Jump to content
Ménemszól.hu

Bendi

Moderators
 • Tartalom számláló

  2.294
 • Csatlakozott

 • Utolsó bejelentkezés

 • Days Won

  204
 • Ennyit fórumozott

  432d 11h 59m 17s

Bendi last won the day on November 19

Bendi had the most liked content!

Megbízhatósága

1.000 Megbízható

1 követő

Bendi tagunkról:

 • Rang
  Generális

További Információ

 • Érdeklődési kör
  Zeneszerzés, hangszerelés

Kapcsolatfelvétel

 • Weboldalam
  http://soundcloud.com/bendi64

Legutóbb az adatlapod nézték:

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Idén is 50%-os akció van a PreSonus Studio One 4-re. https://shop.presonus.com/Studio-One Ismét csak a checkout előtt látszik a "félár".
 2. Bendi

  Cubase AI4

  A VST sáv egy olyan sáv, ami gyakorlatilag egy fixen "hangszerhez behuzalozott" MIDI sáv. Csak úgy tudod audióba rögzíteni, ha "bounce"-olod azt az egy sávot. (Azt hiszem, az újabb Cubase-ek már tudnak sávonkénti bounce-t, amit automatikusan vissza is töltenek egy-egy önálló audió sávba.
 3. Bendi

  Superior drummer 2.0

  Elvileg akár ez is okozhatta, de nem ismerem az adott hangszert.
 4. Bendi

  Superior drummer 2.0

  Nagyon régen használtam Cubase-t, de - szerintem - a lényeg az, hogy az audiot úgy kellene definiálni a cubase-ben, hogy az output-1 sima sztereo kimenet legyen, vagy pedig egy másik sima sztereo outputot kellene definiálni, és a Superior Drummernek az megadni outputnak. A hibaüzenet alapján a hangszer normál sztereo kimenetet "vár el", de nem ilyet kap, hanem sokcsatornásat, ahol minden csatorna mono.
 5. Valószínűleg ez még kristályos pickuppal van, aminél elég nagy tűnyomás kell, ami viszot "szántja" a lemezt. Akkoriban a (tévesen*) dinamikusnak hívott mozgó mágneses pick-upok még nem voltak "mindennaposak". * - A dinamikus pickup igazából a mozgó tekercses, ami nem tévesztendő össze a mozgó mágnesessel. A klasszikus - sokak által használt - Ortofon FF15 mozgó mágneses (volt), az MC-x család (kb. ötször akkora belépő árral) mozgó tekercses.
 6. Bendi

  Moog ONE

  Ami pedig a legfontosabb: az átlag zenehallgató, aki mobiltelefonon hallgat mp3-at (jó esetben minimum 192-est, de inkább csak 128-ast), az egyáltalán meghallja-e a különbséget a 7.000 dolláros Moog One és az átlagos szoftver szinti között, illetve hogy egyáltalán érdekli-e?!
 7. Bendi

  Moog ONE

  Na ez már közelebb visz az "igazsághoz"! Itt már látható, hogy "mi került ezen a fotelon 7200 forintba!".
 8. Bendi

  Moog ONE

  Pontosan ezt éreztem én is. Tisztelem-becsülöm Chic Coreat, zseniális, nagytudású zenész, de - már bocsánat - szánalmas, hogy egy ilyen hangszeren egy ennyire "gagyi" elektromoszongora-imitációt demonstrál. Bakker, ezt egy 100.000 forintos Casio jobban tudja. Tehát - hogy mindenki számára világos legyen a konklúzió - nem ilyen demókat kellett volna készíteni. A hangszer igazi tudásáról gyakorlatilag semmit nem tudtunk meg.
 9. Kb. 1 órát elbíbelődtem vele, és tetszik. Ahogy én látom, nagyon jól ötvözi a klasszikus DAW funkcionalitást és a "modern", electribe-circuit-mpx féle kezelést. A 8 szinti track és a drum track - szerintem - bőségesen elegendő bármilyen alap létrehozásához élő előadáshoz. (Megint csak azon tudok sopánkodni, hogy ha annakidején - 40 évvel ezelőtt - hasonló eszköz lehetett volna a kezünkben, olyan iskola-bulikat lehetett volna összerittyenteni, hogy ihaj! ) Már csak tengersok időre volna szükség...
 10. Megjelent a Komplete 12 a Kontakt 6-tal. https://www.native-instruments.com/en/specials/for-the-music-in-you/?content=4575
 11. Bendi

