Jump to content
Ménemszól.hu

Cefre

Regisztrált tag
 • Tartalom számláló

  5
 • Csatlakozott

 • Utolsó bejelentkezés

 • Ennyit fórumozott

  2d 20h 28m 47s

Megbízhatósága

0 Semleges

Cefre tagunkról:

 • Rang
  Talpas
 1. Cefre

  Élő játék nem szól

  Megcsináltam a reinstallt és sikerrel jártam. Minden szól. A kérdés a feledés homályába vész. Talán csak a rendszerben szállt el valami. Ezt már nem fogjuk megtudni. Biztos a cubase volt a tettes, mivel semmi vst-t nem raktam újra. Semmi beállítást nem módosítottam. Csak cubase uninstall, majd install volt. Köszönöm a válaszokat.
 2. Cefre

  Élő játék nem szól

  Ha ilyen gond lenne, akkor gondolom egyes vst-knél jönne elő a pobléma. Ilyet egy kontaktnál össze lehetne hozni, de egy helionone-nál ami csak cubaseban hívható elő? Ötletem sincs hol tudok ilyet beállítani a keverőn kívül. A mai nap megpróbálok összehozni egy sima reinstallt. Lehet megoldja a kérdéset. Addig is köszönöm a felvetett gondolatokat.
 3. Cefre

  Élő játék nem szól

  Üdv! Először is minden működik. mind az input, mind az output jelek láthatóak, és szólnak is. a gond csupán a vst pluginok midi vezérlésénél élőben jelentkezik. Ha rögzítettem a midi jelet, visszajátszásnál már szólnak. Malaga Ezek a képek alapbeállításokat mutatnak. A vst connection hangkártya váltásnál, vagy mondjuk akár egy szinti kikapcsolásánál is elállítódhatnak, ha aktív egységek. Rendszerint kell bennük turkálnom. Ellenőriztem magam is őket, de mindhiába. Control roomot viszont sose használtam. Nem is igazán tudom mire tudnám használni. Próbáltam egyet aktiválni, de csak az egyetlen kimenetre talált portot. Változás nem történt.
 4. Cefre

  Élő játék nem szól

  Sziasztok! Olyan problémával fordulnék hozzátok, hogy nekem a gondolt egyet a daw (cubase 5), és újabban nem szólnak a vst-k élőben. Hogy pontosabb legyek: Cubase-ben ha megnyitok egy virtuális szintit pl: helion one, majd aktívvá teszem (ez az alap ugyebár), akkor ha lenyomok egy hangot a szintin, megszólal az adott hangszín. Lehet máris zenélni. Nah ez újabban nálam egy néma játékká lépett elő. A dologgal összefüggésben lehet, hogy ha egérrel a midiszerkesztőben rányomok a billentyűzetre akkor se történik semmi. Ugyan kiírja mire klikkelek (pl:c3) de nem hallható. Ha rajzolok hangot, vagy felveszem ezt a néma játékot, visszajátszásnál minden szól. A némaság igaz a virtuális billentyűzetre is. A record gomb a csatornánál aktív. Midi jelet érzékel. Felvenni is tudok. persze nem hallom mit játszom, így ez elég problémás. Magam rendszerint sokat használom élő játékra is, hiszen vannak nagyon jó instrumentjeim. Fontos info lehet, hogy nincs kimeneti jel sem. Tehát egyszerűen nem aktiválódik a hang. Nem tudok róla, hogy birizgáltam volna bármit. Mostanában csak a szinkronizációban próbáltam ki új módosítást, de az egészen más. Nem tudom mióta nem jó, mert az elmúlt 2 hétben az új szintikbe merültem, így inkább csak lejátszásra használtam a cubaset. 3 op rendszeren használom (2 win10, 1 win7), de a másik kettőn jól működik. A problémás rendszer win10. 3 aktív hangkártyám van. Mind1iknél ugyanez a helyzet. Talán valami frissítés állított el valamit. Jártam már így. Szóval tudtok valami beállítást ami ilyesmit tiltana, vagy engedélyezne? Mi lehet a baj? Nincs kedvem a reinstallhoz mert nagyon körülményes. A válaszokat előre is köszönöm.
×
×
 • Create New...