Jump to content
Ménemszól.hu

dkeviczky

Regisztrált tag
 • Tartalom számláló

  17
 • Csatlakozott

 • Utolsó bejelentkezés

 • Ennyit fórumozott

  32d 10h 55m 21s

Megbízhatósága

0 Semleges

dkeviczky tagunkról:

 • Rang
  Talpas

Legutóbb az adatlapod nézték:

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Az EMU-ról mindig azt hallouttuk hogy vkinél tökéletesen működik (max. egyszer-kétszer "bepattan"), vagy folyamatosan recseg-ropog. Nálam cubase alatt általában a template trükközése során (reload, saját effektek save-je és reload-ja stb...) működött. Cubase SX alatt még ment, a Cubase 5-öt vmiért nem szerette, pedig volt elsődleges IRQ slotban + driver reinstall is történt. Sokat hallottam olyan reneszánsz gondolatokat is, hogy az alaplapi chipset-tel nincsenek jóban. Mivel az EMU nem az az árkategória amihez terveztem gépet venni, fogtam és behánytam egy dobozba a lépcső aljába. Most ránéznék, ezért kértem tanácsot, köszi mindenkinek mindent! Mailt küldtem a címemmel, remélem összehozok vmit.
 2. Valószínű az lesz, ha a DAW alá nem épül be .
 3. Oké, megvan. A sorrendet ismerem, de sajnos ettől tartottam hogy a saját DSP-effektek nem integrálódnak. Szóval ha jól értelmezem, az egyetlen megoldás a Cubase csatornáinak kiroutolása a Patchmixerre és ott tudom élvezni őket
 4. dkeviczky

  EMU 1212m WIN7 alatt? Hogyan?

  Igen, jól sejted kedves olvasó: a kérdés a tárgyban fogant meg. Szóval, EMU 1212m WIN7 alatt? Hogyan? Emlékeim szerint a driver supportot kb 2013-4 körül abbahagyták. Mégis olvasok kommenteket, hogy "tökéletesen" működik win7 alatt (macskaköröm, mert sajnos az EMU - később creative - mérnökei eléggé elhanyagolták feladataikat a driverupdate-ek terén, szóval soha nem volt atomstabil, mindenkinél volt vmi pillanatnyi késés, pattanás, reccsenés, kattogás stb). Akinek van tapasztalata, kérem ossza meg velem. Nem akarok az elsőgenerációs EMU-tól megválni, mert ár/érték kategóriájában nagyon kis FASZA CUCC. Előre is köszi!
 5. dkeviczky

  Monitor (aktív)

  Nem bízom a franciákban . Viccen kívül, nem hiába írtam a Tannoy system 1200-ról: nem akarok belemenni a csillió eurós témákba. Egyelőre az Adam ribbonnjával sem barátkoztam még meg. Lehet hogy élőben más lesz. Egyszerűen csak kell egy belépő monitor a 20 éves sony hangfalam mellé, aztán 1-2 év és megpörgetem. Igen, jellemzően idegnyugtató hatása van (nekem legalábbis). Nem tudom mi távoli meg folyik reggelre, remélem nem reggelig hallgattad . A visszatérésről annyit hogy meteorzáporba kerültem, a vége pedig a hazatérés (bár Steve Jablonsky ezt jobban megoldotta ).
 6. dkeviczky

  Monitor (aktív)

  Pedig az általam tekert ambience-ek jellemzőek a reason-re inkább. Nem pár gyári vsti-t hallasz inkább? (fm7, reaktor). A szűk panorámájú és sávszélességű + jellegzetes hangzású reason tényleg elég kínos .
 7. dkeviczky

  Monitor (aktív)

  Teljesen megéri az árát és hajtható, tényleg mondják. Viszont mégis a "rágyűjtésben" gondolkodom, és Neumann-ban vagy Dynaudio-ban. Kövezettek meg "sznobizmus miatt", de ezek nekem nagyon szimpatikus gyártók.
 8. dkeviczky

  Monitor (aktív)

  Hát most 80-90. Az alatt meg kb. csak Creative-ot kapok
 9. dkeviczky

  Monitor (aktív)

