Jump to content
Ménemszól.hu

Bendi

Moderators
 • Tartalom számláló

  2.443
 • Csatlakozott

 • Utolsó bejelentkezés

 • Days Won

  222
 • Ennyit fórumozott

  461d 23h 19m 54s

Bendi last won the day on May 25

Bendi had the most liked content!

Megbízhatósága

1.102 Megbízható

2 követő

Bendi tagunkról:

 • Rang
  Generális

További Információ

 • Érdeklődési kör
  Zeneszerzés, hangszerelés

Kapcsolatfelvétel

 • Weboldalam
  http://soundcloud.com/bendi64

Legutóbb az adatlapod nézték:

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. A pluginboutique-on megint akciózzák az Air plugineket. 15EUR közeli áron LOOM2. Alapvetően én szeretem ezeket, ráadásul most minden rendeléshez (nem csak Air) ingyen Izotope Iris 2-t ad a P.B. (Tegnap este legalább is még így volt.) https://www.pluginboutique.com/articles/1494
 2. Bendi

  Mitől jó Macen dolgozni?

  Én ezért is szálltam ki a topikból. Onnan indultunk, hogy megjött egy ex-katedra kinyilatkoztatás az új MacPRO-ról, hogy "drága". Semmi érv, semmi alátámasztás, csak a böff. Eljutottunk oda, hogy mindenki hülye, akinél nem működik a windows. Pedig Csaba, bizony, neked igazad van abban, hogy ha már egyszer tömegtermék lett a számítástechnika, és "csak be kell kapcsolni", akkor legyen "tömegtermék". Ha egy autónál nem működik mondjuk az esőérzékelős ablaktörlő, akkor elég furcsán venné ki magát, ha "a szervíz" széttárná a kezét, és közölné, hogy biztosan te vagy a hülye. (Vagy ami még talán ennél is rosszabb: "ez ilyen, sajnos nem tudunk mit csinálni!". Baszki, akkor adjátok vissza a prémium autó árát, vegyétek vissza az autó(nak nevezett ipari hulladéko)t, és megyek, veszek egy megbízható ... -t negyedannyiért, és csak az éves kötelező szervíznél találkozok szerelővel.) Azt meg nem fogadom el érvként, hogy milliónyi konfigra lehet telepíteni, azért szar, ugyanis a brand gépeken - elvileg - csak az op.rendszer és a gyártó által biztosított driverek vannak. Semmi 3rdpartyszar. Márpedig azokon sem rózsásabb a helyzet (sokkal).
 3. Bendi

  Mitől jó Macen dolgozni?

  Tudod mit? Igazad van. MINDENBEN.
 4. Bendi

  Mitől jó Macen dolgozni?

  1. Valóban nem Neked szántam. Ja, és nem fikázom, ami nem Mac, sőt, éppen ellenkezőleg: Aquarius volt az, aki - egészen bizonyosan nulla maces tapasztalattal - azonnal kinyilatkoztatta sarkos, lesajnáló, fikázó véleményét. Ez volt az egyetlen hozzászólása a témához. Vele egyeztess! 2. Igen, fan. (Dobjatok a mókusok elé...) 3. A "komoly, nagy rendszereket" azért hoztam be a képbe, mert azok - a windows életútjával ellentétben - nem "bohóckodásra" születtek, nem "játszásiból" készültek, hanem olyan - 24/7/365 üzembiztonságú - rendszereket kell a feladatok "alá" tenni, amit ezek a rendszerek tudnak nyújtani. Mutasson bárki olyan bankot, biztosítót, ahol a számlavezető rendszer nem valamilyen Unixon üzemel. És azért azt is lássuk, hogy a "jól összelőtt rendszerek" alapja az az op.rendszer és vas, amivel lehet "jól összelőni" ilyen rendszereket. Érdekes, hogy ha egy banki rendszer valamiért leáll akár csak egy órára, az azonnal hír. Igen, pont azért, mert az egy egészen ritka esemény. ( 5 évben egyszer fordul elő esetleg...) A MacPRO vasban elképesztően erős. Ezt meg kell fizetni. Miért is ugrik minden "nagytudású", és rögtön nyomja a megfellebezhetetlen, minden mást negligáló ítéletét, hogy drága? B.ki, egy Ferrari is drága! És még a mélyhűtőt sem lehet vele elhozni a Média Marktból!! Szar! NA!
 5. Bendi

  Mitől jó Macen dolgozni?

