Jump to content
Ménemszól.hu

+Vader

Regisztrált tag
 • Tartalom számláló

  111
 • Csatlakozott

 • Utolsó bejelentkezés

 • Days Won

  1
 • Ennyit fórumozott

  24855d 3h 14m 7s

+Vader last won the day on March 30

+Vader had the most liked content!

Megbízhatósága

13

1 követő

+Vader tagunkról:

 • Rang
  Strázsamester

Legutóbb az adatlapod nézték:

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. +Vader

  Electribe 2 midi out

  Van az electribe-hoz midi implementation, abban van leírva, hogy melyik poti melyik cc-t küldi (ez teljesen fix, csak a csatorna változik). Midi through nem biztos, hogy működik benne...más fórumokon mit mondanak ezzel kapcsolatban? (Korgforums.com-on pl sokat írogatott Tarekith, aki elég komolyan letesztelte a kicsikét, yt-on is megtalálod)
 2. hoppá, na ezt jó tudni.... de eltántorítani még kevés lesz, hehe
 3. No, most már szívesen meghallgatnám a hirdetők véleményét is (bár taktikailag nem feltétlenül indokolt hozzászólniuk)...
 4. +Vader

  5 tonna sampler bank

  Hát én sem először használtam virtuális meghajtót, de így még nem is jártam soha... a jelenlegi setuppal sem volt eddig baj. Majd ma igyekszem elmélyedni benne
 5. Ezt a sok-sok eladó neutront minek köszönhetjük manapság? Kezd beszarni, vagy túl sok tekergetés, mire viselkedni kezd???
 6. +Vader

  5 tonna sampler bank

  Végül sikerült megoldani a lemezkép csatolás problémáját? Nálam most mindre hibát ír ki, meg hogy nincs hozzáférés (talán hibás az állomány blabla)... (direkt letöltöttem az általatok is linkelt változatot mindenből, de így selyó)
 7. +Vader

  Volca Bass

  Megválnék Volca Bass szintimtől, további izgalmak után kutatva... mindene rendben, szépen szól stb. Tudjátok, hogy néz ki, így képet nem készítettem... Csere is érdekelhet, csak ne kelljen sokat ráfizetnem! (olcsó szintik, mixer rack láda stb) Budapesten személyes átvétellel, vagy szállítás a vevő terhére
 8. Én voltam, épp eme videó láttán sült el az agyam. Többek közt.... Meg kellett néznem újra, hogy kiszúrjam, pontosan hogyan csatlakoztatta emberünk a műszert. Egyébként jó kis dolgokat szokott mutatni, elsősorban Yamaha témakörben.
 9. +Vader

  Reason 11

  A reason kütyük nem voltak mér eddig is plug-inné varázsolva?
 10. +Vader

  ReFill vadász

  Szerintem elég sokan kezdtük így, hehe A "zártságát" könnyű bevállalni a modularitásáért cserébe... itt nem gond, ha akarsz még egy LFO-t, vagy kölcsönvennéd egy másik ketyere modwheeljét. A samplerek meg a VA szintik pedig ugyanazt csinálják mindenhol, ma már lényegtelen, hogy melyik szoftvert választod (anno volt még komoly különbség, bár pl Liam Howlett nyilatkozta, hogy az Always Outgunned... albumot azért csinálta Reasonben, mert jobban szólt, mint a Cubase) A refilleket meg az egyes hangszerekből nyitod meg, és ha van bennük hozzájuk való hangszín, akkor az látszik a böngésző ablakban - ha nincs, akkor nem.
 11. Az SL szériára inkább azért figyeltem fel, mert minden létező MIDI szabványban lehet programozni, még a régi cuccok bináris/hexadecimális táblázatait is simán hozza. Encoder viszont kevés van rajta. Ha a termékek sematikus képére megpróbálod kiosztani (ráírogatni) a szükséges funkciókat, akkor melyik a legjobb? Én az APC-vel tervezgettem így anno (de végül nem vettem)
 12. A régi Behringerek (BCR és BCF) is két réteget kínálnak egyetlen presetben (tessék manuált olvasni ilyen töprengésekhez!) , így azok is megérik az árukat, bár használtan sem lesznek baromi olcsók (jófogáson is szokott lenni elég gyakran...). Én az újabbakat igencsak túlárazottnak érzem. Plusz egy ötlet az Arturia Beatstep (ugyancsak fantasztikus potikkal), amiből használtan simán vehetsz kettőt-hármat is. Ha mindenképp fadereket akarsz, akkor sok minden szóba jöhet, de kevés cuccban vannak motorizálva. Én jobb szeretem a rotary encodereket, amelyek automatikusan lekövetik a szoftveres váltásokat - bár vannak olyanok (pl Akai régebbi MPD szériája) amelyekből hiányzott ez a készség. Az Akai APC controllerek miért maradtak le a lehetséges jelöltek közül?
 13. Az Akai és a Novation csinálja ebben a műfajban a legjobb potikat, de utóbbinak jóval egészségesebb a terméktámogatása. Én azonban a BCR2000-et választanám, mert azon jóval több rotary encoder van. Persze BT néhány nanocontrol-lal tolja az élő Abletonos műsorait....
 14. +Vader

  ReFill vadász

  Szerintem a Reason báját a hardverhez nagyon közeli munkamenet adja.... a kábelekkel satöbbivel. Én konkrétan végigjártam a gépzene evolúciójának jelentős részét, ami nem lehetséges a mai, modern munkamódszereket kínáló szoftverekkel. Ha csak egyenként nézzük a benne lévő hangszereket, akkor azt bármi más is megoldja, de azért időnként jól jönne az MPC-ben (ésatöbbiben), hogy erre-arra rákössek egy LFO-t vagy mást:) Lacika, ezek a mai verziók amúgy feltörve vannak meg, vagy becsületes pénzköltés útján?
 15. +Vader

  ReFill vadász

  Csak szemezgetnék, nagy része nekem is megvan:)
×
×
 • Create New...