Jump to content
Ménemszól.hu

wolf

Regisztrált tag
 • Tartalom számláló

  147
 • Csatlakozott

 • Utolsó bejelentkezés

 • Days Won

  3
 • Ennyit fórumozott

  7248d 16h 3m 56s

wolf last won the day on February 20

wolf had the most liked content!

Megbízhatósága

31 Megbízható

wolf tagunkról:

 • Rang
  Strázsamester

További Információ

 • Lakhely:
  Pápa

Legutóbb az adatlapod nézték:

634 profil megtekintő
 1. 1. Igen, neked egy "Milyen hangkártyát vegyek?"-re van szükséged. Olyanra, ami a szívednek/pénztárcádnak megfelel. Ezek között mindegyik olyan, ami az alaplapi szaroknál nagyságrendekkel jobb, összehasonlítani nem is lehet. 2. Zaj. Ezzel érdemben akkor lehet foglalkozni, ha a fenti feltétel adott. Akkor már lehet szűrni: milyen zaj, tartalmaz e brummot vagy felharmonikusait, árnyékolás, kábel stb.
 2. wolf

  Zaj-baj

  Engem az zavar, hogy a sample nem mechanikai hibára utal. Árnyékolási/földelési hibát keresnék. Kérdésem, hogy vétkezzünk egy kicsit: az USB kimeneten mit kapsz? (Jó, tudom az csak 5 méter lehet... :-) )
 3. wolf

  Zaj-baj

  Én ugyanezt a zajt akkor kaptam, mikor anno megépítettem a NAD3020 phono-elektronikáját (a HIFI Magazin jóvoltából, lásd itt). Persze csupaszon, elemről hajtva. Nem is segített rajta semmi, csak egy vas doboz/ház készítése hozzá. Na de nem ez a lényeg. A fenti esetben azt gyanítom, hogy a hangszedő kábele túl hosszú, nem pedig a RIAA utáni rész (ami lehet akár asszimmetrikus is). Mivel ezek a hangszedők jele eleve borzasztóan kicsi, elég sok esetben problémát okozhat. Csak tipp, az is lehet hogy félreolvastam.
 4. Videóhoz pl.: https://handbrake.fr/ Free, tiszta, féregmentes.
 5. wolf

  Mitől jó Macen dolgozni?

  Hmmm... Olvasva itt a sorokat, nekem egy emlék jött fel, mégpedig a jó öreg Commodore 64. Bekapcsoltam, és ment. Lefagyott a játék? Sebaj, reset, vagy kikapcs/bekapcs, egy-két másodperc. De működött, bárhol, bármikor.
 6. Ha már kellően összebarátkoztál vele: tudnád jellemezni néhány mondatban a tapasztalataidat? Szerintem nem csak én lennék rá kíváncsi.
 7. wolf

  Milyen mikrofont vegyek?

  A legfontosabb a kérdésből mindig kimarad: mennyi a keret? Én ebben a kategóriában nem cserélném le a 2020-at, hanem szereznék egy ISA One-t.
 8. A ROLI is fekete, és még sehol nem olvastam róla ezért felháborodást. Arra viszont kíváncsi lennék, miért kell egy stúdiónak sötétnek/feketének lennie? A fehér falak rontják, befolyásolják az akusztikát?
 9. Ezért jó, hogy nem vagyunk egyformák. :-) Nem lenne miről beszélgetni... Szóval: én dinamikamániás vagyok, és nagyon bassza a fülem bármiféle torzítás (nem a gitáré). Lehet hogy az a baj, hogy ezt még a Hifi Magazin korszakában verték belém... mindegy. Volt idő (nem régen), mikor ezer tesztet végig csináltam különböző kompresszorokkal, limiterekkel, mindennel. (Vst, nem vas.) A kérdés csak az volt bennem, milyen hatása van ezeknek a zenére, ha növeljük a hangerőt? Érteni szerettem volna, miért csinálja ezt mindenki? A teszt nagyon fárasztó, egy idő után már nem hallottam semmit. Ilyenkor ki kell kapcsolni, el kell autózni az ország másik végébe és vissza. Másnap kipihenve bekapcs, és egyből hallottam a különbségeket. Oké, nem ATC... :-) Az lett az eredmény, hogy kár volt az egész, csak elcsesztem az időmet ilyenekre feleslegesen. Lehet hogy a zene hangosabb (egy kicsit), de semmiképp sem jobb. Sőt, mintha hiányzott volna az egészből valami... ami előtte volt. Megvan: dinamika! :-) Döntöttem: maradok a régi módszeremnél. Az én bűvös számom a -12. Ennyi.
 10. Szerintem az a -7 nagyon sok a -13-hoz képest. Kinek mi a jó, másképp gondolkodunk, mást állítunk be. https://swt.audio/maximising-audio-for-youtube/
 11. Ott a pont, Kaszát visszavonom. :-) Metallica-t nem hallgatok, ill nem ezt. Metallica - Nothing Else Matters az nagyon üt, és milyen érdekes, ennek dinamikája pont jó... Egyébként pedig nálam az utolsó láncszem a hangerőbeállításhoz egy plugin: Coherence Meter https://www.hornetplugins.com/plugins/coherence-meter/ Nem egy drága cucc, szerintem a szerző egyetlen de nagyon jó alkotása. A többi szemét.
 12. A 15-20% semmi. Ne foglalkozz vele. Nem a peak adja a hangerősségérzetet, az rms-t figyeld.
 13. Mert erősen hangos vagy. Állítólag már nincs hangerőháború (a Dani szerint), viszont még mindig tolja mindenki mintzállat... :-) Ebben Kasza Tibi lehetne világbajnok... https://www.masteringthemix.com/blogs/learn/76296773-mastering-audio-for-soundcloud-itunes-spotify-and-youtube Bocs, nem láttam a választ, nem időrendbe ugrott a böngészőm.
 14. wolf

  atc scm7 is jó?

  Van "más is". Ne a számokat nézd. Nekem nincs ATC-m, csak gyúrok rá (12 Pro-ra), ne vegyél komolyan. Menj be, hallgasd meg. Bocs, félreolvastam... a "más"-t a BX5-re értettem. De kérdezd deneverstudio-t, neki 19-e van, ha jól tudom. :-) Az is ATC...
 15. wolf

  atc scm7 is jó?

  Talán ez a videó áll a legközelebb a valósághoz, szemben a szar mobilokkal felvett és a fázisfordítottan bekötött samplek-kal szemben... :-) Én nem tennék hozzá sub-ot.
×
×
 • Create New...