Jump to content
Ménemszól.hu

wolf

Regisztrált tag
 • Tartalom számláló

  295
 • Csatlakozott

 • Utolsó bejelentkezés

 • Days Won

  6
 • Ennyit fórumozott

  7249d 13h 16m 17s

wolf last won the day on May 26

wolf had the most liked content!

Megbízhatósága

81 Megbízható

wolf tagunkról:

 • Rang
  Kapitány

További Információ

 • Lakhely:
  Pápa

Legutóbb az adatlapod nézték:

989 profil megtekintő
 1. wolf

  Hangkártya csere

  Hasonló árban még vannak a Clarett-ek, Audient-ek... de ennyiért egyértelműen SSL. (Később, ha lesz egy kis zsé, eléteszel egy SSL SiX-et, és király vagy.) :-) Az UAD alatti osztályban ott az RME, de az ár miatt gondolom ez nem opció.
 2. wolf

  Hangfal választó segítség!

  Itt is csak személyes vélemény... A problémakör (egyik) legmeghatározóbb faktora az ár, ár/érték. Aztán ott a (szerintem) még fontosabb, hogy hova, milyen körülmények közé tervezzük ezeket a (most mindegy melyik) termékeket. Nem az ATC mellett, és nem a Genelec ellen érveltem. Én a zárt dobozok mellett érvelek, pontosan ezért, mert az ilyen eseteket jobban túrik, kezelik. Mindegy, hogy ATC vagy Neumann.
 3. wolf

  Hangfal választó segítség!

  Ha csak egy picit több lenne a költségvetés, képbe kerülhetne esetleg az SCM11, illetve a 8040-es. (Szerintem.)
 4. wolf

  Hangfal választó segítség!

  Itt az apróban látok BX5-öt, MR5-öt is. Ezek 50-ért jók. Újat csak kisebbeket kapsz ennyiért. (Párban.)
 5. wolf

  Hi-Fi magazin online

  Nincs esetled linked az előző két számra? Mert a weboldaluk az borzasztó.
 6. Ha menteni kell a menthetőt, ilyen esetre hasznos lehet egy Regroover. Ez elég tűrhetően szétszedi a dobsávot. Persze elég fos amit csinál (hangban), de nem ez a lényeg. Hanem az, hogy innentől már könnyen midizhető, és olyan dob tehető rá, amit akarsz. Az eredmény lehet jobb is, szarabb is...
 7. Ha megvannak a régi, eredeti, nem processzált felvételek (mert meg kellene lennie), én nem szarakodnék export-al a régi daw-ban, hanem kezdeném elölről az újban. Behúznám mindet a helyére (mindegy hány bites), és kezdődhet a (nem kis) munka.
 8. Ez egy másik probléma, külön kezelendő. Szinte általános jelenség, jellemzően a hangkártya/füles véletlenszerű párosításából. Legtöbbször a hangkártyák gyenge füleskimenete az okozója. (Mix poti kb középen, ezért az inputot és a DAW-ot csak 50%-on hallod.) E miatt az SSL-t ne cseréld le, hiszen a felvételkészítés minőségi javítását vele megoldottad. Nem ismerjük a füles tipusát, de ez egy kisebb befektetéssel kezelhető.
 9. ISA: "Moving coil (MC) meter is factory calibrated to 0VU = +4dBu with 1kHz sinewave." Ez tökéletes, ha nem lett elállítva. A mikrofon hangerejét ehhez állítsd be, ahogy fentebb ajánlották. Azaz közelítsd meg a nullát, de fölé inkább ne engedd. SSL: "Max Line Input Level: +24 dBu" Itt a potit a DAW-hoz igazítsd kb úgy, hogy amikor az ISA-n csúcs van, akkor a DAW-ban kb -6, esetleg -3 legyen (max), de itt már semmiképp nem érheted el a 0-át csúcsban.
 10. Több lehetőség is van. Kérdés, hogy tervezve lesz e az ISA-ba az A/D kártya vagy sem. (Mellélőni azzal nem lehet, mert az egy jó A/D.) Ha nem, akkor az én tippem egy Solid State Logic SSL2. (Ha nem kell midi.) Digitális bemenet esetén jó az Audient, Clarett valamelyike. Ezek nagyjából a budget körül vannak, de Scarlett feletti kategória. (Audientnél kicsit kevés a preamp gain, de mivel ott az ISA, ez most nem érdekes.)
 11. Több probléma is van, és a kérdés is nagyon összetett. Szerintem a kérdező a meglévő felvételi láncban a Scarlett előtt képzeli el a dinamika kezelését. (A felvetés egyébként jó.) Adna e többet? Igen. Egyrészt egyszer jól beállítva gyorsítja a munkát, nem kell rettegni hogy "pirosba" megy, másrészt az utómunka is könnyebb. A többi az anyagiaktól függ. De itt meg is állhatunk a számolásban, mert amibe ez kerülne, abból le lehetne cserélni akár az egész felvételi láncot is. Szegény zsebbel gondolkodva egy megoldás: dbx 286s. Én többet nem áldoznék erre. De még inkább ennyit sem. Mert a gyenge pont a Scarlett. Ha már ISA, nem tudjuk van e benne digit vagy sem, tennék bele. És tennék mögé egy olyan hangkártyát, amin van digit bemenet. Ezzel megoldva az ének nyers felvétele. Hobkins felvetése helyes, ez az éneksáv még utólag jó pluginnal igen jól kezelhető. (Az ISA digit kártyájával pedig kizárod az akármilyen másik hangkártya minőségét.)
 12. wolf

  Hangfal választó segítség!

  Ha már nem vagy hajlandó bemenni meghallgatni, arra is van lehetőséged, hogy otthon kipróbáld, a saját körülményeid között. A Hit Space erre is ad opciót. Ne a mi fülünkre hallgass, mert nem vagyunk egyformák. Én ennyiért az ATC-t venném. Pont. De ez nem azt jelenti, hogy neked ez az optimális befektetés. Erősítő: kezdésnek bármelyik régebbről fennmaradt HiFi erősítő megteszi, ne ez határozza meg a döntésedet.
 13. wolf

  Hangfal választó segítség!

  +1 az ATC-re. Érveim: 1: Kis szoba: mérete miatt nem vagy nehezen kezelhető akusztika. 2: Zárt doboz: kevésbé háklis az elhelyezésre.
 14. wolf

  Ableton Live 10

  Szerintem tedd fel a kérdéseidet, ha nem is Szolnokon, de itt vagyunk azért páran.
×
×
 • Create New...