Jump to content
Ménemszól.hu

wolf

Regisztrált tag
 • Tartalom számláló

  419
 • Csatlakozott

 • Utolsó bejelentkezés

 • Days Won

  10

wolf last won the day on May 17

wolf had the most liked content!

Megbízhatósága

155 Megbízható

1 követő

wolf tagunkról:

 • Rang
  Kapitány

További Információ

 • Lakhely:
  Pápa

Legutóbb az adatlapod nézték:

1.520 profil megtekintő
 1. wolf

  Usb Midi probléma

  A hangkártyáról szó sem esett. Típusa? (Oké hogy laptop, de egy midiképes hangkártyával nem lenne fejfájás.)
 2. Régebbi építésű lakásokban/házakban (sok ilyen van) találhatók földeletlen aljzatok. Az ilyenekbe véletlenül se dugj földelt dugóval ellátott készüléket. A készülék meghibásodásának komoly egészségkárosító hatása lehet, magyarul: agyon baszhat az áram. A falban futó vezeték miatt én nem paráznék.
 3. Megoldódott az eredeti problémád, kiterjesztetted a BX-ek alsó tartományát.
 4. Csak tipp volt... ha nincs mikrofon, akkor találjuk fel magunkat. A sub szól 100-ig, a BX-ek lemennek kb 40-ig. Ebben az átfedésben, azaz kb 60-70 Hz-en nyomjunk egy mono sinus-t, és kapcsolgassuk a bypass-t. Vagy a sub adja ezt a "hangot", vagy a BX-ek. Ha egyforma hangerőt "mér" a füled, készen is vagy.
 5. A fül (és az agy) lassan, de megszokja az új felállást. Ha visszakapcsolsz a "régire" (bypass), akkor az tűnik pár nap után hirtelen szokatlannak. De nem gyengébb, mint előtte. Második lehetőség lehet még az, hogy túl van tolva a sub. Egyben a rendszer nem sugározza ugyanazt a frekit, a sub csupán az alsó tartományt egészítiti ki. Ez könnyen ellenőrizhető egy mérőmikrofonnal (sweep).
 6. A szobák és körülmények egyediek. Kísérletezz!
 7. A fázishibát (is) tisztán lehet hallani... ha a sub nagyjából hasonló távolságra van tőled, mint a hangfalak, ne forgasd. Hifisek dilije, hogy a sub-ot őrült helyekre teszik, mint például sarokba, na ott jobban számít(hat). A HPF egy ki-bekapcsolható ficsőr, kíméli a szatelit hangszóróidat... mért szenvedjenek azok 40-80 Hz-en, ha ott a sub? A bypass persze hogy hatástalanítja, furcsa is lenne ha a falaid önmagukban csak 80 Hz felett szólnának. Minden számodra fontos információ benne van a kézikönyvben, a 4. és 12. oldalon.
 8. Phase: mivel a sub tartományban tekintélyes méretű hanghullámokról van szó, az elhelyezés függvényében szerencsésebb lehet a fázist megfordítani. Alkalmazása környezetfüggő, a sub-ot forgatja. High Pass Filter: ha be van kapcsolva, a hangfalaid 80Hz alatt nem kapnak jelet. Ez esetben a Low Pass-t 80Hz környékére állítanám. (Bypass pedál kiiktatja a HPF-t.) Ground Lift: ez a kapcsoló hangkártyákon is előfordulhat, hasznos lehet esetlegesen fellépő földhurkok esetén. Ha nincs probléma, kapcsold ki. Sub Bypass: na erre való a pedál. Nagyon hasznos, hogy a mixet meg lehet hallgatni
 9. Sírköveket itt találsz, de én maradnék az állványnál. Itt pedig beirod a szoba méretét cm-ben, és megmondja neked, hol lenne minden a legideálisabb.
 10. Dícséretes a kreatívitás. Igen, akusztikailag bármi más megoldás jobb annál, ha a hangfal az asztalon, szekrényen, polcon vagy bármilyen lakberendezési elemmel közvetlen(!) kapcsolatban van. (A falra szerelt hangfal esete eltér ettől, de ott más probléma van.) A rétegelt lemez jó ötlet, a pozdorja kerülendő. (Hangfalépítésekből tudjuk.) Legnagyobb előnye a megoldásodnak akkor jön elő igazán, ha az állványoknak lesz egy kis "mozgástere", azaz ha a tologatásokra is esetleg jut egy kis hely. A lógatásos módszeren anno én is gondolkodtam (damillal a plafonra), de lustaság miatt nem valósult m
 11. /OFF Abletonban ez rém egyszerű, mert van egy utility nevű gyári plugin, ami nem (csak) erre való, de konkrétan erre is lehet használni. Büntetlenül csavargatható a sávokon a gain anélkül, hogy belenyúlna a nagy nehezen megírt automatizációba. Csak azért szóltam, hátha valaki hasonló problémába ütközik, a topic címe általános... /ON A group jó ötlet.
 12. Felveszel egy csúszómászót... a sub-ot a földre helyezed, és tologatás, állítgatás, mérés... (mérés a hallgatás helyén), állítgatás, mérés... tologatás, mérés... kerüld az oldalsó pozíciókat, lehetőleg a szoba hossztengelyén legyen, azaz valahol előtted.
 13. Egy Topping E30-ban (50-ért) pontosan ugyanazt a DA chipet (AK4493) hallgatjuk, mint egy ADI 2 DAC FS-ben (350-ért), vagy egy ADI 2 Pro FS-ben (650-ért), asszimmetria ide vagy oda. Ez azért erősen elgondolkodtató.
×
×
 • Create New...