Jump to content
Ménemszól.hu

Olmutz

Regisztrált tag
 • Tartalom számláló

  5
 • Csatlakozott

 • Utolsó bejelentkezés

 • Ennyit fórumozott

  1h 26m 10s

Megbízhatósága

0 Semleges

Olmutz tagunkról:

 • Rang
  Talpas
 1. Köszi! Megnézzük...
 2. Köszi a tippet! Már nézegettem, esélyes lehet. Mi a helyzet a Yamahával? MG 166 CX?
 3. Olmutz

  Zenekari keverő klubkoncertekre?

  Sziasztok, Egy héttagú amatőr rockcsapat vagyunk, kis klubokban koncertezünk, és már többedszer fordul elő, hogy a Behringer X1832-es keverőnk csúnyán cserbenhagy minket: egy bizonyos idő elteltével mintha túlmelegedne, elkezd recsegni előbb az egyik csatorna, aztán a másik is, kikapcs-bekapcs néha segít, néha nem, de mindig újrakezdi. A szervíz nem talál benne hibát, így arra jutottunk, hogy ha ez ilyen, akkor inkább lecserélnénk. De mire? Paraméterek: - Nem akarunk még egy Behringert 🙂 - Nem akarunk stúdiózni, fölvenni vele, kizárólag az élő körülmények közötti hangosítás megbízhatósága (és ha már csere, akkor a minősége) a szempont - Négy énekmikrofon, 1 akusztikus gitár, 2 elektromos gitár (erősítőről line-out), elektromos dob el kellene férjen, monitort is használunk - Jó lenne effektes verzió, valamint az énekcsatornákon kompresszor, de nem létkérdés egyik sem - Nincs sok pénzünk, és nincs fülszobrász közönségünk sem, tehát anyagiakban a földön szeretnénk maradni (mondjuk 100K HUF környéke, rugalmasan kezelve) Így első körben találtam egy Studiomaster C6XS-16-ost de nem tudok semmit róla. Esetleg Soundcraft, Mackie? Minden jó szándéknak, segítségnek nagyon örülünk!
 4. Olmutz

  Cubase 5 sample clock probléma

  Köszi a tippet. A hangkártya beállításoknál sikerült visszaraknom 44.1 kHz-re, ettől megjavult. Eleinte az is ki volt szürkítve, csak 48-as beállításokat fogadott el, de restart után felajánlotta végül a többi opciót is. Félreértések elkerülése végett: nem én raktam 48-ra, ezt ő csinálta valahogy...:-)
 5. Olmutz

  Cubase 5 sample clock probléma

  Sziasztok, Segítségre van szükségem. Összetojta magát a Cubase 5-öm, egyik napról a másikra. Win 10-es rendszeren fut, Focusrite Scarlett 2i4 kártyával. Eddig éveken át tökéletesen üzemelt, most azonban bármilyen projekt behívásakor feldobja, hogy "Sample rate could not be set. This may be due to the sample clock being set to external sync." És lejátszáskor a sávokat eltérő tempóban, eltérő hangnembe transzponálva játssza le. Én semmit nem állítottam át, az bizonyos, valaminek a háttérben kellett történnie. A Device setup-ban megnéztem az ASIO drivert: a Scarlett van beállítva, a vezérlőpultján a sample rate 48k, de ez ki van szürkítve, nem állítható. A clock source "internal", és ki van szürkítve, nem állítható. Ha átállítom az ASIO4all-ra, ott ugyanez a jelenség. Egyszerűen ötletem sincs. Mi lehet a megoldás?
×
×
 • Create New...