Jump to content
Ménemszól.hu

wolf

Regisztrált tag
 • Tartalom számláló

  142
 • Csatlakozott

 • Utolsó bejelentkezés

 • Days Won

  3
 • Ennyit fórumozott

  7248d 16h 3m 56s

wolf összes megnyilvánulása

 1. Ha már kellően összebarátkoztál vele: tudnád jellemezni néhány mondatban a tapasztalataidat? Szerintem nem csak én lennék rá kíváncsi.
 2. wolf

  Milyen mikrofont vegyek?

  A legfontosabb a kérdésből mindig kimarad: mennyi a keret? Én ebben a kategóriában nem cserélném le a 2020-at, hanem szereznék egy ISA One-t.
 3. A ROLI is fekete, és még sehol nem olvastam róla ezért felháborodást. Arra viszont kíváncsi lennék, miért kell egy stúdiónak sötétnek/feketének lennie? A fehér falak rontják, befolyásolják az akusztikát?
 4. Ezért jó, hogy nem vagyunk egyformák. :-) Nem lenne miről beszélgetni... Szóval: én dinamikamániás vagyok, és nagyon bassza a fülem bármiféle torzítás (nem a gitáré). Lehet hogy az a baj, hogy ezt még a Hifi Magazin korszakában verték belém... mindegy. Volt idő (nem régen), mikor ezer tesztet végig csináltam különböző kompresszorokkal, limiterekkel, mindennel. (Vst, nem vas.) A kérdés csak az volt bennem, milyen hatása van ezeknek a zenére, ha növeljük a hangerőt? Érteni szerettem volna, miért csinálja ezt mindenki? A teszt nagyon fárasztó, egy idő után már nem hallottam semmit. Ilyenkor ki kell kapcsolni, el kell autózni az ország másik végébe és vissza. Másnap kipihenve bekapcs, és egyből hallottam a különbségeket. Oké, nem ATC... :-) Az lett az eredmény, hogy kár volt az egész, csak elcsesztem az időmet ilyenekre feleslegesen. Lehet hogy a zene hangosabb (egy kicsit), de semmiképp sem jobb. Sőt, mintha hiányzott volna az egészből valami... ami előtte volt. Megvan: dinamika! :-) Döntöttem: maradok a régi módszeremnél. Az én bűvös számom a -12. Ennyi.
 5. Szerintem az a -7 nagyon sok a -13-hoz képest. Kinek mi a jó, másképp gondolkodunk, mást állítunk be. https://swt.audio/maximising-audio-for-youtube/
 6. Ott a pont, Kaszát visszavonom. :-) Metallica-t nem hallgatok, ill nem ezt. Metallica - Nothing Else Matters az nagyon üt, és milyen érdekes, ennek dinamikája pont jó... Egyébként pedig nálam az utolsó láncszem a hangerőbeállításhoz egy plugin: Coherence Meter https://www.hornetplugins.com/plugins/coherence-meter/ Nem egy drága cucc, szerintem a szerző egyetlen de nagyon jó alkotása. A többi szemét.
 7. A 15-20% semmi. Ne foglalkozz vele. Nem a peak adja a hangerősségérzetet, az rms-t figyeld.
 8. Mert erősen hangos vagy. Állítólag már nincs hangerőháború (a Dani szerint), viszont még mindig tolja mindenki mintzállat... :-) Ebben Kasza Tibi lehetne világbajnok... https://www.masteringthemix.com/blogs/learn/76296773-mastering-audio-for-soundcloud-itunes-spotify-and-youtube Bocs, nem láttam a választ, nem időrendbe ugrott a böngészőm.
 9. wolf

  atc scm7 is jó?

  Van "más is". Ne a számokat nézd. Nekem nincs ATC-m, csak gyúrok rá (12 Pro-ra), ne vegyél komolyan. Menj be, hallgasd meg. Bocs, félreolvastam... a "más"-t a BX5-re értettem. De kérdezd deneverstudio-t, neki 19-e van, ha jól tudom. :-) Az is ATC...
 10. wolf

  atc scm7 is jó?

