Jump to content
Ménemszól.hu

Bendi

Moderators
 • Tartalom számláló

  2.368
 • Csatlakozott

 • Utolsó bejelentkezés

 • Days Won

  212
 • Ennyit fórumozott

  451d 11h 22m 42s

Bendi last won the day on February 9

Bendi had the most liked content!

Megbízhatósága

1.046 Megbízható

1 követő

Bendi tagunkról:

További Információ

 • Érdeklődési kör
  Zeneszerzés, hangszerelés

Kapcsolatfelvétel

 • Weboldalam
  http://soundcloud.com/bendi64

Legutóbb az adatlapod nézték:

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Bendi

  Yamaha MODX

  Én úgy tudom - ha nem igaz, javítsatok ki -, hogy igazából a sávok felvételénél van értelme a minél finomabb felbontású felvételnek, majd az ilyen felbontással történő mixnél, mert ott sokat számít a matematikának, hogy milyen felbontású nyersanyaggal dolgozik. A "végtermék"-et tekintve jobb lesz a 44.1 kHz / 16bitre lekonvertált anyag, mintha a sávok maguk 44.1 kHz/16 biten lettek volna rögzítve.
 2. Bendi

  Moog Sirin

  Nagyon felkeltette a kíváncsisáomat, de hogy miért kell olyan semmitmondó (hogy ne írjam, szar) demó(ka)t készíteni új hangszerekhez, mint az alábbi is... S E M M I nem derül ki a hangszerről. https://sonicstate.com/news/2019/01/24/namm-2019-moog-introduces-sirin-analog-synthesizer/ Ha én lennék a moog termékmanagere, az egész stábot, aki ezt a demo videót készítette, kitenném az utcára.
 3. Munkában (és otthon is!) Macet használok. (Otthon 2011. óta, munkában fél éve.) Multicégnél, enterprise környezetben, VPN-en belül VPN... Mindent meg tudok csinálni, nem kell semmire windows. Fél évvel ezelőtt még Win10-en dolgoztam ugyanebben a környezetben. Egyszerűen idegesítő volt a Win10 az alábbiak miatt: - Egy csomó minden alapbeállításban szar. Ezeket mind-mind át kell állítani, hogy használható legyen. (Most nem sorolom, de van bőven. De ez lenne a kisebbik baj... És ha jün egy rendszerfrissítés, ezeket - vagy legalább is jó részüket - visszaállítja.) - Az automatikus frissítéseket hiába kapcsolja ki az ember, van olyan "rendkívül fontos frissítés", ami a háttérben akkor is letöltődik, települ, és kiköveteli az újraindítást, ha egyébként letiltod az automatikus frisstéseket. (Éjszakára ott hagy az ember egy fontos, 10 órát futó renderelést, reggel ránéz a gépre, és "természetesen" egy rendkívül fontos frissítés miatt újraindult valamikor az éjszaka közepén... A renderelés megszakadt, ment a kukába. Pedig ki volt kapcsolva az automatikus telepítés!) - A fentiekhez: háttérben, sunyiban letöltögeti a frissítéseket úgy, hogy nem tudsz róla, majd mikor sietnél, és ki kell kapcsolni a gépet, akkor közli, hogy "frissítések telepítése, ne kapcsold ki" (ezzel szemben a MacOS minden "újraindítós" frissítésnél jelzi, hogy újraindítás lesz, és megkérdezi, hogy telepítse, vagy majd később.) - A háttérben olyan netes "kutakodást" végez, ami megdöbbentő, de ez csak akkor derül ki, ha pl. olyan környezetben dolgozol, ahol korlátozott az internet-elérés. (pl. állandóan be akart nézni valami szar msnbc oldalra, vagy mire... mi a f..nak?!?!?!?) A registryben ezt - fél nap nettúrás után - sikerült megtalálni és kikapcsolni. Az első rendszerfrissítés után önkényesen visszakapcsolta ezt a beállítást!!! (A JQA!!!!) - Az előbbihez kapcsolódó bosszúság: beállítom szépen a dekstopomat, háttérszín, áttetsző menü... A következő rendszerfrissítés ezt mind eltünteti, visszaállítja valami alapértelmezett - és "természetesen" jó ronda(!!!) - beállításra, megint eltölthetek 15-20 percet, mire ezeket beállítom. - És ami fontos: Enterprise környezetben egy csomó olyan dologra csak nyögvenyelős megoldás van (vagy drága, fizetős), ami a Unixokon (és így a MacOS-en is) alapszolgáltatás. (Sajnos van olyan is, ami Mac-re nincs egyáltalán, csak hasonlók és/vagy drágák... pl. Putty helyett van iTerm2 ingyen vagy RoyalTSX drágán. Tortoise svn cliens helyett alapképességű ingyenesek, vagy fizetős drágák... de ez a ritkább.) ... és még sorolhatnám órákig... Én megkönnyebbültem, amikor át tudtam állni Macre a munkahelyen is. Úgyhogy nekem mondhat bárki bármit, a Windows nem komoly munkára való. Otthon bohóckodni jó, meg az íróasztalon jól mutat, de ha az ember "ipari szinten" akar számítástechnikát, akkor: Unix/Linux (szerverekre - vagy Sun-Oracle) és MacOS/Linux desktopra.
 4. Bendi

