Jump to content
Ménemszól.hu

wolf

Regisztrált tag
 • Tartalom számláló

  397
 • Csatlakozott

 • Utolsó bejelentkezés

 • Days Won

  9

wolf összes megnyilvánulása

 1. Rossz linket mutattál, figyelj oda! Ez TS kábel, nem TRS! (TRS = Balanced (Stereo jack), TS = Unbalanced (Mono jack)). Neked TRS kell. Egyszerű Klotz kábel megteszi, nem lesz vele baj. Itt válogass.
 2. Igen, van. Egy második T10-et. Ezt inkább Te, a körülmények (mire van szükség, lehetőség), és a pénztárca határozza meg. Egy termékről jobb nem kereskedőnél, hanem a gyártói oldalon tájékozódni. Például T10 Tech Spec, Manual.
 3. Tisztázzuk: "hangzásjavító" nem létezik, esetleg a prospektusokban. Ne dőlj be. Ez a program pedig arra hivatott, hogy az akusztikailag kezelt(!) szobában korrigálni lehessen a frekvenciamenetben található apróbb hibákat (ha vannak). Nem csodaszer, de bizonyos esetekben segíthet. Minden helyzet és szoba más és más. Akusztikailag kezeletlen helyiségben a használatának semmi értelme. Képzeljük el, hogy kicsi a szoba, és bizonyos ponton és frekvencián vannak állóhullámok, ami a frekvenciamenetben keskeny, de mély beszakadásként látható (kioltják egymást). Tehát ami nincs, azt nem lehet sem e
 4. Van olyan: Speaker Calibration for Accurate Monitoring. Megjegyzem, kipróbáltam füleshez régebben ezt a megoldást... csalódtam. Egy hibát nem lehet egy másik hibával kijavítani.
 5. A sub-okat a kisebbekhez találták ki, azoknak méretük miatt kevesebb a basszusuk, nem mennek olyan mélyre, mint a 8-asok. Ismerjük a BX8-asokat (nekem egy pár régebbi Karbon van a lomtárban, már nem kapható), ezek lemennek olyan 38-40 Hz-ig. Nem tudom van e értelme 30 Hz-et hallgatni, mikor 20-30 alatt eleve szűrünk, hogy kizárjuk a felesleges (és nem odavaló) sub energiákat. De a legnagyobb káoszt a szoba kicsi mérete okozza, egyszerűen nincs annyi hely, hogy az akusztika ezeken a frekvenciákon kezelhető legyen. (Az én szobám kisebb.) Persze a sub-nak szélsőséges esetben lehet értelme, de ott
 6. Ott a pont. Persze hogy nem kevés a mélye... de honnan tudjuk, hogy nem valami extra sub-os chill zene készül otthon? :-)
 7. Egy Presonus Temblor T10 ár/értékben jobb ajánlat. Felesleges többet költeni erre, ha a BX8-ak maradnak.
 8. Szendvicspanel falra, Katalógus. Találkozott már valaki ezzel a megoldással? Esetleg építkezett? Tapasztalatok?
 9. Pontosan! Beszélgetünk szimmetriáról, konvekterekről, és még csak nem is kell a bemenet, "digitalizálás", hanem csak egyszerű zenehallgatás, lejátszás. Javulást szeretnénk? Oké. De a nagyobb probléma a kiszemelt JBL-ekben van. Tetszik a hangja? Érthető. De itt elértünk egy szintet, ahonnan nincs tovább. Tehetünk elé akár egy Lynx Hilo-t is, igaz hogy hangkártya problémánk nem lesz, viszont kidobtunk egy csomó pénzt feleslegesen. Mert ez a fajta hallható különbség iszonyat összegbe kerül. Nézzük a hangfalat. A JBL 308 is az alsó kategória, mint a hangkártyák. Ha azt számolom, hogy ennek ár
 10. Határozottan, de csak Scarlett<->Clarett különbségre vetítve. Egyszerűen azért, mert ez a két típus teljesen más ADC/DAC chipet használ. Ezért drágább a Clarett.
 11. Nemrég láttam Gedeon videóját (nem reklám, nem ismerem), itt van a termékről teszt is, és egyszerűen eszembe jutott. Egy gyenge pontja van a cuccnak, méghozzá az asszimmetrikus kimenet, de az legalább korrekt (HIFI-hez), végülis mégsem TRS erek rövidre zárásáról van szó. Ha pc/laptop audio kimenetre lenne szükség, szerintem korrekt. Még az LSR308-hoz is. Bocs, ha beletrollkodtam.
 12. Ha csak lejátszás/zene hallgatás a cél... DAC-ban nem gondolkodtál?
 13. wolf

