúlyozom, hogy hangszer mikrofonokban nem vagyok otthon. DAW miatt nem kell aggódni, pl. a Live 10 Lite bárki számára hozzáférhető. (Ne ez miatt válasszunk kártyát.) Hangfal: a helyiség mérete miatt én az 5 collos kategóriában nézelődnék, márkától függetlenül, az akusztika miatt. A videó kezeléséhez majd hozzászól egy ahhoz értő. Szerintem a 1080p bőven elég, és ezt a mai telefonok is tudják. Bocs, hogy szóltam, csak felvázoltam a végtelen variációk egyikét. Természetesen lehet jó a többi megoldás is. Nem szabad kapkodni, sőt, lehetőséget kell keresni, hol van hasonló összeállítás, ahol esetleg ki is tudsz próbálni cuccokat, hogy tapasztalatokat szerezz. Aztán jöhet a döntés.
 13. Nem azt mondtam. Példát mutattam a fejes meghajtására. Várd meg míg valaki reagál. A kábel jó.
 14. Megválaszoltad. A DAC nem ide való.
 15. Mi a cél? Önmagad monitorozása, vagy Hi-Fi zenehallgatás?
×
×
 • Create New...