Jump to content
Ménemszól.hu

B.B.

Administrators
 • Tartalom számláló

  83
 • Csatlakozott

 • Utolsó bejelentkezés

 • Days Won

  2
 • Ennyit fórumozott

  293d 17h 53m 48s

B.B. összes megnyilvánulása

 1. B.B.

  AKAI EIE Pro probléma

  Ok, hidd el USB csatoló probléma lesz. Amit most leírtál pont erre hajaz
 2. B.B.

  AKAI EIE Pro probléma

  Szia. Ez olyan mintha ledobálná az usb portról időnként. Lehet USB vezérlő hiba is de lehet sima kontakthiba. Így nehéz kérdés. Mondjuk együtt van egy hármas hub-al is ami ugyan azt a vezérlőt használja ezért gyanakodom az usb vezérlőre. OSX alatt próbáltad már terminállal futtatva? Ott érdekes dolgok jelenhetnek meg amiből ki lehet deríteni.
 3. Hali. pontosan mi a gondod az interface- val?
 4. B.B.

  Emu 1616m probléma

  Keresgéltem a neten és találtam valamit. Azt írtad nincs hang. Nos egy AKM konverter van a kimenetén pár pufferrrel ezeket érdemes szemügyre venni:) Ja és mivel van négy relé a kimeneten ha jól látom, azok is lehetnek a hunyók.
 5. B.B.

  Emu 1616m probléma

  Ha néha elindul néha nem akkor inkább szokásos kondi hiba lesz. Ennek a cuccnak az előfokában van kettő bazi nagy elkó már amennyire még emléksze , szerintem itt a gond vagy valahol a dobozban. Driver hiba kizárható mivel el sem indul csak több ki/be kapcsolgatásra, ja és feltételezem, hogy mindig ezzel a konfiggal használtad a saját rendszereden. A kábel lehet ugyan rossz de akkor ha mozgatod akkor el kellene indulnia. Szedd szét a dobozát a docknak, fotózd le és mutatom mit is kellene megnézni.
 6. A 2,5A táp az tökéletes. Ahogy NeoC kolléga is írta több lehet kevesebb ne az amper. Egyébként standard 12V táp kell neki közepe a pozitív. Mivel A Snow-ban egy DSP kecereg annak bőven elég a 2A is de ha a nagyobbat használod az sem baj. A kijelződ fényreje nem a tápfesztől hanem a digitálisan vezérel kontraszttól világít élesen. Semmi gondja nincs csak szimplán vissza kel egy kicsit állítani:)
 7. A nagy tehát nem az le Forte, Fatar Tp40-es mechanikát tartalmaz:) Nyugodtan megveheted ez az egyik legjobb mechanika a piacon. Ja és a hangszerben 3 mara chip van ami még ki sincs használva rendesen:)
 8. Ránéztem pontosan milyen értékek ezek. A füles poti 20Kohm Logaritmikus és a Monitor 10Kohmos Logaritmikus. Olyan mint azt ALPs de ezek szerintem Alpaha (Taiwan) potik. Sajna ezt nem lehet beszerezni, csak nagy mennyiségben. Szerintem próbálkozz Chromasoundnál, de nem ígérek semmit. Ui.: Ezek a panelek ólommentes forraszanyagokkal vannak forrasztva, ha nekiugrassz folyasztószer és 400 fok alatt ne is próbálkozz, mert tönkre teszed a furatgalvánt amibe a poti be van ágyazva! Jó munkát, sok sikert:)
 9. B.B.

  Mackie MCU Pro vezérlő kerestetik!!!

  Sziasztok! Keresek Mackie MCU Pro kontrollert. Ha valaki birtokában van az kérem vegye fel velem a kapcsolatot. Előre is köszi a segítséget:) 06-20-460-2741
 10. B.B.

  plugin-probléma

  Még egy ötlet! Mivel két progit próbálsz egyszerre futtatni azt gondolom, hogy a recsegés a két alkalmazás közötti átjárásban leledzik. Próbáld meg a régi trükköt még xp-s korszaból Asio4all-al.http://www.asio4all.de/ Ez egy olyan progi amin keresztül hajtod a hangkaridat és kvázi beépül a láncba. Mindkét programba álítsd be ezt mint host vezérlőt és nézd meg mi fog történni. Nem a legszebb megoldás de hasznos lehet. Mindig is mondtam hogy OSX és a Core audio mindent visz ezen a téren:)
 11. B.B.