  Szó nincs róla, hogy felhúztam volna magam! Csak elképesztő, hogy tízből kilenc "önjelölt mindentudó" úgy "ekézi" a Mac / Apple dolgokat, hogy maximum hallott olyanról, aki már látott olyat, aki ismer valakit, aki fényképen látott már egy Macet, iPhone-t... stb. Mert ő aztán ez alapján mindent (is) tud az egész Mac/Apple "történetről", neki senki ne okoskodjon... A sok "hülye agymosott Apple fun birka" meg jobban hisz a saját szemének, mint neki; ez vérlázító!
 6. Bendi

  Mitől jó Macen dolgozni?

  A mac drága, ha csak az árcimkét nézed. A mac nem drága, ha azt nézed, hogy mennyire stabil, időtálló, "küzdelem-mentes" a munka vele. És igen, a nagygépes tapasztalat azért releváns, mert aki csak windowson dolgozott/"ügyködött" egész életében, az azt hiszi, hogy ez az IT, ilyen küzdelmes, bonyolult, frusztráló. Pedig NEM. A komoly rendszerekkel az ember meglátja, hogy lehet ezt "unalmasan", bombabiztosan is csinálni. Ennyi. A MacOS/OSX (nem feltétlenül a .0-s verziókkal, de az erőltetett évenkénti új OS-t is magunknak köszönhetjük, ostoba felhasználók, akik belehajszolják a szoftverfejlesztőket a mindig újabb és újabb - alapvetően tök felesleges - "fejlesztésekbe"), szóval a MacOS/OSX stabilitása számomra a legfontosabb. És azért ebben köröket ver a Windowsra. Persze, mondják, hogy "de a 10-es már ilyen meg olyan, meg szuper, meg már sokkal jobb..." Minél? A WinME-nél? Vicc.
 7. Bendi

  Mitől jó Macen dolgozni?

  HP Workstation gyakorlatilag ugyanolyan konfigban, mint a "belépő" MacPRO, kedvezményesen 7676 USD. https://store.hp.com/us/en/ConfigureView?catalogId=10051&langId=-1&storeId=10151&urlLangId=&catEntryId=3074457345618619819&quantity=1
 8. Bendi

  Mitől jó Macen dolgozni?

  Teljesen félreértetted az írásomat. Csak jelzem, hogy nem vágok 8K-s videókat, nem használok 1-2 ezer plug-int. De nem is nekem szánják a MacProt. (Úgy tűnik, Neked sem. ) Másrészt: ne kezdjük már el méregetni a ....(z) ár-érték arányt! A te eszemfutatásod alapján mindeki hülye, aki nem Dacia Dustert vesz, hanem 4-5-10-szer annyiért ...(akármi) -t. Amúgy meg ez az egész 2/3 áras bullshit csak bullshit. Többször több helyen levezették (levezettük) már, hogy ugyanolyan (jó) minőségű alkatrészekből, ugyanolyan komponensekből nagyjából 10%-kal olcsóbban (de az is lehet, hogy esetleg még talán drágábban) tudsz összerakni egy PC-Windows kombinációt. Ne kezdjük el, hogy Xeon helyett Core-i9-et használunk, meg paritásos RAM modulok helyett sima SO-DIMM modulokat... ... meg hogy jó lesz a 4.000 Ft-os "lemez táp" is... Ne legyünk már komolytalanok! Ja, és igen, pont az a lényeg, hogy egy komoly projekthez nem százat kell venni (de még csak nem is 50-et), hanem 2-3-at. Pont ezért olyan "erőmű". Azért azt hadd kérdezzem meg - nem kötözködöm, tényleg érdekel, a tények kedvéért -, hogy csak windowsos gépen dolgoztál eddig, vagy Macen is? Mert hogy - jellemzően - azok szokták lépten-nyomon "fikázni" a Mac-eket (meg úgy általában az Apple ökosziztémát), akik életükben max fényképen láttak ilyet... 30 év tapasztalattal - tizenx év Sun Unixos környezet, 100-150 linuxos virtuális gép által alkotott enterprise platform, huszonx év windowsozás és (most már) 10 év Macezés alapján - azt mondom, a Windows azoknak való, akik vágynak a napi szintű küzdelemre hardware és software fronton, és élvezik, hogy "az informatika" a napi szintű kihívást jelenti.
 9. Bendi

  Mitől jó Macen dolgozni?

