Jump to content
Ménemszól.hu

+Vader

Regisztrált tag
 • Tartalom számláló

  102
 • Csatlakozott

 • Utolsó bejelentkezés

 • Days Won

  1
 • Ennyit fórumozott

  24855d 3h 14m 7s

+Vader last won the day on March 30

+Vader had the most liked content!

Megbízhatósága

9 Semleges

+Vader tagunkról:

 • Rang
  Strázsamester

Legutóbb az adatlapod nézték:

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. +Vader

  ReFill vadász

  Szerintem elég sokan kezdtük így, hehe A "zártságát" könnyű bevállalni a modularitásáért cserébe... itt nem gond, ha akarsz még egy LFO-t, vagy kölcsönvennéd egy másik ketyere modwheeljét. A samplerek meg a VA szintik pedig ugyanazt csinálják mindenhol, ma már lényegtelen, hogy melyik szoftvert választod (anno volt még komoly különbség, bár pl Liam Howlett nyilatkozta, hogy az Always Outgunned... albumot azért csinálta Reasonben, mert jobban szólt, mint a Cubase) A refilleket meg az egyes hangszerekből nyitod meg, és ha van bennük hozzájuk való hangszín, akkor az látszik a böngésző ablakban - ha nincs, akkor nem.
 2. Az SL szériára inkább azért figyeltem fel, mert minden létező MIDI szabványban lehet programozni, még a régi cuccok bináris/hexadecimális táblázatait is simán hozza. Encoder viszont kevés van rajta. Ha a termékek sematikus képére megpróbálod kiosztani (ráírogatni) a szükséges funkciókat, akkor melyik a legjobb? Én az APC-vel tervezgettem így anno (de végül nem vettem)
 3. A régi Behringerek (BCR és BCF) is két réteget kínálnak egyetlen presetben (tessék manuált olvasni ilyen töprengésekhez!) , így azok is megérik az árukat, bár használtan sem lesznek baromi olcsók (jófogáson is szokott lenni elég gyakran...). Én az újabbakat igencsak túlárazottnak érzem. Plusz egy ötlet az Arturia Beatstep (ugyancsak fantasztikus potikkal), amiből használtan simán vehetsz kettőt-hármat is. Ha mindenképp fadereket akarsz, akkor sok minden szóba jöhet, de kevés cuccban vannak motorizálva. Én jobb szeretem a rotary encodereket, amelyek automatikusan lekövetik a szoftveres váltásokat - bár vannak olyanok (pl Akai régebbi MPD szériája) amelyekből hiányzott ez a készség. Az Akai APC controllerek miért maradtak le a lehetséges jelöltek közül?
 4. Az Akai és a Novation csinálja ebben a műfajban a legjobb potikat, de utóbbinak jóval egészségesebb a terméktámogatása. Én azonban a BCR2000-et választanám, mert azon jóval több rotary encoder van. Persze BT néhány nanocontrol-lal tolja az élő Abletonos műsorait....
 5. +Vader

  ReFill vadász

  Szerintem a Reason báját a hardverhez nagyon közeli munkamenet adja.... a kábelekkel satöbbivel. Én konkrétan végigjártam a gépzene evolúciójának jelentős részét, ami nem lehetséges a mai, modern munkamódszereket kínáló szoftverekkel. Ha csak egyenként nézzük a benne lévő hangszereket, akkor azt bármi más is megoldja, de azért időnként jól jönne az MPC-ben (ésatöbbiben), hogy erre-arra rákössek egy LFO-t vagy mást:) Lacika, ezek a mai verziók amúgy feltörve vannak meg, vagy becsületes pénzköltés útján?
 6. +Vader

  ReFill vadász

  Csak szemezgetnék, nagy része nekem is megvan:)
 7. +Vader

  ReFill vadász

  Most azon gondolkodom, hogy vajon időben megálltam-e a gyűjtögetéssel.... vagy kérjek Tőled párat emailben, hehe
 8. Köszi, ez elég kimerítő válasznak tűnt... ebben a melegben, heh. A hirdetéseknél is inkább a megjelölt paraméterek voltak a talányosak, de gondolom az érzékenységet jelzik A terv egyébként az, hogy a keverő monitor kimenetére tessékeljem a műszert, hogy ne kelljen örökké átdugdosni.
 9. Igen, ezt már láttam több helyen, ráadásul az én céljaimra használták:) Most talán azt is megpillantottam, hogy egy sztereó minijackre csattintották rá a két csipeszt... PC nincs a zajszobában, ezért keresek mindenképp ilyesmit... de nem a flash érdekel, hanem leutánoznék néhány hullámformát, amit a hardverek nem hoznak alapszériaként
 10. No, ezekből a fórumokból is csak kb. az egymás ócsárlását értettem, hehe - de a cél amúgy is a technológia használata, nem a megértése! A telefonos mikrofont nem érzem túl erős megfejtésnek - legalábbis a sajátomat... viszont ma pont belefutottam egy szakiba munka közben, aki aszontahogy a szkópokhoz általában csomagolt kábelek végére lehet hegeszteni jack dugót is, ha akarom.... engem elsősorban az bizonytalanított el, hogy a pákát vagy a krokicsipeszt hogyan helyezzem el mondjuk a TRS kimeneten...
 11. Nos, nem egy google továbbképzést kerestem én ilyen burkoltan..... itt a legtöbb találatnál azt sem tudom, hol megy be az audio jel??? Szóval olyanok válaszát várom, akik pl már használtak ilyet, és azt is meg tudják mondani, hogy melyiket érdemes megvennem. Köszi!
 12. +Vader

  Oszcilloszkópot honnan?

  Szervusztok! Kizárólag hardver setuphoz keresek oszcilloszkópot, ami képes láthatóvá tenni, amit az FM szinti csinál az alap hullámformákkal, de nem tudom, milyet/honnan stb.... olcsó az jó, nem akarok labort építeni:)
 13. Remélem, nem ezzel szúrják majd ki az MPC tulajdonosok szemét...
 14. +Vader

  Yamaha MCD64 memória

  Ha van valakinek elfekvőben, adnék érette pízt
 15. Egy kicsit lemaradtam... milyen AKAI szinti hozta felszínre a kérdéseket???
×
×
 • Create New...