  plugin-probléma

  Első körben ez bufferelési gond. Állítsál a buffer size méretén. Valszeg túl kicsire van állítva. Adjál neki 256, vagy 512. Pontosan milyen zeneszerkesztőt használsz? Azt jelzem minnél nagyobra állítod annál nagyobb lesz a késés. Ezzel próbálkozz. Sok sikert:)
 12. Most látom mit írtatok:) Semmi gond. Ezeknél nem a tranyók, hanem inkább a a táp rész döglődik. Ha elötte búgott akkor rögtön az egyenirányítás után vannak hidegítő kondik.Ebből ha valamelyik zárlatos akkor már nem is kapcsol be. Ne nagyon kapcsold be így mert a zárlat miatt le is éghet a torroid tarfó. Ez évben a harmadik trafótekercserést csináltam! Szóval valahol itt a gond. A többit kérlek priviben és ha valakinek kérdése van írjon rám nyugodtan ha tudok segítek:)
 13. B.B.

  Motu 828 mk2 vacakol

  Ok cseréld le a stabilizátort is és szerintem kész vagy. :)Minimális melegedés az ok.
 14. B.B.

  Motu 828 mk2 vacakol

  Húúú, ez a fórum lassan átmegy elektronikai fejtegetésekbe:) Remélem mindenki számára érdekes a post.... Szóval cseréld le az összes nagyobb elkót. A 15.000 mikrós helyére ne tegyél kisebbet és ha nagyobbat teszel akkor figyelj, hogy amikor kiforrasztod a furatgalvánt ne sértsd, mert ez van közös földön a többi elkóval is!!! Az a stabilizátor ami melegszik ha jól látom 3.3voltot ad ki és ha nagyon melegszik a mellete lévő kondi is gyanús. Itt egy fórum ami pont ezt fejtegeti: https://www.gearslutz.com/board/low-end-theory/670202-motu-mac-nightmare.html Még ami el szokott szállni az a 48 voltot előállító részben lévő dc-dc konverter de ez már modellfüggő, hogy melyikben mi a gond, de ebben trafó van, ezzel ne foglalkozz. Jó forrasztgatást! Egyébbként a tippem az összes közül a legnagyobb elkó lesz, azzal lesz a baj.
 15. B.B.

  Motu 828 mk2 vacakol

  Ok, így már könnyű. Elszálltak a puffer elkók. Cseréld ki azonnal a hűtés nem sokáig segít. Az van, hogy nincs megfelelő tápellátásod így a stabilizátor melegszik, mert nincs rendesen pufferelve a táprész és a stabilizátoron amit te most hűtesz éppen azon disszipál el a hő. Szóval találsz azt hiszem két nagy 2200mikrofarados elkót amik elöregedtek. Csere!!! Küldj néhány képet nekem és megírom hogyan tovább.
 16. B.B.

  Motu 828 mk2 vacakol

  A sűrített levegő fagyaszt nem simán levegő. Számítástechnikai boltban lehet kapni vagy Saturnban. Ha fejjel lefele tartod akkor fagyaszt ha simán akkor levegőt fúj.
 17. B.B.

  Motu 828 mk2 vacakol

  Hát, Én nem gondolom, hogy ennyivel megúsztad. A múltkor leírtam mivel lehet a gond. Mivel Te ezt a gépet folyamatosan ugyan azokkal a szoftverekkel,oprendszerrel, driverekkel használtad akkor miért lenne ez egy driver hiba? A Motu-k nem rossz hangkarik, de azért van mit tanulniuk a profi ligától.(RME, Apogee, Uad, Prism stb..) Általában jó pár évre jelentkeznek a hibák, amiket lehet orvosolni, mint írtam korábban kondik, stabok, reset áramkörök stb.. Mivel nálad ez egy pillanatnyi kihagyással járó elnémulás, még okozhatja az is, hogy a firewire vezérlő nem tud időben továbbdobni egy csomagot (bufferelés) és kihagy, majd egy újabb csomagnál továbblép. Nos ezt így a levelezésből nem lehet kiszűrni csak teszteléssel és mérésekkel, de aki olvassa a bejegyzéseimet annak érdekes információ lehet!! Szóval javítottam idén két Motu Ultra Lite-ot amiken a dupla Firewire portból az egyik nem működött és ha a másikra dugták akkor ugyan működött de nála is néha pattogott . Ezt mi szakmai nyelven Jitter zajnak hívjuk. Lecseréltem a vezérlő ic-ket azóta szépen muzsikálnak:) Ha neked is hasonló a tünet akkor nézd meg ha tudod egy másik firewire kártyával és ha lehet Texas Instruments chipszettes legyen! A többi nem ér semmit!!!!!! Mondjuk ha ugyan arról a firewire portról hajtottad a saffire-t akkor ez nem valószínű hiba de azért érdemes kipróbálni. Írtad, hogy átdugtad a másik porba és ott szépen elment egy órán keresztül. Mivel mindkét firewire portot ugyan az az ic hajtja így ezt is kizárhatjuk. Ha merész vagy próbáld a következőt: Szedd le a tetejét a hangkaridnak és ahol a két firewire port van annak a közelében találsz egy TSB feliratú - azt hiszem 64 lábú - ic-t aminek körben kocka alakban vannak a lábai. Bekapcsolt állapotban sűrített levegővel fújjad meg hírtelen és figyeld mi történik. Mivel sokkot kap így talán kiszűrhető hogy ez okozza. Ez elég "barkács" megoldás de néha hasznos tud lenni.:) Mennyi idő után jelentkezik a probléma? Nagyjából ugyan annyi idő elteltével, vagy véletlenszerűen? Teszteket várok, csak úgy tudok tovább segíteni:)
 18. B.B.

