Jump to content
Ménemszól.hu

Bendi

Moderators
 • Tartalom számláló

  2.433
 • Csatlakozott

 • Utolsó bejelentkezés

 • Days Won

  222
 • Ennyit fórumozott

  461d 23h 19m 54s

Bendi összes megnyilvánulása

 1. Bendi

  Apró CSERE etika

  Fogyasztóvédelmi állásfoglalás szerint nem követelheti a gyártó! Az más kérdés, hogy a 3 napos cseregarancia tényleg csak a teljes, hiánytalan pack esetén érvényes, de azt a forgalmazó intézi, de ez csak a 3 napos cserére vonatkozik, és még abban sem vagyok biztos, hogy ez jogszerű. A csomagolóanyagot nem kell megőrizni. http://fogyasztovedelem.kormany.hu/node/2703#12. Eredeti csomagolás, doboz meglétének megkövetelése igényérvényesítéskor
 2. A hír igaz, de... Windowsra csak a hangmodulok érhetőek el plug-inként, maga az app nem.
 3. Bendi

  Windows 10 olcsón?

  Ez egyfajta "refurbished" szoftver. Valahol a legalitás-illegalitás határán mozog, de inkább legális. Valahogy úgy van ez, hogy a hardware-ről "deaktiválják" a licenszet, így újra aktiválható lesz másik gépen.
 4. Bendi

  Windows iPadre?

  Nem tudom, hogy egyáltalán létezik-e, de az a gyanúm - látatlanban -, hogy nincs, a normál meg nem fog futni rajta, mert más architektúra. Ez olyan, mintha inteles gépre szeretnél HP unixot, vagy Sun-SPARC-Solarist feltenni. (Vagy MacOS-9-et, ami powerPC-n futott.) Max. valamilyen emulátoron, virtuális gépen. Az meg semmire nem jó.
 5. Némelyik Roland Cloud hangszernek van MIDI Learning funkciója - pl. D50: https://www.rolandcloud.com/getmedia/7aa4fed7-6092-4e05-b9cb-f3b1b69b5a89/D-50-Manual-E.pdf?ext=.pdf Az SRX Orchestranak nincs, de a kézikönyve alapján elég sokminden vezérelhető MIDI üzenetekkel. (Pont a patch váltás nem, ahogy látom.) https://www.rolandcloud.com/getmedia/3fe911ae-0f18-4827-81f7-d7ea54c1d7ad/SRX-ORCHESTRA-Manual-E.pdf?ext=.pdf
 6. Van egy hónapos ingyenes próbalehetőség, jogtisztán kipróbálhatod. Nincs korlátozás, nincs fehér zaj félpercenként... Az egerészésről meg annyit, hogy egy alapvetően számítógépes alkalmazás esetén az egér a legkézenfekvőbb megoldás a kezelésére.
 7. Az az igazság, hogy akkor vagy a Win10 csesz el valamit rettenetesen, vagy .... nem crackelt verziót próbálsz? Nálam Macen tökéletesen működik a Category felület, a hangerő is "partiban van" a többi hangszerrel, és van egy olyan funkcionalitás is, hogy a displayre klikkelve feljön egy gyorsválasztó, ahol - igaz, eléggé "kezdetleges" felületen - azonnal eléhető bármelyik patch. A Bank gomb után ugyanez a funkcionalitás érhető el egy sokkal szebb ablakban. Az mondjuk kicsit furcsa, hogy váltani dupla klikkel kell a Bank és a Category ablakban, de e talán még mindig jobb, mint a Korg M1-ben (meg a MonoPloyban) az, hogy ugyan vált egy klikkre, de dupla klikkel kell véglegesíteni. Ebbe sokszor belefutok. És minden pont ott érzi a klikket, ahova klikkelek.
 8. A "Category" gombbal feljön egy olyan patch választó, ami esetleg jó lehet neked. A Master Levellel növelheted a hangerőt. Nekem nagyon bejönnek a Roland Cloud hangszerek. Alapvetően a Korg V-Collection és a Roland Cloud - gyakorlatilag - mindent tartalmaz, ami kellhet.
 9. Annyiban igazad van, hogy nagyon sok eszközön kell az Androidnak helytállnia, de azért azt se felejtsd el, hogy alapvetően ezen sokszázféle eszköz pár (max. pártíz) féle komponensből épül fel. Ugyanazok a chipek, csak más "kabátban". Egyszerűen arról van szó, hogy leszarják globálisan az "Androidéknál" az ilyen "elvárásokat". (Mint ahogy - alapvetően - a felhasználókat is leszarják, nem tehetsz fel egyébként teljesen kompatibilis "vegytiszta Androidot" a telefonodra, még ha egyébként tökéletesen futna is rajta. Ha új rendszer kell, dobd el a másfél éve vett rohadt drága telót, és vegyél újat megint rohadt drágán - amin egy egy-másfél éve kiadott Android verzió fut... Közröhej.)
 10. Az Android op.rendszere annyira "laza latency"-vel dolgozik, hogy nincs értelme megpróbálni normális zenei szoftvert fejleszteni rá. Tehát ha leütök egy billentyűt, akkor "azonnal" szólaljon meg a hang, ne fél mp múlva. (Zenészek számára már 0,1 mp-es késleltetés is katasztrófális. Kivéve azoknak, akik templomi orgonán játszanak, mert azok már "beálltak" ennek a kezelésére játék közben. ) Egyszerűen kernel szinten pocsék az audio támogatás. Márpedig egy szoftver szintinél alapkövetelmény, hogy a valós idejű játék során legfeljebb 5-10 ms között legyen a latency, és az "atomstabil" legyen. Az Apple nem a jogot tartja fenn ezekhez, hanem az alapokat teremti meg hozzá.
 11. Bendi