  usb midi

  Lehet, hogy csak nekem nem világos elsőre, de ugye NEM a Rolandot szedted szét, hanem a PC-t? Nézd meg az eszközkezelőben, hogy nincs-e olyan hardware, amihez nem talált drivert. Lehet, hogy az lesz az. Régebben - amíg Windowst használtam -, volt olyan gond, hogy egy "módosult" eszköz "megfogta" a drivert, de mivel az eszköz "módosult", nem tudta rendesen inicializálni. Próbáld meg eltávolítani azt a "nem azonosított" hardware-t. (Valahol a részleteknél megtalálod az eszköz azonosítóját - Vendor ID és Device ID -, ez alapján a neten tudod azonosítani, hogy tényleg az lesz-e.) Esetleg azt nézd még meg, hogy nem dugtad-e fordítva fel az USB csatlakozókat. Találkoztam olyan alaplappal, amin nem volt megoldva, hogy csak helyesen lehessen csatlakoztatni az USB portokat. Azt próbáld meg elsőnek, hogy azon az USB porton, amire csatlakoztatod, más USB eszköz műlködik-e, pl. pendrive. Alapvetően az alaplapra szerelt USB csatlakozókat érdemes MIDI célra használni, mert - régebben legalább is így volt -, nagyobb áramot adnak le, mint a külön csatlakoztatható eszközök. Így azok az eszközök is problémamentesebben üzemelnek, amik képesek USB-ról tápot felvenni.
 5. Idén is 50%-os akció van a PreSonus Studio One 4-re. https://shop.presonus.com/Studio-One Ismét csak a checkout előtt látszik a "félár".
 6. Bendi

  Cubase AI4

  A VST sáv egy olyan sáv, ami gyakorlatilag egy fixen "hangszerhez behuzalozott" MIDI sáv. Csak úgy tudod audióba rögzíteni, ha "bounce"-olod azt az egy sávot. (Azt hiszem, az újabb Cubase-ek már tudnak sávonkénti bounce-t, amit automatikusan vissza is töltenek egy-egy önálló audió sávba.
 7. Bendi

  Superior drummer 2.0

  Elvileg akár ez is okozhatta, de nem ismerem az adott hangszert.
 8. Bendi

  Superior drummer 2.0

  Nagyon régen használtam Cubase-t, de - szerintem - a lényeg az, hogy az audiot úgy kellene definiálni a cubase-ben, hogy az output-1 sima sztereo kimenet legyen, vagy pedig egy másik sima sztereo outputot kellene definiálni, és a Superior Drummernek az megadni outputnak. A hibaüzenet alapján a hangszer normál sztereo kimenetet "vár el", de nem ilyet kap, hanem sokcsatornásat, ahol minden csatorna mono.
 9. Valószínűleg ez még kristályos pickuppal van, aminél elég nagy tűnyomás kell, ami viszot "szántja" a lemezt. Akkoriban a (tévesen*) dinamikusnak hívott mozgó mágneses pick-upok még nem voltak "mindennaposak". * - A dinamikus pickup igazából a mozgó tekercses, ami nem tévesztendő össze a mozgó mágnesessel. A klasszikus - sokak által használt - Ortofon FF15 mozgó mágneses (volt), az MC-x család (kb. ötször akkora belépő árral) mozgó tekercses.
 10. Bendi

  Moog ONE

  Ami pedig a legfontosabb: az átlag zenehallgató, aki mobiltelefonon hallgat mp3-at (jó esetben minimum 192-est, de inkább csak 128-ast), az egyáltalán meghallja-e a különbséget a 7.000 dolláros Moog One és az átlagos szoftver szinti között, illetve hogy egyáltalán érdekli-e?!
 11. Bendi

  Moog ONE

  Na ez már közelebb visz az "igazsághoz"! Itt már látható, hogy "mi került ezen a fotelon 7200 forintba!".
 12. Bendi

  Moog ONE

  Pontosan ezt éreztem én is. Tisztelem-becsülöm Chic Coreat, zseniális, nagytudású zenész, de - már bocsánat - szánalmas, hogy egy ilyen hangszeren egy ennyire "gagyi" elektromoszongora-imitációt demonstrál. Bakker, ezt egy 100.000 forintos Casio jobban tudja. Tehát - hogy mindenki számára világos legyen a konklúzió - nem ilyen demókat kellett volna készíteni. A hangszer igazi tudásáról gyakorlatilag semmit nem tudtunk meg.
 13. Kb. 1 órát elbíbelődtem vele, és tetszik. Ahogy én látom, nagyon jól ötvözi a klasszikus DAW funkcionalitást és a "modern", electribe-circuit-mpx féle kezelést. A 8 szinti track és a drum track - szerintem - bőségesen elegendő bármilyen alap létrehozásához élő előadáshoz. (Megint csak azon tudok sopánkodni, hogy ha annakidején - 40 évvel ezelőtt - hasonló eszköz lehetett volna a kezünkben, olyan iskola-bulikat lehetett volna összerittyenteni, hogy ihaj! ) Már csak tengersok időre volna szükség...
 14. Megjelent a Komplete 12 a Kontakt 6-tal. https://www.native-instruments.com/en/specials/for-the-music-in-you/?content=4575
 15. Bendi

  iOS10 vs iOS11

  A Beállítások --> Általános --> Info oldalon két tulajdonság: - Kapacitás - Elérhető (Legalábbis iPhone-on, de szerintem iPaden is így van, csak most nem tudom megnézni.)
×