  Motu 828 mk2 vacakol

  Szia! Hmm, érdekes hiba. Azt nézd meg, hogy ha bekepcsol akkor amikor a power gombbal elindítod egy relé hangot hallasz-e (kattanás). Emlékeim szerint ebben a verzióban relés leválasztás van. De azt is meg lehet próbálni, hogy bekapcsolod a fantomtápot és lehet, hogy erre is fog valamit csinálni. Általában ezekben a kártyákban elszállnak a puffer elkók és sokszor a stabilizátor ic-k is. Ha menet közben csinálja és csak a hangot szakítja meg akkor szerintem vagy relé vagy a te általad is jól mondott védelmi áramkör hülyéskedik. Most ennyi jutott az eszembe, de méregetni kellene:)
 19. Szia! Jamo subot még nem láttam belülről de valszeg subodnak az a baja, hogy a termikus védelem ami kompenzálná a túlmelegedés hatására a kimeneti jelet nem működik, és ezért a végfokrész meghalt. Ez általában egy pici kis tranzisztor amit a hűtőbordára szilikonpasztával valahogy rögzítenek, de van kifejezetten termikus hőelem is amit rácsavaroznak. Na most ennek a cuccnak nincs is kivezetve hűtőbordája! Nos szét kéne kapni, mert ha igazam van akkor ez az alkatrész ott lóg ami simán okozhatja. Vagy ez egy sima ic-be integrált erősítő fokozat ami simán felforrt, de nézegetve a Jamo által tervezett cuccokat diszkréten szoktak tranyókból végfokot építeni. Na mindegy ezek csak találgatások, ha gondolod keress privátban ha tudok segítek:)
 20. B.B.

  Forte probléma

  A pattogó hang jitter zaj ami simán ennek az oka lehet. Itt béta driverekkel nem sokkra jutsz ez egy hardveres gond lesz. Éppen azért jelentkezik random ,mert vagy hozzáér a touchcreen az alumínium házhoz vagy nem. Egyébként használhatod így az idők végezetéig csak ez így elég tré:) Ha gondolod ránézek, keress privátban.....
 21. B.B.

  Forte probléma

  Szerintem más lesz a gond. Mivel ez egy érintőképernyős csoda ezért elő szokott fordulni, hogy furcsa dolgokat művel. Van egy gyári megoldás amivel ez kiküszöbölhető. Az Lcd panel tartó csavar furatát nagyobbra kell fúrni, mert letesteli a kijelző szélét. Nos ez így csúnyán hangzik de ha ez egy első szériás hangkari akkor gyanús , hogy ez lesz a gond. Nekem olyan hibával hozták javításra, hogy nem mindig reagál a kijelző érintésére de nem zárnám ki ezt a hibát sem. Kérdés: ha elkezded nyomkodni a kijelzőt nem történik valami, gondolok itt a helyes működés helyre állására, vagy éppen furcsaságokra? Itt egy hasonló gond:
 22. B.B.

  Roland JX3P

  Sziasztok! Keresek készpénzes vétellel Roland JX3P szintetizátort. Ha valaki eladná kérem jelezze!
 23. Sikerült megjavíttatni a hangkártyát?
 24. Ha szeretnétek javíttatni hangkarikat írjatok rám priviben szerintem tudok segíteni:)
×
×
 • Create New...