  Yamaha MODX

  Én úgy tudom - ha nem igaz, javítsatok ki -, hogy igazából a sávok felvételénél van értelme a minél finomabb felbontású felvételnek, majd az ilyen felbontással történő mixnél, mert ott sokat számít a matematikának, hogy milyen felbontású nyersanyaggal dolgozik. A "végtermék"-et tekintve jobb lesz a 44.1 kHz / 16bitre lekonvertált anyag, mintha a sávok maguk 44.1 kHz/16 biten lettek volna rögzítve.
 12. Bendi

  Moog Sirin

  Nagyon felkeltette a kíváncsisáomat, de hogy miért kell olyan semmitmondó (hogy ne írjam, szar) demó(ka)t készíteni új hangszerekhez, mint az alábbi is... S E M M I nem derül ki a hangszerről. https://sonicstate.com/news/2019/01/24/namm-2019-moog-introduces-sirin-analog-synthesizer/ Ha én lennék a moog termékmanagere, az egész stábot, aki ezt a demo videót készítette, kitenném az utcára.
 13. Munkában (és otthon is!) Macet használok. (Otthon 2011. óta, munkában fél éve.) Multicégnél, enterprise környezetben, VPN-en belül VPN... Mindent meg tudok csinálni, nem kell semmire windows. Fél évvel ezelőtt még Win10-en dolgoztam ugyanebben a környezetben. Egyszerűen idegesítő volt a Win10 az alábbiak miatt: - Egy csomó minden alapbeállításban szar. Ezeket mind-mind át kell állítani, hogy használható legyen. (Most nem sorolom, de van bőven. De ez lenne a kisebbik baj... És ha jün egy rendszerfrissítés, ezeket - vagy legalább is jó részüket - visszaállítja.) - Az automatikus frissítéseket hiába kapcsolja ki az ember, van olyan "rendkívül fontos frissítés", ami a háttérben akkor is letöltődik, települ, és kiköveteli az újraindítást, ha egyébként letiltod az automatikus frisstéseket. (Éjszakára ott hagy az ember egy fontos, 10 órát futó renderelést, reggel ránéz a gépre, és "természetesen" egy rendkívül fontos frissítés miatt újraindult valamikor az éjszaka közepén... A renderelés megszakadt, ment a kukába. Pedig ki volt kapcsolva az automatikus telepítés!) - A fentiekhez: háttérben, sunyiban letöltögeti a frissítéseket úgy, hogy nem tudsz róla, majd mikor sietnél, és ki kell kapcsolni a gépet, akkor közli, hogy "frissítések telepítése, ne kapcsold ki" (ezzel szemben a MacOS minden "újraindítós" frissítésnél jelzi, hogy újraindítás lesz, és megkérdezi, hogy telepítse, vagy majd később.) - A háttérben olyan netes "kutakodást" végez, ami megdöbbentő, de ez csak akkor derül ki, ha pl. olyan környezetben dolgozol, ahol korlátozott az internet-elérés. (pl. állandóan be akart nézni valami szar msnbc oldalra, vagy mire... mi a f..nak?!?!?!?) A registryben ezt - fél nap nettúrás