Jump to content
Ménemszól.hu

wolf

Regisztrált tag
 • Tartalom számláló

  337
 • Csatlakozott

 • Utolsó bejelentkezés

 • Days Won

  8
 • Ennyit fórumozott

  7250d 10h 12m 19s

wolf last won the day on January 3

wolf had the most liked content!

Megbízhatósága

98 Megbízható

wolf tagunkról:

 • Rang
  Kapitány

További Információ

 • Lakhely:
  Pápa

Legutóbb az adatlapod nézték:

1.112 profil megtekintő
 1. Egy jó megoldás létezik: be kell menni a HS-be, és egy referenciazenével (amit nagyon ismersz) a saját füleddel meghallgatsz párat. Mindegyik színez... ami bejön A-nak, az nem tetszik B-nek, és C úrnak is teljesen más álláspontja lehet a témában. Nincs legjobb, inkább felhasználási terület van, amihez eszközt választunk. Én erre a célra nyitottat ajánlanék. Nagyon oda kell figyelni a hangerőre használatakor. A folyamatos nagy hangerő halláskárosodást okoz, a torzítás fáraszt...
 2. wolf

  Milyen mikrofont vegyek?

  Ha az AT 2020 a keret teteje, akkor ez nem kérdés. Ár/értékben nincs jobb nála. Szóba jöhet még ebben a kategóriában majdem ennyiért esetleg az AKG P120, de itt a többség a 2020-asra szavazna. (Mindkettőt használtam, a különbség csupán izlés/fűszerezés kérdése, de ennyiért nincs baj egyikkel sem.) A következő kategória már 2-3-szor ennyibe kerülne.
 3. wolf

  Frissített az Audient

 4. Nekem hasonló gondom volt zsír új Arturiával. Mint kiderült, nagyon nem mindegy, a midi setupban (Control Surface) mit állítok be. Végülis hibátlan volt a termék.
 5. Elsiklottál @djuice sorai felett. Szerinted, ha én Cubase-t használó lennék, nekem ezek nem lennének meg?
 6. Ha van egy pontatlan midi-m, amihez igazodni kell, a következőt tenném: duplikálom a pontatlan midi sávot (új, másik hangszer beillesztése esetén). A másolatban a meglévő feljátszást inaktívvá teszem, így az nem szól, de látom hogy időben hol vannak a felütések. Az új feljátszást (vagy a beillesztett midi-t) időben pozícionálva kézzel ezekhez igazítom és kész. (Dob esetén, ha az egy midi sávon van, duplikálni sem kell.) Ja élő dob: jó minőségű felvételből lehet midi-t csinálni, vagy szétszedni a dobot, groove-ot pl Regroover-el. Itt megkapod a cin-t, és ahhoz már könnyű warpolni, ha együtt látod a két sávot.
 7. Több probléma is van. Ha a témára rákeresel, rengeteg videót találsz, ahol próbálják bemutatni a warpolás technikáját, több/kevesebb, de inkább kevesebb sikerrel. Mert ezt nem lehet bemutatni 10-20-30 percben, leírni 10-20-50 mondatban. Leírás: könyvet esetleg itt találsz. Szomorú, hogy egyéb hasonló kiadványok ha vannak is, szinvonaltalanok, és annak kell örülni, hogy legalább ez van. (Az Ableton könyvben például 3 baki van, ebből az egyik: a szerző megemlíti egy ponton, hogy külön fejezetben kitér a warpolásra, de ezt "elfelejtette".) :-) Kezdőknek mindesetre ajánlom a könyvet, elavultsága ellenére is. Még egy off, mert Ableton: sokan el vannak ájulva, hogy így warp, úgy warp, milyen jó erre (is) a program... megjegyzem, hogy nagyon nem az, egyáltalán nem. Talán erre egy külön fejezetben érdemes lehet kitérni. A megoldás a Te esetedben is: gyakorolni, gyakorolni, akár egy elcseszett példafájlon. (A kerékpár sem fog menni a gyereknek, ha csak elmondod neki, hogy kell...) Egyébként a téma bonyolultsága miatt ha konkrét, letisztult kérdést teszel fel, hamarabb célba érsz.
 8. Bújjék... Kicsit off, de a témához kapcsolódva: az Abletonban ha nincs midi csatlakoztatva, a billentyűzet használható feljátszáshoz. Egy oktáv áll rendelkezésre, azaz A, S, D, F, G, H, J, K. Oktáv váltás le: Y, fel: X. A késés nagyobb lehet a megszokottnál, de működik. Természetesen bármilyen gagyi midi eszköz megléte jobb megoldás. Kezdőknek (reméljük) hasznos lehet ez az infó.
 9. wolf

  Lesz már Korg Nautilus is!

  Magyar felirattal elég vicces... :-) Csíptem anno ezt a figurát, amikor az Integra 7-el szórakozott.
 10. wolf

  EV voice

  Mi a cél? Ez arra jó, hogy 50-100 fős bulikat csapass vele, sub-al kiegészítve persze. A siker ebben az esetben nem az eszközön fog múlni.
 11. wolf

  Adam audio

  Kinéztél már M-Audio-t, Focal-t, Adam-ot. Nos, ebben a kategóriában válaszd azt, amelyik szimpatikus. Egyikkel sem lősz mellé. Az Adam talán egy kicsit eltér a többitől a magassugárzók miatt. Ez van, akinek bejön és van, akinek nem. Illik hozzá egy hangkártya is, szimmetrikusan kábelezve persze.
 12. Egyszerűen fogalmazva: van pl a Korg Kronos. Van rajta Midi is és USB is. USB-n kiadja a digitális jelet (ami szól), ehhez van egy pici illesztőprogram pc-re, innentől a DAW-ban kiválaszható mint audio forrás. (Hibásan hangkártyának nevezik, de nem az.) Én paralel a rendes midi kábeleken vezéreltem oda-vissza probléma nélkül, usb-n meg bejött a jel, Win 7 alatt. Ezért is szoktam ragaszkodni az olyan hangkártyákhoz, amik tudnak midi-t is.
 13. wolf

  Jbl lsr -hez dac

  Emelkedik a büdzsé...? :-) Apogee jó választás. Jó még az Universal Audio Apollo Solo USB is. Persze ez már 180... Az én favoritom 100k alatt a Solid State Logic SSL2. (Most olcsóbb is.)
 14. wolf

  Jbl lsr -hez dac

  Figyelembe véve a nemzetközi piac reakcióit, ár/értékben semmi baj az M-Audio Air-al. Ebben az árkategóriában választhatod azt a márkát, amelyik szimpatikus.
 15. wolf

  Jbl lsr -hez dac

  Azért figyelj oda, mert kifutott tipussal szemezgetsz... M-Audio.
×
×
 • Create New...