Jump to content
Ménemszól.hu

+Vader

Regisztrált tag
 • Tartalom számláló

  160
 • Csatlakozott

 • Utolsó bejelentkezés

 • Days Won

  1
 • Ennyit fórumozott

  24855d 3h 14m 7s

+Vader last won the day on March 30 2019

+Vader had the most liked content!

Megbízhatósága

18

1 követő

+Vader tagunkról:

 • Rang
  Strázsamester

Legutóbb az adatlapod nézték:

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. No nem kell ennyire haragudni az úrra! Az egymást kioltó zümmögést kifejtve, vagy a háztáji zajdobozokat bemutatva nyilván érdekesebb lett volna a magunkfajtának.... de egy határozatlan műsorszerkesztőn is múlhatott, hogy tulajdonképp semmit sem tudtunk meg a nyilatkozatban érintett témákról
 2. Én az új keystep pro-t nézném meg elsőre, aztán a novation sl mkIII jönne... De a szűk keresztmetszet a volcák mennyisége lesz, mert azokon nincs midi out (csak ha szerelsz rájuk), így nem tudod sorba kötni őket.
 3. Hát, az usb host általában nem kimeneti csati (háttértárakhoz van), de ha működik.... Az ableton sequencere meg automatán kiküldi a midi jeleket, azért szól a szinti is. Az egyik oldalon letiltod a ki- vagy bemenő jeleket (a yamahában midi filterként keresném) és kész is.
 4. Szerintem less bele a manuálba, abban le lesz írva (midi implementation chart), hogy milyen üzeneteket tud küldeni midin vagy usb-n keresztül. Ha velocity és aftertouch is kimegy ( no meg a két kerék), akkor csak azt kell megfontolnod, hogy a potikkal akarsz-e tekergetni (de azok is le lesznek írva az említett fájlban).
 5. Most akkor én kérdezek (újabb topicnyitás helyett): Van valakinek tapasztalata gyári eredetiben már nem elérhető rack fülek gyártásában/gyártatásában? Gondolom a lemez nem kerül sokba, és a csavarközöket kimérni sem nagy mutatvány, de ha bármi egyéb turpisságról tudnom kell, hadd halljam! Természetesen jöhetnek a barkácsprofesszorok nevei is....
 6. +Vader

  MIDI Rendszer kötése

  Ha a rolandon van thru, akkor onnan küldhetsz tovább jeleket. Ha nincs, kell egy midi patchbay vagy egy külön midi interface, több csatlakozóval
 7. A népszínház utcában van két szivacsokkal foglalkozó üzlet is. Csak indulj el a meki oldalán, és tíz percen belül meglesznek Ott találsz majd ilyet (is)
 8. +Vader

  MIDI Rendszer kötése

  A többi vajon milyen összefüggésben lehet az eredeti kérdéssel?.....
 9. +Vader

  MIDI Rendszer kötése

  Tagolt mondatokban ugyanez?
 10. +Vader

  MIDI Rendszer kötése

  A midi boxnak nincs szerkesztő progija? Én arra gondoltam... Ha netán pc-s midi interface-ként is működik, akkor meg a cubase beállításokban is használhatod az összes csatlakozóját.
 11. +Vader

  MIDI Rendszer kötése

  A kimenetet is meg kell nyitni. A vst-k is szabvány midi csatornán futnak (bocs, ezzel nincs tapasztalatom)? A samplerek egyenként hány midi csatornát használnak? Ezekből mennyit kell a sequencerről futtatni, és mennyit a billentyűről?
 12. +Vader

  MIDI Rendszer kötése

  Keyboard out > PC in (cubase) PC out (cubase és keyboard üzenetei is) > midi 4x4 in (1) >>> midi 4x4 out (1 & 2) > sampler 1 & 2 in De ez még csak a kábeleket jelenti... nagy kérdés, hogy a kábelenkénti 16 csatornát pontosan hova szánod?
 13. +Vader

  MIDI Rendszer kötése

  Hát akkor keyboard megy az egyik bemenetbe, és onnan a cubase-be (mondjuk 1. kimenet vagy usb). Így tetszőlegesen fel is tudod venni az éppen játszott részeket a sequencerbe, vagy csak simán továbbküldöd a jelet a hangszerek felé. Aztán a számítógép jöhet vissza egy másik bemeneten, és azt kell kiosztani az összes többi kimenetre a samplerek felé. A midi routereknek már viszonylag régóta van PC-s szerkesztő progijuk, abban ez gyorsan kivitelezhető, viszont a vst-k irányítása cubase-en keresztül megy, gondolom.... A billentyűzeten hány kimenet van, illetve hány különböző preset futna? Azok gondolom, saját csatornára vannak címezve....
 14. +Vader

  MIDI Rendszer kötése

  A midi4x4 valószínűleg gyári presetként tudja az egyetlen bemenetet küldeni az összes kimenetre párhuzamosan. Ha azt egy kicsit tudod finomhangolni, akkor a keyboard és a cubase is szabad utat kaphat. Az én kérdéseim: A samplerek egyetlen midi sávot használnak, vagy multimódban mennek? A billentyűzet zónázva vagyon, vagy külön presetet váltogatsz minden hangszer vezérlésére? A billentyűzetet cubase-be is be akarod kötni, vagy a sequencertől függetlenül játszanál vele sávokat?
×
×
 • Create New...