  Hát igen, ahogy mondták többen is ebben az árkategóriában iszonyat ordas különbségek vannak, de még az azonos típusú de más index-szel ellátott sorozatok is - ha ugyanúgy is szólnak - más dinamikákat mutatnak más frekvenciatartományokban (pl.: hs7 vagy hs8). Abba nem akarok belemenni melyik szól "szépen" melyik "gagyin", mindegyiknek más a karakterisztikája, az "ordasság" itt jelentkezik: elég néhány tesztet a youtubon lehallgatni, és teljesen máshogy szól a JBL, vagy Rockit 8 (amiket többen ajánlanak rockzenére), a Dynaudio (melynek nekem kissé furcsa középhiánya volt), a Tannoy (mely nem nagyon fogott meg hangzásra [persze nem 600 vagy 1200 systemről beszélek]), vagy Genelec (aminél nagyon szórásbeli különbségek nincsenek típusonként csak ugye a technika meg az a 2kiló mondjuk ami egy 8030-ast jellemez), esetleg a HS ami elég irreális középtartományt mutat nekem, valszeg ezért szeretik kommersz hip-hop snare-ek "csattogását" élvezni rajta. DE! NE FELEJTSÜK EL, hogy mivel monitorhangfalakról van szó, mindegyik más karakterisztikával fog bírni, mindegyiknek más a sajátossága, mindegyiket meg kell szokni - ami otthoni használat után már értelemszerűen könnyebben megy - , így amikor az ember "megtanulja", tudja mihez nyúljon, hogy az optimálisat hozza ki a "lehallgató" hi-fi hangfalából, amin majd élvezi munkája gyümölcsét. Továbbá a piac telített, a vélemény pedig mindenkinél nagyobb arányban SZUBJEKTV! Így gondolom én, ezért is mondták sokan hogy a hangzásuk ég és föld egymás között, de mindig arra kell törekedni hogy az adott hangfalon hozzuk ki a jó mixet + ami fontos, amit pl adott tartományban vágunk egy esetleg plugin EQ-val mondjuk 2 dB-lel, az tényleg abban a tartományban szólaljon meg és tényleg 2 DB-lel. Ha nagyobb stúdióm lenne, meg hirtelen felesleges pénzem (volt már ilyen), én is nagyon szívesen rohannék Dynaudio BM15-ért, és bebetonoznám a falba azonnal, mert valószínűleg nagyon sok évre előre megelégednék vele. Amúgy a nagy igazság tényleg az, hogy helyben kell hallgatni őket, s lehetőleg többször, több napig, ne fáradjunk bele mint a mixelésbe hosszútávon hangosan . Amúgy köszi Mindenkinek, elég nagy igazságokat írtatok, kellett a tapasztalat . DutchFlowers, ha a projekt a kedvenc részed, akkor kis ízelítő (többnyire ilyen zenére használnám): Aki még tud tanácsot adni, jöhet bátran, amúgy mindenkinek köszi!
 10. dkeviczky

  Monitor (aktív)

  Hát, gondoltam hogy ezen árkategóriák azok a "belépők", amik szóba kellene hogy jöjjenek ha a hitelességet akarom alapul venni. A Genelec-kel találkoztam korábban már és általában komolyabb stúdiókban mindig van belőlük, úgy vettem észre tényleg sokan szeretik (meg ha mást nem, azt ismerik). A Neumann lenne az ami igazán kedvemre való lenne egy fő ok miatt: mert Neumann. Jót hallottam róla az elmúlt napokban, de természetesen meg kell majd hallgatni azt is. A Focal és APS-eket egyelőre a youtube-on nézem. Mit gondoltok, erősen lemarad a felsorolt 4-ből mondjuk egy Yamaha HS8?
 11. dkeviczky

  Monitor (aktív)

  Kösz Mindenkinek, átnézem a dolgokat!
 12. dkeviczky

  Monitor (aktív)

  A hangerő annyira kell csak hogy "kellemesen erősen" is meg tudjon szólalni, ugye ami a mixinghez szükséges. Nem firtatom a mélyeket, nem akarok keverni rajta 4/4-es tánczenét vagy dubstepet, a drum'n bass még szóba jöhet, de inkább a jazz-es Bukem-es vonal. A linearitás és a fázishelyesség lenne a lényeg és természetesen a "színezetlenség", hiszen ezért veszünk monitort. Nos ennyi lenne, és hát az utóbbi 3 dolog az ami ERŐSEN kimeríti a pénzügyi keretet, ebben igazatok is van . Az általam említett árkategóriában maradva érdekelt volna olyan vélemény - akinek több gyártóval volt tapasztalata - hogy körülbelül melyiknél lehetne a legkevesebbet trükközni, továbbá véleményem szerint még mindig jobb megoldás lenne, mint a jelenlegi 2 "elhasznált" 15 éves sony hangfal. Sajnos én is hajlok arra, hogy "ugyanolyan szar az osszes, csak maskepp". Valszeg a Youtube-on nézek vmi összehasonlító tesztet (ahol az egekig magasztalják e szarcsikat indokolatlanul), aztán majd izgulok hogy hogy válik be .
 13. dkeviczky

  Monitor (aktív)

  Igen, ezt én is tudom. A kérdés a kompromisszumról szól és a fillérekről. Bár tudásom tárházát jelentősen nem bővítetted, észrevételed köszönöm.
 14. dkeviczky

  Monitor (aktív)

  Igen, egyelőre én is az XR824-en vagyok. Köszi!
×