  Talán ez a videó áll a legközelebb a valósághoz, szemben a szar mobilokkal felvett és a fázisfordítottan bekötött samplek-kal szemben... :-) Én nem tennék hozzá sub-ot.
 11. Kevés információt ismerünk, de egy összefüggést látok: a 24 bittel vannak gondjaid, ezt mindenképpen orvosolni kellene.
 12. Ebből az jön át, hogy a zenével (a DAW-ban) nincs gond. Viszont a video készítésnél (renderelés) nagy probléma van. Ezért kérdeztem, hogy milyen szoftver.
 13. wolf

  Ableton - élőzés

  Én is win-es vagyok... igen. A videó szerint a trükk az, hogy létrehozol egy midiklip-et, az egyik bill-t hozzárendeled a stop gombhoz, és kész. Időben pedig oda tolod, ahol szeretnéd megállítani. Érdekes egyébként, hogy a Locator-on van Song Start, de nincs Song Stop. Fel sem tűnt, mert ezt a funkciót eddig soha nem akartam automatizálni... :-)
 14. Azért próbáld ki az AAC-t is 384-en, ahogy ott írva vagyon... Kíváncsi vagyok.
 15. wolf

  Yamaha MODX

  Na pontosan ezért imádtam a Kronost. Egy apró driver felrakása után az USB-n nem hangkártyaként, hanem hangszerként volt választható a Live-ban... Brutális ez a funkció.
 16. Nem találom sehol a kontrollerek Live támogatását. Valóban nem támogatja, vagy csak nem tesztelték, esetleg működhet is?
 17. Win 7 64 bit, NI Komplete 11 Ultimate, Ableton Live 9. A midi bill-t nem használom, csak alkalmanként veszem elő. Tévedésből vásároltam. :-)
 18. Szia! Kipróbáltam a Monark-ot... Arturia Keylab 61 Essential-al tökéletes. Csak azt akartam jelezni ezzel, hogy merre induljon a hibakeresés.
 19. wolf

  SSL SiX Desktop Mixer

  Véletlen akadtam erre a termékre a topic indítása előtt egy-két nappal. (Mást kerestem az SSL oldalán.) Jött a pofon. Nincs interfész? Milyen marketingesek ezek? Leülhetsz SSL, egyes. Így a csatolón sem kell vergődni. Felcsillant a szemem mikor először megláttam. Egy jó AD/DA-val még azt mondom, a félmillás ár majdnem hogy korrekt lenne. Így semmiképp.
 20. wolf

  Apró CSERE etika

  Azzal az van, hogy bukom a benzin árát, és fagyizok egyet. Ez még mindig sokkal kevesebb veszteség, mint kapni egy tönkrebaszott cuccot, plusz veszekedni a faszival. De a pakliban benne van az is, hogy olyan terméket kapok, amit kerestem.
 21. wolf

  Apró CSERE etika

  Na valahogy így értettem, hogy "utcán" nem kötünk üzletet. Most komolyan: száz-többszázezres cuccot akarok venni, és nincs annyi benzinre, hogy elmenjek, megnézzem és én elhozzam? Inkább a zsákbamacska?
 22. wolf

  Apró CSERE etika

  Hmmm... Saját példám van a "kipróbálós" üzletkötésemre, szerencsére pozitív. Árultam a Kronost. (Itt.) Szomszéd megyéből a srác házhoz jött. Bekapcs, bedug, szól, csináld. Bő negyed órát elszórakozott vele. Mindent kipróbált, én meg csak lestem, főképp a billentyűzetet többször végigpróbált, mondhatni kalapácspróba. Elmesélte, vett már hangszert, és ezt nem csinálta végig. Kiderült, négy bill egyáltalán nem működött, nem akarja megjárni még egyszer. Oké. Hibátlan terméket adtam, boldogan távozott. Még engem zavart, hogy a két gyári DVD-t nem tudtam odaadni, mert nem volt nálam, de egyébként megvan. Backup van róla, azt neten utána küldtem, minden ok. Mi lett volna, ha bedugja a saját kontakthibás kábelét? Lehet vérmérséklet kérdése.
×
×
 • Create New...