Jump to content
Ménemszól.hu

bandus

Regisztrált tag
 • Tartalom számláló

  15
 • Csatlakozott

 • Utolsó bejelentkezés

 • Ennyit fórumozott

  14d 8h 16m 12s

Megbízhatósága

3 Semleges

bandus tagunkról:

 • Rang
  Talpas

Legutóbb az adatlapod nézték:

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Az is tetszik, bár lehet első dobgépnek kicsit túlzás, de az biztos hosszú távon több lehetőséget rejt magában. Amelyik előbb jön szembe jó árcédulával, azt fogom megvenni.
 2. Hu, ez első ránézésre tényleg nagyon jó. Ilyesmire gondoltam pont! Ebay-en kis szerencsével és türelemmel 40k körül ki is lehet fogni. Tök jó, köszi a tippet!
 3. bandus

  Első dobgépem - mit vegyek?!

  Sziasztok! Az első dobgépem/ritmus komponálót vásárlásában szeretném a segítségeteket kérni, hátha van valami titkos tippetek ami nekem, mint elektronikus zenében zöldfülő embernek elkerülte a figyelmem. Valami olyat szeretnék, ami vintage/lo-fi/sci-fi/ambient négyszögben elhelyezhető. Szóval elsősorban nem realisztikus hangzásokat keresek, hanem inkább valami elvontabbat. A Roland TR-8 például egészen tetszik, de ha valami hasonlót ajánlanátok régi, hardveres vonalon az jó lenne. Korg DDD-1, Yamaha RX széria ilyesmiben gondolkozok első blikkre. Köszi előre is az ötleteket!
 4. bandus

  Vermona Phaser 80

  Eladó a képeken látható vintage Vermona Phaser 80 típusú asztali effekt. A tetején a bőrözés kicsit sérült, de ettől eltekintve a korához képest szép állapotban van. Műszakilag tökéletes (egyik poti se recseg), beállított darab. Négy potis, a hátsó kettő a feliratokból is láthatóan gyári beépítés. A netes kapocslási rajzokat böngészve is található ilyen kivitel. Csere régi cuccokra érdekelhet, postázás megoldható.
 5. bandus

  Magnószalag (1/4 inch, 6,3mm) ragasztó

  Keresek a képen láthatóhoz hasonló, negyed inches szalag javításához, ragasztásához használható profi ragasztószalagot. Ha valakinek van bevált forrása, ahonnan jó áron lehet beszerezni, az is érdekelne. Az ár megbeszélés tárgya.
 6. bandus

  Analóg szintetizátor javítás

  Sziasztok! Tudtok ajánlani olyan szakembert, aki járatos vintage, analóg hangszerek javításában? Konkrétan egyik napról a másikra bedöglött a Korg MS-10-em, pénteken még működött ma már be sem kapcsol. Valamennyire értek az elektronikához és ezért szétszedtem, megnéztem hogy minden kapcsolat jó-e, trafón mérek-e feszültséget meg hasonlók. De így első blikkre én nem láttam semmit. Van olyan bejáratott szaki, akihez érdemes vinni ilyen portékát és normálisan nyúl egy ilyen hangszerhez? Köszi előre is!
 7. Köszi a sok ötletet és tippet, így én is kicsit jobban képbe kerültem és látok pár új irányt is amin eltudok indulni. Hangra tényleg nagyon szimpatikus a JP-08. Egyedül azért tartok tőle, mert nagyon kicsinek tűnnek a kezelőszervek és nem tudom mennyire lehet őket precízen szabályozni instant. Amúgy valóban nincsen preferenciám semmilyen preferenciám, egyedül az a fontos hogy hangban és megbízhatóságban hozza az elvárhatót. Nem elsősorban szintis vagyok, érdekel a téma, tetszik a hangszer és szeretnék foglalkozni vele kicsit és stb ebben ki is merül a dolog
 8. Hangra, meg kezelhetőségre tényleg jónak tűnik, de ez túl kicsi lesz nekem. Legalábbis ennyi pénzért szeretnék több oktávot
 9. Igen, tényleg nagyon brutál hangja van, de egy kicsivel intuitívabbat szeretnék. Valamivel több potira lenne szükségem, ahhoz vagyok szokva
 10. Nem akarok sokkal többet rátenni, mert így is olyan mintha a fogamat húznák Nem vagyok még akkora szintiboy és ez is olyan feneketlen kút, mint a gitáros motyóim összegyűjtése.
 11. A samplerekkel kapcsolatban még annyira se vagyok képben mint a szintikkel. Hogy működhetne az ilyen felhasználásra? Azért is esett a választásom az MS-10-re, mert gitáros cuccokból is a vintage cuccokat szeretem, gyűjtöm ezért szintiból is hasonló vonalon indultam el. Pláne tanulni, ismerkedni egy ilyen egyszerű cucc szerintem jó választás, az ára meg nem nagyon fog csökkenni, szóval befektetésnek sem rossz - és még etetni sem kell Pl. a Roland RS-09 is tökre tetszik így videók alapján, szóval ha esetleg valami régi, egyszerűbb motyó ötletetek van az pluszpont mert van egy nagy pedálboardom, azon át tudom vezetni a szintik jelét és a majdnem bármit ki tudok velük tekerni (visszhang, delayek, phaser, envelope filter/sample and hold, torzítók, adsr, tremoló stbstb).
 12. Tök jó, ezt nem ismertem eddig. Felírom a jelöltek közé.
 13. Sziasztok! Szeretném megvásárolni az első szintimet vagyis a másodikat mert a múlt héten vettem egy régi Korg MS-10-et meg van egy javítás alatt álló Wersi Pianostar T-2000-em is (de azt még nem próbáltam, szóval nem tudok nyilatkozni róla) és ezekhez keresnék egy kiegészítést. Eddig a MicroKorg-ot néztem ki magamat, de szeretném a tapasztaltabbak véleményeteket is kikérni. Otthon és élő körülmények között használnám, szóval ha lehet patcheket elmenteni az plusz pont de nem feltétlenül ragaszkodok hozzá. 100K körüli árkategóriában gondolkozok maximum, de ha valamivel többért sokkal jobbat is lehetne venni, akkor attól sem zárkózok el. Mivel az MS-10 az ilyen alap analóg, mono hangokat, zajokat nagyon jól hozza ezért az új vásárlással valami polifónikus szintit céloznék meg, amivel ilyen retro, sci-fi, pad hangszíneket tudok csinálni. Nem vagyok billentyűs, ezért a kicsi billentyűk nem zavarnak (mivel amúgy sem tudok játszani rendesen :D). Milyen ötletetek van, milyen cuccok közül érdemes válogatni? Köszi előre is a segítségeteket!
×
×
 • Create New...