Jump to content
Ménemszól.hu

wolf

Regisztrált tag
 • Tartalom számláló

  208
 • Csatlakozott

 • Utolsó bejelentkezés

 • Days Won

  4
 • Ennyit fórumozott

  7249d 12h 2m 55s

wolf last won the day on September 7

wolf had the most liked content!

Megbízhatósága

40 Megbízható

wolf tagunkról:

 • Rang
  Strázsamester

További Információ

 • Lakhely:
  Pápa

Legutóbb az adatlapod nézték:

725 profil megtekintő
 1. Próbáld ki, ha tudsz szerezni kölcsön. Nálam zaj, torzítás nincs. A füles sem torzít cseppet sem, 50% gain nálam már nagyon sok egy SRH440-el.
 2. A szimmetrikus kábel a lényeg, nem a csatlakozó. TRS vs XLR, mindegy. (Feltételezve, hogy a cucc ki-bemenetei erre ki vannak építve.) Készre szerelt Klotz kábellel nem lesz probléma. Ha jack, akkor "sztereó" dugó legyen (TRS), ne "monó" (TS). Természetesen a "monó"-val is menni fog, de ha van rá lehetőség, ragaszkodjunk a szimmetrikushoz (TRS).
 3. Értelmetlen a versenyeztetés, mert nem azonos ligában játszanak. Itt max ár/értékről beszélhetünk. Vagy talán arról sem. Na de hogy a színpadon Behringer szól, vagy RME, azt a közönség hallani/tudni fogja? Szerintem tuti nem. (Ha érdekli egyáltalán.) Érdemes nem kapkodni, mert az Apollo X miatt jönnek majd az aprón a lecserélt Twin-ek.
 4. Mivel néha használom, őszintén vallottam tapasztalatomról. Minőséggel baj nincs, ennyiért együtt tudok élni vele.
 5. Két érv a Behringer javára. 1: ár arány 1/10. 2: a színpad. Érzékelhető különbség? Ha átküldenél valamit, azt stúdió körülmények között vagy érzékelnénk, vagy nem. Viszont a mai vándorló (bér)PA rendszerek élvezeti értéke katasztrófa, szörnyű, borzalmas, kritikán aluli stb. Nem a cuccal van baj... Erről egy esszét simán lehetne írni. Nekem is van UMC204HD. Tök jó a laptop mellé a hátiba. Korrekt be/ki plusz midi. A füles felé 50% poti állás már nekem sok. Nem dicsérem agyon, mert a potik recsegnek, de beállítod, oszt megy. (A kért tesztet hamarosan megcsinálom vele.)
 6. Nem olvastad el a Mackie termékleírását. Azon felül hangolható crossover frekiben is, hangerőben is.
 7. Azt megkérdezhetem, milyen jellegű zenét hallgatsz a rendszereden?
 8. Ne parázz már... ha meglesz a cucc, a mostani kábelt, ami most a BX8-ba megy, átdugod a Mackie-be (Inputs). Innen pedig (Outputs) tovább mész a két új kábellel a BX8-ba. Itt helyesbítek: a négyből innen bármelyik típus jó...
 9. A kívánt konfigurációhoz 2 db plusz balanced kábelre lesz szükséged (ha nem lenne). Szerencséd, hogy bármelyik jó, azaz XLR->XLR, TRS->TRS, TRS->XLR, XLR->TRS. Az egyik variációt persze kiüti a már meglévő most használt kábeled. Bekötése logikus, a hangolása már több odafigyelést igényel.
 10. wolf

  Monitor vezérlő

  Én a kérdés/leírás alapján feltételezem, hogy nincs külső hangkártya a láncban...
 11. Nem így írtam. Ha a basszusok erejének változása attól függ, hogy épp hol ülsz a szobában, azért elsősorban a szoba (nem kezelt) akusztikája a felelős. Persze az sem nem mindegy, hogy hol vannak elhelyezve a hangfalak. Nem egyszerű dolog ez, de lehet kezelni, sőt indokolt is, főleg súlyos esetben. Sub. Ezt sem jól értetted. Nem az ront a helyzeten, hogy veszel egyet, hanem az, ha azt nem megfelelően installálod. (Nincs veled egy vonalban, asszimmetrikus az elrendezés vagy a szoba, hangerő beállítás stb.) Itt senki nem beszél rá arra, hogy vegyél, és arra sem, hogy ne. Véleményt írunk. Neked BX8-asod van. Ezek a 8-asak általában kb 40Hz-ig lemennek. (Nem kell minden adatlapot elhinni, sőt nézni se.) Ezeket a sub-okat valójában a kisebbekhez találták ki. Mert ekkora szobákhoz általában elég lenne például egy BX5 is. Na ahhoz indokolt lehet egy sub, mert a 4-5 collosoknak tényleg hiányzik az alja, és ha ellenőrizni kell, nem árt ha halljuk, mi van.
 12. Inkább hagyjuk, mert viccből tettem be, továbbá nem igazán szobába való megoldásról beszélünk. De tény, hogy nagyot lehet vele alkotni pl színházteremben vagy nagyobb klubokban, vagy a szabadban. Helyesen: van benne "erősítő" (is). Brevis javaslata jónak tűnik, valóban egy sub-ra lehet szükséged. Nem gondoltuk, hogy ennyire extrém igény fog felmerülni a basszussal kapcsolatban. (Vagy annyira rossz lehet az akusztika?) Ha szétnézel a piacon, ez a megoldás egy bő 100-asba fog kerülni. Példák: Mackie MRS10, Presonus Temblor T10, JBL LSR310S, KRK 8S2, ADAM Audio T10S, Yamaha HS 8S, ADAM Audio SUB 8, Genelec 7040AP, stb. Én mindenképp az akusztikán javítanék, sokkal olcsóbb befektetés még néhány kőzetgyapot panellal is. Ráadásul ha a lehallgatási pont nem középen van, hanem a szoba tengelyéhez viszonyítva asszimetrikus, a sub csak bonyolítja a helyzetet.
 13. Ha nincs hely a szobában, a felső ábrát hosszában megfelezed, azaz a "felét" építed meg, fektetve beteszed az ágy alá, és olyan basszusod lesz, mint senki másnak. :-)
 14. Kérdezni szeretnék, mert több dolgot nem értek... Tegyük fel, hogy az UAD a fix pont (érthető okokból). Itt az ISA szúrja a szememet, mert ezek a preamp-ok durván egy minőségi kategóriát képviselnek (nagyságrendileg). A Presonus-ba dugni az ISA-t teljesen indokolt és ésszerű lenne. UAD-ba? Dobjuk fel a kérdést a többieknek... (Semmi baj az ISA-val, nagyon jó, de ha már UAD, akkor itt két jó preamp-ra is költünk.) TC-Helicon: ez az eszköz a felvételi láncban lenne, vagy utólagosan lenne vele processzálva a jel?
×
×
 • Create New...