  iOS10 vs iOS11

  A Beállítások --> Általános --> Info oldalon két tulajdonság: - Kapacitás - Elérhető (Legalábbis iPhone-on, de szerintem iPaden is így van, csak most nem tudom megnézni.)
 12. Bendi

  iOS10 vs iOS11

  Azt sajnos nem tudom, hogy maga az iOS 11 mennyivel nagyobb csomag, nint az iOS 10, de ha jól sejtem, karcsúsították, mert eltávolították a 32 bites részeket... Vagy az az iOS 10 volt? Már nem tudom... Az viszont biztos, hogy a 16 GB nagyon kevés ma már... Lehet, hogy most kellene váltanod egy nagyobb és újabb iPadre, amíg még van értéke az iPad mini 4-esnek... Ha ennyire "szorít a cipő". (Én tavaly vettem egy új iPad-et, mert az iPad2 - igen, a második, 2011-es modell - már bizony tényleg használhatatlan volt az új dolgokhoz. Viszont az Animoog, az Eletribe-ok, meg egyéb, még arra írt szoft szépen elmuzyikál rajta... De bizony az újabb finomságok miatt már lépnem kellett.) Apropó: a Korg új Electribe Wave-je nagyon nagyot lépett - szerintem -, most már gyakorlatilag egy "teljes értékű" zenekar van egy appban. Össze lehet rakni egy teljes nótát úgy, hogy "előben" csak a szólókat kell játszani, minden másra ott a mastercard azElectribe Wave.
 13. Bendi

  iOS10 vs iOS11

  Amennyire én tapasztalom, az iOS 11 - legalább is - nem rosszabb, mint az iOS 10 volt. Egy iPhone 5S-en még elég jól teljesített, és egy iPad mini 2-n is, de tény, hogy a legújabb (tavalyi) iPad (ami gyakorlatilag egy iPhone 7-es) sokkal virgoncabb vele.
 14. Erre nem tudok mit mondani, mert nem ezt használom, hanem Logic-ot, de az az előnye mindenképpen megvan, hogy tizedáron juthat hozzá a kispénzű (kezdő) zenész egy multiplatfotmos - Mac, Win, Linux -, teljes képességű DAW-hoz. https://www.tracktion.com/products/waveform A lap legalján az összehasonlítás a Tracktionnek és a Waveform 8-cal, de a lényeges dolgok: Support for macOS 10.9 or later (64bit) 10.9 or later (32/64bit) 10.9 or later (32/64bit) Support for WINDOWS 7 / 8 / 10 (64bit) 7 / 8 / 10 (32/64bit) 7 / 8 / 10 (32/64bit) Support for LINUX Ubuntu 16.04 (64bit) Ubuntu 16.04 (64bit) Ubuntu 16.04 (64bit) Support for Plugins VST/AU/Linux VST VST/AU/Linux VST VST/AU/Linux VST Unlimited Audio Tracks Yes Yes Yes Unlimited MIDI Tracks Yes Yes Yes Automation Yes Enhanced Yes Enhanced Yes Enhanced Timestretch Algorithm Professional Professional Professional Latency Management Yes Yes Yes Step Sequencer Enhanced Enhanced Enhanced A tracktion 7-tel - meg korábban a 6-tal - kicsit "ismerkedtem", szerintem egy otthoni zenész mindent meg tud csinálni vele, ameddig el nem jut a világhírig, amikor már fussa ProTools-HD-re a milliódollárokból. És ha esetleg valaki még mindig 32 bites Windowson zenél, akkor a Waveform 8 is bennefoglaltatik a licenszben - úgy sejtem -, aminek van 32 bites verziója is.
 15. Na kérem, most TÉNYLEG kavicsokért lehet Waveformhoz jutni. A labor sale keretében a megfelelő - a tracktion oldalán látható code-dal - $29-ért lehet a free tracktion 7-ről upgrade-elni. 8 doboz olcsó cigaretta, egy fél tank benzin, egy fél hétvégi bevásárlás ára... És - amennyire belekóstoltam - nem is rossz ez a waveform!
×