Jump to content
Ménemszól.hu

wolf

Regisztrált tag
 • Tartalom számláló

  91
 • Csatlakozott

 • Utolsó bejelentkezés

 • Days Won

  1
 • Ennyit fórumozott

  6430d 10h 53m 18s

wolf összes megnyilvánulása

 1. Csak nem a RAVEN-re gondolsz? Ahhoz is kell pc... https://slatemt.com/
 2. Elfogadom a tapasztalataidat, bár én konkrétan az ExpressCard chip-ról beszéltem, laptophoz. Anno indult egy video project, és egy Intensity Shuttle-hez vettem egy kártyát a laptopomba. (Dell, 3 db USB2-vel, így már lett mellé 2 db USB3 is.) Bár a meló elmaradt, ez a NEC cucc nálam azóta is működik mindenhez. Itt egy példa link a külső cucc chip igényeiről: https://www.teco.hu/blackmagic-desing-intensity-shuttle-310 Így kellene minden gyártónak eljárni.
 3. Több probléma is van. Együtt is, egyenként is. A bővítő csak USB2-es, hiába dughatnád az USB3-ba. Szóval ez az átalakító felejtős. (USB2: 480 Mbit, ExpressCard: 5 Gbit.) A kártya: nem mindegy, milyen a chipkészlet benne. Ez ahogy látom, VIA. A NEC chipesekkel kevesebb a gond. (A külső eszközök gyártói általában megadják, melyikkel működnek együtt.) Szerintem működne a dolog, ha az express kártyát közvetlen a laptopba lehetne tolni. De ezeket együtt ne. És nem a sávszél miatt.
 4. wolf

  Cubase 5 installer

  https://help.ableton.com/hc/en-us/articles/209071469-Optimizing-Windows-for-Audio
 5. Létrehozol egy mappát pl az asztalon pontosan ezzel a névvel: GodMode.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C} Rákatt, minden beállítás egy helyen.
 6. A Godmode nem segít a Win10-ben a beállítások könnyebb elérésében/megtalálásában?
 7. wolf

  usb midi

  Én is rühellem. De nem is értem az embereket ez ügyben: Miért használsz/tok Win 10-et?
 8. Ezt megerősítem. Én egyébként két célra használok fejest: 1 - Éjszaka. A legtöbbet ilyenkor zörgök. Nem a veteményesben élek, hanem lakótelepi pici szobában. Itt fontosabb szempont a hosszútávú kényelem, de azért ne legyen fárasztó se nagyon... :-) 2 - Hibakeresésre. Arra sokkal hatékonyabb. Egy nagyon apró pattanást/torzítást a fejessel megtalálok, amit a monitoron nem biztos.
 9. wolf

  AKAI EIE Pro probléma

  Sokat lehet tanulni a híres citetizátoros videóból, de itt az usb hubra érvényes: El kell felejteni!
 10. Azt megkérdezhetem, milyen a füles kimenete?
 11. Pl a D-re (ha az a meghajtó) másolás után a Settings/Libraries fülön megadod az új elérési útját.
 12. Írta, hogy a Win10 kizárt. Ahogy nálam is. Mi szól a Twin USB ellen?
 13. Ok, a fogalmazás miatt félreértettem: jobb választás... így már helyes. :-) Meghatározott célra veszünk vasat, nem azért mert jobb. Mindkettő vas jó ötlet, egyikkel sem lősz mellé, a célra viszont a 18i20 tényleg jobb választás. Beteg gondolat, de a 18i20 egy Twin-nel kiegészítve még nagyobb minőségi ugrást jelentene. Nekem nincs UAD-om., az UAD-osok majd levezetik itt, hogy miért... Természetesen az anyagi keretet nem mi kívánjuk beosztani, vélemény volt.
 14. Milyen hangkártyáról szeretnél váltani, milyen célra? Mennyit szánsz rá? Ki az, aki telebeszéli a fejedet? Apollo Twin-nél olcsóbb és sokkal jobb: melyik kártya az? (Nem rábeszéllek: kérdezem!) Mac: én pl a kezdetek óta pc-s vagyok, teljesen jó a magamnak összerakott vas, mi a fenéért váltanék Mac-re?
 15. Ha már Ableton: neked egy Ableton Push 2-re van szükséged. Pont. ☺️
 16. Én is dohányzom, igaz már e cigi, de egyik vst hangszerem sem vette át a füstöt...
 17. Külsőleg megpróbálnám ezzel: https://shop.rossmann.hu/domol-tisztitokendo-citrom-50-db A belső nyákra nincs tippem...
 18. wolf

  UAD X Coming Soon!

  Tök jó. De tényleg. A XEON lényege a multiprocesszor támogatás. Ez a kapcsoló a többi processzorcsaládban ki van kapcsolva. https://www.asus.com/us/Motherboards/Z10PED8_WS/overview/ Oké, nincs Thunderbolt, de van nyers erő...
 19. wolf

  Moog ONE

  Ha melléütsz, 20 hangot is nyomhatsz egyszerre, ujjankét akár kettőt... vagy... berajzolom midibe. Az élő játék varázsa az más.
 20. wolf

  Moog ONE

  Szerintem mindkét állítás igaz. Ha hallgatom a zenét, akkor a ZENÉT próbálom élvezni, és nem nagyon érdekel, hogyan készült, vagy mivel vették fel. (Ha valami szar (minőség), akkor az piszkál, hogy miért kellett ezt így?) Ha csinálom a zenét, na ott előjön a drága vas probléma. Konkrét példa: Kronos-al csináltunk egy albumot, ami kb 80%-ban rá épült. 100 volt a cél, de nem jött össze. Egy-két jól eltalált hangszínre épült az egész. Eladtuk. Na, azóta azt a hangszínt soha nem fogom tudni előállítani semmivel. norCtrack KORG KRONOS Kontakt Instrument? Ugyan már... :-)
 21. wolf

  Yamaha MODX

  VST-kre. Egy egész cd-t akartunk megcsinálni vele. Igaz, meglett, de 5-10%-ot azért pótolni kellett másból. Konkrét példa: Choir. Oké, ha elhagyom, nagyobb az esély, de én szeretem használni (a kórust). Itt elektronikus/instrumentális/meditációs zenét kell elképzelni.
 22. wolf

  Yamaha MODX

  Szerintem erre még egy Korg Kronos sem alkalmas. Próbáltuk. Pontosan! Arra használni nagyon jó, még digizni sem kell a jelet. Sajnos be kell. (Ezért adtuk el.) Kronos vélemény volt. Bocs, hogy beleszóltam...
 23. wolf

  Aston Microphones

  Érdekes stúdiómonitorok a háttérben, bár a nincsenek párhuzamos oldalak koncepció sem új...
 24. wolf

  UAD X Coming Soon!

  ööö... lássuk csak: veszünk két xeont, hozzá dupla foglalatos alaplapot, ram-ot most nem számolom... vagy: veszek egy i9-et, 18 mag/36 szállal, kisebb méretű lappal, árban ez is hasonló... Szóval: elgondolkodtató...
×