Jump to content
Ménemszól.hu

HZoltan08

Regisztrált tag
 • Tartalom számláló

  11
 • Csatlakozott

 • Utolsó bejelentkezés

 • Ennyit fórumozott

  77d 23h 50m 9s

Megbízhatósága

0 Semleges

HZoltan08 tagunkról:

 • Rang
  Talpas

Legutóbb az adatlapod nézték:

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. HZoltan08

  Blofeld vs. Ableton midi

  Az Abletonban kerestem a megoldást különböző midi csatornák kiválasztásával de minden mást a Blofelden tekergetek. Nemrég van van meg a szinti, és még nem találkoztam a Multimode-al. Hol lehet beállítani? Előre is köszi a segítséget.
 2. HZoltan08

  Blofeld vs. Ableton midi

  Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni. A Blofeld-et nem tudom úgy használni, hogy több midi csatornán más hang szólaljon meg. A full midi működik, de ha nyitok egy új midi csatornát és arra is a Blofeld-et állítom be, majd hangszínt váltok a bankból, akkor mindegyik csatornán ez történik. Próbáltam különböző beállításokat, de nem változott semmi. A kérdés: hogy tudom elkülönítve használni az egyes csatornákat ugyanazzal az eszközzel. Előre is köszönöm a segítségetek.
 3. Köszönöm a segítséget. Ezt a részt olvastam egyébként, de nem foglalkozik részletesen a témával. Ami nekem fontos lenne, hogy a hang átmenjen, de erre nem tér ki, csak a MIDI összekötés alapvető lépéseire. Az Abletonnal használnám, amivel végigcsináltam a szükséges lépéseket. Felismerte a Blofeldet, de bármit állítottam be, a vezérlés átment, de a hang nem. Már beszereztem egy külső hangkártyát. Kicsit feljebb leírtam a lépéseket, hogy mi szerint jártam el.
 4. Szia! Nagyon köszönöm a segítséget. A Blofeld-ben sajnos nincs MIDI interface (végre sikerült kiderítenem), így rendeltem egy hangkártyát. A latency-vel számoltam, de mivel nem lesz live performance, ez most belefér.
 5. Köszönöm a tanácsot. Így jártam el. Megvártam míg bootol, utána kapcsoltam a DAW-ot. Felismerte a Blofeldet, ki is írta a Preferences menüben, mint eszközt. Azonban mégsem szólalt meg a szinti. A következő lépéseket csináltam végig: 1. A Preferences menüben az "Input: Waldorf Blofeld"-nél a Track-et és a Sync-et "on"-ra állítottam. 2. Az "Output: Waldorf Blofeld"-nél a Track-et "on"-ra. 3. Bekapcsoltam az Extrnal Instrument-et. Itt a "Midi to" résznél kiválasztottam a szintit, alatta a Ch1-et. A hang átment, mert a jel megjelent az Ext. Instr. oldalsó ledjén. 4. Az Audio from résznél a következő választási lehetőség volt: 1/2, 1, 2. 5. Fent a Midi from-nál is kiválasztottam a szintit. Alatta "All Chanels" és "Monitor Auto" Próbáltam a Monitort "in"-re állítani, illetve a ch1-től végigjátszottam mindent, de nem szólalt meg. Valószínűnek tartom, hogy még hiányzik valami. Van ötleted, mi hiányzik? Előre is köszönöm a segítséget.
 6. Nagyon köszönöm. Az elsőt kipróbálom.
 7. HZoltan08

  Waldorf Blofeld vs. Ableton Live összekötés

  Sziasztok! Van egy Blofeld billentyűs szintim. Szeretném összekötni a live-al. Ez meg is történt, de nem jártam sikerrel. Böngésztem a használati útmutatót, de nem láttam benne utalást, hogy van-e benne MIDI interfész, vagy sem. Ebben kérnék segítséget tőletek. Összekötöttem egy usb kábellel a live-al, de nem ismerte fel a szintit, illetve, a Blofeld kijelzőjén megjelent a következő felirat: "Invalid Sample Content". Párszor ki és bekapcsoltam, de maradt a szöveg, majd hagytam egy 10 percet pihenni kikapcsolva, így eltűnt az üzenet. Abból, hogy ezt írta ki, arra következtettem, hogy: 1. Nincs benne MIDI interfész, és innen bejövő jelet vár. 2. Az usb oda-vissza tud kommunikálni, de az irányokat nekem kell beállítani a szinti menüjében. Ha nincs benne MIDI interfész, akkor sincs semmi baj. Veszek hozzá egy külsőt, csak ilyen "Invalid Sample Content"-eket ne irkáljon ki nekem. Szeretném kérni a segítségetek, hogy mit tegyek ebben a helyzetben. Előre is köszönöm. HZ.
×
×
 • Create New...