Jump to content
Ménemszól.hu

wolf

Regisztrált tag
 • Tartalom számláló

  317
 • Csatlakozott

 • Utolsó bejelentkezés

 • Days Won

  6
 • Ennyit fórumozott

  7249d 13h 16m 17s

wolf last won the day on May 26

wolf had the most liked content!

Megbízhatósága

87 Megbízható

wolf tagunkról:

 • Rang
  Kapitány

További Információ

 • Lakhely:
  Pápa

Legutóbb az adatlapod nézték:

1.049 profil megtekintő
 1. Ha már Tascam... Rengeteg fórumon látni a meddő vitát, hogy így Scarlett, úgy Steinberg és még lehetne sorolni. Közben pedig itt van pl. két kártya: SERIES 102i (~80 ezer), SERIES 208i (~137 ezer), amiről szinte soha, sehol nem tesznek említést. Szerintem méltatlanul. Természetesen ez még mindig a vicc/belépő kategória. Nem szólok természetesen sem mellette, sem ellene, mindenki maga dönt. De mégis csak itt van egy eszköz, ami ár/értékben, minőségben, szolgáltatásokban partiban van a többivel, és nem gondolunk bele a bőség zavarában, hogy home szinten ezek ennyiért akár olyan tulajdonságokkal is rendelkeznek, amire szükségünk lehet.
 2. Tegyük fel, hogy nincs költségvetés, de el kellene döntenem hogy mi legyen a felvételi lánc, a következőt tenném: az Y-os paraleles megoldást a fenti érvek plusz a 48 voltos mizéria plusz a jel elosztásából eredő impedancia problémák és hasonlók miatt határozottan elvetném. (Mert mikrofonról beszélünk. A vonali szint az más, ott nagyobb a mozgástér.) Vagy felvenném a kiscsajjal a dalt a különböző konfigurációkon egymás után (néhány perc eltéréssel még nem lesz eltérő a hangjának karaktere), vagy felvenném ugyanazt máshol egy jó láncon, és a jó felvételt használva otthon reampolnám, így könnyen eldönthető, melyik a jobb meglévő hangkártya ehhez a hanghoz. A reampolás egy már meglévő jó és nagyon ismert hangsávval is megtehető. Nem kerül semmibe.
 3. +1 szavazat a RAM-ra. Géptipustól, márkától függetlenül. Tapasztalat.
 4. Mi az az élethelyzet, ami azt indokolná, hogy egyszerre több hangkártyát használj egy forráshoz/mikrofonhoz?
 5. wolf

  Csatlakozó bekötések

  Az első kérdésedre létezik megoldás:
 6. Itt már csak véleményem van, Te döntesz. Ilyen koffer jellegű retro vackot nem vennék... a fontos paramétereiről nem találtam infót: Meghajtás? Tűnyomás, antiskating hol állítható? stb. Azért mert van rajta USB? Közben tönkre tegye a lemezeimet? Én nem tenném rá. Akik LP-ket digiznek, nem ilyennel teszik... Ennyit a minőségről. Örökölted az Akait? Örülj neki! Apró ráfordítással felújítható, egy új ékszíjat és egy új hangszedőt teszel bele és van egy normális lemezjátszód! Hangszedők, csak csemegézni, a lista nem teljes, hiszen EMT-ket itt még csak nem is lehet kapni... cikk 40 évvel ezelőtt, amiben az Akai is szerepel.
 7. Ez a három egység együtt nem járható út. Azért, mert a Vidi egy erősítő, amihez passzív (erősítő nélküli) hangfal köthető. Tehát amit gondolsz, az nem be, hanem kimenet a hangszóró felé. (A csatlakozót lásd alább.) A Genius viszont egy aktív rendszer, ami kap egy vonal jelet, a többit ő elintézi, hiszen tartalmaz erősítőt is. (Phono elektronikát viszont nem.) Két lehetőséged van: Ha a Geniust választod (nincs Videoton a láncban), az Akai és a Genius közé kell egy Phono elektronika (RIAA korrektor) is, aminek az ára többszöröse a Genius-nál, és az eredmény... hogy is fogalmazzak... nem biztos, hogy hozza az elvártat. Ha a Videoton marad (Akai a Phono-ba dug és kész), már "csak" két sima hangfal szükséges hozzá, és szólhat a lemez. Nem feltétlenül drága tipp pl egy HS 280-as pár, én pár éve adtam el az enyémet. A megoldások hasonló költségvetést jelenthetnek, viszont nem egy ligában játszik a kettő. A hangfalakhoz csupán ezeket kell beszerezni:
 8. Milyen Alesis-el? Több termékük van. Ez oké. Pontosabban? Nem baj, ha több is van, de mik ezek? Melyik? Midisport? Ez az eszköz már fél megoldás is lehet. Nem tudjuk továbbá, hogy milyen hangkártyával jössz ki-be a gépből. Az ilyen államtitokszerűen leírt problémára nagyon nehéz megoldást találni/leírni. (Az én tippem még most is egy MIDI képes külső hangkártya.)
 9. wolf

