Jump to content
Ménemszól.hu

wolf

Regisztrált tag
 • Tartalom számláló

  114
 • Csatlakozott

 • Utolsó bejelentkezés

 • Days Won

  3
 • Ennyit fórumozott

  7079d 20h 6m 50s

wolf összes megnyilvánulása

 1. Tipp: Revo Uninstaller Pro. Vele távolíts el bármit is. (Művelet közben csak a vastagon jelölt sorokat kell/szabad kijelölni.) Odafigyelést igényel a használata.
 2. Nem vennék külső merevlemezt, csakis belsőt. Olyan márkát és méretet, ami szimpi. Van egy ilyenem: https://www.sharkoon.com/product/14057#gallery Bármit (HDD/SSD) bedugok bármibe (PC/Laptop). Nincs bosszankodás, nincs csapkodás. Pont.
 3. Nagyon szívesen! Bár a monitor témát nem a méretre értettem...
 4. Ha az Ableton-nál maradnál később, erősen javasolnám a kétmonitoros megoldást. Sokkal többet segít, mint ahogy az ember gondolná... és onnantól kezdve nem kell állandóan nyomogatni a Tab-ot sem.
 5. Én nem zárnám ki az AMD vonalat sem. Tájékozódni kell. Főleg annak, aki ragaszkodik a Win7 irányhoz (mint én). Az Intelesek ezen a téren hamarosan bajban lesznek.
 6. Nem állítottam hogy gagyi... szerettem használni, mert midivel vezéreltem, és digizni sem kellett. (USB-n kijön 24 bites jel.) Eladás oka 1: anyagiak 2: ár/értékben szerintem nem jó... azért a néhány hangszínért, ami másban nincs, nem érdemes sok százezres hangszert itthon tartani. De ez magánvélemény.
 7. Éneket néha szoktam felvenni, de nem ez a fő profil. Most az összes hangszerem vst. (Egy éve Kronos lett cserélve NI Komplete 11 Ulti-ra.) Mérésekkel talán lehetne definiálni, de nem érdemes. Celeron stb kategóriában felmerülne a probléma, de egy mai nem butított procinál szinte észre sem veszed, legalábbis néhány sáv esetén. Szerk: Mértem most egyet a kedvedért... Zúztam 48 kHz-en... Ableton egy midi track, rajta Kontakt 5, Guitar Rig 5/AmpliTube 4 váltva Ableton terhelés kb 15%, proci 5% alatt Ugyanez 96 kHz-en kb 30%, proci 5% alatt A Kontakt azért van a sávon, mert nincs gitárom/vonaljelem, és ezt beteg módon oldom meg... ez is terhel!
 8. Ami nekem van, az nagyon régi: I7 2600K, 20 giga ram, és semmi bajom vele. Ennél már csak jobbat kapsz.
 9. Az Ableton-nak nem kell erőmű, közepes kategóriás procival is simán elmegy. A sávok (pluginek) számának növekedésével a memória kezd kérdésessé válni. 16 giga általában elég, ha nem sok száz sávos a project. Fontos még egy jól konfigurált ssd. Ha munka közben növekszik a felvett wav-ok száma, azokat egyszerre paralel olvasva bizony jól megszántja a hdd-t, akadásokat okozhat. (A kikapcsolt sávokat érdemes inaktívvá tenni.) Régi és gyenge a laptopom, egyetlen akadályba ütköztem: ram. 8 gigát kezel csak, 16-al nem fájt volna a fejem...
 10. wolf

  Yamaha MODX

  Én ezzel egyetértek. Annál is inkább, mert egy-két éve méréseket is végeztem kíváncsiságból. (Mikor még megvolt a Kronos.) Addig minden sáv 24/48-on volt felvéve. Egyszer unalmamban úgy döntöttem, ereszd el a hajamat, vegyünk fel valamit 192 kHz-en. A Kronos szól úgy kb 35-ig (a digit kimeneten), de a vst-k közül is némelyik elszalad 40-ig, de a többség teteje nagyjából 30-40 kHz közé esik. Az én konklúzióm innentől az, hogy 192-vel felvenni felesleges, mert csak a semminek biztosítjuk a sávszélt, a 96 kHz viszont teljesen oké. (Persze ezekkel az imputokkal, amit használtam/mértem.) Egyedül marha nehéz AB tesztet végezni, mert tudom, melyik szól, így nem igazságos. :-) A fenti esetben mintha hallanék különbséget, de lehet hogy azért, mert "akarom hallani"... :-)
 11. wolf

  Dal lopása - ügyesen

  Nos a recept: fogsz egy régi sikeres, de ma már elfeledett számot (fiatalok úgysem ismerik), eltolod a hangnemet egy kicsit le vagy fel, ahogy jól kijön, kicseréled a stílust és a szöveget, és már kész is a siker. Ugye milyen egyszerű?
 12. Midi: van nálam egy Arturia Keylab61 Essential. Új, nincs használva. Csak kipróbálva volt, ha már itt van. Tévedésből vásároltam.
 13. wolf

  Dal lopása - ügyesen

  Plágium miatt kizárták A Dal egyik döntősét.
 14. Tipp: Audient iD22 vagy iD44, igénytól függően.
 15. wolf

  Dal lopása - ügyesen

  Én csak felvetettem a kérdést csupán azért, mert egy zenész (aki nincs itt a fórumon) egyszerű lopásnak minősítette. De kíváncsi vagyok a véleményekre.
 16. wolf

  Kontakt 5 probléma

  A NI megköveteli a Kontakt frissítését. Nekem Komplete 11 Ulti van, és nincs egy hónapja, hogy bizonyos saját hangszert nem töltött be. A Native Accesben fissíteni kell, erre felrak egy Kontakt 6 Playert, és azzal már minden megy. Mármint NI cucc. Külső hangszerekkel még nem tapasztaltam ezt.
 17. wolf

  Steinberg AXR4

  SILK - On/Off
 18. Csak nem a RAVEN-re gondolsz? Ahhoz is kell pc... https://slatemt.com/
 19. Elfogadom a tapasztalataidat, bár én konkrétan az ExpressCard chip-ról beszéltem, laptophoz. Anno indult egy video project, és egy Intensity Shuttle-hez vettem egy kártyát a laptopomba. (Dell, 3 db USB2-vel, így már lett mellé 2 db USB3 is.) Bár a meló elmaradt, ez a NEC cucc nálam azóta is működik mindenhez. Itt egy példa link a külső cucc chip igényeiről: https://www.teco.hu/blackmagic-desing-intensity-shuttle-310 Így kellene minden gyártónak eljárni.
 20. Több probléma is van. Együtt is, egyenként is. A bővítő csak USB2-es, hiába dughatnád az USB3-ba. Szóval ez az átalakító felejtős. (USB2: 480 Mbit, ExpressCard: 5 Gbit.) A kártya: nem mindegy, milyen a chipkészlet benne. Ez ahogy látom, VIA. A NEC chipesekkel kevesebb a gond. (A külső eszközök gyártói általában megadják, melyikkel működnek együtt.) Szerintem működne a dolog, ha az express kártyát közvetlen a laptopba lehetne tolni. De ezeket együtt ne. És nem a sávszél miatt.
 21. wolf

  Cubase 5 installer

  https://help.ableton.com/hc/en-us/articles/209071469-Optimizing-Windows-for-Audio
 22. Létrehozol egy mappát pl az asztalon pontosan ezzel a névvel: GodMode.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C} Rákatt, minden beállítás egy helyen.
×