Jump to content
Ménemszól.hu

wolf

Regisztrált tag
 • Tartalom számláló

  142
 • Csatlakozott

 • Utolsó bejelentkezés

 • Days Won

  3
 • Ennyit fórumozott

  7248d 16h 3m 56s

wolf last won the day on February 20

wolf had the most liked content!

Megbízhatósága

31 Megbízható

wolf tagunkról:

 • Rang
  Strázsamester

További Információ

 • Lakhely:
  Pápa

Legutóbb az adatlapod nézték:

622 profil megtekintő
 1. Ha már kellően összebarátkoztál vele: tudnád jellemezni néhány mondatban a tapasztalataidat? Szerintem nem csak én lennék rá kíváncsi.
 2. wolf

  Milyen mikrofont vegyek?

  A legfontosabb a kérdésből mindig kimarad: mennyi a keret? Én ebben a kategóriában nem cserélném le a 2020-at, hanem szereznék egy ISA One-t.
 3. A ROLI is fekete, és még sehol nem olvastam róla ezért felháborodást. Arra viszont kíváncsi lennék, miért kell egy stúdiónak sötétnek/feketének lennie? A fehér falak rontják, befolyásolják az akusztikát?
 4. Ezért jó, hogy nem vagyunk egyformák. :-) Nem lenne miről beszélgetni... Szóval: én dinamikamániás vagyok, és nagyon bassza a fülem bármiféle torzítás (nem a gitáré). Lehet hogy az a baj, hogy ezt még a Hifi Magazin korszakában verték belém... mindegy. Volt idő (nem régen), mikor ezer tesztet végig csináltam különböző kompresszorokkal, limiterekkel, mindennel. (Vst, nem vas.) A kérdés csak az volt bennem, milyen hatása van ezeknek a zenére, ha növeljük a hangerőt? Érteni szerettem volna, miért csinálja ezt mindenki? A teszt nagyon fárasztó, egy idő után már nem hallottam semmit. Ilyenkor ki kell kapcsolni, el kell autózni az ország másik végébe és vissza. Másnap kipihenve bekapcs, és egyből hallottam a különbségeket. Oké, nem ATC... :-) Az lett az eredmény, hogy kár volt az egész, csak elcsesztem az időmet ilyenekre feleslegesen. Lehet hogy a zene hangosabb (egy kicsit), de semmiképp sem jobb. Sőt, mintha hiányzott volna az egészből valami... ami előtte volt. Megvan: dinamika! :-) Döntöttem: maradok a régi módszeremnél. Az én bűvös számom a -12. Ennyi.
 5. Szerintem az a -7 nagyon sok a -13-hoz képest. Kinek mi a jó, másképp gondolkodunk, mást állítunk be. https://swt.audio/maximising-audio-for-youtube/
 6. Ott a pont, Kaszát visszavonom. :-) Metallica-t nem hallgatok, ill nem ezt. Metallica - Nothing Else Matters az nagyon üt, és milyen érdekes, ennek dinamikája pont jó... Egyébként pedig nálam az utolsó láncszem a hangerőbeállításhoz egy plugin: Coherence Meter https://www.hornetplugins.com/plugins/coherence-meter/ Nem egy drága cucc, szerintem a szerző egyetlen de nagyon jó alkotása. A többi szemét.
 7. A 15-20% semmi. Ne foglalkozz vele. Nem a peak adja a hangerősségérzetet, az rms-t figyeld.
 8. Mert erősen hangos vagy. Állítólag már nincs hangerőháború (a Dani szerint), viszont még mindig tolja mindenki mintzállat... :-) Ebben Kasza Tibi lehetne világbajnok... https://www.masteringthemix.com/blogs/learn/76296773-mastering-audio-for-soundcloud-itunes-spotify-and-youtube Bocs, nem láttam a választ, nem időrendbe ugrott a böngészőm.
 9. wolf

  atc scm7 is jó?

  Van "más is". Ne a számokat nézd. Nekem nincs ATC-m, csak gyúrok rá (12 Pro-ra), ne vegyél komolyan. Menj be, hallgasd meg. Bocs, félreolvastam... a "más"-t a BX5-re értettem. De kérdezd deneverstudio-t, neki 19-e van, ha jól tudom. :-) Az is ATC...
 10. wolf

  atc scm7 is jó?

  Talán ez a videó áll a legközelebb a valósághoz, szemben a szar mobilokkal felvett és a fázisfordítottan bekötött samplek-kal szemben... :-) Én nem tennék hozzá sub-ot.
 11. Kevés információt ismerünk, de egy összefüggést látok: a 24 bittel vannak gondjaid, ezt mindenképpen orvosolni kellene.
 12. Ebből az jön át, hogy a zenével (a DAW-ban) nincs gond. Viszont a video készítésnél (renderelés) nagy probléma van. Ezért kérdeztem, hogy milyen szoftver.
 13. wolf

  Ableton - élőzés

  Én is win-es vagyok... igen. A videó szerint a trükk az, hogy létrehozol egy midiklip-et, az egyik bill-t hozzárendeled a stop gombhoz, és kész. Időben pedig oda tolod, ahol szeretnéd megállítani. Érdekes egyébként, hogy a Locator-on van Song Start, de nincs Song Stop. Fel sem tűnt, mert ezt a funkciót eddig soha nem akartam automatizálni... :-)
×
×
 • Create New...