  Focal Alpha

  Az 50-es, 65-ös, 80-as karaktere azonos, a különbség annyi, hogy a nagyobbak (a wattoktól eltekintve) "lejjebb mennek", azaz hallhatóbbá teszik a sub-ot.
 10. wolf

  gitárhoz hangkártya

  Felesleges duplikálni. Ha elkezdesz ugrálni a színpadon, a közönség attól még ugyanannyi marad... Nos, ha neked szimpi a MOTU, akkor vedd meg. Ha egy pici kétséged is támad vele kapcsolatban, akkor mérlegelj. Nem szabad bedőlni semmiféle csillogó reklámnak, a funkciók fontosak a számodra. Ár/értékben gondolkodj, mi az, ami megfelelő neked. Ebben a kategóriában szinte mindegy, melyik színt választod. Max abban tudunk segíteni, hogy melyik konkrét tipusnak mi a közismert gyengéje (preamp, füles, konverter stb). Példa: nagggyon jó az SSL2+.... alap hangkártya ennyiért, MIDI-vel. De alig többért ott az Audient iD22... és van benne digit ki-be, de csak 96kHz-en, és MIDI nélkül. Ezek alapján ugye el tudnád dönteni, melyik kellene neked?
 11. wolf

  Hangkártya csere

  Néhány megjegyzés... Videó stream hangsávja alapján soha ne itélkezz... itt különösen ne, mert a szintek nincsenek kiegyenlítve. A-B tesztet nem csinálunk hangerőkülönbségekkel... pont. Zajteszt: nézegetni a zaj sprektumát biztosan izgalmas, de ahol egy preampot sokszor kell csumára tekerni, azt a problémát kezelni kell és lehet, nem pedig a zajt felvenni.
 12. Egyszerűen megszoktad. Hogyan szólt eddig a keverésed a hangfalakon? Referenciazenén hallgatva melyik áll a jóhoz közelebb? Két perc alatt ezt eldönteni nem lehet, és a bejáratáshoz is idő kell... ezalatt az új termék hangképe (egy nagyon picit) változhat. Továbbá a fül is alkalmazkodni fog a változáshoz, szóval türelem!
 13. Igen, létezik. K2000bundle. Az Ultimate CD és a Mega-Synth valahol megvan a lomtárban, de hozzászólni nem tudok a témához, mert soha nem próbáltam ki.
 14. Az olcsó usb<->midi átalakítókat kerülni kell. A megoldás egy külső usb-s hangkártya, midi opcióval, mac driverrel. Lásd pl SSL2+. (Nem ismerjük a költségvetést.)
 15. wolf

  Hangkártya csere

  A karattyolás lényege, hogy bármilyen (olcsó) interfésszel (és benne a preamp-al) lehet pro felvételeket készíteni... a kommentekben persze helyre teszik, de csak köti az ebet a karóhoz... a kérdezőt ez zavarta meg, és nem, itt nem borzolta fel a kedélyeket.
×
×
 • Create New...