Jump to content
Ménemszól.hu

B.B.

Administrators
 • Tartalom számláló

  74
 • Csatlakozott

 • Utolsó bejelentkezés

 • Days Won

  2
 • Ennyit fórumozott

  257d 6h 5m 47s

B.B. last won the day on October 7 2017

B.B. had the most liked content!

Megbízhatósága

18

2 követő

B.B. tagunkról:

 • Rang
  Káplár
 • Születésnap 1978-05-30

További Információ

 • Lakhely:
  Budapest
 • Érdeklődési kör
  Stúdiótechnika, szintetizátorok.

Kapcsolatfelvétel

 • Skype
  k2600r

Legutóbb az adatlapod nézték:

3.090 profil megtekintő
 1. Hali. pontosan mi a gondod az interface- val?
 2. B.B.

  Emu 1616m probléma

  Keresgéltem a neten és találtam valamit. Azt írtad nincs hang. Nos egy AKM konverter van a kimenetén pár pufferrrel ezeket érdemes szemügyre venni:) Ja és mivel van négy relé a kimeneten ha jól látom, azok is lehetnek a hunyók.
 3. B.B.

  Emu 1616m probléma

  Ha néha elindul néha nem akkor inkább szokásos kondi hiba lesz. Ennek a cuccnak az előfokában van kettő bazi nagy elkó már amennyire még emléksze , szerintem itt a gond vagy valahol a dobozban. Driver hiba kizárható mivel el sem indul csak több ki/be kapcsolgatásra, ja és feltételezem, hogy mindig ezzel a konfiggal használtad a saját rendszereden. A kábel lehet ugyan rossz de akkor ha mozgatod akkor el kellene indulnia. Szedd szét a dobozát a docknak, fotózd le és mutatom mit is kellene megnézni.
 4. A 2,5A táp az tökéletes. Ahogy NeoC kolléga is írta több lehet kevesebb ne az amper. Egyébként standard 12V táp kell neki közepe a pozitív. Mivel A Snow-ban egy DSP kecereg annak bőven elég a 2A is de ha a nagyobbat használod az sem baj. A kijelződ fényreje nem a tápfesztől hanem a digitálisan vezérel kontraszttól világít élesen. Semmi gondja nincs csak szimplán vissza kel egy kicsit állítani:)
 5. A nagy tehát nem az le Forte, Fatar Tp40-es mechanikát tartalmaz:) Nyugodtan megveheted ez az egyik legjobb mechanika a piacon. Ja és a hangszerben 3 mara chip van ami még ki sincs használva rendesen:)
 6. Ránéztem pontosan milyen értékek ezek. A füles poti 20Kohm Logaritmikus és a Monitor 10Kohmos Logaritmikus. Olyan mint azt ALPs de ezek szerintem Alpaha (Taiwan) potik. Sajna ezt nem lehet beszerezni, csak nagy mennyiségben. Szerintem próbálkozz Chromasoundnál, de nem ígérek semmit. Ui.: Ezek a panelek ólommentes forraszanyagokkal vannak forrasztva, ha nekiugrassz folyasztószer és 400 fok alatt ne is próbálkozz, mert tönkre teszed a furatgalvánt amibe a poti be van ágyazva! Jó munkát, sok sikert:)
 7. B.B.

  Mackie MCU Pro vezérlő kerestetik!!!

  Sziasztok! Keresek Mackie MCU Pro kontrollert. Ha valaki birtokában van az kérem vegye fel velem a kapcsolatot. Előre is köszi a segítséget:) 06-20-460-2741
 8. Még egy ötlet! Mivel két progit próbálsz egyszerre futtatni azt gondolom, hogy a recsegés a két alkalmazás közötti átjárásban leledzik. Próbáld meg a régi trükköt még xp-s korszaból Asio4all-al.http://www.asio4all.de/ Ez egy olyan progi amin keresztül hajtod a hangkaridat és kvázi beépül a láncba. Mindkét programba álítsd be ezt mint host vezérlőt és nézd meg mi fog történni. Nem a legszebb megoldás de hasznos lehet. Mindig is mondtam hogy OSX és a Core audio mindent visz ezen a téren:)
 9. Első körben ez bufferelési gond. Állítsál a buffer size méretén. Valszeg túl kicsire van állítva. Adjál neki 256, vagy 512. Pontosan milyen zeneszerkesztőt használsz? Azt jelzem minnél nagyobra állítod annál nagyobb lesz a késés. Ezzel próbálkozz. Sok sikert:)
 10. Most látom mit írtatok:) Semmi gond. Ezeknél nem a tranyók, hanem inkább a a táp rész döglődik. Ha elötte búgott akkor rögtön az egyenirányítás után vannak hidegítő kondik.Ebből ha valamelyik zárlatos akkor már nem is kapcsol be. Ne nagyon kapcsold be így mert a zárlat miatt le is éghet a torroid tarfó. Ez évben a harmadik trafótekercserést csináltam! Szóval valahol itt a gond. A többit kérlek priviben és ha valakinek kérdése van írjon rám nyugodtan ha tudok segítek:)
 11. B.B.

  Motu 828 mk2 vacakol

  Ok cseréld le a stabilizátort is és szerintem kész vagy. :)Minimális melegedés az ok.
 12. B.B.

  Motu 828 mk2 vacakol

  Húúú, ez a fórum lassan átmegy elektronikai fejtegetésekbe:) Remélem mindenki számára érdekes a post.... Szóval cseréld le az összes nagyobb elkót. A 15.000 mikrós helyére ne tegyél kisebbet és ha nagyobbat teszel akkor figyelj, hogy amikor kiforrasztod a furatgalvánt ne sértsd, mert ez van közös földön a többi elkóval is!!! Az a stabilizátor ami melegszik ha jól látom 3.3voltot ad ki és ha nagyon melegszik a mellete lévő kondi is gyanús. Itt egy fórum ami pont ezt fejtegeti: https://www.gearslutz.com/board/low-end-theory/670202-motu-mac-nightmare.html Még ami el szokott szállni az a 48 voltot előállító részben lévő dc-dc konverter de ez már modellfüggő, hogy melyikben mi a gond, de ebben trafó van, ezzel ne foglalkozz. Jó forrasztgatást! Egyébbként a tippem az összes közül a legnagyobb elkó lesz, azzal lesz a baj.
 13. B.B.

  Motu 828 mk2 vacakol

  Ok, így már könnyű. Elszálltak a puffer elkók. Cseréld ki azonnal a hűtés nem sokáig segít. Az van, hogy nincs megfelelő tápellátásod így a stabilizátor melegszik, mert nincs rendesen pufferelve a táprész és a stabilizátoron amit te most hűtesz éppen azon disszipál el a hő. Szóval találsz azt hiszem két nagy 2200mikrofarados elkót amik elöregedtek. Csere!!! Küldj néhány képet nekem és megírom hogyan tovább.
 14. B.B.

  Motu 828 mk2 vacakol

  A sűrített levegő fagyaszt nem simán levegő. Számítástechnikai boltban lehet kapni vagy Saturnban. Ha fejjel lefele tartod akkor fagyaszt ha simán akkor levegőt fúj.
×