után - sikerült megtalálni és kikapcsolni. Az első rendszerfrissítés után önkényesen visszakapcsolta ezt a beállítást!!! (A JQA!!!!) - Az előbbihez kapcsolódó bosszúság: beállítom szépen a dekstopomat, háttérszín, áttetsző menü... A következő rendszerfrissítés ezt mind eltünteti, visszaállítja valami alapértelmezett - és "természetesen" jó ronda(!!!) - beállításra, megint eltölthetek 15-20 percet, mire ezeket beállítom. - És ami fontos: Enterprise környezetben egy csomó olyan dologra csak nyögvenyelős megoldás van (vagy drága, fizetős), ami a Unixokon (és így a MacOS-en is) alapszolgáltatás. (Sajnos van olyan is, ami Mac-re nincs egyáltalán, csak hasonlók és/vagy drágák... pl. Putty helyett van iTerm2 ingyen vagy RoyalTSX drágán. Tortoise svn cliens helyett alapképességű ingyenesek, vagy fizetős drágák... de ez a ritkább.) ... és még sorolhatnám órákig... Én megkönnyebbültem, amikor át tudtam állni Macre a munkahelyen is. Úgyhogy nekem mondhat bárki bármit, a Windows nem komoly munkára való. Otthon bohóckodni jó, meg az íróasztalon jól mutat, de ha az ember "ipari szinten" akar számítástechnikát, akkor: Unix/Linux (szerverekre - vagy Sun-Oracle) és MacOS/Linux desktopra.
 14. Bendi

  usb midi

  Lehet, hogy csak nekem nem világos elsőre, de ugye NEM a Rolandot szedted szét, hanem a PC-t? Nézd meg az eszközkezelőben, hogy nincs-e olyan hardware, amihez nem talált drivert. Lehet, hogy az lesz az. Régebben - amíg Windowst használtam -, volt olyan gond, hogy egy "módosult" eszköz "megfogta" a drivert, de mivel az eszköz "módosult", nem tudta rendesen inicializálni. Próbáld meg eltávolítani azt a "nem azonosított" hardware-t. (Valahol a részleteknél megtalálod az eszköz azonosítóját - Vendor ID és Device ID -, ez alapján a neten tudod azonosítani, hogy tényleg az lesz-e.) Esetleg azt nézd még meg, hogy nem dugtad-e fordítva fel az USB csatlakozókat. Találkoztam olyan alaplappal, amin nem volt megoldva, hogy csak helyesen lehessen csatlakoztatni az USB portokat. Azt próbáld meg elsőnek, hogy azon az USB porton, amire csatlakoztatod, más USB eszköz műlködik-e, pl. pendrive. Alapvetően az alaplapra szerelt USB csatlakozókat érdemes MIDI célra használni, mert - régebben legalább is így volt -, nagyobb áramot adnak le, mint a külön csatlakoztatható eszközök. Így azok az eszközök is problémamentesebben üzemelnek, amik képesek USB-ról tápot felvenni.
 15. Idén is 50%-os akció van a PreSonus Studio One 4-re. https://shop.presonus.com/Studio-One Ismét csak a checkout előtt látszik a "félár".
 16. Bendi