  Aquarius, lehet, hogy újdonságként hat számodra, de ez a Pro dolog TÉNYLEG a Pro felhasználásra készült, tehát nem az otthon ügyeskedő, kétharmóniás, tuc-tuc "kiddieknek", meg az iPhone-nal (vagy más okostelefonnal) készült házi szülinapi videókat szerkesztő "örömapukáknak". Lehet, hogy Neked pl. nincs szükséged arra, hogy 3 db 8K-s stream "röccenésmentesen szaladjon" a gépen, esetleg a 8K-s videóra "real-time" tudd feltenni az effekteket, 3D feliratokat..., vagy hogy esetleg 1-2 ezer plug-in röccenésmentesen zümmögjön 2-3 ms-os latencyvel, de egy valódi Pro felhasználásnál ezek a legfontosabb szempontok: úgy hívják, hogy teljesítmény. Namármost a Pro felhasználásnál jellemzően pármillió (pártízmillió? párszázmillió?) dolláros(!!!) projektek szoktak "beesni", ott pedig nem tétel egy 20-30 ezer dolláros MacPro, ami "egy dobozban" hozza a projekthez szükséges teljesítményt. Mint ahogy a Pro fotósok nem 2-300ezer forintos DLSR-rel dolgoznak, hanem 1-2 millióssal. (Urambocsá, önmagában az optika kerül ennyibe...) Annyira bírom, amikor embereknek fogalmuk nincs, mi mire való, de okoskodnak ezerrel... Aquarius, ha eddig nem esett volna le, nem te vagy a célközönsége a MacPRO-nak.
 10. Bendi

  Apró CSERE etika

  Fogyasztóvédelmi állásfoglalás szerint nem követelheti a gyártó! Az más kérdés, hogy a 3 napos cseregarancia tényleg csak a teljes, hiánytalan pack esetén érvényes, de azt a forgalmazó intézi, de ez csak a 3 napos cserére vonatkozik, és még abban sem vagyok biztos, hogy ez jogszerű. A csomagolóanyagot nem kell megőrizni. http://fogyasztovedelem.kormany.hu/node/2703#12. Eredeti csomagolás, doboz meglétének megkövetelése igényérvényesítéskor
 11. A hír igaz, de... Windowsra csak a hangmodulok érhetőek el plug-inként, maga az app nem.
 12. Bendi

  Windows 10 olcsón?

  Ez egyfajta "refurbished" szoftver. Valahol a legalitás-illegalitás határán mozog, de inkább legális. Valahogy úgy van ez, hogy a hardware-ről "deaktiválják" a licenszet, így újra aktiválható lesz másik gépen.
 13. Bendi

  Windows iPadre?

  Nem tudom, hogy egyáltalán létezik-e, de az a gyanúm - látatlanban -, hogy nincs, a normál meg nem fog futni rajta, mert más architektúra. Ez olyan, mintha inteles gépre szeretnél HP unixot, vagy Sun-SPARC-Solarist feltenni. (Vagy MacOS-9-et, ami powerPC-n futott.) Max. valamilyen emulátoron, virtuális gépen. Az meg semmire nem jó.
 14. Némelyik Roland Cloud hangszernek van MIDI Learning funkciója - pl. D50: https://www.rolandcloud.com/getmedia/7aa4fed7-6092-4e05-b9cb-f3b1b69b5a89/D-50-Manual-E.pdf?ext=.pdf Az SRX Orchestranak nincs, de a kézikönyve alapján elég sokminden vezérelhető MIDI üzenetekkel. (Pont a patch váltás nem, ahogy látom.) https://www.rolandcloud.com/getmedia/3fe911ae-0f18-4827-81f7-d7ea54c1d7ad/SRX-ORCHESTRA-Manual-E.pdf?ext=.pdf
 15. Van egy hónapos ingyenes próbalehetőség, jogtisztán kipróbálhatod. Nincs korlátozás, nincs fehér zaj félpercenként... Az egerészésről meg annyit, hogy egy alapvetően számítógépes alkalmazás esetén az egér a legkézenfekvőbb megoldás a kezelésére.
×
×
 • Create New...