Jump to content
Ménemszól.hu

Audiophile

Regisztrált tag
 • Tartalom számláló

  25
 • Csatlakozott

 • Utolsó bejelentkezés

 • Ennyit fórumozott

  94d 11h 10m 54s

Megbízhatósága

0 Semleges

Audiophile tagunkról:

 • Rang
  Talpas

Legutóbb az adatlapod nézték:

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Amennyiben a kérdés komoly, és nem kandikamera: Végy egy datab textiliát, mártsd egy kis langyos vízbe, amit előtte a kedvenc öblítőddel illatosítottál, alaposan csavard ki, és az eszköz elérhető felületeit óvatosan törölgesd át vele. Valszeg nem fog eltűnni teljesen a szag, de valami segít. Milyen eszköz amúgy?
 2. Gondolom már alig vártad, hogy ezt a sztorit elsüthesd valahol, s ím, eljött a megfelelő alkalom. De megnyugtatlak, nem erről van szó. Egyébként tegnap végre konzultáltam egy elektrotechnikus ismerősömmel, aki elmondta, hogy 90%, hogy az APC az ok. Hosszasan ecsetelte azt is, hogy miért, ennek részleteit most kvázi laikusként nyilván nem tudom visszaadni, de ma kicserélem az elosztót, és pár nap múlva referálok.
 3. Némi kussolás után tegnap érdekes dologra lettem figyelmes. (A kussolás sajnos nem a hang megszűnését jelenti, csak beleuntam a hiba keresésébe kicsit...) A konyhából mentem befele a szobámba, és amikor a konyhavillanyt lekapcsoltam, hallottam valamit. Először nem tulajdonítottam neki jelemntőséget, de valamivel később, amikor ez megismétlődött egyértelműen hallottam, hogy a monitorokból jön a hang. Leállítottam a zenét, kapcsolgatni kezdtem a konyhavillanyt, és bzmeg jött a hangos reccsenő hang. Na most akkor WTF?! Lehet, hogy a csilivili vadiúj APC zavarszűrős, túlfeszültségvédős elosztó a hibás? (a probléma megjelenése előtt került a rendszerbe) De mégis hogy, És miéért?
 4. Szerintem simán. Végül is ez egy prémium kategóriás billentyűzet... :) Én most újítottam egy A61-et, és elég fasza, szal az S61 csak jobb lehet. ;)
 5. Windows-os topic és videó, de azért kösz.
 6. Mivel részben érintet vagyok csekkoltam ezt a saját gépemen kíváncsiságból, de nem találtam rá lehetőséget, hogy ezeket a paramétereket állítgassam (Mac Mini). Esetleg tipp?
 7. Szeva! Van nekem egy hasonló pattanós reccsenős témám függőben, ahol a közös szereplő a Focusrite 2i2. A monitorom oda-vissza cseréjén kívül mindent kipróbáltam a probléma kiszűrésére, de a gyanúm egyértelműen a hangkártyára terelődött. Az időnkénti pattanás, reccsenés mellett most már az is előfordult, hogy zene helyett digitális zaj jött ki a monitorokon, és amikor a számítógépen a kimenetet másik eszközre módosítottam, ott rendesen szólt. Megkérdezhetem, hogy ez a hang nálad folyamatos, vagy random módon jön elő? Köszi!
 8. Folyamatosan nézegetek hirdetéseket, de én nem látom, hogy olyan sok lett volna eladó belőle. Egy csomó Nord cuccot is hirdetnek, pedig az se egy szar Ha azért kérdezed, mert venni akarsz, no para, az itt hirdetett darab ráadásul még garanciális.
 9. Kösz, hogy megosztottad! Még az is előfordulhat, hogy a hangkártya a ludas. Azóta kipróbáltam VGA kábellel, belőttem a monitorokat, szinte azonnal jött is egy reccsenés... Szóval nem a HDMI vonal a baj. Ergo - mivel digitális jellegű a hang - lehet a hangkártya is. Asszem kicsit visszateszem a régi monitort is, és ha úgy is jön, akkor még egy másik hangkártyával is ki kéne próbálni. Elvagyok...