  Cubase AI4

  A VST sáv egy olyan sáv, ami gyakorlatilag egy fixen "hangszerhez behuzalozott" MIDI sáv. Csak úgy tudod audióba rögzíteni, ha "bounce"-olod azt az egy sávot. (Azt hiszem, az újabb Cubase-ek már tudnak sávonkénti bounce-t, amit automatikusan vissza is töltenek egy-egy önálló audió sávba.
 17. Bendi

  Superior drummer 2.0

  Elvileg akár ez is okozhatta, de nem ismerem az adott hangszert.
 18. Bendi

  Superior drummer 2.0

  Nagyon régen használtam Cubase-t, de - szerintem - a lényeg az, hogy az audiot úgy kellene definiálni a cubase-ben, hogy az output-1 sima sztereo kimenet legyen, vagy pedig egy másik sima sztereo outputot kellene definiálni, és a Superior Drummernek az megadni outputnak. A hibaüzenet alapján a hangszer normál sztereo kimenetet "vár el", de nem ilyet kap, hanem sokcsatornásat, ahol minden csatorna mono.
 19. Valószínűleg ez még kristályos pickuppal van, aminél elég nagy tűnyomás kell, ami viszot "szántja" a lemezt. Akkoriban a (tévesen*) dinamikusnak hívott mozgó mágneses pick-upok még nem voltak "mindennaposak". * - A dinamikus pickup igazából a mozgó tekercses, ami nem tévesztendő össze a mozgó mágnesessel. A klasszikus - sokak által használt - Ortofon FF15 mozgó mágneses (volt), az MC-x család (kb. ötször akkora belépő árral) mozgó tekercses.
 20. Bendi

  Moog ONE

  Ami pedig a legfontosabb: az átlag zenehallgató, aki mobiltelefonon hallgat mp3-at (jó esetben minimum 192-est, de inkább csak 128-ast), az egyáltalán meghallja-e a különbséget a 7.000 dolláros Moog One és az átlagos szoftver szinti között, illetve hogy egyáltalán érdekli-e?!
 21. Bendi

  Moog ONE

  Na ez már közelebb visz az "igazsághoz"! Itt már látható, hogy "mi került ezen a fotelon 7200 forintba!".
 22. Bendi

  Moog ONE

  Pontosan ezt éreztem én is. Tisztelem-becsülöm Chic Coreat, zseniális, nagytudású zenész, de - már bocsánat - szánalmas, hogy egy ilyen hangszeren egy ennyire "gagyi" elektromoszongora-imitációt demonstrál. Bakker, ezt egy 100.000 forintos Casio jobban tudja. Tehát - hogy mindenki számára világos legyen a konklúzió - nem ilyen demókat kellett volna készíteni. A hangszer igazi tudásáról gyakorlatilag semmit nem tudtunk meg.
 23. Kb. 1 órát elbíbelődtem vele, és tetszik. Ahogy én látom, nagyon jól ötvözi a klasszikus DAW funkcionalitást és a "modern", electribe-circuit-mpx féle kezelést. A 8 szinti track és a drum track - szerintem - bőségesen elegendő bármilyen alap létrehozásához élő előadáshoz. (Megint csak azon tudok sopánkodni, hogy ha annakidején - 40 évvel ezelőtt - hasonló eszköz lehetett volna a kezünkben, olyan iskola-bulikat lehetett volna összerittyenteni, hogy ihaj! ) Már csak tengersok időre volna szükség...
 24. Megjelent a Komplete 12 a Kontakt 6-tal. https://www.native-instruments.com/en/specials/for-the-music-in-you/?content=4575
 25. Bendi

  iOS10 vs iOS11

  A Beállítások --> Általános --> Info oldalon két tulajdonság: - Kapacitás - Elérhető (Legalábbis iPhone-on, de szerintem iPaden is így van, csak most nem tudom megnézni.)
×
×
 • Create New...