  Számítógép zaja

  Egy SM7B sokkal érzéketlenebb a környezeti zajokra, mint egy kondimikrofon... Na de viccet félretéve: hasonló elgondolás alapján nézegetem például ezt a processzort... az a 35W TDP elgondolkodtató, ha már gépfejlesztés előtt állok. Árban hasonló a többihez, de a teljesítmény mégsem annyival gyengébb, hogy elengedjem. A hangos hűtés itt fel sem merül, teljes terhelés esetén sem. Csak példa volt.
 14. Zavaros a leírás... LSR308-at szeretnél, valami olcsó Focusrite-al... a végén meg leírod, hogy használtál ilyeneket balanced, elégedetten. Focusrite: megnéztem a kézikönyveket, azokban bizony balanced kimenet van feltüntetve (zárójelben). Balanced vs unbalanced: mindenképpen törekedni kell a szimmetrikus kábelek használatára. Pont. Ezek az eszközök (a hangkártya és a hangfal is) eleve így vannak felkészítve, hogy ilyen kábeleket használj. Asszimetrikus kábelek használata esetén lehetnek idegen, nem odaillő zajok, egyéb anomáliák, ez környezetfüggő is lehet, de nem törvényszerű. Előre
 15. Ha már ingyenes, és ha már TDR, akkor pl ott van a TDR Kotelnikov, abban ott a dry/mix is. Egyébként is egy nagyon jó kompresszor.
 16. A NI a serial alapján tudja, hogy milyen terméked van, és a NI Acces az accounthoz tartozó termékhez engedi/frissíti a cuccokat. Az általad emlegetett korábbi, már nem lévő vagy nem használt összetevők is itt láthatók (mint a képen), akár legal vagy illegal, azokat a sorokat törölni utólag nem tudod. (Egy esetleges tiszta telepítés után persze nem lesznek ott.) Ne zavarjon, nincs semmiféle hatással a működésre. Az Ableton nem NI termék. Nem tudom, kaptál e telepítő médiát, de ha nem, a Live 10 Lite itt elérhető.
 17. Félreértés helyesbítés: Nem Win only, hanem Win 10 (ezt írtam), azaz a Win 7-el nem kompatibilis. (Sajna nálam ez fontos szempont.) Ezzel együtt nem érzem úgy, hogy kritika érte volna a márkát részemről.
 18. wolf

  Akai mpc one

  Itt találtam egy eredeti kézikönyvet. Ha magyarul kellene, elnavigálnék ide, és copy/paste módszerrel lefordítanám magamnak. Egy kis tördelés, és van egy magyar kézikönyvem. Jobb mint a Google Translate, AI módszerrel korrekt fordítást csinál.
 19. Egyszerű a képlet: egy Zen Tour 2000 eu... egy Discrete 4 1100 eu... és ez még csak a kispályás foci a márkától. Persze hogy tök jó cucc, de aki ennyit költene, az másban gondolkodik. Lásd pl UAD-osok. Semmi baj ezzel. Egy kezdőnek, vagy a fenti célra szerintem is sok. Nézegettem én is régebben ezeket, de elriasztott a Win 10 only.
 20. Nos, 5 percet rászántam a témára... nem mai, de még aktuális a honlapja, kezdőknek szerintem teljesen frankó elindulni vele, ingyé... LMMS
 21. Kompromisszum, de a Focusrite Scarlett 18i20 Gen3 megoldja ennyiből a problémát.
 22. A pénz kérdésén kívül a másik talán még fontosabb: mi a cél? Asztali hangkártya csak mixhez, vagy fel is vennénk vele, vagy akár ki/be járnánk külső vasakba? DSP igen/nem, (Apogee-ben is van), vagy AD/DA konverzió? Ez egyáltalán nem mindegy.
 23. Lássuk csak... Focusrite: Clarettben (bármelyikben) érdemes gondolkodni, abban a kategóriában a minőséggel, ár/értékkel nem lesz baj. A kisebb költségvetésűeknek tökéletes, pláne otthonra. Apogee: Apogee Symphony Desktop USB... ez már magasabb kategória, ha ezt vesz valaki, soha nem fog gondolkodni az eladásán... Kimaradt a felsorolásból pl az RME... ha a Focusrite-al nem számolunk, akkor bizony itt indul a mosolyfaktor... akár egy Babyface Pro FS-től is, de egy FireFace UC-n már ott a csatlakozási lehetőségek tárháza... Az UAD-ról majd más nyilatkozik, nekem nincs, nem vol
×
×
 • Create New...