 10. Amúgy nálad van a rendszerben HDMI kábel, vagy TV funkció egyéb kábelcsatlakozással a monitoron?
 11. Faja... Mondjuk én nem hiszem, hogy ez Dyno probléma, mert a megvásárlásuk után a régi setup-ban 3 hónapig problémamentes volt az üzem. Itt a tv üzemmód megjelenése b*szott be elképzelésem szerint, és/vagy a hdmi (a megjelenő zaj inkább digitális, mint hálózati jellegű). Van nekem hifis időkből minőségi koax kábelem, még azt kipróbálom a tv részleghez, plusz a hdmi-t is lecserélem egy időre vga-ra, mert már tényleg nagyon kíváncsi vagyok, mi az ok.
 12. Úgy látom belenyúltam ezzel a problémával, sehol senki...
 13. Nos, visszatettem az első hdmi kábelt, és most azzal is produkálta a pattanást. Sőt, teszteltem bekapcsolt számítógéppel úgy, hogy a monitoron tv-t néztem, és kikapcsolt számítógéppel tv-t nézve, és mindenhogy jött a nemkívánatos hang. Már csak az van hátra, hogy semmit nem kapcsolok be, csak a Dynaudio-kat, és azokról is lehúzom az audio kábeleket, csak tápkábel marad. Minden esetre mielőtt a hdmi és a tv funkció az asztalra került minden rendben volt, tehát tuti innen fúj a szél. Plusz az új elosztó, de az a legkevésbé gyanús.
 14. Na az van, hogy az egyetlen tesztet, amit még el tudtam volna végezni, nevezetesen a HDMI kábelek visszacseréjét nem tudtam elvégezni, mert az eredetit visszahoztam a melóhelyre, de majd ma ismét kölcsönveszem és este fülelek. Annyi köze lehet, hogy ugyebár a HDMI az hangot is szállít, az én esetembe pl kiválaszthatom a hangbeállításoknál, hogy a számítógépem a tv-n szólaljon meg. Tehát belefolyhat a hangrendszerbe, bár furi, hogy ez miért az aktív hangfalakon csapódik le, pláne ugye úgy, hogy a hangkártyán 0 a kimeneti jelszint...
 15. Sziasztok! Pár napja az alábbi problémával szembesültem, az ok felkutatásához kérném segítségeteket. Az van, hogy a monitorokból időnként teljesen váratlanul egy reccsenő hang szólal meg, van hogy halk, van, hogy elég hangos. A minap pl. kellemes esti zenehallgatás közben a szívbajt hozta rám... A hang jellege olyan "műanyagos", amikor halkabb akkor élesebb pattanás, amikor hangosabb, akkor már picit torzítottabb reccsenés. Van, hogy balra húz, van, hogy jobbra, van, hogy középről jön, és elég testes, sztereo jellegű. Ebből kiindulva afelé a megnyugtató következtetés felé tereltem a gondolataimat, hogy nem a monitorok betegedtek meg hirtelen, egyszerre (Dynaudio Bm5a MKII). Ez a dolog az óévben még nem volt, emlékeim szerint az után sem, hogy történt egy módosítás a rendszerben: az elosztót egy APC túlfeszültség védősre cseréltem. Ami még változott a rendszerben a zajmentes időszakhoz képest, hogy a monitoromat lecseréltem egy tv-monitorra, ami a tV funkció miatt egy hagyományos koax kábellel csatlakozik a DIGI kábelrendszeréhez. A számítógépet (Mac Mini) pedig HDMI kábelell csatlakoztattam ehhez a tv-monitorhoz. A reccsenés úgy is előfordul, ha a hangkártyán (Scarlett 2i2 2nd gen) 0-ra le van tekerve a hangerő. Teszteltem úgy is, hogy csak a monitorok vannak bekapcsolva, a számítógép (és a hangkártya) nem, így 90 perc alatt nem jött elő. Hangkártya fejhallgató kimenetén szintén nem fordult elő. Még annyi, hogy az új tv-monitor a beszerzésekor egy kölcsön HDMI kábellel volt összekötve a géppel, és pár napig ment úgy, emlékeim szerint akkor még nem volt ez a probléma. Szóval várom a tippeket, egyéb tesztelési javaslatokat szeretettel. Köszi!
×